Καλησπέρα παιδιά!
Έβγαλα 16441 μόρια στο 5ο πεδίο, 15188 στο 1ο πεδίο και σκέφτομαι να δηλώσω ως πρώτη μου επιλογή είτε κάποιο τμήμα Οικονομικών Επιστημών (ΟΠΑ και ΕΚΠΑ), είτε το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών (ΟΠΑ), είτε κάποιο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης (στο Πάντειο και στην Κόρινθο, το πρώτο μπορεί και να μην το πιάσω οριακά, αλλά νομίζω πως βάσει μαθημάτων έχω προτίμηση στο δεύτερο ούτως ή άλλως).
Όσον αφορά τα οικονομικά τμήματα, έχω δύο ερωτήσεις:
Πρώτον, τα μαθηματικά στο τμήμα ΔΕΟΣ είναι ηπιότερα σε σύγκριση με το τμήμα Οικονομικής Επιστήμης; Γνωρίζω πως μιλάμε για οικονομική σχολή και όχι σχολή διοίκησης, απλώς δε μπορώ να πω ότι μου αρέσουν πολύ τα μαθηματικά γενικώς, παρά τις καλές επιδόσεις μου στο μάθημα.
Δεύτερον, το τμήμα ΔΕΟΣ έχει ένα επιπλέον focus σε θέματα ευρωπαϊκών σπουδών, το οποίο προσωπικά με ενδιαφέρει. Θα ήθελα να ρωτήσω, όμως, τι λιγότερο έχει σε σχέση με το τμήμα Οικονομικής Επιστήμης. Δεν εμβαθύνει τόσο στην οικονομική ανάλυση; Και σε τι υστερεί ουσιαστικά μετά την αποφοίτηση ο απόφοιτος του τμήματος ΔΕΟΣ σε σχέση με εκείνον του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης;
Τώρα, γενικώς πιστεύω πως θα μου άρεσαν αρκετά θεωρητικά μαθήματα, όπως κάποια δίκαια, μαθήματα διεθνών σχέσεων κλπ. Τα οικονομικά μαθήματα τα οποία δεν είναι αποκλειστικά ποσοτικά πιστεύω πως επίσης θα με ενδιέφεραν. Γι'αυτόν τον λόγο σκέφτομαι πως ίσως το ΔΕΟΣ να είναι κατά κάποιον τρόπο η "μέση λύση" μεταξύ Οικονομικής Επιστήμης και Πολιτικής Επιστήμης (Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων στην Κόρινθο), ενώ μάλλον η παρακολούθηση διάφορων οικονομικών μαθημάτων να αξιολογείται πολύ πιο θετικά στην αγορά εργασίας σε σύγκριση με τα μαθήματα πολιτικών επιστημών κλπ.
Πιστεύετε ότι το βλέπω σωστά; Το τμήμα ΔΕΟΣ θα κάλυπτε τις ανάγκες μου τόσο στα οικονομικά αντικείμενα, όσο και στα θεωρητικά, χωρίς να είναι υπερβολικά ποσοτικό;
Θα ήθελα να ακούσω απόψεις, μπορεί να βοηθούσαν. Ευχαριστώ προκαταβολικά