Εμπόλεμη ζώνη η ΑΣΟΕΕ

Δαλιδά

Περιβόητο μέλος

Η Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5,160 μηνύματα.
...κάτι τέτοια "βαλτώνουν" το Ελληνικό (Δημόσια Φορολογούμενο) Πανεπιστήμιο στην διεθνή επιστημονική και ακαδημαϊκή σκηνή. Τελικά, είμαστε λαός της μιζέριας και της εσωστρέφειας κάτι που φαίνεται στον δημόσιο βίο (ιδέες, επιχειρηματικότητα, δημιουργία, τέχνη, ψυχαγωγία,...κλπ). Τόσα χρόνια τα ίδια και τα ίδια.

Και αφιερώνω στην Ελληνική φοιτητική νεολαία, το παρακάτω σκυλέ άσμα το οποίο είναι δείγμα της ανώτερης κοινωνικής παιδείας που υποθετικά έχουμε, ώστε να νομίζουμε ότι πουλάμε υψηλού επιπέδου πολιτική ιδεολογία διεθνώς (βλ. φοιτητικές συνελεύσεις, πάρτυ ΔΑΠ-ΠΑΣΠ, καταλήψεις, χαμμένες διδακτικές ώρες, εξεταστική με παλιά sos θέματα, groupάκια στο fb με παλιά θέματα,...κ.α. καραγκιοζιλίκια). Ανοίξτε και μια τεκίλα περικαλώ..:whatever:


Υ.Γ. Ντρέπομαι που είμαι (νεο)Έλληνας.

Με κάλυψε ο μεσιέ 100%. Μόνο ο Έλλην γαμεί, οι άλλοι είναι απλά βλάκες. :clapup:

Να δεις Crowley κάτι ωραίους συριζάδες... τους πασπίτες και τους δαπίτες τους ξέρεις, είναι λαμόγια, αμ να δεις και τους άλλους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
για πες μας npb ξέρεις κι άλλα τραγούδια της Πάολα; :clapup:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Hatemost

Νεοφερμένος

Ο Άρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 65 μηνύματα.
Να φανταστώ,για όλα φταίει η καταστροφική αριστερά και το ΣΥΡΙΖΑ και όχι οι μαλάκες που μας κυβερνάνε 30 χρόνια τώρα και έχουν κάνει την Ελληνική Παιδεία μπουρδέλο ενώ αυτοί τρώνε με χρυσά κουτάλια;:redface:Γιατί κάτι τέτοια έλεγε ένας της ΝΔ το πρωί στο ΣΚΑΙ.:redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
Μόνο εγώ βρίσκω το θέμα απίστευτα βαρετό?

Όταν το κράτος σε στοχοποιεί,σε διαπομπεύει σ'ολόκληρη την κοινωνία σαν κοινό εγκληματία,βρίσκει στο πρόσωπό σου τον "εσωτερικό εχθρό",εσύ απλά...βαριέσαι?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Trolletarian

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Trolletarian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,265 μηνύματα.
Είναι σαν να σπουδάζεις σε εμπόλεμη ζώνη»

Της Ντίνας Δασκαλοπούλου

Ο Shailendra Kumar Rai δεν θα ξεχάσει ποτέ στη ζωή του την ΑΣΟΕΕ. Ο Ινδός καθηγητής Oικονομικών ήρθε ως προσκεκλημένος να διδάξει στο οικονομικό πανεπιστήμιο τον Μάιο και… συνελήφθη ως ύποπτος μικροπωλητής. Hταν μία από τις πολλές στιγμές του… ανένδοτου που έχει κηρύξει η ΕΛ.ΑΣ. εναντίον του παραεμπορίου μέχρι την κορύφωση με το «ντου» της προηγούμενης Παρασκευής.

«Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα πηγαίνω στη σχολή μου με μια αντιασφυξιογόνο μάσκα στην κωλότσεπη» θα μας πει ο 25χρονος φοιτητής Οικονομικών Επιστημών, Στράτος. «Η Αστυνομία έχει στοχοποιήσει το πανεπιστήμιό μας εδώ και δύο χρόνια. Με πρόσχημα τους μικροπωλητές και την πάταξη του παραεμπορίου χτυπάνε το πανεπιστημιακό άσυλο. Από την ώρα που θα βγεις από το μετρό βλέπεις παντού ΜΑΤ και ασφαλίτες».

«Είναι σαν να σπουδάζεις σε εμπόλεμη ζώνη» θα πει η 22χρονη Φαίδρα. «Υπάρχουν μόνιμα δυο σταθμευμένες κλούβες και μας ρίχνουν δακρυγόνα και κρότου-λάμψης στο προαύλιο. Λίγες μέρες πριν από την γκάφα τής ΕΛ.ΑΣ. με τον Ινδό καθηγητή, στις φοιτητικές εκλογές της 5ης Μαΐου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα είχαν μπουκάρει πάλι αστυνομικοί με αποτέλεσμα να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων».

Ηταν η πρώτη φορά που η αστυνομία επιχειρεί να εισβάλει σε πανεπιστημιακό χώρο κατά τη διάρκεια διεξαγωγής φοιτητικών εκλογών. Ακόμα πιο τραγελαφική ήταν η ορκωμοσία των αποφοίτων πέρσι τον Γενάρη. Οπως διηγείται η Φαίδρα, «γονείς και φοιτητές δεν σταμάτησαν να κλαίνε – όχι από συγκίνηση, αλλά από τα δακρυγόνα».

Το κλίμα για την τελευταία χολιγουντιανή εισβολή της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ προετοιμαζόταν καιρό. Η πρώτη μεγάλη επιχείρηση ενάντια στους μικροπωλητές για τη φετινή χρονιά έγινε την Παρασκευή 19/10. Τότε, όπως καταγγέλλει η συνέλευση μεταναστών και αλληλέγγυων, «30 μηχανές της ομάδας Δέλτα, μια μπλε διμοιρία και πολλοί ασφαλίτες εφόρμησαν στο σημείο της κεντρικής εισόδου του κτιρίου.

Η επίθεση, πέρα από τα κλομπ και το ξύλο, περιελάμβανε ρίψη δακρυγόνου, 7 χειροβομβίδων κρότου- λάμψης και μιας φωτοβολίδας στην αυλή της. Επειδή αυτή τη φορά οι μπάτσοι δεν βρήκαν εύκαιρες πέτρες για να πετάξουν στους αμυνόμενους μετανάστες, ξερίζωναν και τους πέταγαν τα λουλούδια της αυλής. Εκτοτε τα περιστατικά έντασης έγιναν καθημερινά».

Στις 5 Δεκεμβρίου ο μετανάστης Μ. δημοσιοποιεί το δικό του περιστατικό: «Πριν από δύο εβδομάδες με έπιασαν. Πέρασα 4 ώρες στο αστυνομικό τμήμα όπου μου πήρανε τα πράγματα, τα οποία πουλάω για να βγάλω τα προς το ζην μου, και όσα χρήματα είχα πάνω μου. Με κάνανε ρεζίλι καθώς με γδύσανε και με απειλούσαν με τα κλομπ τους.

Στο τμήμα ήταν και δύο άτομα από το Μπανγκλαντές, από τους οποίους πήρανε επίσης τα χρήματά τους πριν τους αφήσουνε να φύγουν. Κάθε πρωί από τις 8 ώς τις 12 είναι γύρω από το πανεπιστήμιο αστυνομικοί (κυρίως ασφαλίτες) και μας παρακολουθούν και πιάνουνε άτομα».

Ο Βασίλης είναι 20 χρονών και σπουδάζει Πληροφορική. Ηταν ένας από τους φοιτητές στους οποίους επετράπη η είσοδος για να επιθεωρήσουν τον χώρο μετά το ντου τής ΕΛ.ΑΣ.:

«Ακούσαμε από τα ΜΜΕ τέρατα, ότι τάχα το πανεπιστήμιο είναι λημέρι των μικροπωλητών και άντρο ανομίας. Το μόνο που δεν είπαν είναι ότι κατασκευάζουμε τις τσάντες-»μαϊμού» εμείς! Οι δημοσιογράφοι μας χαρακτήρισαν »αφελείς φοιτητές» που δίνουν άσυλο σε κάθε παράνομο. Δεν είμαστε καθόλου αφελείς, ξέρουμε πολύ καλά γιατί ο Δένδιας χτύπησε το πανεπιστήμιό μας, όπως ξέρουμε γιατί πριν από λίγες μέρες χτύπησε τη Villa Αμαλία. Δεν θέλουν καμία φωνή αντίστασης πουθενά. Αν πραγματικά ήθελαν να πατάξουν το παραεμπόριο, δεν θα κυνηγούσαν 30-40 ταλαιπωρημένους μετανάστες, αλλά τα κυκλώματα που εισάγουν μαζικά αυτά τα προϊόντα στα τελωνεία».

«Από τότε που καταργήθηκε το άσυλο, οι ασφαλίτες αλωνίζουν στις σχολές. Τους βλέπουμε να μας φωτογραφίζουν από το μέγαρο του ΟΤΕ απέναντι. Δύο φορές, ενώ περπατούσαν στο προαύλιο, τους έπεσαν ένα ζευγάρι χειροπέδες κι ένα πτυσσόμενο κλομπ. Φυσικά, δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι είναι ασφαλίτες, αλλά δεν μου φαίνεται πολύ συνηθισμένο να πηγαίνει ένας φοιτητής για μάθημα με χειροπέδες στο σακίδιό του» λέει ο Στράτος.

«Η σχολή μας, όπως όλα τα πανεπιστήμια του κέντρου της Αθήνας, στοχοποιείται από την αστυνομία. Δείτε το παράδειγμα του Πολυτεχνείου: όταν το κίνημα ζωντανεύει, η αστυνομία »σπρώχνει» τα πρεζάκια στη Στουρνάρη» λέει ο Βασίλης. «Ειναι μια πολιτική που επιδιώκει να απονεκρώσει τα αντανακλαστικά των φοιτητών. Στην ΑΣΟΕΕ τα Χριστούγεννα την τελευταία 3ετία χτυπούν τους μικροπωλητές. Αυτό γίνεται αφενός για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου ότι πατάσσουν δήθεν το παραεμπόριο, αφετέρου για να καταλυθεί το άσυλο» εξηγεί ο Στράτος.

«Τα ΜΜΕ έφτιαξαν το κλίμα πατώντας πάνω σε μια ατμόσφαιρα που είχε διαμορφωθεί ήδη από τους καθηγητές μας, οι οποίοι τηρούν ίσες αποστάσεις απέναντι στους θύτες (τους αστυνομικούς) και τα θύματα (τους μετανάστες) και ορισμένες φορές γίνονται ευθέως ξενοφοβικοί, λέγοντας σε αυριανούς επιστήμονες ότι έρχονται οι ξένοι μικροπωλητές και… τους παίρνουν τις δουλειές».

Καίριο χτύπημα στην κοινή λογική

Ο γραμματέας του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Μαυρόπουλος, έκανε ένα καυστικό σχόλιο:«Μετά την επέμβαση στη Βίλα Αμαλίας, η επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ απέδωσε πραγματικά τα αναμενόμενα αποτελέσματα και έδωσε ένα καίριο χτύπημα στην ανομία. Εξουδετέρωσε τον ραδιοφωνικό σταθμό που εξέπεμπε παράνομα χωρίς να πληρώνει την κατεχόμενη συχνότητα και τους φόρους όπως κάνουν τα υπόλοιπα σοβαρά ΜΜΕ, κατέσχεσε τα άδεια μπουκάλια μπίρας και τα κοντάρια από τις σημαίες αφού αποτελούν πειστήρια εγκληματικών πράξεων.

Αποδεικνύεται πλέον ότι η κατανάλωση μπίρας δεν γίνεται τυχαία και αποτελεί σημείο αναφοράς συνωμοτικών διαδικασιών που αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση του κράτους και στη διατάραξη της ηρεμίας που βρίσκονται οι πολίτες από την εφαρμοζόμενη πολιτική των μνημονίων.

Οι χρήστες μπίρας έχουν άμεση διασύνδεση με τους χρήστες σημαιών, οι οποίοι προσπαθούν να πλήξουν το γόητρο της κυβέρνησης και να υποβαθμίσουν τις επιτυχίες της. Μετά την αδιαμφισβήτητη επιτυχία του υπουργού Δημόσιας Τάξης, που εξάρθρωσε το οργανωμένο έγκλημα, χαρούμενοι πολίτες με τις τσέπες γεμάτες λεφτά, που από σήμερα αισθάνονται και ασφαλείς, κατέκλυσαν τους εμπορικούς δρόμους».
πηγή: η εφημερίδα των συντακτών
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
Να δεις Crowley κάτι ωραίους συριζάδες... τους πασπίτες και τους δαπίτες τους ξέρεις, είναι λαμόγια, αμ να δεις και τους άλλους.

Αυτό που σου εξηγώ,είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ κανείς να έχει profit π.χ. επειδή είναι στα ΕΑΑΚ,που ο πολιτικός τους φορέας είναι μια πορδή,ή στην Αρ.Εν.,που είναι η πιο κλασμένη παράταξη μέσα στα πανεπιστήμια (τώρα βέβαια ίσως αυτό ν'αλλάξει,επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι soon-to-be κυβέρνηση,θα φανεί).Αν έχει κάποιο πολιτικό profit,αυτό θα είναι επειδή είναι ο Τάδε Ταδόπουλος,γιος του Δείνα Ταδόπουλου,ο οποίος είναι μεγάλο κεφάλι και χωμένος κλπ,όχι λόγω της πολιτικής του ταυτότητας στη σχολή.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Demlogic

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Demlogic αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' γυμνασίου. Έχει γράψει 978 μηνύματα.
ε τι θα ηταν, αφου τα παιδια εχουν απογοητευτει με το τει τους
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dreamweaver

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Dreamweaver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος. Έχει γράψει 1,755 μηνύματα.
Εγω θα πω πως συμφωνω με τις επιχειρησεις της ΕΛ.ΑΣ. Δηλαδη, τι δουλεια εχουν οι μικροπωλητες εξω απο την σχολη μου? Ναι οκ, ειναι μεταναστες, προσφυγες, θυματα του απανθρωπου καπιταλισμου, <<βαλτε ο,τι σας αρεσει>> κτλ.... αλλα αυτο ειναι ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, οχι φιλανθρωπικο ιδρυμα. ΔΕΝ ειναι προβλημα του αυτο, υπαρχουν αλλα ιδρυματα που ασχολουνται με το συγκεκριμενο θεμα. Οποιος θελει να τους βοηθησει ας τους παρει σπιτι του, να τους ταιζει και να τους ποτιζει γιατι αυτο ειναι αλληλεγυη και οχι πομπωδη κειμενα-σεντονια και βανδαλισμοι. Να μην το παιζει τζαμπα μαγκας και επαναστατης σε ξεφραγκο αμπελι, επειδη ΕΙΧΑΜΕ (ευτυχως στον αοριστο) ενα ασυλο. Οσο για τους αναρχικους και τα συναφη που υπαρχουν στην σχολη και αυτους τους καινουριους απο την Βιλλα Αμαλιας το θεωρω γελοιο μονο και μονο που το συζηταμε το θεμα. Οι ανθρωποι δεν θα πρεπει να βρισκονται στον χωρο του πανεπιστημιου γιατι δεν τους αξιζει να ειναι εκει μεσα - δεν εχουν καμια σχεση με την επιστημη τους και, για τα δικα μου γουστα, ειναι απλως εγκληματιες που πρεπει να τους μαζεψει η αστυνομια.
<Η γνωμη καποιου που ειναι στην ΑΣΟΕΕ 3,5 χρονια και απλως εχει σιχαθει ολες αυτες τις αηδιες>
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δαλιδά

Περιβόητο μέλος

Η Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5,160 μηνύματα.
Εγω θα πω πως συμφωνω με τις επιχειρησεις της ΕΛ.ΑΣ. Δηλαδη, τι δουλεια εχουν οι μικροπωλητες εξω απο την σχολη μου? Ναι οκ, ειναι μεταναστες, προσφυγες, θυματα του απανθρωπου καπιταλισμου, <<βαλτε ο,τι σας αρεσει>> κτλ.... αλλα αυτο ειναι ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, οχι φιλανθρωπικο ιδρυμα. ΔΕΝ ειναι προβλημα του αυτο, υπαρχουν αλλα ιδρυματα που ασχολουνται με το συγκεκριμενο θεμα. Οποιος θελει να τους βοηθησει ας τους παρει σπιτι του, να τους ταιζει και να τους ποτιζει γιατι αυτο ειναι αλληλεγυη και οχι πομπωδη κειμενα-σεντονια και βανδαλισμοι. Να μην το παιζει τζαμπα μαγκας και επαναστατης σε ξεφραγκο αμπελι, επειδη ΕΙΧΑΜΕ (ευτυχως στον αοριστο) ενα ασυλο. Οσο για τους αναρχικους και τα συναφη που υπαρχουν στην σχολη και αυτους τους καινουριους απο την Βιλλα Αμαλιας το θεωρω γελοιο μονο και μονο που το συζηταμε το θεμα. Οι ανθρωποι δεν θα πρεπει να βρισκονται στον χωρο του πανεπιστημιου γιατι δεν τους αξιζει να ειναι εκει μεσα - δεν εχουν καμια σχεση με την επιστημη τους και, για τα δικα μου γουστα, ειναι απλως εγκληματιες που πρεπει να τους μαζεψει η αστυνομια.
<Η γνωμη καποιου που ειναι στην ΑΣΟΕΕ 3,5 χρονια και απλως εχει σιχαθει ολες αυτες τις αηδιες>

Τώρα θα πέσουν όλοι πάνω σου. Θα σε πουν φασίστα, πουλημένο μπλα μπλα μπλα. Δεν είναι να μπλέκεις με αριστερο-αναρχο-επαναστάτες εδώ μέσα. Good luck.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Insomnie

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Insomnie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 1,461 μηνύματα.
Δεύτερη φορά που το παθαίνω αυτό το σημερινό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vickydask

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η vickydask αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 359 μηνύματα.
Εγω θα πω πως συμφωνω με τις επιχειρησεις της ΕΛ.ΑΣ. Δηλαδη, τι δουλεια εχουν οι μικροπωλητες εξω απο την σχολη μου? Ναι οκ, ειναι μεταναστες, προσφυγες, θυματα του απανθρωπου καπιταλισμου, <<βαλτε ο,τι σας αρεσει>> κτλ.... αλλα αυτο ειναι ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, οχι φιλανθρωπικο ιδρυμα. ΔΕΝ ειναι προβλημα του αυτο, υπαρχουν αλλα ιδρυματα που ασχολουνται με το συγκεκριμενο θεμα. Οποιος θελει να τους βοηθησει ας τους παρει σπιτι του, να τους ταιζει και να τους ποτιζει γιατι αυτο ειναι αλληλεγυη και οχι πομπωδη κειμενα-σεντονια και βανδαλισμοι. Να μην το παιζει τζαμπα μαγκας και επαναστατης σε ξεφραγκο αμπελι, επειδη ΕΙΧΑΜΕ (ευτυχως στον αοριστο) ενα ασυλο. Οσο για τους αναρχικους και τα συναφη που υπαρχουν στην σχολη και αυτους τους καινουριους απο την Βιλλα Αμαλιας το θεωρω γελοιο μονο και μονο που το συζηταμε το θεμα. Οι ανθρωποι δεν θα πρεπει να βρισκονται στον χωρο του πανεπιστημιου γιατι δεν τους αξιζει να ειναι εκει μεσα - δεν εχουν καμια σχεση με την επιστημη τους και, για τα δικα μου γουστα, ειναι απλως εγκληματιες που πρεπει να τους μαζεψει η αστυνομια.
<Η γνωμη καποιου που ειναι στην ΑΣΟΕΕ 3,5 χρονια και απλως εχει σιχαθει ολες αυτες τις αηδιες>

Τώρα θα πέσουν όλοι πάνω σου. Θα σε πουν φασίστα, πουλημένο μπλα μπλα μπλα. Δεν είναι να μπλέκεις με αριστερο-αναρχο-επαναστάτες εδώ μέσα. Good luck.

οποιος πιστευει οτι οι επιχειρησεις της αστυνομιας ειναι η λυση για το προβλημα του παρεμποριου, μιλαει αδαως για εγκληματιες της βιλλα αμαλιας και επικροτει την καταργηση του ασυλου, σορρυ κιολας αλλα ουτε πανω του δεν αξιζει να πεσει κανεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
Ψήφισμα αλληλεγγύης του Φ.Σ. ΑΣΟΕΕ «Σωτήρης Πέτρουλας»
στη Βίλλα Αμαλίας και τη κατάληψη Σκαρμαγκά
Με κυβερνητική εντολή οι αστυνομικές δυνάμεις χτυπούν διαδοχικά τις τελευταίες μέρες τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους - καταλήψεις στο κέντρο της Αθήνας. Οι καταλήψεις αυτές όχι μόνο δεν είναι «κέντρα ανομίας» όπως τα ονομάζουν απαξιωτικά τα κυρίαρχα ΜΜΕ αλλά αποτελούν κομμάτια ενός άλλου κόσμου αλληλεγγύης και συντροφικότητας πέρα από την εμπορική εκμετάλλευση. Λογικό είναι οι κυρίαρχοι να μην μπορούν να καταλάβουν αφού γι’ αυτούς μόνο ότι παράγει κέρδος και εκμετάλλευση αξίζει. Στους χώρους τους στεγάζονται δανειστικές βιβλιοθήκες, σεμινάρια αυτομόρφωσης, πολιτιστικές εκδηλώσεις, τυπογραφεία, πολιτικές συζητήσεις, καλλιτεχνικά εργαστήρια ανοιχτά σε κάθε καταπιεζόμενο χωρίς εισιτήρια και πληρωμές. Με τη δράση τους οι καταλήψεις δίνουν ζωή σε εγκαταλειμμένα κτίρια και σε μια γειτονιά που διολισθαίνει στη βαρβαρότητα.
Επίσης οι καταλήψεις αυτές και λόγου του χώρου στον οποίο βρίσκονται αποτελούν βασικές εστίες της αντιφασιστικής δράσης. Είναι τα αναχώματα που αντιμετωπίζει η Χρυσή Αυγή για την επέκταση της στη περιοχή και το κράτος προσπαθεί να τα απομακρύνει.
Σαπίζουν μέρα με τη μέρα οι κυρίαρχοι και το ξέρουν, γι΄αυτό και καταφεύγουν στη καταστολή. Κάθε τι που προβάλλει ένα διαφορετικό τρόπο ζωής και σκέψης τους τρομάζει και θέλουν να το καταστρέψουνε. Ξεχνάνε όμως ότι οι καταλήψεις αυτές δεν υπάρχουν μόνο στα κτίρια αλλά στις σκέψεις και τις ψυχές όλων των αγωνιζόμενων ανθρώπων.
Έτσι ως Φοιτητικός Σύλλογος στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις καταλήψεις και όλους τους συλληφθέντες και θα στηρίξουμε τον αγώνα για να συνεχίσουν οι κοινωνικοί αυτοί χώροι να λειτουργούν συνεισφέροντας έτσι στον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση και το φασισμό.

Από δω
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

NasosJet

Νεοφερμένος

Ο NasosJet αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 50 μηνύματα.
Ο Τσιπρας φταιει....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

boss.

Δραστήριο μέλος

Ο boss. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Μύκονος (Κυκλάδες). Έχει γράψει 784 μηνύματα.
https://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=p_dzf_jt_m_b_u_u_u=

πηγαιντε γυρω στ 20

καταληψη αντεξουσιαστων σε αιθουσα της ασοεε, η σημερινη γενικη συνελευση του φοιτητικου συλλογου, οταν εχει βγει ακομα και αυτο
https://www.aueb.gr/pages/news/attachments/1590.pdf
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vickydask

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η vickydask αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 359 μηνύματα.
https://www.aueb.gr/pages/news/attachments/1591.pdf
παει η διακοσμηση της πρυτανειας..

Γενικοτερα τις τελευταιες 5 μερες τα πραγματα εντεινονται και χειροτερευουν. Στο κεντρο (πατησιων, χευδεν κλπ) οι δρομοι ειναι γεματοι διμοιριες και κλουβες. Καθε γωνια και ΜΑΤ. Για να δουμε και απο αυριο ως που θα παει η κατασταση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top