Smaragdav
Νεοφερμένο μέλος

Χρησιμοποιώντας προγράμματα e-learning στη δουλειά μου ανακάλυψα το Moodle. Ενθουσιάστηκα με τις δυνατότητες που προσφέρει και από τότε ετοιμάζω δική μου πλατφόρμα. Έχει ασχοληθεί κανείς; Θα ήθελα να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
killbill
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Smaragdav
Νεοφερμένο μέλος

Η δικη μου εμπειρια στο moodle ειναι σε μαθηματα ξενης γλωσσας αλλα το λογισμικο αυτο παρεχει εφαρμογες για εκπαιδευτικους ολων των ειδικοτητων (μαθηματικα κτλ). Κατεβαστε το απο εδω.
www.moodle.gr
manaliss
Νεοφερμένο μέλος

Παίρνοντας αφορμή από την ερώτηση της Σμαράγδας, έχω να πω τα εξής. Το MOODLE ίσως είναι ένα παράθυρο στο μέλλον.Αν θέλετε κάτι συγκεκριμένο, ρωτείστε. Ασχολούμαι 2 χρόνια και έχω εντυπωσιαστεί από τις δυνατότητες. Ακόμα το μαθαίνω. Και κατά τα φαινόμενα δεν θα το μάθω ποτέ. Έχω ήδη στήσει μια πλατφόρμα για τη χημεία που είναι το αντικείμενό μου (είμαι 22 χρόνια καθηγητής στη ΜΕ). Αν θέλετε να βγείτε βόλτα - επειδή είναι κλειστό - να μου πείτε στο mail να σας δώσω κωδικό. Φυσικά και με ενδιαφέρει η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, γιατί έτσι θα μπορέσουμε να το προχωρήσουμε όσο γίνεται πιο σωστά. Για οτιδήποτε θέλετε πιο συγκεκριμένα, αν δεν αφορά το φορουμ στείλτε μήνυμα.
Ξέχασα να αναφέρω ότι υπάρχουν πολλοί σύνδεσμοι για βιβλία και οδηγίες όπως και πολλά βίντεο εκπαιδευτικά. Ώρα να έχετε.
Smaragdav
Νεοφερμένο μέλος

manaliss
Νεοφερμένο μέλος

Η αντιμετώπιση είναι κυρίως δυο ειδών.
Η πρώτη λέει : 6 ώρες στο σχολείο κάθε μέρα θα είμαι και το απόγευμα...Πολύ πάει.
Η άλλη λέει : Πότε θα ανεβάσετε εργασίες διαγωνίσματα, βίντεο κλπ κλπ κλπ
Οι δυο αυτές απόψεις δεν προέρχονται από παιδιά με την ίδια "προϋπηρεσία". Η πρώτη προέρχεται από παιδιά της Α' λυκείου που φέτος μπήκαν στη λογική του MOODLE. Η προσπάθεια αυτή γίνεται μέσα στα πλαίσια του σχολείου στο οποίο εργάζομαι. Εκεί έχουν την αίσθηση ότι "έρχεται από πάνω" ό,τι έρχεται και εμφανίζουν αντίδραση. Η δεύτερη απάντηση έρχεται από την Β' λυκείου - θετική κατεύθυνση - η οποία πέρυσι είχε μια πρώτη εμπειρία από ψηφιακό χώρο, από ένα site που είχα φτιάξει πάνω στη χημεία. Είχαν δώσει πολύτιμες συμβουλές και φέτος αν και δεν είχα πρόθεση να φτιάξω κάτι μου το ζήτησαν οι ίδιοι.Φυσικά δεν αναφέρομαι σε όλους τους μαθητές.
Όσον αφορά την εξοικείωση - επειδή εγώ ασχολούμαι με Λύκειο - δεν έχω τέτοιο πρόβλημα, αλλά αυτό που λες το έχω ακούσει και για την ψηφιακή τάξη. Και σε εμάς με τη γρίππη που κλείσαμε απλά ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ. Είναι απλό. Από ότι καταλαβαίνεις η όλη δουλειά θέλει χρόνο. Καλό θα είναι να μη τα "ρίξεις" όλα μαζί μέσα στο MOODLE αλλά λίγα λίγα, κυρίως με τρόπο ώστε να τους δώσεις την δυνατότητα να μπαίνουν και να βλέπουν, για να συνηθίσουν τη χρήση και να παίρνουν πληροφορίες. Μετά σιγά σιγά θα προσθέτεις δραστηριότητες - εργασίες κλπ κλπ μέχρι να φτάσουν στο σημείο να σου ζητάνε τα ίδια τα παιδιά και να σε κατευθύνουν - σε 5-6 χρόνια όχι νωρίτερα (κατά την άποψη μου) - και εκεί να γίνεται δουλειά. Και φυσικά "διαφήμιση". Κάθε μέρα και για κάθε τι καινούργιο που ανεβάζεις ανακοίνωση στη τάξη. Επίσης είναι προτιμότερο να λες ότι θα κάνεις 3 πράγματα και να τα κάνεις παρά ότι θα κάνεις 10 πράγματα και να κάνεις τρία. Οι μαθητές μας δυστυχώς απογοητεύονται εύκολα και ακόμα πιο εύκολα "αφορίζουν". Πάλι ξέφυγα. Πάω για μάθημα.
Smaragdav
Νεοφερμένο μέλος

manaliss
Νεοφερμένο μέλος

Smaragdav
Νεοφερμένο μέλος

manaliss
Νεοφερμένο μέλος

(Είχα ξαναγράψει ένα σχόλιο αλλά δεν το είδα να βγαίνει και πιθανόν να εμφανιστεί διπλό. Θα δείξει)
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

- Στην κεντρική σελίδα του κάθε μαθήματος έχει όλο το υλικό : διαφάνειες, διαλέξεις, σημειώσεις, ανακοινώσεις.
- Fora για ερωτήσεις και επίλυση αποριών.
- Επίσης δυνατότητα για δημιουργία ειδικών προσωπικών forum, όπου τα θέματα τα βλέπουν οι διδάσκοντες και ο μαθητής που το άνοιξε. Αυτό είναι καλό για πολύ συγκεκριμένες απορίες σε εργασίες που τρέχουν.
- Δυνατότητα για online υποβολή εργασιών. Ο καθηγητής γράφει το feedback του και βάζει το βαθμό. Το moodle σου βγαζει και τη βαθμολογία του μαθήματος συναρτήσει των εργασιών που έχεις στείλει.
- Το λογισμικό ευνοεί τη δυνατότητα δημιουργίας ομάδων για ομαδικές εργασίες.
- Επίσης το σύστημα σου φτιάχνει αυτόματα το προσωπικό σου ημερολόγιο με τα deadlines των εργασιών, τα events του μαθήματος, κτλ.
Γενικά είναι αρκετά βολικό.
ZaVag
Νεοφερμένο μέλος

Αν είναι εύκολο γράψε κάποια links (στα ελληνικά θα τα διαβάσω πιο γρήγορα) για να καταλάβω τι ακριβώς μπορώ να κάνω για το σχολείο (ή και για την ιστοσελίδα μου) ...
Πόσος χώρος περίπου απαιτείται από το server;
Ευχαριστώ
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

- Moodle demonstrastion site : https://demo.moodle.net/ (έχει και στα Ελληνικά)
- https://www.e-courses.gr/moodle/
- https://www.e-courses.gr/moodle/mod/resource/view.php?id=692Εγκατάσταση του moodle και ελάχιστες απαιτήσεις : https://docs.moodle.org/en/Installing_Moodle (δεν το έχει στα Ελληνικά δυστυχώς)
Smaragdav
Νεοφερμένο μέλος

https://englishgr.moodlehub.com Αν θελετε να δειτε τη διασκεδαστικη πλευρα του moodle.
VAGGKALL1
Δραστήριο μέλος

Ακόμα είναι υποχρεωτικό να γνωρίζεται ο καθηγητής με τον μαθητή? γιατί θα ήθελα λίγη παραπάνω εξάσκηση στα δύο αυτά μαθήματα ακτός του φροντιστηρείου και του σχολείου!!!
Smaragdav
Νεοφερμένο μέλος

DIM DIM - LIve Web Meeting
Πολυ καλο για live μάθημα με αρκετες δυνατότητες. Υπάρχει διαδραστικός πινακας με βασικες λειτουργιες, Κοινη χρηση αρχείων, desktop, πολυ καλος ηχος, camera κ.α.
Στα quiz καλο θα ηταν να βαλετε αυξημενη ασφαλεια (pop up in a secure window). Ανακαλυψα απο ενα μαθητη οτι ο browser του, του μετεφραζε ολες τις ερωτησεις!!!
tempo
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Smaragdav
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Revekka
Τιμώμενο Μέλος

Χρησιμοποίησα moodle στο μεταπτυχιακό μου (στην Αγγλία είναι πολύ σημαντικό εργαλείο με όλες σχεδόν τις δυνατότητες που δίνει να χρησιμοποιούνται) και επίσης ανάλογη πλατφόρμα τρέχει και στα ελληνικά πανεπιστήμια, με μικρή σχετικά χρήση (η πτυχιακή μου ήταν πάνω στο eclass του ΕΚΠΑ)
Η πρωτοβουλία να μπει στα σχολεία είναι πραγματικά πολύ καλή, γιατί οι μαθητές θα εξοικειωθούν με αυτό και θα το θεωρήσουν φυσικό να το χρησιμοποιήσουν και στο πανεπιστήμιο.
Αν κάποιος χρειάζεται πληροφορίες για τις πλατφόρμες αυτές στα ΑΕΙ, ας μου πει, για να συγκρίνουμε δυνατότητες και χρήσεις.
Rempeskes
Επιφανές μέλος

Και εγώ χρησιμοποίησα το μοοντλ κατά κόρον στην διάρκεια των σπουδών μου.
Ειδικά το ...φόρουμ.
Του έδωσα να ...καταλάβει

Πάντως δεν με έκαναν μπαν.
Απλά ψυχράνθηκαν όλοι απέναντί μου

Παλιομουντλ
Είσαι σαν ίντερνετ χωρίς ανωνυμία

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.