Γιατί 5 χρόνια δεν έχω ακούσει στην συνέλευση της Τρίτης (ή Πέμπτη) όπως λέμε θέατρο της Δευτέρας, της σχολής μου, να θιχτούν θέματα που αφορούν τα αιωνίως άλυτα προβλήματα που αφορούν την ακαδημαϊκή διαδικασία (ποιότητα σπουδών, μαθήματα,...κτλ) της σχολής μου; Γιατί σε κάθε τέτοια "δημοκρατική" διαδικασία, που δεν γίνεται διάλογος, αλλά χάβρα εν μέσω καπνού, ύβρεων, πολιτικάντηδων αντιπαραθέσεων,...κτλ αναπάρογοντας τις κομματικές "θεατρικές" αντιπαραθέσεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου;
Πέντε χρόνια ένα πράγμα είδα:
Για ποιον αγώνα, αναφέρεστε, όταν κάθε χρόνο οι παρατάξεις αγωνίζονται και ρυθμίζουν το πρόγραμμα σπουδών στα θέλω τους (αγνώστων αιτιών), ποια μαθήματα θα διδαχθούν και γιατί, με αποτέλεσμα, κάθε χρόνο να προσφέρονται λιγότερα μαθήματα στο πρόγραμμα σπουδών; Γιατί να παίρνονται τέτοιες αποφάσεις εν αγνοία φοιτητών και ο μαλάκας ο φοιτητής, να ενημερώνεται για τα καθέκαστα μόλις πάρει τον νέο οδηγό σπουδών στα χέρια του, κάθε νέο ακαδημαϊκό έτος; Γιατί να υποβαθμίζονται οι σπουδές και το πτυχίο να παίρνει την αξία κωλόχαρτου με τις δημοκρατικές θέσεις, ευλογίες, δράσεις και αγώνα των κομματικών εθνοπατέρων βαμμένων φοιτητών στην γνωσιακή υποβάθμιση των προσφερόμενων μαθημάτων; Γιατί οι καθηγητές να λειτουργούν υπό μόνο υπό τις διαταγές των βαμμένων φοιτητών και να έχουν άμεσα φιλική-εγκάρδια σχέση μαζί τους, ενώ με τον μέσο φοιτητή που προσπαθεί να περάσει μάθημα στην εξεταστική, κρατάνε τυπικές αποστάσεις; Έλεος αυτός ο ρατσισμός! Για να είμαστε φιλικά προσκείμενοι στους καθηγητές και να έχουμε ανοιχτή παιδαγωγική-ακαδημαίκή-επιστημονική σχέση (διδάσκων-διδασκόμενου) πρέπει να γίνουμε κομματικοί παρατρεχάμενοι;
πότε επιτέλους θα δούμε και το δέντρο;
αρκετά ασχοληθήκαμε με το φύλλο του δέντρου...
η λέξη
αγώνας αποκτά ουσία και κοινωνικό νόημα, όταν δεν συντονίζεται, δεν εντολορυθμίζεται μέσω κομματικών οδηγιών και τελεσίδικων αποφάσεων...αν βλέπατε ποιος μπαίνει στις φοιτητικές συνελεύσεις της σχολής μου, που δεν γίνεται έλεγχος πάσου στην είσοδο του αμφιθεάτρου, θα είχατε άλλη γνώμη...αν βλέπατε να έρχονται εξωπανεπιστημιακά μέλη κομμάτων με οχήματα για να ψηφίσουν για κατάληψη ή κάτι άλλο ερήμην της φοιτητικής γνώμης, θα είχατε άλλη γνώμη...είναι ωραίο να εθελοτυφλούμε, όσο εξυπηρετούνται τα συμφέροντά μας και οφελούν μια κλίκα (εμάς) με βραχυπρόθεσμους (ή μακροπρόθεσμους) στόχους (π.χ. ένταξη στην πολιτική ζωή-χλίδα), προκαλώντας κοινωνική αδικία στο κοινωνικό σύνολο (στο συγκεκριμένο θέμα, οι ανώνυμοι φοιτητές-αυριανοί επιστήμονες-μη κομματόσκυλα/ παρατρεχάμενοι)...