_Morticia_
Επιφανές μέλος

Όταν μαζεύονται τόσοι ενδιαφερόμενοι δημιουργούν κι άλλο τμήμα.
Επίσης θυμάμαι ότι υπήρχαν και μεταφορές μαθητών ώστε να είναι ισάριθμα τα τμήματα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Rainbowarrior
Διάσημο μέλος

Οι τιμές είναι ανάλογες με εκείνες της Αθήνας;
Ξεκινώντας μια γλώσσα, π.χ. γαλλικά, από το 0, πόσο καιρό θέλω για να φτάσω σε επίπεδο lower, και πόσο για το επίπεδο του proficiency, όντας μαθητής στο διδασκαλείο;
Τα έξοδα των βιβλίων συμπεριλαμβάνονται σε αυτά τα 300-400 ευρώ;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
_Morticia_
Επιφανές μέλος

Είναι καθαρά θέμα πανεπιστημίου.
Το επίπεδο είναι σχετικό.
Δεν τηρείται λογική φροντιστηρίου (π.χ. οπωσδήποτε lower, advanced,proficiency).
Μπορείς να δώσεις απευθείας πτυχία, αν και στα μεγαλύτερα εξ αυτών δίνεις πρώτα σχετικό test γνώσεων ώστε να κριθεί αν θα συμβαδίζεις με το αντίστοιχο τμήμα.
Με τα γαλλικά επαφή δεν έχω αλλά με παράδειγμα τα αγγλικά θα έλεγα ότι σε 4-5 χρόνια φτάνεις στο επιθυμητό επίπεδο.
Όχι, τα έξοδα των βιβλίων δε συμπεριλαμβάνονται στην τιμή.
Υπάρχει πάντως μία μικρή έκπτωση αν αναλάβεις ο ίδιος την παραλαβή τους από τον εκδοτικό οίκο.
Rainbowarrior
Διάσημο μέλος

Στα σχέδιά μου είναι να πάρω το prof στα αγγλικά το συντομότερο, κι αμέσως να ξεκινήσω γαλλικά, με σκοπό να τα φτάσω κι αυτά σε αντίστοιχα ικανοποιητικό επίπεδο.
Πιστεύεις ότι στο εκάστοτε διδασκαλείο θα μπορούσα, έχοντας ECCE, μέσα σε ένα χρόνο να φτάσω στο prof, ή κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μόνο σε φροντιστήριo;
Υγ. Τα ξενόγλωσσα βιβλία είναι πανάκριβα απ' ό,τι θυμάμαι.
Θα έπρεπε να μας τα δίνουν "δωρεάν"!
venividivici43946
Διάσημο μέλος

Μόνο ιδιαίτερο. Αγγλικά κανά εξάμηνο, Γαλλικά διετία.
_Morticia_
Επιφανές μέλος

Πιστεύεις ότι στο εκάστοτε διδασκαλείο θα μπορούσα, έχοντας ECCE, μέσα σε ένα χρόνο να φτάσω στο prof, ή κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μόνο σε φροντιστήριo;
Υγ. Τα ξενόγλωσσα βιβλία είναι πανάκριβα απ' ό,τι θυμάμαι.
Θα έπρεπε να μας τα δίνουν "δωρεάν"!
Άνετα.
Το φροντιστήριο δεν έχει κάτι το περισσότερο να επιδείξει, είναι όλα θέμα διδάσκοντα.
Δεν τα καλύπτει η δωρεάν εκπαίδευση αυτά.

Είναι "παράπλευρη" παροχή υπηρεσιών αυτή του Διδασκαλείου.
Μία 100αρα δεν τη γλιτώνεις δυστυχώς...
Rainbowarrior
Διάσημο μέλος

Διετία ιδιαίτερων στα Γαλλικά από το 0 για ποιο επίπεδο;
Zucker,
Μακάρι τότε να βρεθώ σε καλό διδάσκοντα, αφου είτε από φροντιστήριο είτε απο διδασκαλείο μπορείς εξίσου να καταφέρεις αυτό που είπα.
Υγ. Μ'αρέσει η διχογνωμία σας, η οποία εκφράζεται με απόλυτη σιγουριά από την κάθε πλευρά.

venividivici43946
Διάσημο μέλος

C1/ C2.Διετία ιδιαίτερων στα Γαλλικά από το 0 για ποιο επίπεδο;
Ο Καίσαρ λέει ότι ελέω κρίσης πλέον βρίσκεις με 10 ευρώ. Ο καθηγητής ασχολείται μόνο με σένα και όχι με τα λοιπά λιμά που απλώς σκοτώνουν την ώρα τους. Αν είσαι αποφασισμένος και διαβάσεις εντατικά, θα τα καταφέρεις. Αγγλικά θες φρεσκάρισμα, εμπλουτισμό λεξιλογίου και εξάσκηση. Θα έλεγα τρίμηνο, αλλά είπα να μη σε αγχώσω.Υγ. Μ'αρέσει η διχογνωμία σας, η οποία εκφράζεται με απόλυτη σιγουριά από την κάθε πλευρά.![]()
Γαλλικά σε ένα χρόνο έχεις μάθει τη γλώσσα. Στον δεύτερο πας για τα διπλώματα. Το δύσκολο είναι η ψευτοκουλτούρα τους. Και η προφορά.
_Morticia_
Επιφανές μέλος

Υγ. Μ'αρέσει η διχογνωμία σας, η οποία εκφράζεται με απόλυτη σιγουριά από την κάθε πλευρά.![]()
Μιλάμε ορμώμενοι από εμπειρίες.
Δε με ξαφνιάζει καθόλου το ότι μπορεί να είναι εκ διαμέτρου αντίθετες.

Το κλειδί είναι ο διδάσκοντας σε ό,τι κι αν επιλέξεις.
Τα σχετικά του Διδασκαλείου πάντως στα παρέθεσα.
Ελπίζω να σε βοηθήσουν να καταλήξεις σε κάποια απόφαση.
tiramisuu
Δραστήριο μέλος

Όσες γλώσσες είχα ρωτήσει εγώ μου έλεγαν 20 και 25 άτομα...![]()
Πολλά τμήματα ξεκινούν έτσι, αλλά λόγω δουλειάς, εξεταστικών, προγράμματος στα πανεπιστήμια ο αριθμός μειώνεται δραματικά. Εμείς ξεκινήσαμε πέρυσι 30 άτομα, δεν χωρούσαμε στην αίθουσα... και μέσα σε ένα δίμηνο είχαμε μείνει 15 σταθεροί... με τον αριθμό προσέλευσης να κυμαίνεται από εκεί και μετά.
Μιλάμε ορμώμενοι από εμπειρίες.
Δε με ξαφνιάζει καθόλου το ότι μπορεί να είναι εκ διαμέτρου αντίθετες.![]()
Αυτό ακριβώς... όταν υπάρχουν τόσα τμήματα, είναι κατανοητό και προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρχει η ίδια ποιότητα σε όλα.... οι συνθήκες, οι μαθητές, ο καθηγητής, όλα διαφοροποιούνται ανά τμήμα!
Revekka
Τιμώμενο Μέλος

Πολλά τμήματα ξεκινούν έτσι, αλλά λόγω δουλειάς, εξεταστικών, προγράμματος στα πανεπιστήμια ο αριθμός μειώνεται δραματικά. Εμείς ξεκινήσαμε πέρυσι 30 άτομα, δεν χωρούσαμε στην αίθουσα... και μέσα σε ένα δίμηνο είχαμε μείνει 15 σταθεροί... με τον αριθμό προσέλευσης να κυμαίνεται από εκεί και μετά.
Εμένα μου είχε κάνει τόσο αρνητική εντύπωση που δεν πήγα ποτέ, εγώ δεν μπορώ να λειτουργήσω έτσι. Η φίλη μου που πήγε τελικά που είπε ότι ο αριθμός ήταν 25 ακατέβατα. Μιλάω για Ρώσικα τώρα. Πέρσι, μια φίλη μου έκανε αραβικά, το ίδιο..
tiramisuu
Δραστήριο μέλος

Εμένα μου είχε κάνει τόσο αρνητική εντύπωση που δεν πήγα ποτέ, εγώ δεν μπορώ να λειτουργήσω έτσι. Η φίλη μου που πήγε τελικά που είπε ότι ο αριθμός ήταν 25 ακατέβατα. Μιλάω για Ρώσικα τώρα. Πέρσι, μια φίλη μου έκανε αραβικά, το ίδιο..
Το καταλαβαίνω, δεν ξέρω τι ισχύει σε κάθε γλώσσα. Το πρόβλημα στο διδασκαλείο είναι ότι συνήθως αρνούνται να σχηματίσουν τμήμα για 8-10 άτομα... πρέπει να εγγραφούν γύρω στους 15. Δεν ξέρω τι σόι πολιτική είναι αυτή, ειδικά από τη στιγμή που πληρώνεις για να φοιτήσεις.
myrto0li
Εκκολαπτόμενο μέλος

tiramisuu
Δραστήριο μέλος

Κατά τ' άλλα ισχύει ότι σε πολλά τμήματα τα άτομα είναι παραπάνω από όσα θα έπρεπε. Φταίει η πολιτική του διδασκαλείου, αφού για να σχηματιστεί τμήμα απαιτείται να συγκεντρωθούν περίπου 15 άτομα, που κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είναι το ανώτατο όριο μαθητών. Υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως τα σέρβικα, που σχηματίζουν τμήμα με 4-5 άτομα, επειδή είναι δεδομένο ότι δεν έχουν ζήτηση. Όσο για την ποιότητα του μαθήματος... αυτή ποικίλλει ανάλογα με την ομοιογένεια του τμήματος, τον καθηγητή κλπ, όπως συμβαίνει σε κάθε "τάξη".
myrto0li
Εκκολαπτόμενο μέλος

tiramisuu
Δραστήριο μέλος

για ενα φρεσκαρισμα καποιας γλωσσας ή τις βασικες γνωσεις μιας αλλης επαρκει?
Θα σου έλεγα πως ναι, επαρκεί. Σε κάποιες γλώσσες μάλιστα και για παραπάνω από τις βασικές γνώσεις. Από την άλλη, για ένα φρεσκάρισμα, αξίζει να δώσεις το συγκεκριμένο ποσό; Ακόμα κι αν είναι μικρότερο από αυτό που θα έπρεπε να δώσεις στο οποιοδήποτε φροντιστήριο.
** Αν θέλεις να μάθεις λεπτομέρειες, υπάρχει το φόρουμ των σπουδαστών του διδασκαλείου www.didaskaleio.com
Mπορείς να απευθυνθείς εκεί για να σου λύσουν συγκεκριμένες απορίες σχετικά με καθηγητές, μαθήματα κλπ.
myrto0li
Εκκολαπτόμενο μέλος

whitelioness
Πολύ δραστήριο μέλος

ουου καλησπερα
να ρωτησω κι εγω: εχει εγγραφει κανεις στο διδασκαλειο ξενων γλωσσων της σχολης σε προηγουμενα ετη; γιατι διαβασα τη διαδικασια και καπου το εχασα.εαν μπορουσε καποιος να πει τι ακριβως εκανε;!
και επισης σκεπτομουν -επειδη ειδα εκφερετε αποψεις πανω στις γλωσσες- να παρω πχ δανικα ή σουηδικα. γιατι; ε, γιατι ετσι.εχει κανεις καμια ιδεα;
venividivici43946
Διάσημο μέλος

Από γλώσσα, γιατί όχι Γερμανικά; Αυτές που θες, πάνω σε αυτά πατάνε.
whitelioness
Πολύ δραστήριο μέλος

ελεγα εαν μαθω γερμανικα να τα κανω σε φροντιστηριο εντατικα, αφοτου ολοκληρωσω τα γαλλικα μου (του χρονου, ζησε μαη μου...)Για τη διαδικασία δεν γνωρίζω.
Από γλώσσα, γιατί όχι Γερμανικά; Αυτές που θες, πάνω σε αυτά πατάνε.
ελεγα για καμια γλωσσα που να μη την πολυζητουν να μαθουν- να μην ειναι πχ celebrity

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.