το καλό με την 3 λυκείου είναι ότι δεν αγχώνεσε για τα διαγωνίσματα που γράφεις πχ στα τετράμηνα κτλ, τα οποία δηθεν θα σου καθορίσουν το βαθμό, προσωπικά σε μερικά μαθήματα πχ γενικής όπως κοινωνιολογία έγραφα 10 και περνα 20. Αυτό βέβαια εξαρτάται από τον καθηγητή, μερικοί μας λένε να μη διαβάζουμε πολύ τα της γενικής, μερικοί μας πρήζουν τα παπάρια να διαβάσουμε για να γίνουμε δήθεν καλύτεροι άνθρωποι. Παρόλα αυτά τον βαθμό τον βάζουνε όλοι ασχέτως τι θα γράψεις, εγώ προσωπικά διαβάζωντας μονο τα της κατεύθυνσης, ΚΑΘΟΛΟΥ τα της γενικής είχα βγάλει στο πρώτο 19.3 αν θυμάμαι καλά, πάντως ήταν πάνω από 19. Όχι πως έχει σημασία, απλά δεν αξίζει να αρχίσουν να αγχώνονται τα παιδιά από νωρίς. Θέλει καθαρό μυαλό στην αρχή για να θέσεις γερές βάσεις, γιατί 2-3 μήνες πρίν τις εξετάσεις έρχονται τα δύσκολα. Προσωπικά όπως είπε και ένας φίλος παραπάνω, δεν αγχώθηκα ποτέ, εκτός από την αναμονή για τα θέματα όπου με πιάνει συνήθως πανικός, αλλά το καλό με μένα είναι πως με το που τα παίρνω, νιώθω σαν ένα κύμα άγχους να φεύγει από μέσα μου μιας και σκέφτομαι "Ωράια, είμαι εγώ και το γραπτό, γάμα το άγχος, ότι γράψω γράψω", πολλά παιδιά την πάτησαν με το άγχος ενώ έγραφαν, είναι κρίμα πιστεύω να γίνει κάτι τέτοιο γιατί έτσι πάνε όλες οι προσπάθειές χαμένες.
τέλος πάντων για να μη τα πολυλογώ, ΜΗΝ έχετε άγχος, όλα θα πάνε καλά αρκεί να το θέλετε, συστηματικό διάβασμα όπωσδήποτε, ΑΠΟ έξω τα μαθήματα όπως αοδε, ιστορία, από την αρχή γιατί εγώ έκανα το λάθος να μη τα μαθαίνω από την αρχή από έξω μιας και δε μας είχε προετοιμάσει κανείς για αυτό, με αποτέλεσμα μετά τον γενάρη να κάθομαι να πήζω όλη μέρα χωρίς να βγαίνω έξω για να μάθω από έξω όλο το βιβλίο. Για αυτό μη κάνετε το λάθος να αφήσετε ότιδήποτε για το τέλος, γιατί πραγματικά η κούραση που θα περάσετε αν το κάνετε αυτό μετά, μπορεί να σας φέρει σε απόγνωση, όχι και ότι καλύτερο.
καλή επιτυχία
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.