Λοιπόν οντας και εγω σε εναν ΥΠΕΡ-κορεσμενο κλαδο αλλα τρεφοντας μεγάλη αγαπη για το αντικειμενο μου θα σε συμβουλεψω οπως καλυτερα μπορώ.
Λοιπον αν και ενα μεταπτυχιακο ειδικης αγωγης ανοιγει πορτες,τωρα το μονο που μπορει να σου εξασφαλισει-στην καλυτερη γιατι οπως ανεφεραν και οι προηγουμενοι αρχιζει να υπαρχει κορεσμος και εκει -ειναι αναπληρωτρια σε καποιο σχολειο και λογικα μακρια απο τον τοπο κατοικιας σου.Αυτο συνεπαγεται πολλα εξοδα και ουσιαστικα ειναι πολυ αβεβαιο το μελλον για κατι καλυτερο.lets face it δεν μπορεις να ζησεις (να αυτοσυντηρησει,να κανεις οικογενεια κτλ ) απο αυτο.Ακομα μιλαμε για μια τρομερα δυσκολη δουλεια που πρεπει να εισαι σιγουρη οτι μπορεις να την αντεξεις .
Οσο για το αντιστοιχο μεταπτυχιακο στο εξωτερικο ειναι μια καλη λυση(ειδικα οσον αφορα τη γερμανια) και λογικα θα βρεις καποια απασχοληση σχετικα με αυτο εκει.(υπαρχουν περισσοτερες επιλογες)
Αλλα το εξεωτερικο ειναι...εξωτερικο.Ειναι μακρια απο οικογενεια,φιλους ,αλλη νοοτροπια,αλλος κοσμος.Προσωπικα δεν θα το αντεχα μονιμα

Εν τελει πιστευω πως αφου θελεις να ασχοληθεις με ατομα με αναπηρια ειναι μια πολυ καλη λυση το τει εργοθεραπειας ,αφου εντασεεται στα επαγγελματα με καλη αποκατασταση οσο και απολαβες-οσο γινεται στην ελλαδα της κρισης-και ειναι κατι που σιγουρα αγαπας.Θα ασχολησαι με αποκατασταση ατομων.Ακομα ειναιμια δουλεια που νιωθεις εντονα οτι προσφερεις.
Επομενως σου προτινω να πας στα σιγουρα νερα,ειδικα εφοσον καταφερεις να μπεις με κατατακτηριας θα γλιτωσεις και ενα χρονο.
Και κατι ακομα....Οκ ισως ειμαι υπερβολικα αισιοδοξη αλλά...πιστευω οτι ισως καποτε διοριστεις.Υπαρχουν κενα.Πιστευω οτι θα ξαναγινει το μεγαλο μπαμπ(που εγινε τοτε και τα παιδαγωγικα εφτασαν στον θεο) .Αλλα μεχρι να γινει αυτο..(και αν ) ας βρουμε αλλες λυσεις για δουλεια