Χεχ πανελλήνιες...μην ψαρώνετε ρε
Συγχωρήστε με που δεν διαβάζω τα προηγούμενα ποστς..απλά μια άποψη θα πω.
Εγώ λοιπόν έδωσα φέτος και πέρασα εκεί που ήθελα και με πολύ καλή σειρά επίσης...
Αρχίζοντας λοιπόν την τρίτη λυκείου,απο τα θερινά κιόλας το δούλεμα πήγαινε σύννεφο απο καθηγητές,φροντιστές κλπ...σε στυλ 'πανελλήνιες=τρόμος,δέος,υπερπροσπάθεια'
Μη δίνετε βάση σε αυτά,ειδικά τώρα που είναι νωρίς και ουσιαστικά αρχίζετε την 'βαρύτερη' ύλη,γιατί μόνο περιττό άγχος προκαλούν.Κακά τα ψέματα,οι πανελλήνιες θέλουν προσπάθεια..και μάλιστα ουσιαστική.Διάβασμα χωρίς υπερβολές,με πρόγραμμα(κατα το δυνατόν ofc),χωρίς να μένουν κενά(εε μην αφήσετε την παπαγαλία της βιο.κατ. πχ για το πασχα

)και κατανόηση της ύλης εις βάθος μαζί με αρκετές ασκήσεις αποφέρουν τα μέγιστα στο τέλος.Ηττοπάθειες του στυλ 'πωπω είναι πανδύσκολα και ακόμα δεν είδαμε τα χειρότερα' δε βοηθούν πουθενά.
Με ηρεμία:αν νιώθετε οτι δυσκολεύεστε..ξεκινήστε απο εκεί που αισθάνεστε σίγουροι..κι ας είναι από τις 'πάναπλες' ασκήσεις του στυλ Α ομαδα(κυριως για θετ-τεχν μιλάω π έχω και λίγη εμπειρία)..από το επίπεδο 1 μετά θα πάτε στο 2,έπειτα στο 3 κ.ο.κ μέχρι ν φτάσετε στο ικανοποιητικό...είτε θέλετε το επίπεδο 10 είτε το 100000 που λέει ο λόγος.
Α και κάτι άλλο...αυτή η πορεία πρέπει να γίνει απο σας...οι καθηγητές είναι εκεί για να βοηθήσουν,να λύσουν απορίες αλλά μην περιμένετε να σας τα βάλουν στο κεφάλι μόνοι τους...εκεί έγκειται και ένα μεγάλο μέρος της δυσκολίας των πανελληνίων:διαβάζεις,δουλεύεις και προσπαθείς μόνος σου.Ο καθηγητής σε βοηθά μεν,σε καθοδηγεί..αλλά η πορεία πχ απο το 'f(x)=x Df=?' μέχρι το 4ο θέμα είναι δική σου υπόθεση,και εκεί είναι και η μαγκιά γιατί εκεί φαίνεται ποιος θέλει να προσπαθήσει για τον στόχο του.Γενικά η θέληση κινεί βουνά,και αυτό το έμαθα καλά φέτος =)
Α κα κάτι ακόμα...Αν νιώσετε ότι απελπίζεστε,ή οτι είστε πολύ αδύνατοι σε ένα μάθημα(ο καθένας συμφωνα με τα standards του φυσικά) ,μην το κρύβετε.Ηρεμήστε και επικεντρωθείτε στο πρόβλημα.Σε ποιο σημείο χωλαίνω?Γιατί?Πώς θα το ξεπεράσω?Μαλακίες θα πουν κάποιοι,αυτά τα απλά θα κάνουμε?...αλλά αυτό έσωσε ένα φίλο μου,όταν την τελευταία στιγμή έμαθε τζάμι τη μηχανική στερεού όταν εδέησε επιτέλους να ρωτήσει τον καθήγητη πώς λειτουργεί η στατική τριβή
<όταν ο καθηγητής είναι ικανός (ακόμα και από σχολείο) μια συζήτηση μαζί του για κάποιο δύσκολο σημείο πραγματικά σώζει>
Ε και τέλος να δώσω και μια άλλα συμβουλή που με βοήθησε πολύ, εμένα τουλάχιστον: πάρτε με καλό μάτι αυτά τα 6(ή 7) μαθήματα(έστω 1-2 απο αυτά

).Γιατί αν τα αγαπήσετε,θα σας αγαπήσουν κι αυτά. <Ξέρω,ξέρω τώρα θα ακούσω τα σχολικά μου,αλλά ελπίζω ότι έστω κάποιος θα το πιάσει αυτό>
Τέσπα ,πάνω απ'όλα, διατηρείστε καλή ψυχολογία =)
Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους σας παίδες!