ρε βασίλη πια φτάνει, είναι κουραστικό αυτό που κάνεις. τα λόγια σου κατακλύζονται από ανακρίβειες και επειδή δεν θες να το παραδεχτείς οδηγείς τους συνομιλητές σου σε παλιότερες δημοσιεύσεις.
ουσιαστικά αυτό που κάνεις είναι να δημιουργείς έναν φαύλο κύκλο επαναλήψεων και αναρωτιέμαι πώς κάθονται όλοι και ασχολούνται, αφού εδώ και πόσες σελίδες κάνετε την ίδια συζήτηση χρησιμοποιώντας διαφορετικές λέξεις.
ειλικρινά, και οι δύο πλευρές τώρα, ξοδεύετε τσάμπα χρόνο...
και για να ηρεμήσεις λίγο, σου λέω ότι δεν πρόκειται να πείσεις κανέναν, όπως και συ ακριβώς δεν μπορείς να πειστείς. λογικά ούτε τα δικά μου λόγια θα σε πείσουν να δώσεις ένα τέλος σε όλο αυτό τον κύκλο (σε γραπτές "ταλαντώσεις" το καταλήξατε το θέμα) αλλά τουλάχιστον σταματήστε οι άλλοι να του απαντάτε.
κανείς από δω δεν πρόκειται να καταρρίψει ή να επαληθεύσει την θεωρία της εξέλιξης, ή να αποδείξει την ύπαρξη ή την ανυπαρξία Θεού, πολύ απλά γιατί κανείς από δω δεν έχει τις κατάλληλες γνώσεις. Αυτά που ξέρουμε είναι ένα μικρό, πολύ μικρό ποσοστό από τα όσα γνωρίζουν οι καταρτισμένοι επιστήμονες που ασχολούνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με το θέμα της εμφάνισης και της εξέλιξης της ζωής. αλλά και αυτοί πάλι γνωρίζουν ένα σχεδόν μηδαμινό κομμάτι της πραγματικότητας. το γνωρίζετε πιστεύω πολύ καλά αυτό καθώς κάθε μέρα έχουμε συνεχώς νέες εξελίξεις σε διάφορους τομείς της επιστήμης. θεωρίες καταρρίπτονται, δημιουργούνται νέες, άλλες ενισχύονται και σε άλλες προστίθενται εξαιρέσεις. και αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ!
όσον αφορά την εξέλιξη, καταλαβαίνω τον λόγο που έχει δημιουργηθεί όλο αυτό το σάλος.
Μπορεί να δώσει απάντηση στα υπαρξιακά ερωτήματα του ανθρώπου και, αξιοποιούμενη σωστά, δύναται να δώσει τις κατάλληλες πληροφορίες στους επιστήμονες, για να δουν πώς θα τους ωφελήσει αυτή η γνώση στην βελτίωση της ζωής του ανθρώπου.
Όμως αυτό που γίνεται, που πάνε μερικοί και κολλάνε μέσα τη θρησκεία, ή μάλλον, τα λεγόμενα εκπροσώπων της, που οι ίδιοι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν καλά το θέμα, δεν έχει καλό αποτέλεσμα. Παρερμηνεύουν τα λόγια των θρησκευτικών και των επιστημονικών κειμένων και τελικά οδηγούμαστε σε αυτόν τον διχασμό/φιλονικίες, κάτι που είναι απαράδεκτο.
Ο καθένας ας ασχολείται με αυτό που ξέρει καλά και, ας αφήνει πράγματα που είναι εκτός του πεδίου γνώσεών του εκτός...
Να τονίσω ξανά κάτι για το τέλος.
Νομίζω πως η επιστήμη ποτέ δεν θα μπορέσει να δείξει την ύπαρξη Θεού, γιατί ασχολείται με facts, χειροπιαστά πράγματα, που αντιλαμβανόμαστε με τις 5 αισθήσεις μας. Η επιστήμη δεν περιλαμβάνει το μεταφυσικό στις αγκάλες της, και αυτό γιατί η επιστήμη συνδέεται με τη λογική.
Από την άλλη η θρησκεία/ θεολογία έχει ως πεδίο έρευνάς της την πνευματική ζωή, την ψυχή. Αυτή δεν αντιλαμβάνεται με τις 5 αισθήσεις μας, δεν μπορεί να αναλυθεί με εξισώσεις, ούτε να επιβληθεί με πειράματα. Αφορά τελείως διαφορετικές ικανότητες του ανθρώπου, οπότε δεν έχει καμία σχέση με την επιστήμη.
Ένα απλό παράδειγμα:
Δεξί & Αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου.
Διαφορετικές λειτουργίες, όμως και οι δύο είναι απαραίτητες για την ζωή μας.
ΛΟΓΙΚΗ & ΠΝΕΥΜΑ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ & ΤΕΧΝΕΣ
Ελπίζω να καταλάβετε τι αναλογία προσπαθώ να σας πω.
Αυτά.
Βρείτε κάτι πιο εποικοδομητικό να περάσετε τον χρόνο σας!!!
Κράξιμο_τέλος.
