Έχω ξαναπεί λίγο κάπως πώς τη βλέπω τη φάση με το internet γενικά, εν ολίγοις ότι είναι απλά μια προέκταση της επικοινωνίας που έχεις με άλλους φάτσα-φάτσα καθημερινά, μια διαφορετική μορφή που παίρνει το ίδιο ακριβώς πράγμα, δεν έχει νόημα να τα συγκρίνεις απ' τη στιγμή που μόνο ο τρόπος διαφέρει, όλα τ' άλλα ίδια είναι. Και γι' αυτό μπορεί πολύ εύκολα να παίξει οτιδήποτε, με άλλη πορφανώς διαδικασία. Απλά από κει και πέρα μόνο του αυτό δεν στέκεται κι αυτό γιατί δεν αλλάζει, κι ό,τι δεν αλλάζει, ναι, πούλο.
Αν ξεκινήσει από δω και μετά μετουσιωθεί σε κάτι άλλο, μέσα από επαφή έξω πια, τότε ναι, χαλαρά, τα πάντα παίζουν. Αλλά είναι απαραίτητη προϋπόθεση αυτή η αλλαγή, αυτή η προσθήκη,
όχι αναβάθμιση. Speaking of which, μην πορώνεστε πολύ οι κουλτουριάρηδες με την, ΩΩ, αυθεντικότητα και την υπέρτατη γαμάτη φύση των σχέσεων έξω απ' το internet. Καλή η φάση του περασμένου αιώνα αλλά δείτε και λίγο γύρω μετά, πώς τρέχουν τώρα τα πράγματα και το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που 'χεις σήμερα. Όλα συμπληρωματικά είναι, κι όλα αλλάζουν. Ούτε το internet να σταθεί μόνο του μπορεί σχετικά με την αλληλεπίδρασή σου μ' άλλους, αλλά ούτε και το έξω πλέον -- στη δική μου ζωή τουλάχιστον, τώρα που έχω πρακτικά μεγαλώσει με εικόνες μιας παγκοσμιότητας στο κεφάλι μου. Το καθημερινό απλά δε θα μου 'φτανε τη στιγμή που ξέρω ότι υπάρχουν τόσο μεγαλύτερα πράγματα έξω και τρόπος να τα ζήσω από τώρα μέχρι να τα δω κι από πρώτο χέρι.
Ξανά, το ένα στέκεται μαζί με τ' άλλο, μην τα συγκρίνετε, μην υποβαθμίζετε κανένα.