MIkeTr123
Νεοφερμένο μέλος
Ο Μιχάλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών Πατρών και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9 μηνύματα.

Καλησπέρα! Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να ξεκινήσω Διδακτορικό τον Οκτώβριο, με το που δώσω τα τελευταία μαθήματα και παρουσιάσω και τη Διπλωματική μου τον Σεπτέμβρη. Λατρεύω την έρευνα και το διάβασμα (και σε ακαδημαϊκό και στον ελεύθερό μου χρόνο) και θεωρώ ότι θα μου άρεσε πολύ η ακαδημαϊκή καριέρα.
Υπάρχει κάποιος που να κάνει Διδακτορικό να μου δώσει μία εικόνα της κατάστασης; Ενδιαφέρομαι κυρίως να μάθω για την καθημερινότητα του Διδακτορικού φοιτητή (ωράριο, αρμοδιότητες, συνέδρια, διδασκαλία, χαμαλίκι, κτλ) και γενικά για το πως είναι η εμπειρία του καθενός στο κομμάτι αυτό, ώστε να προετοιμαστώ ψυχολογικά για το τι με περιμένει
. Επίσης, αν έχει κανένας τιπ και πληροφορίες για χρηματοδότηση, υποτροφίες κτλ, καλοδεχούμενα 
(6ο έτος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών Πανεπιστήμιο Πατρών)
Υπάρχει κάποιος που να κάνει Διδακτορικό να μου δώσει μία εικόνα της κατάστασης; Ενδιαφέρομαι κυρίως να μάθω για την καθημερινότητα του Διδακτορικού φοιτητή (ωράριο, αρμοδιότητες, συνέδρια, διδασκαλία, χαμαλίκι, κτλ) και γενικά για το πως είναι η εμπειρία του καθενός στο κομμάτι αυτό, ώστε να προετοιμαστώ ψυχολογικά για το τι με περιμένει

akis_95
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο akis_95 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 175 μηνύματα.

Καλησπέρα,
Η καθημερινοτητα σου εν πολλοις εξαρταται απο τον καθηγητη τα project που εχει και τα χαμαλικια που θα σου δωσει!Το ιδανικο ειναι να ρωτησεις καποιον διδακτορικο του καθηγητη που σε αναλαβει.Το καλο ειναι οτι θα χωθεις σε καμια εταιρεια,(ενδεχομενα),που θα εχεις εξασφαλισμενα τα λεφτα σουκαι καλο εργασιακο περιβαλλον.Αξιζει ναι να το κανεις το διδακτορικο σου.
Η καθημερινοτητα σου εν πολλοις εξαρταται απο τον καθηγητη τα project που εχει και τα χαμαλικια που θα σου δωσει!Το ιδανικο ειναι να ρωτησεις καποιον διδακτορικο του καθηγητη που σε αναλαβει.Το καλο ειναι οτι θα χωθεις σε καμια εταιρεια,(ενδεχομενα),που θα εχεις εξασφαλισμενα τα λεφτα σουκαι καλο εργασιακο περιβαλλον.Αξιζει ναι να το κανεις το διδακτορικο σου.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Και ειδικά στον τομέα σου,αν κουραστείς βαράς και ένα δημοσίο στο τέλος με ωράριο και λιγότερες ευθύνες και ξενοιαζεις.Καλησπέρα! Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να ξεκινήσω Διδακτορικό τον Οκτώβριο, με το που δώσω τα τελευταία μαθήματα και παρουσιάσω και τη Διπλωματική μου τον Σεπτέμβρη. Λατρεύω την έρευνα και το διάβασμα (και σε ακαδημαϊκό και στον ελεύθερό μου χρόνο) και θεωρώ ότι θα μου άρεσε πολύ η ακαδημαϊκή καριέρα.
Υπάρχει κάποιος που να κάνει Διδακτορικό να μου δώσει μία εικόνα της κατάστασης; Ενδιαφέρομαι κυρίως να μάθω για την καθημερινότητα του Διδακτορικού φοιτητή (ωράριο, αρμοδιότητες, συνέδρια, διδασκαλία, χαμαλίκι, κτλ) και γενικά για το πως είναι η εμπειρία του καθενός στο κομμάτι αυτό, ώστε να προετοιμαστώ ψυχολογικά για το τι με περιμένει. Επίσης, αν έχει κανένας τιπ και πληροφορίες για χρηματοδότηση, υποτροφίες κτλ, καλοδεχούμενα
archaios19
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Βαγγέλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών και Διδακτορικός. Έχει γράψει 1.024 μηνύματα.

Χαίρε! Διδακτορικός φοιτητής στο πρώτο έτος εγώ, σε άλλο κλάδο από εσένα (Αρχαιολογία).Καλησπέρα! Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να ξεκινήσω Διδακτορικό τον Οκτώβριο, με το που δώσω τα τελευταία μαθήματα και παρουσιάσω και τη Διπλωματική μου τον Σεπτέμβρη. Λατρεύω την έρευνα και το διάβασμα (και σε ακαδημαϊκό και στον ελεύθερό μου χρόνο) και θεωρώ ότι θα μου άρεσε πολύ η ακαδημαϊκή καριέρα.
Υπάρχει κάποιος που να κάνει Διδακτορικό να μου δώσει μία εικόνα της κατάστασης; Ενδιαφέρομαι κυρίως να μάθω για την καθημερινότητα του Διδακτορικού φοιτητή (ωράριο, αρμοδιότητες, συνέδρια, διδασκαλία, χαμαλίκι, κτλ) και γενικά για το πως είναι η εμπειρία του καθενός στο κομμάτι αυτό, ώστε να προετοιμαστώ ψυχολογικά για το τι με περιμένει. Επίσης, αν έχει κανένας τιπ και πληροφορίες για χρηματοδότηση, υποτροφίες κτλ, καλοδεχούμενα
Νομίζω πως οι αρμοδιότητες σου ως διδακτορικού εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον επιβλέποντά σου. Επομένως, το αν και πόσες φορές θα χρειαστεί να κάνεις κάποιο μάθημα ή να διορθώσεις γραπτά εξετάσεων είναι κάτι που θα το καθορίζει εκείνος. Εγώ φερ'ειπείν δεν έχω καθόλου τέτοιες αρμοδιότητες προς το παρόν. Επειδή όμως κάνω συνεπίβλεψη με Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, θα κάνω εκεί πληρωμένη διδασκαλία.
Τυχόν συμμετοχές σε project του επόπτη επίσης εξαρτώνται από τον ίδιο. Εγώ φερ'ειπείν συμμετέχω σε προγράμματα στα οποία δεν εμπλέκεται εκείνος.
Οι συμμετοχές σε συνέδρια και οι δημοσιεύσεις είναι καθαρά δική σου υπόθεση. Σε συμβουλεύω να τα κάνεις κυρίως στα πρώτη έτη της διατριβής, καθώς προς το τέλος συνήθως τρέχεις και δεν φτάνεις με το γράψιμο

Για υποτροφίες και χρηματοδότηση, αναζητάς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, σχετικούς και μη σχετικούς με τον κλάδο σου. Το ΙΚΥ για παράδειγμα τον τελευταίο χρόνο "αναστήθηκε" και ξεπάγωσαν αρκετές προκηρύξεις για διδακτορικές υποτροφίες. Να έχεις κατά νου ανακοινώσεις μέσω του τμήματος σου, αλλά και εκτός αυτού. Και ευρωπαϊκές υπάρχουν αρκετές.
Εγώ προσωπικά απολαμβάνω σχετικά μεγάλη ελευθερία στο πώς διαχειρίζομαι τον χρόνο μου (έχω πρωτογενή και δευτερογενή έρευνα να διεξάγω), ενώ όλες οι επιλογές μου για συνέδρια και δημοσιεύσεις είναι δικές μου πρωτοβουλίες, τις οποίες απλά ανακοινώνω στον επόπτη μου.
Η αυτονομία σου εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από την εμπειρία σου (πρακτική και θεωρητική/σχετική με αναζήτηση βιβλιογραφίας) στο αντικείμενο. Με άλλα λόγια, αν έχεις αρκετή, δεν θα εχεις επόπτη όλη την ώρα από πάνω σου και δεν θα τον κυνηγάς για το παραμικρό κλπ.
Αυτά ως μια πρώτη εικόνα. Σίγουρα να μιλήσεις και με διδακτορικούς του κλάδου σου που θα σε κατατοπίσουν πολύ πιο στοχευμένα!
Το πιο σημαντικό είναι να ισορροπήσεις προσωπική ζωή και έρευνα, για να κυλήσει όσο πιο ομαλά γίνεται!!!
Καλή αρχή και δώσε πολλή προσοχή στο θέμα που θα επιλέξεις και στην σύνταξη της ερευνητικής σου πρότασης (τόσο για την ένταξη σου σε διδακτορικό πρόγραμμα, όσο και για αιτήσεις για υποτροφίες!).
jYanniss
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο jYanniss αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 181 μηνύματα.

Καλημέρα, και από μένα! Πολύ ενδιαφέρον θέμα.
smarw
Δραστήριο μέλος
Η smarw αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 536 μηνύματα.

δεν ειναι απαραιτητο το μεταπτυχιακο;
jYanniss
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο jYanniss αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 181 μηνύματα.

Ναι, αλλά οι μηχανικοί (5αετους φοίτησης) το έχουν ενσωματωμένο στο πτυχίο τουςδεν ειναι απαραιτητο το μεταπτυχιακο;
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.678 μηνύματα.

Όλα εξαρτώνται από τον επιβλέπων σου και από το κατά πόσο θα γουστάρεις το θέμα που θα έχεις. Μπορεί να είναι η πιο δημιουργική περίοδος της ζωής σου, ή αυτή που θα σε γεμίσει με ψυχολογικά για την υπόλοιπη ζωή σου. Φυσικά εάν ο σκοπός σου είναι οι απολαβές θα απογοητευτείς πολύ καθώς οι διδακτορικοί είναι κακοπληρωμένοι σε σχέση με την βιομηχανία. Επίσης σου δίνει ένα πλεονέκτημα μεν σε σχέση με τον άπειρο αλλά μικρό σε σχέση με όσους έχουν εμπειρία στην βιομηχανία. Δηλαδή θα σε αντιμετωπίζουν οριακά ως άπειρο εάν μετά το διδακτορικό πας στην βιομηχανία. Το κύριο κίνητρο σου για να βγεις κερδισμένος θα πρέπει να είναι να κάνεις ερευνητικό έργο, ακόμα και εαν αυτό σημαίνει πως η τσέπη σου θα "υποφέρει" κάπως. Ελπίζω να σταθείς τυχερός και να σου πάει καλά, σκέψου το προσεκτικά και πάρε την σωστή απόφαση βάσει των θέλων σου.Καλησπέρα! Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να ξεκινήσω Διδακτορικό τον Οκτώβριο, με το που δώσω τα τελευταία μαθήματα και παρουσιάσω και τη Διπλωματική μου τον Σεπτέμβρη. Λατρεύω την έρευνα και το διάβασμα (και σε ακαδημαϊκό και στον ελεύθερό μου χρόνο) και θεωρώ ότι θα μου άρεσε πολύ η ακαδημαϊκή καριέρα.
redpointer
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο redpointer αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 242 μηνύματα.

Γενικα το διδακτορικο πληρωνει αρκετα χαμηλα σε σχεση με το να βγεις στην αγορα εργασιας (ειδικα στην ελλαδα) και οι περισσοτεροι το κανουν ετσι ωστε να εχουν μια θεση στο δημοσιο μονιμη. Το θεωρω λιγο φουσκα καθως αν θες μονιμη θεση δεν χρειαζεσαι και τοσες σπουδες και οσοι εχουν το κουραγιο και την θεληση να τελιωσουν τους ημμυ πχ στην πατρα σιγουρα μπορουν να ανταπεξελθουν στον ιδιωτικο τομεα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Tα παρακάτω 53 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- love_to_learn
- akis_95
- MIkeTr123
- redpointer
- Athens2002
- jYanniss
- userguest
- chester20080
- Entropy24