Γιατί πάντως να παει κάποιος στην Κύπρο...;Αφού από εκεί όλοι έρχονται εδώ...Κάτι δεν σημαίνει αυτό...;
Στο πρώτο ερώτημα, δε θα αναφερθώ. Είναι προσωπική επιλογή του καθενός. Δεν είναι ότι δεν μπορώ να απαντήσω - άμα ενδιαφέρεσαι, με pm.
Στο δεύτερο... Βρε, είμαστε σοβαροί; Τι λογική είναι αυτή (

); Πρώτον, αυτοί που έρχονται εδώ με καλό (κατ' εμέ) λόγο είναι κυρίως για Ιατρική, που ως γνωστόν δεν υπάρχει αντίστοιχη σχολή εκεί. Δεύτερο, αρκετοί πιθανότατα να απέτυχαν στο να αποκτήσουν τη θέση που ήθελαν σε ένα από τα Κυπριακά Πανεπιστήμια (δύο είναι τα δημόσια -και δωρεάν-, μην ξεγελιέστε). Τρίτο, οι περισσότεροι έχουν ομολογουμένως αποτύχει στις Παγκύπριες (αντίστοιχη εξέταση των Πανελλήνιων) και τους δίνετε μια ευκαιρία εισαγωγής σε ΤΕΙ (ή και ΑΕΙ, με χαμηλές βάσεις) Ελλάδος. Τέταρτο και καλύτερο: ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ,

.
Οι λόγοι πάντως, ποικίλλουν. Μπορώ να σου μιλάω με τις ώρες, άμα θες και μάλιστα... με επιχείρημα.
Για να απαντήσω όμως στο ερώτημά σου: Όχι, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα αυτό.
Γιατι η κυπρος δεν ειναι στο κατωφλι της χρεωκοπιας...και ετσι σου προσφερει πιο σιγουρο μελλον, ετσι το βλεπω εγω
Δηλαδή άμα σπουδάσεις στην Κύπρο, σκοπεύεις να μείνεις και να εργαστείς εκεί;

, άμα το σκέφτεσαι έτσι, τότε δεν χάνεις κάτι να δεις την πραγματικότητα από κοντά...
Να ξέρεις μόνο ότι κανείς δεν σου προσφέρει έτοιμη δουλειά. Και μην ξεχνάς πως εξαρτάται και από το επάγγελμα: αν αυτό έχει υποστεί κορεσμό ή όχι. Βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις σε 4-5 χρόνια από τώρα.
Η επιλογή είναι δική σου, μην σε επηρεάζω. Απλώς επειδή είπες πως δεν σκοπεύεις να συγκαταλέγεσαι στους "αιώνιους φοιτητές", όπου και να πας, πιστεύω, θα είναι το ίδιο. (Στη θέση σου, θα έμενα εδώ,

. Και τελειώνοντας, μπορείς να υποβάλεις τα χαρτιά σου στους καταλόγους της Κύπρου, αν ενδιαφέρεσαι για καθηγητής -
δε νομίζω να έχει αλλάξει το σύστημα, (αυτό που λέω ίσχυε πριν 2 χρόνια)).
Επαγγελματικά, επειδή έτυχε και έγινα μάρτυρας μιας ιστορίας, τα πράγματα αρχίζουν και ακολουθούν τα χνάρια της Ελλάδας.Και η ιστορία που άκουσα, αφορούσε τα ΜΜΕ κάτω, οπότε μου θυμίζει πολύ τις εδώ ιστορίες...Σε 4-5 χρόνια που θα τελειώσεις τη σχολή με το καλό, δεν ξέρεις πώς θα είναι...
Σαφώς κι έχει χτυπήσει και στην Κύπρο η ανεργία. Δυστυχώς δεν έχω πρόχειρο κάποιο αρχείο, ώστε να μιλήσω με ποσοστά.
Υ.Γ.: Αυτά τα ολίγα από εμένα.
Θα έπρεπε να καλύπτω ύλη εξεταστικής (
).