Εαν κάποιος έβγαλε τα μάτια του στο διάβασμα όπως λες καλύτερα να σκεφτεί χώρες όπως η Νορβηγία ή η Ελβετία που πληρώνουν σε χρυσό τα επαγγέλματα υγείας. Αν μείνεις στην Ελλάδα θα παίρνεις περίπου όσο ένας καλός ψήστης μετά απο πολλά χρόνια εργασίας. Και οτιδήποτε παραπάνω δεν θα το βγάζεις εκτός εαν έχεις σκοπό να δουλεύεις σαν τον Βέγγο(το οποίο δεν είναι αποδοτικό, ούτε έξυπνο εφόσον έχεις άλλες επιλογές). Εκτός φυσικά εαν δεν έχεις καθόλου ζωή και ενδιαφέροντα εκτός ενός νοσοκομείου/ιατρείου οπότε σε βολεύει κιόλας απο άποψη καθημερινότητας.
Ναι, συζητηση δεν ηταν τι «πρεπει» να κανει ιδανικα ενας αποφοιτος ιατρικης. Αυτο ειναι προσωπικη σου αποψη, και ειναι πολυ πολυ-παραγοντικο. Εξω απ’τον χορο ευκολα λες «πανε νορβηγια ρε δικε μου». Αλλη συζητηση αυτη, τελειως διαφορετικη.
Το θεμα ειναι οτι η φοιτηση δεν τελειωνε ποτε, και το να λες ξεζουμισμα ενα 50€ για την υγεια σου, αλλα 50€/μηνα για νυχια να τα δινεις με ενθουσιασμο, το προβλημα δεν ειναι η τιμη του γιατρου, αλλα τα μυαλα που κουβαλαει ο κοσμος. Ευκολα εκρινα και εγω τους γιατρους, για ολα αυτα που εχουν ειπωθει, και με γιατρους και στην οικογενεια μου και στον κυκλο μου, μεχρι που μπηκα στον χορο και εγω, και καταλαβα πολυ καλα οτι δεν εχει πατο το βαρελι, ακομα και για τον μεσο επαγγελματια γιατρο, και οι μισθοι ειναι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ. Ειτε σε νοσοκομειο, ειτε ιδιωτευεις - με εξαιρεση μεγαλο-γιατρους που και αυτοι λεφτα, σαν επιχειρηματιες βγαζουν κυριως, οχι απτην ιδιοτητα του γιατρου. Το brand ειναι απλα «γιατρος».
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: Σήμερα στις 16:37
Μετα τα 6 χρονια σχολης πληρωνεσαι με σχετικα καλο μισθο! Αρα μυθος αυτο που λενε οτι πρεπει να πας 35+ για να βγαλεις λεφτα. Απλα εχεις 6 χρονια σχολης και οχι 4-5. Επισης παιζει ρολο για ποια θετικη επιστημη. Πχ μαθηματικα, φυσικη στο εκπα ειναι πιο δυσκολα απο ιατρικη και εχει μεγαλυτερους μο αποφοιτησης. Βεβαια απο τις πρωτες το 80% παει για καθηγητες ειτε δευτοροβαθμιας ειτε πανεπιστημιου ενω στην ιατρικη πας για κατι πολυ καλυτερο με μεγαλυτερη ευθυνη. Απλα πιστευω οτι το επαγγελμα (λειτουργημα) του γιατρου πρεπει να το αγαπας για να το κανεις πραγμα που μπορει να μην ισχυει απαραιτητα για αλλα επαγγελματα.
Δεν μετρας αναμονη ειδικοτητας.
Δεν μετρας τις εργατοωρες και την ευθυνη.
All jobs are not equal.
Ο μ.ο. Χρονου Αποφοιτησης και στο δικο μου πρωτο πτυχιο, ηταν μεγαλυτερος απτης ιατρικης. Δεν ειναι ολα μια ευθεια ομως. Το οτι το μαθηματικο εχει μ.ο. 8 χρονια, ενω η ιατρικη 6μιση-7, δεν σημαινει απαραιτητα οτι ειναι πιο ευκολη.
ΙΣΩΣ, λεω ΙΣΩΣ, επειδη μπαινουν ατομα αριστουχοι ΜΟΝΟ στις ιατρικες, ενω μαθηματικα εχει και στη Σαμο με 14-15-16Κ μορια, ποσα ειναι, ειναι ατομα τα οποια μελετουν πολυ. ΙΣΩΣ, επειδη εχεις στοχο ενα επαγγελμα που εχει πολυ δρομο μπροστα του, πρεστιζ (κακα τα ψεματα, βοηθαει τους φοιτητες σγρα) και προγραμμα στο αμφιθεατρο 6-9ω τη μερα, περνανε τα παιδια τα μαθηματα. ΙΣΩΣ επειδη τα τελευταια τρια ετη, εισαι ολη την ωρα στις κλινικες, τα βλεπεις first hand, οποτε τα κατανοεις/θυμασαι πιο γρηγορα, και ετσι δεν κοβεσαι. Ισως επειδη εξαρχης ξερεις οτι ειναι 6 ετη, δε θες να εισαι φοιτητης 9 χρονια, οποτε «το τρεχεις, δεν επαναπαυεσαι».
Αυτα, θεωρεις δεν παιζουν ρολο; Μονο ο μ.ο. Αποφοιτησης κρινει την δυσκολια της σχολης; Οταν ξερεις οτι οταν τελειωσεις μαθηματικο, και μεινεις ελλαδα, το πιο πιθανο ειναι να κανεις μαθηματικα σε παιδια, πιθανον να μην εχεις το ιδιο παθος να τελειωσεις την σχολη σου, οσο ενας φοιτητης ιατρικης…ισως οταν μπαινεις μαθηματικο και φυσικο, τελειως «τυχαια», γιατι τοσο εγραψες, ενω οταν περνας Ιατρικη, περνουσες κυριολεκτικα σε ΚΑΘΕ σχολη, αλλα επελεξες αυτην, να μην αφησεις τον εαυτο σου να γινει αιωνιος φοιτητης.