Ξερω παρα πολλες περιπτωσεις που οι γονεις πιεζουν απιστευτα τα παιδια τους να πετυχουν υψηλες βαθμολογιες, σε σημειο τα παιδια να τρελλαινονται, και δεν ειναι λιγες οι περιπτωσεις που φτανουν και στην αυτοκτονια. Αμα γινουν αυτα που λες XRZ, οι εν λογω γονεις θα πιεζουν τα παιδια τους να περασουν οσο γινεται πιο γρηγορα τις ταξεις και οχι απλα καλες βαθμολογιες. Ο "καλος μαθητης" θα ειναι πλεον ειναι αυτος που θα τελειωσει το λυκειο στα 16, αυτο θα γινει κατι σαν γενικος στοχος και οχι διευκολυνση προς τους καλους μαθητες... κατι το οποιο θα ειναι καταστρεπτικο. Με αποτελεσμα να διαταραχθουν καποιες ηδη διαταραγμενες ισορροπιες...
Ναι βρε Νοsaltres το καταλαβαίνω αυτό που λες απόλυτα (honestly!

) αλλά νομίζω ότι και οι διαφωνούντες [που είναι και οι περισσότεροι

]
νομίζω ότι βλέπετε μόνο τη μια όψη του νομίσματος. Και επίσης νομίζω ότι ξαφνικά τα σχολεία έχουν γεμίσει με "κακούς" μαθητές που ΘΑ ήταν πολύ καλοί αλλά το "άτιμο" το σύστημα και οι "άτιμοι" καθηγητές δεν τους αφήνουν... Τι στο καλό μόνο στη δικιά μου τη χρονιά η
πλειοψηφία των κακών μαθητών ήταν απλά... αδιάφοροι?

Μόνο στη δική μου τη χρονιά δεν έβρισκαν κίνητρο να διαβάσουν? Μόνο στη δική μου χρονιά ήταν κατ'ελάχιστον 50% δική τους ευθύνη?

[σοβαρά τώρα αναρωτιέμαι.. μπορεί... δεν το απορρίπτω...]
Επίσης δεν άκουσα κανέναν να "διαμαρτύρεται" για τον καλό μαθητή που ίσως ήταν ταλέντο και "χάθηκε" γιατί ο καθηγητής, με τη σημερινή δομή του σχολείου δεν μπορούσε να κάτσει να ασχοληθεί μαζί του γιατί απλά δεν.. γινόταν!
Θα σας θέσω ένα παράδειγμα. Οι κοπέλες του ανσάμπλ (ναι εκείνες με τα πολλά μετάλλια-μία από όλες είναι ξαδέρφη παιδικής μου φίλης). Πήγαιναν σε ειδικό σχολείο (αθλητικό) είχαν άλλο σχολικό πρόγραμμα από εμάς τους κοινούς θνητούς και γενικώς βοηθήθηκαν να εξασκήσουν το ταλέντο τους (και ορθώς!). Αυτό όμως δεν θα έπρεπε να συμβεί σωστά? Οι κοπέλες αυτές διαχωρίστηκαν από εμάς. Τους δόθηκε η δυνατότητα να εξασκήσουν αυτό που μπορούσαν να φτάσουν παραπάνω από ότι εγώ, εσύ, ο άλλος... Με βάση το "όλοι τα ίδια", τα κορίτσια θα έπρεπε να περιοριστούν στο μάθημα της Γυμναστικής στο σχολείο. Κι αν κάποια από αυτές την υπερζόρισαν οι γονείς της να γίνει αθλήτρια? Α... θα πρέπει να κοπούν αυτά!
Αλλά εκεί ΔΕΝ το μετράμε! Εκεί τις βλέπαμε να κάνουν τα κουλά τους και χαιρόμασταν! Δεν κρίνω αν είναι σωστό ή λάθος αλλά αυτό που λέω είναι ότι όταν μιλάμε για γυμνστική/χορό/αγγλικά/γερμανικά/οτιδήποτε ξεφεύγει από τα "αυστηρά" πλαίσια του σχολείου όχι μόνο δεν επηρεάζεται η ψυχοσύνθεση κανενός παιδιού αλλά και είμαστε all the way να το υποστηρίξουμε και να χαρούμε.
Μόλις πέφτει μια πρόταση που να δίνει τη δυνατότητα σε ένα παιδί να αναπτύξει ικανότητες στα (θα ακουστώ σαν τον παππού μου τώρα το ξέρω!) γράμματα ΜΕΣΑ στο σχολείο και όχι έξω από αυτό τότε αναπτύσσουν όλα τα παιδιά ψυχολογικά προβλήματα?
και θα ξαναρωτήσω... Μίλησα σε εσάς που γενικά έχω εκτίμηση όσον αφορά το επίπεδο λόγου και απόψεων... Όταν λοιπόν οι ίδιοι με το που -πρόσεξα τις λέξεις μου- έπεσε στο τραπέζι η λέξη διαχωρισμός
βάση ικανοτήτων και επιδόσεωνμου λέτε ότι αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι με χαμηλότερες επιδόσεις είναι
πιο "χαζοί" -- κατά τη γνώμη μου λιγότερο επιμελείς, οι πραγματικά "διάνοιες" δεν φυτρώνουν στα δέντρα ώστε κάθε τάξη να έχει μια ντουζίνα διάνοιες μέσα

-- τότε όντως αλλά καταλήγω ότι κάποια πράγματα είναι βαθιές νοοτροπίες που δεν γίνεται να αλλάξουν έτσι ιδανικά όπως το σκέφτομαι εγώ... Δεν κατηγορώ κανέναν ειλικρινά απλά αλήθεια θα ήθελα να... μπορούσε να μου βάλει κάποιος στο κεφάλι μου το
γιατί το λιγότερο επιμελής ή το λιγότερο ..επιδεκτικός πχ σε μαθηματικές έννοιες μεταφράζεται σε "χαζός" ή έστω "λιγότερο έξυπνος". Έτσι όπως το βλέπω εγώ δεν σημαινει απαραίτητα αυτό..
Αν και.. επιπροσθέτως.. Δλδ εσείς θεωρείται ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν τα ... γράμματα πιο πολύ από άλλους? Γιατί αυτοί να μην έχουν την ευκαιρία τους?
@ρουμάνα ... δυστυχώς έχεις δίκιο [με ή χωρίς πηγές] στην ανικανότητα πολλών εκπαιδευτικών... υποθέτω ότι είναι και αυτό μέρος του γενικότερου "άλλο αποφοιτός της τάδε πανεπιστημιακής σχολής και άλλο
Δάσκαλός"