2) ...
Λέγεται (δεν έχω φτάσει εκεί να ξέρω) ότι στο ΕΜΠ η ρομποτική είναι κάτι ανάμεσα σε μιγαδικές συναρτήσεις και μαθηματικά. Τώρα αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό αν θες να συνεχίσεις στο εξωτερικό. Απλως θα σου πάρει πολλά χρόνια μέχρι να φτάσεις στις "ενιδαφέρουσες" εφαρμογές. (αν θες περισσότερα για ΗΜΜΥ ΕΜΠ μπορώ να απαντήσω)
Έχει τα μαθηματικά του πεδίου του αυτόματου ελέγχου (M/Χ laplace, fourier, διαγράμματα bode, μεταβλητές κατάστασης κτλ) και νευρωνικών δικτύων, πολλά απο πιθανότητες (δίκτυα bayes, αλυσίδες markov, supervised, unsupervised, reinforcement learning), μαθηματικά για μηχανική όραση (ανάλυση σήματος εικόνας, αλγόριθμοι για clustering, γραμμική άλγεβρα αρκετή), μαθηματικά για αναγνώριση φωνής και φυσικής γλώσσας, και άλλα μαθηματικά και τεχνικές προγραμματισμού για Τεχνητή Νοημοσύνη (τεχνικές αναζήτησης, κάποιοι αλγόριθμοι απο θεωρία παιγνίων, CSP, σχεδιασμός και διάφορα)
οπότε απο ότι βλέπεις είναι ένας τεράστιος τομέας.
4) Στο Πολυτεχνειο στα Χανιά είναι ένα μάθημα που δεν προτιμάει πολύς κόσμος και θεωρείται εύκολο,
Δεν ισχύει, πέρα οτι έχει όλα τα παραπάνω που ανέφερα (δεν είναι ένα μάθημα μόνο) για ρομποτική, ο κόσμος δεν τα προτιμάει γιατί υπάρχουν μαθήματα με πολύ λιγότερη δουλειά για να ολοκληρωθούν. Γενικά ο κόσμος κοιτάει να τελειώσει.
αλλά ξέρω ότι αν θες να ασχοληθείς σου δίνεται μια μοναδική ευκαιρία. Το Πολυτεχνειο στα Χανιά συνεργάζεται πολύ καλά με το ΙΤΕ που είναι το κορυφαίο ίδρυμα στον τομέα σε όλη την Ελλάδα και πανευρωπαϊκώς καταξιωμένο.
Είμαι στο πολυτεχνείο στα Χανιά αλλα δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο, μήπως το μπερδεύεις με το τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών στο Ηράκλειο;
Επίσης, για όσους θέλουν ρομποτική, μπορούν να το σκεφτούν σοβαρά να πάνε απο κάποια σχολή μηχανολογίας.