tyranous
Νεοφερμένο μέλος

Μου αρέσουν πάρα πολυ η Άλγεβρα και τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης όμως όπου ειμαι στο 16 και το 15 με ελάχιστο διάβασμα. Αύτο είναι το prob, το διάβασμα ;p.
Θα χω μεγάλο πρόβλημα του χρόνου Γ Λυκείου στη Φυσική; Θα κάνω και φροντιστήριο όλο το καλοκαίρι..
Έχετε βιώσει ανάλογες αναταραχές στη βαθμολογία;
Ευχαριστώ για το χρόνο σας. (Υ)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Chris1993
Περιβόητο μέλος

Πολύ θετικό που σου αρέσουν γενικά τα Μαθηματικά.
Ξέρω οτι αισθάνεσαι απομακρυσμένος απο τη Φυσική , αλλά μην ανυσηχείς. Τα κενά που πρέπει να αναπληρώσεις σε σχέση με τη Β'Λυκείου είναι ολιγοστά κατ'εμε και μπορείς άνετα να τα πάς καλά

Τώρα για τα Μαθηματικά , παρόλου που μπορεί να τα "πιάνεις εύκολα" , θέλουν αρκετό διάβασμα γιατί δυσκολέυουν , για να νιώθεις σίγουρος και για να πας για κάτι καλύτερο απο ένα 15-16 !
Έχω βιώσεις ανάλογες αναταραχές αλλά όχι τόσης μεγάλης κλίμακας , παρολαυτά σε καταλαβαίνω γιατί έχω φίλο ο οποίος ήταν μέχρι και δευτέρα λυκείου του 12,13 μαθητής και έγραψε 17000.
Είναι να το βάλεις μέσα σου! Όλα είναι μια ιδέα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Peace_
Τιμώμενο Μέλος

Έχει περάσει κανείς άλλος το ίδιο;
Πως να το αντιμετωπίσω;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νηρηίς
Διάσημο μέλος

Αρχικά θα πρέπει να δείς εσύ τα λάθη σου στα διαγωνίσματα και τότε θα καταλάβεις τι πηγαίνει στραβά.Αναρωτιέμαι αν κάνω κάτι λάθος...Μέχρι τώρα πίστευα ότι αν διαβάζω, θα γράφω, αλλά δεν τα καταφέρνω στα διαγωνίσματα. Πηγαίνω πολύ χάλια και έχω απογοητευτεί.
Πως να το αντιμετωπίσω;![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
PolySol
Δραστήριο μέλος

Ναι,συμβαίνει αυτό...και μια γνωστή μου το ίδιο πρόβλημα είχε...μήπως αγχώνεσαι ή δεν είσαι συγκεντρωμένη?Αναρωτιέμαι αν κάνω κάτι λάθος...Μέχρι τώρα πίστευα ότι αν διαβάζω, θα γράφω, αλλά δεν τα καταφέρνω στα διαγωνίσματα. Πηγαίνω πολύ χάλια και έχω απογοητευτεί.
Peace_
Τιμώμενο Μέλος

Νηρηίς
Διάσημο μέλος

Σε ποιά μαθήματα σου συμβαίνει αυτό που μας ανέφερες; Δηλαδή ποιά είναι τα λάθη σου, ξεχνάς να γράψεις κάτι, ή γράφεις απαντήσεις που δεν αντιστοιχούν στην δοθείσα ερώτηση;Δεν μπορώ να πω οτι αγχώνομαι.Απλά έχω απογοητευτεί.Και όσο παίρνω διαγωνίσματα τόσο πιο πολύ απογοητεύομαι. Δεν ξέρω τι νόημα έχει να προσπαθώ..
Peace_
Τιμώμενο Μέλος

Νηρηίς
Διάσημο μέλος

PolySol
Δραστήριο μέλος

Το σημαντικό σε αυτά τα μαθήματα είναι πρωτίστως να ξέρεις από πού να αρχίσεις(αυτό το έχεις είπες)και μετά να βάλεις σε σειρά τη σκέψη σου...δηλαδή να μην είναι χαοτική...μη σκέφτεσαι πολλά και περιττά πράγματα και χάνεσαι ή ξεφεύγεις μετά...δεν πρέπει πάντως σε καμία περίπτωση να απογοητεύεσαι και να τα παρατήσεις...συνέχισε να προσπαθείς και μην αγχώνεσαι...έχεις ακόμη μια χρονιά για να βελτιωθείς!Συνέχισε να λύνεις πολλές ασκήσεις για προπόνηση...αυτό είναι το μυστικό!Μαθηματικά και φυσική. Τις περισσότερες φορές ξέρω πως να αρχίσω μια άσκηση,αλλά πελαγώνω στη συνέχεια. Και κάνω και ανόητα λάθη στη θεωρία.

Solmyr
Δραστήριο μέλος

Αναρωτιέμαι αν κάνω κάτι λάθος...Μέχρι τώρα πίστευα ότι αν διαβάζω, θα γράφω, αλλά δεν τα καταφέρνω στα διαγωνίσματα. Πηγαίνω πολύ χάλια και έχω απογοητευτεί.
Δεν υπαρχει κανενας λογος ανησυχιας. Αν διαβαζεις καλα και σωστα και δεν αφηνεις κενα τοτε ο βαθμος καποια στιγμη θα ερθει.αυτο ειναι σιγουρο.μην απογοητευεσαι που δε γραφεις καλα.δεν εγινε τπτ.δε κρινεται το μελλον σου τωρα για να αγχωνεσαι.Αυτο που πρεπει να εχεις σαν πρωτο στοχο ειναι να μην αφηνεις κανενα κενο.να τα καταλαβαινεις ολα.Επισης αν διαβαζεις πολυ και το μυαλο σου φευγει ειναι σαν να μη διαβασες.Επισης σιγουρα θα πρεπει να καταπολεμησεις και το αγχος σου.αυτο γινεται με σωστο διαβασμα και με το χρονο(οσα περισσοτερα διαγωνισματα ή τεστ γραφεις τοσο μεγαλυτερη εξοικειωση αποκτας).
Peace_
Τιμώμενο Μέλος

αυτό όντως το κάνω. Πως να το αποφύγω;μη σκέφτεσαι πολλά και περιττά πράγματα και χάνεσαι ή ξεφεύγεις μετά.
διάβασμα;Όσον αφορά τα λάθη της θεωρίας, η λύση είναι γνωστή.
Νηρηίς
Διάσημο μέλος

Peace_
Τιμώμενο Μέλος

PolySol
Δραστήριο μέλος

Εφόσον διαβάζεις θεωρία και ξέρεις καλά τις μεθοδολογίες,αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να διαβάζεις πολύ καλά...δυο,τρεις ή και περισσότερες φορές την εκφώνηση της άσκησης για να την καταλάβεις πλήρως...μετά πάρε ένα ένα υποερώτημα και σκέψου όλους τους πιθανούς τρόπους που μπορεί να υπολογιστεί αυτό που σου ζητάει,αρχίζοντας από τον πιο γνωστό...αν δε βγαίνει με αυτόν το τρόπο,προχώρα στην εναλλακτική λύση...έτσι θα βγεί...όμως θα πρέπει να εστιάζεις μόνο στο ζητούμενο,χρησιμοποιώντας τα δεδομένα σου και να μη ξεφεύγεις μπλέκοντας μέσα κι άλλα άχρηστα για τη λύση πράγματα/μεγέθη/μεθοδολογίες που σε μπερδεύουν...με λίγα λόγια πρέπει να βάλεις όρια στη σκέψη σου!αυτό όντως το κάνω. Πως να το αποφύγω;
διάβασμα;
Sansy16
Νεοφερμένο μέλος

stefanos...
Πολύ δραστήριο μέλος

Peace_
Τιμώμενο Μέλος

Συμβουλές απο Ιατρικούς αν γίνεται... Πνίγομαι.
Yamcha
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 13 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.