2) Πριν αρχισεις την 3η Λυκείου πληρώνουν οι γονείς σου έναν επιχειρηματία ώστε να σου πληρώνει ένσημα. Πας νυχτερινό και δίνεις με το νυχτερινό.
Η φάση με το νυχτερινό πλέον δεν είναι καθόλου εύκολη...ναι μεν η ύλη είναι μικρότερη, τα θέματα ευκολότερα και ο ανταγωνισμός σχεδόν ανύπαρκτος ΑΛΛΑ:
-Στις μικρές ηλικίες (δεν ξέρω το όριο), όταν πας να κάνεις εγγραφή σε νυχτερινό για να γίνεις δεκτός σου ζητούν εκκαθαριστικό δικό σου, του πατέρα σου της μάνας σου κ.λπ. για να αποδείξεις ότι αναγκάζεσαι κι εργάζεσαι για βιοποριστικούς λόγους!
Βέβαια θα μου πεις πολλοί Έλληνες δηλώνουν πενιχρά εισοδήματα, οπότε πιθανό να το προσπεράσεις αυτό!

Ακόμη κι έτσι όμως, ποιος θα βρεθεί να πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές "στο βρόντο" για 2 τουλάχιστον χρόνια (5.000€ minimum) και να αναλάβει και το ρίσκο να φάει άλλα 10.000€ πρόστιμο άμα του γίνει έλεγχος;

-Οι θέσεις είναι 1% επί των θέσεων του 90% για Ημερήσιο Γενικό Λύκειο κ.λπ. οπότε έτσι που έχουν πέσει οι θέσεις πλέον μιλάμε για ΜΙΑ μόλις θέση σε κάθε σχολή...δηλαδή άλλος ένας π.χ. από όλα τα νυχτερινά της Ελλάδας να θέλει την Ιατρική Αθήνας και να γράψει καλύτερα από σένα τον ήπιες, άλλη μια χρονιά χαμένη!

-Το νυχτερινό είναι +1 χρόνο σε σχέση με το Γενικό Λύκειο...
Είναι πολύ μεγάλο ρίσκο η όλη φάση ειδικά αν το κάνεις ανήλικος με "μούφα" διαδικασίες...και στην τελική δε βλέπω και κάνα ιδιαίτερο όφελος!
3) Όταν είσαι Δευτέρα Γυμνασίου λες τους γονείς σου να πάνε να δουλέψουν Γερμανία τελειώνεις το Γερμανικό σχολείο δίνεις πανελλήνιες με τους ομογενείς και περνάς ιατρική.
Ρε φίλε εντάξει, αν σηκωθούν και φύγουν οι άνθρωποι Γερμανία και τα παιδιά τους θελήσουν μετά να έρθουν Μπανανία για σπουδές είναι άξιοι της μοίρας τους!
Αυτά θυμάμαι τα κάνανε κάτι συμμαθήτριες μου που είχαν δασκάλους γονείς και πήγαιναν 2-3 χρόνια Γερμανία κι όλα αυτά για να περάσουν...Παιδαγωγικό (

) και να συνεχίσουν να παίρνουν το σίγουρο διορισμό, μισθό και καθισιό (και τελικά πήραν τα τρία μου)...
Και να σκεφτείς ότι για να το κάνουν αυτό έκαναν και +1 χρόνο σχολείο!
5) Πας Βουλγαρία ή Ρουμανία με οτι βαθμό και να τελειώσεις το Λύκειο και σπουδάζεις ιατρκή εκεί. Δινει 3000 ευρώ το χρόνο αλλά το συνολικό κόστος δε θα ξεπεράσει κατα πολύ το κόστος που θα έχεις όταν μπεις σε ιατρική ελληνικη μακριά από το σπίτ ου.
Η Ιατρική στη Βουλγαρία για αγγλόφωνο τμήμα πάει 7.000€ το έτος x7 χρόνια (6 η σχολή +1 χρόνος "foundation") = 49.000€ μόνο για δίδακτρα!
Με τόσα λεφτά κάνεις άλλα πράγματα!
Απλά πράγματα δύο είναι οι δρόμοι ή στρώνεις κωλομέρια και περνάς με τον "κλασικό" τρόπο (90% ή 10% Γενικό, ΕΠΑ.Λ. κ.λπ.) ή την κάνεις για εξωτερικό (η καλύτερη λύση κατά την άποψη μου)...