-Γεια σε όλους σας,
-Προφανώς για να βρίσκομαι εδω αντιμετωπίζω ενα πρόβλημα όσον αφορά την επιλογή της ''κατάλληλης'' σχολής.
Γενικότερα δεν μπορώ να πω οτι εχω ιδιάιτερο πάθος με κάποια συγκεκριμένη σχολή, βρίσκω ενδιαφέρον στα μαθηματικά και στη φυσική εξίσου και ετσι σκέφτομαι σοβαρά το πολυτεχνείο. Τα μόρια μου μου επιτρέπουν -λογικά- να περάσω στους ΠΜ του ΕΜΠ και μου φαίνεται μια καλή επιλογή δεδομένου οτι έχει ευρύ φάσμα -έτσι διαβάζω τουλάχιστον. Το θέμα είναι οτι με ενδιαφέρουν και οι Μηχανολόγοι και οι Ηλεκτρολόγοι αλλα στην καλύτερη περίπτωση περνάω Θεσσαλονίκη. Να το πρόβλημα. Μένω Αθήνα και επειδή ήδη η αδερφή μου σπουδάζει έξω δεν θα ήθελα να επιβαρύνω περαιτέρω τους γονείς μου, οι οποίοι, βέβαια, μου δίνουν το ελέυθερο και με παροτρύνουν να επιλέξω αυτο που επιθυμώ έστω και διαισθητικά δεδομένου οτι δεν γνωρίζω τι ακριβώς επιθυμώ. Πέραν του οικονομικού, δεν κρύβω οτι ειμαι και ''τσιμπιμένη'' με τη γενικότερη ιδέα του ΕΜΠ και της Αθήνας οσον αφορά τις σπουδές. Είναι βάσιμο το κριτήριο μου ή μήπως ειμαι απλά προκατειλημμένη? Εν κατακλείδι: ΠΜ στο ΕΜΠ ή ΜΜ και ΗΜΜΥ οπουδήποτε αλλού? (με βάση τα όσα προανέφερα). Είμαι αρκετά μπερδεμένη, για αυτο και απο όπου μπορώ προσπαθώ να πάρω βοήθεια, αυτή τη στιγμή ειναι 4 τα ξημερώματα και είμαι ζαλισμένη απο το διάβασμα προηγούμενων συζητήσεων και γενικότερης ερευνάς. Οπότε καλοδεχούμενη οποιαδήποτε απάντηση-συμβουλή! Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ελπίζω σε κάποια απάντηση.
-Υ/Γ.Η αδερφή μου σπουδάζει σε πόλη όπου έχει τμήμα ΗΜΜΥ και στο οποίο περνάω σχεδόν άνετα βάση μορίων. Οπότε αν αποφασίσω τελικά οτι με ενδιαφέρουν οι ΗΜΜΥ κανένα πρόβλημα! Δεν είναι όμως ΕΜΠ...