sofia21
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nitsa
Εκκολαπτόμενο μέλος

αργοτερα ομως αγαπησα την λογοτεχνια, τα αρχαια...
και συνεχισα με μεγαλη ευχαριστηση σε αυτη την κατευθυνση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
SICX
Διάσημο μέλος

και εγω το ιδιο![]()
αν και φανατικος θετικος, θαυμαζω τις θεωρητικες επιστημες.
sofia21
Εκκολαπτόμενο μέλος

είναι η δεύτερη φορά στη ζωή μου που το ακούω αυτό. όλοι οι θετικοί θα έλεγα ότι αποδοκιμάζουν τη θεωρητική. στο δικό μου σχολείο αναφέρομαι.αν και φανατικος θετικος, θαυμαζω τις θεωρητικες επιστημες.
astathmitos
Δραστήριο μέλος

Kατα βαθος αρεσουν σε πολλους(μην πω σε ολους) απλα δεν το παραδεχονται δημοσιαείναι η δεύτερη φορά στη ζωή μου που το ακούω αυτό. όλοι οι θετικοί θα έλεγα ότι αποδοκιμάζουν τη θεωρητική. στο δικό μου σχολείο αναφέρομαι.

ΕΥΘΥΜΗΣ
Νεοφερμένο μέλος

dancing_spirit
Νεοφερμένο μέλος

διάλεξα θεωρητική χωρίς καν να το σκεφτώ. πάντα αυτά τα μαθήματα μου άρεσαν, ενώ είχα δυσκολία με τα θετικά μαθήματα.
βασικα η αληθεια ειναι οτι διαλεξα αυτη την κατευθυνση μονο για τη σχολη παρολο που προτιμουσα περισσοτερο να παω θετικη ή τεχνολογικη.αλλα που?στην αρχη ειχα ψιλοπελαγωσει...μαλιστα ηθελα να αλλαξω και κατευθυνση αλλα τελικα εμεινα σταθερη στη θεωριτικη τι να κανα?τωρα δεν αλλαζω με τιποτα πανω που τη συνηθισα.... :xixi:
astathmitos
Δραστήριο μέλος

nPb
Επιφανές μέλος

Tι να πας να σπουδασεις αλλωστε απο τεχνολογικη δηλαδη;Στατιστικες,λογιστικες.δετ δοε δες και δεν συμαζευεται;Ανυποληπτες επιστημες εντελως ουτε οι ιδιοι δεν ξερουν τι ακριβως βγαινουν....Φιλολογια,Δικαιο,Ιστορια,Ψυχολογια για αυτα ενδιαφερεται ο κοσμος....
μάλλον πρέπει να αστειεύεσαι

astathmitos
Δραστήριο μέλος

Kαθολου.Ψεματα ειναι δηλ οτι δεν ενδιαφερεται η πλειοψηφια του κοσμου για αυτες τις επιστημες;Αυτο που θελω να πω ειναι οτι οι επιστημες της θεωρητικης ενδιαφερουν περισσοτερο κοσμο....μάλλον πρέπει να αστειεύεσαι![]()
![]()
lowbaper92
Πολύ δραστήριο μέλος

Για να δεις εσυ αν αυτο που πας να σπουδασεις εχει αποκατασταση δεν κοιτας στατιστικές? Να λοιπον οτι χρειαζονται οι στατιστικολογοι.Kαθολου.Ψεματα ειναι δηλ οτι δεν ενδιαφερεται η πλειοψηφια του κοσμου για αυτες τις επιστημες;Αυτο που θελω να πω ειναι οτι οι επιστημες της θεωρητικης ενδιαφερουν περισσοτερο κοσμο....
Άμα δεν ξερεις να κανεις τις φορολογικές δηλωσεις δεν θα ζητησεις τη βοηθεια λογιστή? Να λοιόπον οτι χρειαζονται και οι λογιστές.
Ομόιως πανε όλα τα αλλα.
Για τις επιστήμες του 1ου πεδίου το μεγαλύτερο ποσοστό ειναι κορεσμένο.
Όσο για τις επιστήμες της θεωριτική πολλοι (και το τονιζω, πολλοι , για να μην παρεξηγηθω τις σπουδαζουν για να γλιτωσουν τα μαθηματικα και όχι επειδή πραγματικα τους ενδιαφερει.
astathmitos
Δραστήριο μέλος

Εγω δεν λεω αν χρειαζονται φυσικα σε καποιους τομεις ειναι αναγκαιοι.Αλλο αυτο και αλλο αν αρεσουν στον πολυ κοσμο ομως.Πηγαινε σε ενα βιβλιοπωλειο και ρωτα τι αγοραζει ο κοσμος.Βιβλια λογοτεχνιας,ιστοριας και τεχνης ειναι στις πρωτες θεσεις...αυτα αρεσουν στον κοσμο τι να κανουμε...Ψεματα ειναι;Για να δεις εσυ αν αυτο που πας να σπουδασεις εχει αποκατασταση δεν κοιτας στατιστικές? Να λοιπον οτι χρειαζονται οι στατιστικολογοι.
Άμα δεν ξερεις να κανεις τις φορολογικές δηλωσεις δεν θα ζητησεις τη βοηθεια λογιστή? Να λοιόπον οτι χρειαζονται και οι λογιστές.
Ομόιως πανε όλα τα αλλα.
Για τις επιστήμες του 1ου πεδίου το μεγαλύτερο ποσοστό ειναι κορεσμένο.
Υ.Γ Αυτο το κλισε οτι διαλεξαμε ολοι θεωρητικη επειδη δεν καταλαβαινουμε μαθηματικα αν και θα θελαμε ειναι παρηγορια στον αρρωστο...
lowbaper92
Πολύ δραστήριο μέλος

Το τί αρεσει στον περισσοτερο κόσμο δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε και είναι θέμα υποκειμενικο.Εγω δεν λεω αν χρειαζονται φυσικα σε καποιους τομεις ειναι αναγκαιοι.Αλλο αυτο και αλλο αν αρεσουν στον πολυ κοσμο ομως.Πηγαινε σε ενα βιβλιοπωλειο και ρωτα τι αγοραζει ο κοσμος.Βιβλια λογοτεχνιας,ιστοριας και τεχνης ειναι στις πρωτες θεσεις...αυτα αρεσουν στον κοσμο τι να κανουμε...Ψεματα ειναι;
Επίσης δεν νομίζω να υπαρχει κανενας που να εγινε στατιστικολογος χωρις να του αρεσουν τα μαθηματικα. Αντιθετα θα υπαρχουν πολλοι που σπούζασαν το ταδε τμημα της θεωρητικής χωρίς να ενδιαφέρονται ιδαιτερα γι'αυτο.
Και λογικό ειναι τα βιβλιοπωλεια να τα επισκεπτονται περισσοτερο φιλόλογοι και λιγοτερο μαθηματικοι, φυσικοι κτλ.
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος

Ενώ όσοι σπουδάζουν φιλοσοφοψυχολογικές αρχαιολογίες της γλωσσολογίας και των πολιτικών επιστημών των κοινωνιών ξέρουν τι βγαίνουν.Tι να πας να σπουδασεις αλλωστε απο τεχνολογικη δηλαδη;Στατιστικες,λογιστικες.δετ δοε δες και δεν συμαζευεται;Ανυποληπτες επιστημες εντελως ουτε οι ιδιοι δεν ξερουν τι ακριβως βγαινουν....Φιλολογια,Δικαιο,Ιστορια,Ψυχολογια για αυτα ενδιαφερεται ο κοσμος....
Το τι ενδιαφέρει τον καθένα είναι καθαρά υποκειμενικό.
astathmitos
Δραστήριο μέλος

PsychologySsG
Νεοφερμένο μέλος

statistikos
Δραστήριο μέλος

Kαθολου.Ψεματα ειναι δηλ οτι δεν ενδιαφερεται η πλειοψηφια του κοσμου για αυτες τις επιστημες;Αυτο που θελω να πω ειναι οτι οι επιστημες της θεωρητικης ενδιαφερουν περισσοτερο κοσμο....
Καταρχάς, σύμφωνα με τον όρο Επιστήμη του Πλάτωνα (τον αυθεντικό), θα παρατηρήσεις ότι δεν υπάρχουν και πολλές επιστήμες στο πρώτο πεδίο, αλλά τέχνες. Τώρα βέβαια, όλα επιστήμες έχουν βαπτιστεί.
Δεύτερον, το άθροισμα μαθητών θετικής+τεχνολογικής υπερβαίνει της θεωρητικής άρα η πλειονότητα των μαθητών ΔΕΝ επιλέγει τις "επιστήμες" που προανέφερες. Άτοπο.
Τρίτον, συνήθως ο αδύναμος μαθητής, επιλέγει θεωρητική, μετά τεχνολογική και μετά θετική. Επομένως ακόμα και στο πλήθος των μαθητών, πρέπει να λάβουμε και αυτή τη παράμετρο υπόψη.
Τέταρτο, στα υπόλοιπα 4 πεδία, υπάρχουν αμέτρητες διαφορετικές επιλογές, σε αντίθεση με το πρώτο πεδίο, που οι αριστούχοι συνωστίζονται σε νομικές, παιδαγωγικά και ψυχολογίες.
Επειδή παρατηρώ και από άλλα ποστ, ότι είσαι λίγο εκτός πραγματικότητας, ίσως να πρέπει σιγά-σιγά να αρχίζεις να ενημερώνεσαι. Με ντοκουμέντα όμως.
nPb
Επιφανές μέλος

Όσο για τις επιστήμες της θεωριτική πολλοι (και το τονιζω, πολλοι , για να μην παρεξηγηθω τις σπουδαζουν για να γλιτωσουν τα μαθηματικα και όχι επειδή πραγματικα τους ενδιαφερει.
να η πικρή αλήθεια...την οποία θέλουμε να κρύβουμε...
Ενώ όσοι σπουδάζουν φιλοσοφοψυχολογικές αρχαιολογίες της γλωσσολογίας και των πολιτικών επιστημών των κοινωνιών ξέρουν τι βγαίνουν.
Το τι ενδιαφέρει τον καθένα είναι καθαρά υποκειμενικό.:no1:
να μια δεύτερη μεγάλη αλήθεια, την οποία πάλι θέλουμε να την προσπερνάμε...

Ουτως η αλλως και ενας λογιστης η στατιστικολογος αν σεβεται τον εαυτο του οφειλει να γνωριζει τουλαχιστον μερικα βασικα απο επιστημες της θεωρητικης οπως η φιλολογια και η ιστορια...
εγώ σαν θετικός επιστήμονας, που δεν με ενδιαφέρουν και τόσο οι κλασικές επιστήμες, δεν σέβομαι τον εαυτό μου;

Από μαρτυρίες φίλων μου, στις φιλοσοφικές επιστήμες γίνεται το σώσε από σκονάκι και αντιγραφές (τα πρωτεία του πάπα)...όσο δεν γίνεται στις υπόλοιπες επιστήμες! άρα, η πλειοψηφία των φοιτητών αυτών των επιστημών "ξενερώνει" από τις φιλοσοφικές επιστήμες και τις "γράφει" κανονικότατα στα υποδήματα all star...η επιλογή σαν λύση ανάγκης για να βρεθούμε σε κάποιο ΑΕΙ (με το σπρώξιμο ή με ενέσεις) γίνεται λόγω απέχθειας προς τις φυσικές/ τεχνολογές/ ιατρικές και οικονομικές επιστήμες...Προσωπικά, σαν φοιτητής θετικών επιστημών δεν θα είχα πρόβλημα να δηλώσω φιλοσοφικές επιστήμες, διότι δεν έμαθα να απεχθάνομαι τα αρχαία, την λογοτεχνεία και την ιστορία...όπως λένε οι της θεωρητικής κατεύθυνσης για τα μαθηματικά, φυσική,..κτλ

astathmitos
Δραστήριο μέλος

Φιλε μου η θεωρητικη θελει διαβασμα.Πολυ διαβασμα θελουν και οι σχολες της.Δεν βγαινουν με φραπε και μελετη δυο μερες πριν τις εξετασεις....Εγω ξερω πολυ κοσμο που δεν επιλεγει θεωρητικη μπας και γλιτωσουν απο τις αμετρητες σελιδες των βιβλιων της.Αρα το αδυναμος μαθητης που λες μαλλον σαν ανεκδοτο ακουγεται.Μην το πεις δηλαδη παραεξω αυτο...Καταρχάς, σύμφωνα με τον όρο Επιστήμη του Πλάτωνα (τον αυθεντικό), θα παρατηρήσεις ότι δεν υπάρχουν και πολλές επιστήμες στο πρώτο πεδίο, αλλά τέχνες. Τώρα βέβαια, όλα επιστήμες έχουν βαπτιστεί.
Δεύτερον, το άθροισμα μαθητών θετικής+τεχνολογικής υπερβαίνει της θεωρητικής άρα η πλειονότητα των μαθητών ΔΕΝ επιλέγει τις "επιστήμες" που προανέφερες. Άτοπο.
Τρίτον, συνήθως ο αδύναμος μαθητής, επιλέγει θεωρητική, μετά τεχνολογική και μετά θετική. Επομένως ακόμα και στο πλήθος των μαθητών, πρέπει να λάβουμε και αυτή τη παράμετρο υπόψη.
Τέταρτο, στα υπόλοιπα 4 πεδία, υπάρχουν αμέτρητες διαφορετικές επιλογές, σε αντίθεση με το πρώτο πεδίο, που οι αριστούχοι συνωστίζονται σε νομικές, παιδαγωγικά και ψυχολογίες.
Επειδή παρατηρώ και από άλλα ποστ, ότι είσαι λίγο εκτός πραγματικότητας, ίσως να πρέπει σιγά-σιγά να αρχίζεις να ενημερώνεσαι. Με ντοκουμέντα όμως.

Εγω μιλαω κυριως για το 5 πεδιο οχι για πολυτεχνεια και ιατρικες που εννοειται οτι δεν εχουν καμια σχεση με τα υπολοιπα....
sofia21
Εκκολαπτόμενο μέλος

το ενδεχόμενο απλά να μας αρέσουν οι φιλοσοφικές επιστήμες το έχει σκεφτεί κανείς? οι περισσότεροι πάνε γιατί αυτά τα μαθήματα τους αρέσουν. δεν πάνε γιατί δεν ξέρουν μαθηματικά και πάει λέγοντας. η αλήθεια είναι πάντα υποκειμενική. δεν είναι αντικειμενική.να η πικρή αλήθεια...την οποία θέλουμε να κρύβουμε...
να μια δεύτερη μεγάλη αλήθεια, την οποία πάλι θέλουμε να την προσπερνάμε...:no1:
εγώ σαν θετικός επιστήμονας, που δεν με ενδιαφέρουν και τόσο οι κλασικές επιστήμες, δεν σέβομαι τον εαυτό μου;
Από μαρτυρίες φίλων μου, στις φιλοσοφικές επιστήμες γίνεται το σώσε από σκονάκι και αντιγραφές (τα πρωτεία του πάπα)...όσο δεν γίνεται στις υπόλοιπες επιστήμες! άρα, η πλειοψηφία των φοιτητών αυτών των επιστημών "ξενερώνει" από τις φιλοσοφικές επιστήμες και τις "γράφει" κανονικότατα στα υποδήματα all star...η επιλογή σαν λύση ανάγκης για να βρεθούμε σε κάποιο ΑΕΙ (με το σπρώξιμο ή με ενέσεις) γίνεται λόγω απέχθειας προς τις φυσικές/ τεχνολογές/ ιατρικές και οικονομικές επιστήμες...Προσωπικά, σαν φοιτητής θετικών επιστημών δεν θα είχα πρόβλημα να δηλώσω φιλοσοφικές επιστήμες, διότι δεν έμαθα να απεχθάνομαι τα αρχαία, την λογοτεχνεία και την ιστορία...όπως λένε οι της θεωρητικής κατεύθυνσης για τα μαθηματικά, φυσική,..κτλ![]()
![]()
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 20 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.