mr.thewritikos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bemanos
Πολύ δραστήριο μέλος
Σχολες Πληροφορικης λετε να πεσουν?Θα εχουν ζητηση?
Πληροφορικη Γιαννενα περυσι περυσι ειχε 16200.Υπαρχει περιπτωση να πεσει κατα 600 μοναδες?
λογικα ναι.Φετος ειναι μια ιδιεταιρη χρονια καθως 1) βαλανε βαρβατα θεματα και μειωθηκαν οι αριστουχοι
2)κοψανε τις μεταγραφες 3)εχουμε οικονομικη κριση αρα οι περισσοτεροι υποψηφιοι θα συσσωρευθουν στα μεγαλα αστικα κεντρα (κυριως) .οποτε λογικα οι σχολες τις επαρχιας "μεσαιου ευρους (12-16,17) θα κατρακυλησουν
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
spakon
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δε "φεύγω" , με στόχο να αποφύγω την αντιπαράθεση και με φόβο να υπολείπομαι επιχειρημάτων από εσένα. Έχοντας διαβάσει ΟΛΑ τα προηγούμενα post σου βλέπω απλά ότι οι απόψεις μας διασταυρώνονται κάθετα, διαπιστώνω ότι όσο σταθερός εμμένεις στις απόψεις σου το ίδιο κάνω και γω, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση ο ένας να πείσει τον άλλο και , συνεπώς, η συνεχιση του διαλόγου μεταξύ μας απλά δεν έχει νόημα. Συγγνώμη που το post μου είχε έντονη δόση ειρωνείας, αλλά πραγματικά εξέφραζε τον εκνευρισμό μου τη στιγμή που διάβαζα τα post σου. Ίσως φάνηκε στο post μου, αλλά δεν έχω σκοπό να θίξω κάποιον και να αρχίσω μια βεντέτα.Ε εντάξει, αν δεν μπεις εσύ στον κόπο να μου απαντήσεις, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα απαντήσω εγώ; Σε φόρουμ ξέρεις γίνεται διάλογος, το να λες την γνώμη σου και να φεύγεις δείχνει τουλάχιστον έλλειψη σεβασμού. Ε γεια σου και χαρά σου λοιπόν.
rose93
Νεοφερμένος
Επειδή πολλά ακούω από μαθητές που πήραν λιγότερα από αυτά που υπολόγιζαν ότι θα πάρουν, πάρτε να'χετε: https://sourotiri.blogspot.com/2011/06/blog-post_21.html
Έλεεοοοςςς
Εγώ δεν θα μπω καν, στην ουσία της όποιας συζητησης, απλά θα ήθελα να σχολιάσω ότι εκφράσεις όπως, '' πάρτε να'χετε'' ή '' Ή εγώ είμαι ηλίθιος ή εσύ'' και μάλιστα από ώριμο-ψύχραιμο άνθρωπο - καθηγητή, είναι επιεικώς απαράδεκτες.Ε αν συνεχίζεις να το πιστεύεις αυτό, δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε άλλο. Ή εγώ είμαι ηλίθιος ή εσύ.
Όταν δε απευθύνεται σε παιδιά 18 χρονών ψυχολογικά φορτισμένα χάνει και το όποιο δίκιο μπορεί να έχει στα επιχειρήματα του.
Δυστυχώς αυτή είναι η Ελλάδα αυτοί είναι οι άνθρωποι που μας την κληροδοτούν και αυτή είναι και η παιδεία μας γενικότερα .
Shadowfax
Διάσημο μέλος
Ξεκολλήστε και καταλάβετε πως δεν έχετε αποκλειστικότητα στις απόψεις. Πάλι καλά να λέτε που δε συμφωνούν όλοι σε πτώσεις 2000 μορίων και μπορούν όσοι διαβάζουν να συμπληρώσουν μηχανογραφικά βλέποντας την κατάσταση σφαιρικά.
costasre
Νεοφερμένος
Μακάρι πάντως πολλοί από τους κατά τα άλλα ώριμους και ψύχραιμους καθηγητές που συνάντησα σε 12 χρόνια σχολείου να ήταν σαν τον Sourotiri. Το ίδιο και καθόλου μάλιστα επιεικώς απαράδεκτη είναι η κριτική από ανθρώπους με 10 μηνύματα ξερωγώ ειδικά όταν δε μπαίνουν καν στη διαδικασία, οχι να ψάξουν τη συνδρομή του στο site και τα μέλη του σε προηγούμενες εξεταστικές περιόδους -μη ζητάμε και πολλά- αλλά τουλάχιστον να καταλάβουν τι λέει τώρα.
Ξεκολλήστε και καταλάβετε πως δεν έχετε αποκλειστικότητα στις απόψεις. Πάλι καλά να λέτε που δε συμφωνούν όλοι σε πτώσεις 2000 μορίων και μπορούν όσοι διαβάζουν να συμπληρώσουν μηχανογραφικά βλέποντας την κατάσταση σφαιρικά.
προφανώς εσύ θα έπρεπε να ειχες καθηγητές που στην καλύτερη σε κρέμαγαν ανάποδα στο ταβάνι , αλλιώς δεν εξηγείτε τι χειρότερο μπορεί να κάνει ένας καθηγητής όταν ρίχνει το επίπεδο με γλώσσα πεζοδρομίου, προσβάλλει και τέλος διεκδικεί απλά το αλάθητο....
akikos
Επιφανές μέλος
Το ότι πέσανε πιο δύσκολα φέτος από πέρσυ και πρόπερσυ τουλάχιστον, φένεται από τα στατιστικά και δεν νομίζω να μπορεί να αμφισβητηθεί. Το να χρησιμοποιούν όμως μέσα δημόσια ενήμερωσης λέξεις όπως "σφαγή", παλούκια θέματα", "τα δύσκολα θέματα στερούν τα όνειρα των παιδιών" είναι απαράδεκτο γιατί δίνουν μια διαστρεβλωμένη εικόνα στον κόσμο. Πως να το κάνουμε δεν μπορεί να λες ότι έγινε "σφαγή" στα μαθηματικά γενικής όταν το 36,75% έγραψε πάνω από 15 άσχετα με τα αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς. Δεν είδα κανένα ΜΜΕ συγχαίρει καμιά επιτροπή που κατάφερε να βάλει σωστά θέματα και να ξεχωρίσουν οι καλύτεροι.
Επιπλέον μην κοιτάτε βαθμολογίες κάτω του 10 για να βγάλετε συμπεράσματα. Αυτοί που πήραν κάτω από 10 και διάβασαν και απλώς είχαν ατυχίες είναι πολύ λίγοι. Το 20% πάει και δίνει εξετάσεις για να πάρει καμιά άδεια από την δουλειά/στρατό ή με νοοτροπία (διάβασα τη μισή ύλη άρα θα πιάσω το 10). Αν δεν δίνεις σε εξετάσεις το 100% των δυνατοτήτων σου ρισκάρεις και αν είσαι μέτρια διαβασμένος υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χαντακωθείς (δεν ευθύνεται η εξεταστική επιτροπή σε αυτό).
Sourotiri
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγώ δεν θα μπω καν, στην ουσία της όποιας συζητησης, απλά θα ήθελα να σχολιάσω ότι εκφράσεις όπως, '' πάρτε να'χετε'' ή '' Ή εγώ είμαι ηλίθιος ή εσύ'' και μάλιστα από ώριμο-ψύχραιμο άνθρωπο - καθηγητή, είναι επιεικώς απαράδεκτες.
Όταν δε απευθύνεται σε παιδιά 18 χρονών ψυχολογικά φορτισμένα χάνει και το όποιο δίκιο μπορεί να έχει στα επιχειρήματα του.
Δυστυχώς αυτή είναι η Ελλάδα αυτοί είναι οι άνθρωποι που μας την κληροδοτούν και αυτή είναι και η παιδεία μας γενικότερα .
προφανώς εσύ θα έπρεπε να ειχες καθηγητές που στην καλύτερη σε κρέμαγαν ανάποδα στο ταβάνι , αλλιώς δεν εξηγείτε τι χειρότερο μπορεί να κάνει ένας καθηγητής όταν ρίχνει το επίπεδο με γλώσσα πεζοδρομίου, προσβάλλει και τέλος διεκδικεί απλά το αλάθητο....
'Ωπα ώπα. Καταρχάς δεν φτάνει που δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να είμαι εγώ ο ηλίθιος της υπόθεσης, μου την λέτε κι από πάνω; Κατά δεύτερον δεν φτάνει που μιλάω στην γλώσσα σας γιατί έτσι έχω μάθει να κάνω για να με νιώθουν τα παιδιά κοντά τους, με κράζετε; Προτιμάτε την ξύλινη γλώσσα; Ή μήπως θέλετε την δική σας γλώσσα μόνο στα καλά και στα άσχημα να σας χαιδεύουν τα αυτιά με γενικές και αόριστες εκφράσεις; Όχι παιδιά, όταν είναι να τα ακούσετε, θα τα ακούσετε.
Τα όσα μου προσάπτονται από κάποια μέλη του φόρουμ (ενδεικτικά οι δυο παραθέσεις πιο πάνω), φαίνονται αν ευσταθούν ή όχι. Ίσως κάποιοι δεν με ξέρετε ως μέλος του φόρουμ, και τώρα που έρχεστε αντιμέτωποι για πρώτη φορά μαζί μου βλέπετε αυτήν την μεριά. Ε λοιπόν, πριν πείτε το οτιδήποτε και αρχίσετε να εκτίθεστε, καλό θα ήταν να ψαχτείτε λίγο παραπάνω.
Όσον αφορά το timing των ποστ μου που ταίριαξε με την ευάλωτη ψυχολογία κάποιων υποψηφίων, καταλάβετε ότι τώρα που γυρίζει και καίει είναι η ώρα, αν σας έλεγα τα ίδια σε 6 μήνες δεν θα με άκουγε κανείς.
Catalyst
Επιφανές μέλος
Προς όλους τους απόφοιτους που έχουν συσπειρωθεί εναντίον του, έχω να πω ότι δεν είναι τυχαίο που οι υπόλοιποι (φοιτητές) συμφωνούμε μαζί του. Σημαντικό κριτήριο αξιολόγησης των πανελληνίων είναι η διαβάθμιση των βαθμολογιών. Φέτος υπήρχε καλύτερη διαβάθμιση, με εξαίρεση τη Χημεία κατεύθυνσης, όπου τα ποσοστά των άριστων βαθμολογιών παραμένουν υψηλά.
Μπορείτε να βάλετε όσες αρνητικές θέλετε, αλλά αυτά που γράφει ο Sourotiri στο άρθρο του στηρίζονται στη λογική και δεν ανατρέπονται με συναισθηματισμούς.
nikos18
Νεοφερμένος
joann
Νεοφερμένος
γειά σας παιδιά.........είχα βγάλει το 2009 17440 μορια.....ξερετε αν καταφέρω να περασω παιδαγωγικο δημοτικης στο ρέθυμνο.????περσι το εφτανα...φετοσ????????εγω σπουδαζω νηπιαγωγός στο βολο............
πολυ πιθανον...!!!
Dalian
Περιβόητο μέλος
Επίσης έχω παρατηρήσει ότι η "έξυπνα" τοποθετημένη λέξη "σφαγή" που δεξιότεχνα μεταδίδουν τα ΜΜΕ και πανικοβάλλουν τον κόσμο αποτελεί αιτία σημαντικών διαφωνιών. Νομίζω είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίζουμε το θέμα με ψυχρή λογική. Πολύ απλά, "το ποσοστό των αριστούχων μειώθηκε" πχ. Τί πανωλεθρία και μ@@@. -.- Πανωλεθρία θα είχαμε αν το 70% της Ελλάδας έγραφε κάτω από τη βάση.
Michaelgr2009
Εκκολαπτόμενο μέλος
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
Επιπλέον μην κοιτάτε βαθμολογίες κάτω του 10 για να βγάλετε συμπεράσματα. Αυτοί που πήραν κάτω από 10 και διάβασαν και απλώς είχαν ατυχίες είναι πολύ λίγοι.
Όχι απαραίτητα. Ξέρεις πόσους συμμαθητές μου ξέρω από το σχολείο μου που πήγαιναν για 18 και τους ήρθαν σε κάποια μαθήματα κάτι ξεγυρισμένα 8 και 9; Κοίταζα τους πίνακες αποτελεσμάτων και έπαθα πλάκα.
Siritoss
Νεοφερμένος
nikos18
Νεοφερμένος
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.