Zukov_v2
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Zukov_v2 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 356 μηνύματα.

05-09-25

16:29
Ναι ενταξει εγω το πηρα με την εννοια οτι δεν υποκεινται οι υποθεσεις τους σε πειραματικο ελεγχο, ουτε ελεγχεται η επαναλιψημοτητα, Ειμαι σιγουρος οτι το θεμα ειναι πιο συνθετο αλλα δε το χω αναλυσει. Μεχρι τωρα βεβαια νομιζα οτι φυσικη, χημεια ηταν αυτες που ενεπιπταν πληρως στον κλασικο ορισμο της επιστημης.Μπαίνεις σε βαθιά νερά από τώρα, και μου αρέσεις.
Θέλω τρεις ημέρες και καμια 70ρια σελίδες κείμενο για να ορίσω με γνωσιοθεωρητικά κριτήρια τι θα μπορούσε να θεωρηθεί "επιστήμη" και το πως καμία "επιστήμη" εντέλει δε το πιάνει (ούτε τα μαθηματικά, ούτε η φυσική ούτε τπτ).
Οπότε εν προκειμένω αυτό που λες ισχύει.
Αλλά ισχύει για τους λόγους που νομίζεις ότι δεν ισχύει.
Πρέπει να διαβάσεις πολλές καραβιές βιβλία για να καταλάβεις γιατί ισχύει πράγματι. Ξεκίνησες με λάθος πρόταση αλλά κατέληξες στο σωστό συμπέρασμα.
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.983 μηνύματα.

05-09-25

19:40
Μεγάλη κουβέντα, κυρίως φιλοσοφικού ενδιαφέροντος.Ναι γνωρίζω την ετυμολογία της επιστήμης αλλά ο @Panzerkampfwagen λέει ότι καμία σημερινή "επιστήμη" δεν καλύπτει τις προδιαγραφές για να θεωρηθεί επιστήμη.
Για όλους τους πρακτικούς σκοπούς, τα οικονομικά είναι επιστήμη πάντως.