καλησπέρα, έδωσα φέτος πανελλήνιες και δηλώνω εμφανώς προβληματισμένη σχετικά με τις σχολές που θα δηλώσω στο μηχανογραφικό. νομίζω πως είμαι ανάμεσα σε τμήματα ημμυ και μαθηματικών (με προτεραιότητα στο ημτυ και μαθηματικό Πάτρας λόγω τόπου κατοικίας). σίγουρα υπάρχουν κι άλλα θέματα στο φόρουμ όσον αφορά σ'αυτά τα τμήματα, αλλά δεν βρήκα απαντήσεις ακριβώς στις απορίες μου, οπότε προτίμησα να ξεκινήσω ένα νέο θέμα.
για να μην τα πολυλογώ, αγαπώ πολύ τα μαθηματικά και δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να φοιτεί σε ένα τμήμα που δεν τα περιλαμβάνει, αλλά σχετικά με τα τμήματα μαθηματικών έχω τις εξής απορίες: ένας μαθητής που του αρέσουν τα μαθηματικά του λυκείου, είναι εύκολο να φρικάρει με αυτά του πανεπιστημίου; ποιος είναι ο μέσος χρόνος αποφοίτησης των μαθηματικών τμημάτων; και είναι πιθανό με κάποιο μεταπτυχιακό ένας απόφοιτος μαθηματικού να βρει δουλειά σε κλάδο που ασχολείται μόνο με μαθηματικά (εκτός από καθηγητής); ή έστω με πληροφορική;
επιπλέον, μήπως είναι προτιμότερο, εφόσον δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με πληροφορική και φυσική (και σχετικά μου αρέσουν αυτά τα μαθήματα), να μπω ημμυ (αν την πιάνω); στα τμήματα των ημμυ είναι απαραίτητο να έχεις γνώσεις πέρα από αυτές που αποκτώνται στο λύκειο, όπως πχ προγραμματισμό ή εμπειρία σε hands-on projects; και τέλος, αξίζει κάποιος να τελειώσει μαθηματικό και στη συνέχεια να κάνει κάποιο μεταπτυχιακό σχετικό με πληροφορική και να ασχοληθεί με κάποιον συναφή κλάδο ή είναι προτιμώτερο να μπει εξαρχής ημμυ;
ελπίζω να μην σας ζάλισα με τόσες απορίες