Ναι δεν ειμαι καλος στα μαθηματικα , με ενδιαφερει οτι ειναι σχετικο με τις επιχειρησεις αλλα θελω πολλα να μαθω για την οιλονομια και το κοσμο το τι γινεται δλδ αν γινοταν να σπουδασω κατι ενδιαμεσο θα το εκανα βαδικα μπορει να πηγενα οικονομικα μονο αλλα με τραβαει η ΟΔΕ γιατι το ΠΑΜΑΚ ειναι Οικονομικο πανεπιστημιο πραγμα π μου λενε οτι εχει μαγαλτερο βαρος το πτυχιο του απο οτι του ΑΠΘ ... Για αυτο δν ξερω τ να κανω , αλλα ναι μαρεσουν και τα δυο!

:/
Έχω περάσει στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ, το οποίο έχω εγκαταλείψει. Συμπληρώνω αυτές τις μέρες μηχανογραφικό με το 10% (6%) για άλλο τμήμα. Είτε θα αλλάξω αντικείμενο (Πολιτικής Επιστήμης Κρήτης), είτε θα μείνω στα οικονομικά, σε άλλο τμήμα (Οικονομικών Επιστημών ΕΚΠΑ με δεύτερη επιλογή Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου), διότι απλώς αυτά τα τμήματα καλύπτουν περισσότερο τα ενδιαφέροντά μου.
Η προσωπική μου άποψη είναι πως το "όνομα του πανεπιστημίου" δε λέει κάτι σημαντικό. Αν μου έλεγες, μιλώντας για ελληνικά πανεπιστήμια, ΑΠΘ ή Πανεπιστήμιο Αιγαίου, πράγματι το πρώτο είναι πολύ μεγαλύτερο και πιο ιστορικό πανεπιστήμιο, πιθανότατα το ακαδημαϊκό του επίπεδο να είναι ανώτερο, για την οργάνωσή του δε γνωρίζω (μην περιμένεις πολλά σε ελληνικά ΑΕΙ). Ωστόσο, αν σε κάλυπτε περισσότερο το δεύτερο, θα ήταν καλύτερη επιλογή για σένα. Αν σου έκανε το ίδιο, τότε ίσως να σε προέτρεπαν ορθώς να επιλέξεις το πρώτο.
Μεταξύ ΑΠΘ και Πα.Μακ., κατά τη γνώμη μου, δεν τίθεται θέμα "ονόματος". Θα σου πω πως στα δικά μου αυτιά ακούγεται καλύτερο το ΑΠΘ, αλλά και πάλι δεν έχουν βάση αυτές οι απόψεις, άρα σου προτείνω να τις αγνοήσεις.
Βασικά οικονομικά θα μάθεις και στο τμήμα ΟΔΕ του Πα.Μακ.. Απλώς θα ασχοληθείς κυρίως με τη λειτουργία των επιχειρήσεων και θα επιλέξεις πεδία για να εμβαθύνεις (management, marketing, λογιστική-χρηματοοικονομικά, πληροφοριακά συστήματα - το ΟΔΕ του ΟΠΑ έχει αυτά, δεν ξέρω για το Πα.Μακ.).
Αν, όμως, η συνολική οικονομία σε ενδιαφέρει περισσότερο και θέλεις να πάρεις μόνο λίγα πρακτικά μαθήματα για τις επιχειρήσεις, σκέψου το για ΑΠΘ αν δε σου πέφτουν πολύ βαριά τα μαθηματικά, αν δηλαδή πιστεύεις πως αξίζει ο κόπος προκειμένου να έχεις πιο σφαιρικές γνώσεις για την οικονομία παρά την πρακτική πληροφόρηση για τις επιχειρήσεις. Εξαρτάται και από τα μελλοντικά σου σχέδια.