Forisman
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dhmh
Πολύ δραστήριο μέλος

ετσι οπως μου τα λετε τα καταλαβαινω αλλα δεν καταλαβαινω τοτε γιατι μας ενδιαφερουν τοσο οι βασεις?!ΝΑι δηλώνεις τις σχολές με τη σειρά που θες, πχ πολιτικός μηχανικός νο 1 κι ας την κοιτάς με κυάλια.....ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει, μη χτυπάς μετά το κεφάλι σου!
Αφού έχει διαμορφωθεί η προσφορά εκ μέρους του εστιατορείου-υπδβμθ, τώρα μένει η ζήτηση (δηλαδή τα μηχανογραφικά), ώστε να κάτσει το σημείο ισορροπίας, ήτοι η βάση.
Αν κάνω τρελό μηχανογραφικό, πχ βγάζω 19100 και βάλω 1η την κοινωνική και ποιμαντική θεολογία θεσνικης που έχει 11000, σίγουρα θα την πιάσω και θα στερήσω την θέση από 1 παιδί με 11100, αλλά θα απελευθερώσω την θέση που δεν θα πιάσω απο νομική πχ και θα την πιάσει κάποιος με 18650, ενώ κανονικά δεν θα την έπιανε αν την δήλωνα εγώ. Αλλά εάν είμαι πωρωμένος και θέλω κοινωνική και ποιμαντική θεολογία, αυτην θα δηλώσω πρώτα. ΚΑι το αντίστροφο με πολιτικούς μηχανικούς, ακόμη κι αν έχω 8999 μόρια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ValadisZ
Νεοφερμένο μέλος

ΩΡΑΊΑ πράγματα.. lol..
Forisman
Νεοφερμένο μέλος

Porcia+Brutus
Εκκολαπτόμενο μέλος

ετσι οπως μου τα λετε τα καταλαβαινω αλλα δεν καταλαβαινω τοτε γιατι μας ενδιαφερουν τοσο οι βασεις?!![]()
Είναι ένα μέτρο σύγκρισης!
Με την υπόθεση εργασίας ότι είναι ίδες οι προσφερόμενες θέσεις και ίδες οι ζητούμενες θέσεις, κοιτάς τα αποτελέσματα στα μαθήματα και σου λένε προς τα πού θα κινηθεί....μετά κοιτάς και τις διαφορές στην προσφορά και την ζήτηση, σου δείχνουν κι αυτές ένα συμπέρασμα και ενώνοντας τα 2 συμπεράσματα, καταλήγεις σε ένα ειδικότερο συμπέρασμα για την πορεία της βάσης κάθε σχολής.
Πχ το κόψιμο 10 θέσεων προκαλεί μία μικρή αυξητική τάση, η οποία μπορεί, όχι μόνο να ανακοπεί, αλλά και να γίνει αισθητή μείωση λόγω πχ μείωσης ζήτησης φέτος ή λόγω δύσκολης αοθ ή φυσικής και μαθηματικών! Ή γιατί και φέτος (σε μεγαλύερο βαθμό) δεν θα υπάριξει μετακίνηση παιδιών από επαρχία προς Αθήνα-Πειραιά και το ανττίστροφο.
Σου είπα πχ εγώ έχω πόρρωση με την κοινωνική ποιμαντική θεολογία (πχ) και την χτυπάω και έτσι προκαλώ μικρή άνοδο της βάσης της (γιατί στο πχ έχω 19100 μόρια), αλλά επειδή δεν μπαίνω στη νομική, οδηγώ την νομική σε πτώση!
Itach1
Διάσημο μέλος

Δεν νομιζω να επηρεασει παρα πολυ η μειωση 10 θεσεων,παντως η εκτιμηση μου ειναι οτι θα πεσει κι αλλο η βαση της σχολης τωρα το ποσο θα το ξερουμε τον αυγουστοΑπο 165 σε 155?...λετε να επιρεασει αυτο σημαντικα την πτωση της βασης?....(σορρυ που αργω αλλα γραφω απο το κιν κ ειναι καπως αβολο)

Johnny15
Επιφανές μέλος

Τώρα πάντα μπορεί να υπάρχει μια πτώση, αλλά αυτή δεν μπορεί να είναι εξωπραγματική.
Dhmh
Πολύ δραστήριο μέλος

Dhmh ουσιαστικα δεν σε ενδιαφερουν οι βασεις...σε ενδιαφερει να γραψεις καλυτερα απο καποιον ο οποιος θελει να μπει στην ιδια σχολη που θες εσυ! Ξαναλεω εμεις διαμορφωνουμε τις βασεις των σχολων.Δηλαδη αν εσυ θες να περασεις ιατρικη δεν σε νοιαζει να γραψεις 19.000 σε νοιαζει να γραψεις καλυτερα απο του αλλους υποψηφιους που θελουν ιατρικη. Αν δηλαδη η ιατρικη θελει να παρει 100 ατομα περνει τους 100 με την μεγαλυτερη κατα αυξουσα σειρα βαση.Και επειδη η σχολη εχει μεγαλη ζητηση οι βασεις παντα ηταν υψηλες.Τωρα αν ολοι που δηλωσαν ιατρικη γραψουν χαλια και ο πρωτος μπει με 19.000 και 100 με 9.000 η βαση θα παει στο 9.000. Το επιασες ???
εε ενταξει ειναι ενα μικρο μπερδεμα ολο αυτο!Είναι ένα μέτρο σύγκρισης!
Με την υπόθεση εργασίας ότι είναι ίδες οι προσφερόμενες θέσεις και ίδες οι ζητούμενες θέσεις, κοιτάς τα αποτελέσματα στα μαθήματα και σου λένε προς τα πού θα κινηθεί....μετά κοιτάς και τις διαφορές στην προσφορά και την ζήτηση, σου δείχνουν κι αυτές ένα συμπέρασμα και ενώνοντας τα 2 συμπεράσματα, καταλήγεις σε ένα ειδικότερο συμπέρασμα για την πορεία της βάσης κάθε σχολής.
Πχ το κόψιμο 10 θέσεων προκαλεί μία μικρή αυξητική τάση, η οποία μπορεί, όχι μόνο να ανακοπεί, αλλά και να γίνει αισθητή μείωση λόγω πχ μείωσης ζήτησης φέτος ή λόγω δύσκολης αοθ ή φυσικής και μαθηματικών! Ή γιατί και φέτος (σε μεγαλύερο βαθμό) δεν θα υπάριξει μετακίνηση παιδιών από επαρχία προς Αθήνα-Πειραιά και το ανττίστροφο.
Σου είπα πχ εγώ έχω πόρρωση με την κοινωνική ποιμαντική θεολογία (πχ) και την χτυπάω και έτσι προκαλώ μικρή άνοδο της βάσης της (γιατί στο πχ έχω 19100 μόρια), αλλά επειδή δεν μπαίνω στη νομική, οδηγώ την νομική σε πτώση!

κανονικα θα επρεπε η καθε σχολη αναλογα με την δυσκολια της(προαπαιτουμενες γνωσεις) και την αγορα εργασιας να εχει μονιμα την ιδια βαση(τα ιδια μορια εισαγωγης) ωστε οι μαθητες να προσπαθουν να γραψουν τα αναλογα μορια...αυτο εμενα μου φαινεται και σωστο και δικαιο...και ολα τα υπολοιπα μου φαινονται ''βλακειες''

ἅλς
Διάσημο μέλος

εε ενταξει ειναι ενα μικρο μπερδεμα ολο αυτο!
κανονικα θα επρεπε η καθε σχολη αναλογα με την δυσκολια της(προαπαιτουμενες γνωσεις) και την αγορα εργασιας να εχει μονιμα την ιδια βαση(τα ιδια μορια εισαγωγης) ωστε οι μαθητες να προσπαθουν να γραψουν τα αναλογα μορια...αυτο εμενα μου φαινεται και σωστο και δικαιο...και ολα τα υπολοιπα μου φαινονται ''βλακειες''![]()
Όταν ακούω αγορά εργασίας "τρελαίνομαι". Αγορά εργασίας σημαίνει χαμηλό επίπεδο σπουδών και γνώσεων!
Dhmh
Πολύ δραστήριο μέλος

γιατι τα συνδεεις?Όταν ακούω αγορά εργασίας "τρελαίνομαι". Αγορά εργασίας σημαίνει χαμηλό επίπεδο σπουδών και γνώσεων!

ἅλς
Διάσημο μέλος

-----------------------------------------------------------------------------------------
Όσο σκέπτομαι ότι μέχρι τέλη Ιουνίου και ίσως αρχές Ιουλίου θα κάνουμε υποθέσεις για τις βάσεις..................

Porcia+Brutus
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δεν τα συνέδεσα εγώ αλλά εσύ..... Και δεν πρέπει να συνδέονται!
-----------------------------------------------------------------------------------------
Όσο σκέπτομαι ότι μέχρι τέλη Ιουνίου και ίσως αρχές Ιουλίου θα κάνουμε υποθέσεις για τις βάσεις..................![]()
Αύγουστο θα βγουν οι βάσεις....μέχρι περίπου 25 Αυγούστου θα κάνουμε υποθέσεις!!
Dhmh
Πολύ δραστήριο μέλος

κλασσικο παραδειγμα αποτελουν τα παιδαγωγικα που εχουν σχεση με τον δημοσιο (κυριως) τομεα, ΑΣΕΠ κ.τ.λ. (ολοι ξερουμε ποσο δυσκολα ειναι τα πραγματα)
αρα για να μειωθει η ανεργια που υπαρχει οταν βγαινουν τα παιδια απο τετοιες σχολες δεν θα επρεπε να υπαρχει και λιγοτερη και δυσκολοτερη εισαγωγη?
βεβαια εδω ερχομαστε παλι στο οτι οσο ψηλα και να ειναι η βαση δεν εχει σημασια...σημασια εχει παντα πιστευω ο αριθμος εισακτεων!
ἅλς
Διάσημο μέλος

Johnny15
Επιφανές μέλος

Αύγουστο θα βγουν οι βάσεις....μέχρι περίπου 25 Αυγούστου θα κάνουμε υποθέσεις!!
Ναι όμως από την στιγμή που βγουν τα στατιστικά μπορείς άνετα να κάνεις προβλέψεις. Τώρα που δεν ξέρουμε σε πανελλαδικό επίπεδο τι έγραψε ο κόσμος είναι ριψοκίνδυνο.
Dhmh
Πολύ δραστήριο μέλος

η ουσια!!Ναι όμως από την στιγμή που βγουν τα στατιστικά μπορείς άνετα να κάνεις προβλέψεις. Τώρα που δεν ξέρουμε σε πανελλαδικό επίπεδο τι έγραψε ο κόσμος είναι ριψοκίνδυνο.

Παράνοια
Εκκολαπτόμενο μέλος

mariospaok4
Νεοφερμένο μέλος

ΝΑι δηλώνεις τις σχολές με τη σειρά που θες, πχ πολιτικός μηχανικός νο 1 κι ας την κοιτάς με κυάλια.....ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει, μη χτυπάς μετά το κεφάλι σου!
Αφού έχει διαμορφωθεί η προσφορά εκ μέρους του εστιατορείου-υπδβμθ, τώρα μένει η ζήτηση (δηλαδή τα μηχανογραφικά), ώστε να κάτσει το σημείο ισορροπίας, ήτοι η βάση.
Αν κάνω τρελό μηχανογραφικό, πχ βγάζω 19100 και βάλω 1η την κοινωνική και ποιμαντική θεολογία θεσνικης που έχει 11000, σίγουρα θα την πιάσω και θα στερήσω την θέση από 1 παιδί με 11100, αλλά θα απελευθερώσω την θέση που δεν θα πιάσω απο νομική πχ και θα την πιάσει κάποιος με 18650, ενώ κανονικά δεν θα την έπιανε αν την δήλωνα εγώ. Αλλά εάν είμαι πωρωμένος και θέλω κοινωνική και ποιμαντική θεολογία, αυτην θα δηλώσω πρώτα. ΚΑι το αντίστροφο με πολιτικούς μηχανικούς, ακόμη κι αν έχω 8999 μόρια
20 ρακι στο αοθ την τριτη εε ???

Δηλαδη αν καταλαβα καλα απο ολα αυτα ,ισχυει οντως το γεγονος οτι μας ευνοει η μειωση των υποψηφιων φετος (σε συνδυασμο οτι οι θεσεις μειναν πανω κατω οι ιδιες )

catgirlbarbara
Δραστήριο μέλος

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 21 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.