Miss Brightside
Πολύ δραστήριο μέλος

Το αποτέλεσμα ήταν να βγάλω κοντά 18900 μόρια. Απλά καθόμουν και άκουγα τι έλεγαν οι άλλοι και δεν πίστευα ότι μπορούσα να τα καταφέρω, ακριβώς επειδή επηρεαζόμουν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici43946
Διάσημο μέλος

Λατινικά: Νεράκι γραμματική, μετάφραση και σύνταξη. Δύσκολο μεν μάθημα, στάνταρ μόρια δε.
Κείμενα: Νεράκι τις εισαγωγές, βιογραφίες και τα ερμηνευτικά του σχολικού. Βρες καλές αναπτύξεις των κειμένων και άρχισε να τα μαθαίνεις.
Ιστορία: Νεράκι το σχολικό. Επίσης προπόνηση σε πηγές.
Βιολογία: Νεράκι το σχολικό. Κάνε εξάσκηση στις ασκήσεις.
Έκθεση: Πάρε βιβλίο ιδεών και διάβαζε. Επίσης λιώσε τις ασκήσεις σχολικού και βοηθημάτων για λεξιλογικά, παραγράφους, περιλήψεις κλπ.
Μεθοδολογία: Γράφεις τα πάντα, ώστε να σου τυπώνονται. Τις θεωρίες τις διαβάζεις ξανά και ξανά. Τώρα το καλοκαίρι, κατά προτίμηση πρωϊνές ώρες, αφιέρωσε περίπου 6 ώρες καθημερινά, δηλαδή μία ώρα ανά μάθημα. Ξεκίνα πρώτα με την ύλη των προηγούμενων τάξεων ώστε να καλύψεις κενά. Το Σεπτέμβρη θα τα έχεις έτοιμα και μετά θα κάνεις συνεχώς επαναλήψεις.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
μικρη ηλιαχτιδα
Νεοφερμένο μέλος

συγχαρητηρια!!!Ακριβώς. Εγώ καθόμουν και έκλαιγα σαν την ηλίθια χωρίς λόγο, επειδή νόμιζα ότι δεν προσπαθούσα/ότι δε διάβαζα σωστά/ότι έπρεπε να τα ξέρω τέλεια με την πρώτη/ότι θα πάτωνα/επειδή δεν ήξερα μια ερώτηση/επειδή έχασα 1 μόριο από την κατακλείδα στην έκφραση/επειδή νόμιζα ότι έκθεση είχα γράψει χάλια (είχα υπολογίσει 10,2 και έγραψα 1/ και για άλλους 1000 χαζούς λόγους.
Το αποτέλεσμα ήταν να βγάλω κοντά 18900 μόρια. Απλά καθόμουν και άκουγα τι έλεγαν οι άλλοι και δεν πίστευα ότι μπορούσα να τα καταφέρω, ακριβώς επειδή επηρεαζόμουν.

Αρχαία: Νεράκι εισαγωγές, μετάφραση και γραμματική. Μπορείς να τα βγάλεις χαλαρά από τώρα ώστε να είσαι έτοιμη για Σεπτέμβρη. Για συντακτικό πέρα των επαναλήψεων, πάρε ένα βιβλίο θεματογραφιών και λιώστο. Επίσης δώσε προσοχή στα λεξιλογικά.
Λατινικά: Νεράκι γραμματική, μετάφραση και σύνταξη. Δύσκολο μεν μάθημα, στάνταρ μόρια δε.
Κείμενα: Νεράκι τις εισαγωγές, βιογραφίες και τα ερμηνευτικά του σχολικού. Βρες καλές αναπτύξεις των κειμένων και άρχισε να τα μαθαίνεις.
Ιστορία: Νεράκι το σχολικό. Επίσης προπόνηση σε πηγές.
Βιολογία: Νεράκι το σχολικό. Κάνε εξάσκηση στις ασκήσεις.
Έκθεση: Πάρε βιβλίο ιδεών και διάβαζε. Επίσης λιώσε τις ασκήσεις σχολικού και βοηθημάτων για λεξιλογικά, παραγράφους, περιλήψεις κλπ.
Μεθοδολογία: Γράφεις τα πάντα, ώστε να σου τυπώνονται. Τις θεωρίες τις διαβάζεις ξανά και ξανά. Τώρα το καλοκαίρι, κατά προτίμηση πρωϊνές ώρες, αφιέρωσε περίπου 6 ώρες καθημερινά, δηλαδή μία ώρα ανά μάθημα. Ξεκίνα πρώτα με την ύλη των προηγούμενων τάξεων ώστε να καλύψεις κενά. Το Σεπτέμβρη θα τα έχεις έτοιμα και μετά θα κάνεις συνεχώς επαναλήψεις.
για το συντακτικο εχεις να μου προτεινεις κατι συγκεκριμενο για βοηθημα?
στα λατινικα τα συντακτικα φαινομενα ειναι ολα στα σχολικο ή πρεπει να αγορασω καποιο βιβλιο?
στην βιολογια, συγκεκριμενα στις ασκησεις τι εκανες? δηλαδη πηγες φροντ? εκανες μονος σου εξασκηση?
Miss Brightside
Πολύ δραστήριο μέλος

Το καλοκαίρι μιας και δεν είχα σχολείο διάβαζα 5 με 6 ώρες την ημέρα, ανάλογα με το τι είχα για την επόμενη. Τα σαββατοκύριακα διάβαζα λίγο λιγότερο, αλλά πάλι γύρω στις 4 ώρες την ημέρα σίγουρα. Τον Αύγουστο δεν άνοιξα βιβλίο και πήγα και 7ήμερη αρχές Σεπτεμβρίου με το σχολείοσυγχαρητηρια!!!ποσες ωρες διαβαζες περιπου την ημερα? και διαβαζες απο τον σεπτεμβρη μεχρι και τις πανελληνιες ασταματητα?

Από τον Σεπτέμβρη που άρχισα και το σχολείο δεν είχα χρόνο να διαβάζω τόσο, δε μπορώ και τα ξενύχτια.. Συνήθως είχα 4-8 μάθημα, οπότε διάβαζα το μεσημέρι 1 ώρα (αν είχα 5ωρο περισσότερο, κανα 2ωρο) και ξεκουραζόμουν και το βράδυ 9-11. Περίπου 3-4 ώρες την ημέρα δηλαδή. Εντάξει, τα λατινικά κάποιες φορές τα έκανα και στο σχολείο την ώρα των μαθηματικών, μας άφηνε

Το Σάββατο διάβαζα 6-7 ώρες και την Κυριακή όλη την ημέρα 9-4, 5-8 έγραφα διαγώνισμα και 8-10/11 διάβαζα για τη Δευτέρα.
Στις διακοπές, τα Χριστούγεννα 6 ώρες την ημέρα διάβαζα πάνω-κάτω και ξεκουράστηκα τελείως 2 μέρες (Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά). Το Πάσχα έπεσε αργά, μετά από 2 εβδομάδες δίναμε, άρα από εκεί και μετά καταλαβαίνεις...

Λατινικά θα σου έλεγα να αγοράσεις κάποιο βοήθημα, γιατί εμένα προσωπικά το σχολικό μου φαινόταν κακογραμμένο.για το συντακτικο εχεις να μου προτεινεις κατι συγκεκριμενο για βοηθημα?
στα λατινικα τα συντακτικα φαινομενα ειναι ολα στα σχολικο ή πρεπει να αγορασω καποιο βιβλιο?
στην βιολογια, συγκεκριμενα στις ασκησεις τι εκανες? δηλαδη πηγες φροντ? εκανες μονος σου εξασκηση?
Βιολογία τη θεωρία πιστεύω τη βγάζεις μόνη σου άνετα, δεν είναι δύσκολη ιδιαίτερα και από εκεί και πέρα ασκήσεις με διαγράμματα από το πρώτο κεφάλαιο, να μάθεις τις γενικές μορφές τους, οι πυραμίδες από το δεύτερο είναι απλά μαθηματικά, μια διαίρεση με το 10, μόνο η βιοσυσσώρευση θέλει προσοχή κατά τη γνώμη μου, είναι λίγο πιο απαιτητική ειδικά για θεωρητικούς.
venividivici43946
Διάσημο μέλος

1. Το σχολικό είναι μία χαρά. Για θεματογραφία πήγαινε σε ένα βιβλιοπωλείο και πάρε ό,τι σου κάνει κλικ. Οι γνωστοί εκδοτικοί οίκοι έχουν καλά βιβλία.για το συντακτικο εχεις να μου προτεινεις κατι συγκεκριμενο για βοηθημα?
2. Το σχολικό έχει μόνο τα κείμενα. Πρέπει να αγοράσεις βοήθημα. Προτείνω αυτό: https://books.vres.gr/book.php?book_id=67211 Έχει μετάφραση και αναλυτικά τη σύνταξη και γραμματική.
3. Βιολογία είχα βοήθηματα Παττάκη και Σαββάλα. Για τις ασκήσεις έκανα κάποια ιδιαίτερα ένα μήνα πριν τις εξετάσεις, αλλά δεν το συνιστώ.
μικρη ηλιαχτιδα
Νεοφερμένο μέλος

venividivici43946
Διάσημο μέλος

VolPe
Νεοφερμένο μέλος

Ναι χρειάζεται!!Πρώτα πρώτα επειδή πέφτουν ερωτήσεις πάνω σε αυτά (ειδικά για τα γνωρίσματα και τον τρόπο γραφής!!)
αλλά γενικά θα ήταν καλό να τα μαθαίνεις και επειδή έτσι θα μπορέσεις να κατανοήσεις καλύτερα το συγγραφέα/ποιητή... το γιατί έγραψε, τι ήταν αυτό που τον έκανε να γράψει....κτλ
Προσωπικά στα κείμενα αυτό είναι που με εξιτάρει περισσότερο!! Θέλω δλδ πρώτα να μαθαίνω πράγματα για τον συγγραφέα και μετά να διαβάζω...
Eυχαριστω!!ξεψαχνισμα δηλαδη στον καθενα .
ΥΓ για το αγνωστο δεν επαρκει ενα την εβδομαδα?Χρειαζεται να παρω κατι επιπλεον?
Ηλιαχτιδα σορρυ γαι την εισβολη στα "χωραφια" σου

Loukritia
Εκκολαπτόμενο μέλος

Όλη η αρχαιοελληνική γραμματεία είναι εκεί μέσα. Δύσκολο να δεις όλα τα κείμενα που έχει εκεί πέρα, αλλά ό,τι κι αν μπει θα υπάρχει κι εκεί μέσαγια αγνωστο θα εξασκηθω και ο,τι ειναι να πεσει ας πεσει!![]()

Άλλωστε μπορείς να αποκλείσεις κάποια, όπως πχ η Οδύσσεια κι η Ιλιάδα.

Γενικά, παλαιότερες διάλεκτοι της αρχαιοελληνικής δεν νομίζω πως πρόκειται να πέσουν.

μικρη ηλιαχτιδα
Νεοφερμένο μέλος

κανε δουλεια σου παιδι μου!Ηλιαχτιδα σορρυ γαι την εισβολη στα "χωραφια" σου

οντως... πανω-κατω μπορεις να υπολογισεις τι θα πεσει.. για το αγνωστο δεν πολυ αγχωνομαι παντως!!Όλη η αρχαιοελληνική γραμματεία είναι εκεί μέσα. Δύσκολο να δεις όλα τα κείμενα που έχει εκεί πέρα, αλλά ό,τι κι αν μπει θα υπάρχει κι εκεί μέσα
Γενικά, παλαιότερες διάλεκτοι της αρχαιοελληνικής δεν νομίζω πως πρόκειται να πέσουν.

Aeneas
Πολύ δραστήριο μέλος

Όλη η αρχαιοελληνική γραμματεία είναι εκεί μέσα. Δύσκολο να δεις όλα τα κείμενα που έχει εκεί πέρα, αλλά ό,τι κι αν μπει θα υπάρχει κι εκεί μέσα
Γενικά, παλαιότερες διάλεκτοι της αρχαιοελληνικής δεν νομίζω πως πρόκειται να πέσουν.![]()
Όντως, στις πανελλήνιες εξετάζεται μόνο η αττική!!

Loukritia
Εκκολαπτόμενο μέλος

αυτό έλειπε, να εξετάζουν και προγενέστερες μορφές της γλώσσας και άλλες διαλέκτους!Όντως, στις πανελλήνιες εξετάζεται μόνο η αττική!!![]()

μικρη ηλιαχτιδα
Νεοφερμένο μέλος

κοίτα καλό θα ήταν αν είχες και ένα βιβλίο με άγνωστα!! προσωπικά πιστεύω ότι ένα την εβδομάδα δεν φτάνει!!! και κοίτα κάθε άγνωστο που θα κάνεις να ξανακοιτάς λεξιλόγιο-συνταξη και μεταφραση!!! μπορεί να θεωρείται κάτι στάνταρ αλλά πίστεψέ με στην αρχή εγώ δεν το έκανα..........Eυχαριστω!!ξεψαχνισμα δηλαδη στον καθενα .
ΥΓ για το αγνωστο δεν επαρκει ενα την εβδομαδα?Χρειαζεται να παρω κατι επιπλεον?
Ηλιαχτιδα σορρυ γαι την εισβολη στα "χωραφια" σου![]()

Kostas-10-
Νεοφερμένο μέλος

μικρη ηλιαχτιδα
Νεοφερμένο μέλος

Εγω δεν ημουν θεωρητικη, ημουν τεχνολογικη και το μονο θεωρητικο μαθημα που ειχα ηταν το αοδε. Δυστυχως κατα την διαρκεια της χρονιας δεν εδωσα την πρεπουσα σημασια στο μαθημα αυτο...και ξεμεινε τον τελευταιο μηνα οποτε επρεπε να μαθω 50 σελιδες σε 30 μερες... Τελικα τα καταφερα και το εμαθα αλλα ΕΦΤΥΣΑ ΑΙΜΑ. Βεβαια δεν ημουν και συνηθισμενος στο να μαθαινω απ εξω.. Και για να το μαθω επιστρατευσα τον αδερφο μου ο οποιος μου κρατουσε το βιβλιο. Συμπερασμα: Για να μην φτυσετε αιμα τον τελευταιο μηνα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ διαβασμα γιατι εξετασεις θα δινεται καθημερινα με τον εαυτο σας! Οσες περισσοτερες επαναληψεις μπορειτε τα σ/κ τοσο καλυτερα και πιστεψτε με δεν θα εχετε προβλημα στο τελος... Απο καποιον που καηκε... και πλεον φυσα και το γιαουρτι!!
respect στο κουραγιο και στην αποφασιστηκοτητα σου!

NiLe_
Νεοφερμένο μέλος

μικρη ηλιαχτιδα
Νεοφερμένο μέλος

venividivici43946
Διάσημο μέλος

Ένα την ημέρα ίσως; Ώστε να κάνεις ταυτόχρονα επανάληψη γραμματική, σύνταξη και λεξιλόγιο;για το αγνωστο δεν επαρκει ενα την εβδομαδα?Χρειαζεται να παρω κατι επιπλεον?
VolPe
Νεοφερμένο μέλος

Ένα την ημέρα ίσως; Ώστε να κάνεις ταυτόχρονα επανάληψη γραμματική, σύνταξη και λεξιλόγιο;
Δεν καταλαβαινω γιατι χρησιμοποιεις ερωτηματικα

Θα εκλαβω τις ερωτησεις ως καταφασεις

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 12 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.