Γεια σας!!!
Αυτος ειναι ο ενδοιασμος που με βασανίζει όλη τη χρονια της γ λυκειου και θα ηθελα να ακουσω και τις δικές σας απόψεις επι του θέματος.
Αν και το χρονικό περιθώριο για το μηχανογραφικό εχει σχεδόν λήξει,παρόλα αυτα έστω και τελευταια στιγμη θα ηθελα να ακουσω μερικες παραπάνω ιδέες.
Σαν μαθητρια παντα με γοήτευε το οικονομικό κομμάτι,ειτε αυτο συσχετιζόταν με την ιστορια είτε με την πολιτική παιδεία κτλπ έως ότου ηρθε το Αοθ της γ λυκειου το οποίο και ερωτεύτηκα

Με τα πολλα και τα λίγα,κατέληξα στο εκάστοτε επιστημονικο πεδίο των οικονομικών με αρχική σκέψη να εστιάσω στο τμημα οικονομικών επιστημών,το οποίο θεωρείται πιο γενικό,ασχολείται με την ευρύτερη έννοια της οικονομικής επιστήμης και σου δίνει μετέπειτα διάφορες επιλογες εξειδίκευσης
Παρόλα αυτα,μετα απο αρκετό ψάξιμο και ερεθίσματα του στενού μου περιβάλλοντος(ενώ εχω ηδη απορρίψει σχολές όπως η εφαρμοσμένη πληροφορική,ΟΔΕ) εμφανίστηκε και η επιλογή της λογιστικής και χρηματοοικονομικής σχολής.
Και δημιουργείται το εξής ερώτημα: οικονομικό ή Λοχρη? (Να σημειώσω πως εχω συγκεντρώσει 16000 μόρια και πιάνω και τα δυο τμήματα στο ΠΑΜΑΚ,το οποίο ειναι και το μονο πανεπιστήμιο που με ενδιαφέρει)
Ο ενδοιασμος μου επικεντρώνεται στο γεγονός οτι το οικονομικό όπως προανεφερα ειναι πιο γενικό τμημα με περιθώρια επιλεκτικής εξειδίκευσης στο μέλλον.
Απο την αλλη αντιλαμβάνομαι πως η λοχρη αποτελεί εντελώς ξεχωριστό πεδίο,αρκετά πιο εξειδικευμένο,ίσως πιο πρακτικό και κατα την δίκη μου αποψη με περισσότερες άμεσες προοπτικές στην αγορά εργασίας στο εσωτερικό με την παρούσα οικονομική κατασταση
Αυτο που φοβίζει ειναι η προοπτική μιας εξειδίκευσης στο προπτυχιακό επίπεδο,η οποία Εν τελει να μην μου αρεσει(Λοχρη).Δεν λεω οτι δεν μου αρεσει η λογιστική και τα χρηματοοικονομικά,απλά δεν μπορω μπορω να γνωρίσω στην ηλικία που βρίσκομαι αν οντως θα κου αρεσει ενα τετοιο πεδίο,το οποίο μπορω να πω πως το βρισκω σιγουρα ενδιαφέρον
Ολες οι απόψεις-τεκμηριωμένες παρακαλώ-ειναι δεκτές και καλοδεχούμενες