Όταν λες μέχρι τις 15 Ιανουαρίου εννοείς ότι εγώ που θα πάω τώρα για γ' έχω μέχρι τον Ιανουάριο που μας έρχεται για να στείλω έτσι;Αυτού του χρόνου δηλαδή.Χωρίς απολυτήρια ακόμα κλπ,αφού δε θα έχω πάρει.
Όταν λες μαθήματα κατεύθυνσης για μαθηματικό πχ θα είναι τα μαθηματικά και η φυσική και για την ιατρική που ενδιαφέρομαι εγώ η βιολογία και η χημεία;
Τις εξετάσεις γλώσσας πότε τις δίνεις;Τι επίπεδο είναι;Για κάποιον που ξέρει σχετικά καλά αγγλικά απλά τα έχει αφήσει λίγο τα τελευταία χρόνια θα πάρει καιρό η προετοιμασία;
Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις!
Ναι, μέχρι τον Ιανουάριο που έρχεται. Διάβασες τι περίπου πρέπει να στείλεις. Το απολυτήριο είναι στους όρους για να γίνεις οριστικά δεκτή, αφού θα έχεις γίνει κατ' αρχάς δεκτή υπό όρους.
Σε γενικές γραμμές. Για φυσικό είναι μαθηματικά, φυσική κατεύθυνσης. Για μαθηματικό θα είναι μαθηματικά γενικής και κατεύθυνσης. Για Ιατρική υποθέτω ότι θα είναι βιολογία και χημεία.
Ενημερώσου για τα πανεπιστήμια που σ' ενδιαφέρουν σε σχέση με το αν ζητάνε απολυτήριο και Α-levels ή απολυτήριο και μαθήματα κατεύθυνσης. Για Ιατρική ίσως ζητάνε περισσότερα πανεπιστήμια τα Α-levels. Πρέπει να επικοινωνήσεις με τα πανεπιστήμια για να ενημερωθείς. Τα πανεπιστήμια που ζητάνε Α-levels, κατά τη γνώμη μου μάλλον αποκλείονται, γιατί δε νομίζω ότι υπάρχει χρόνος για μαθήματα και εξετάσεις Α-levels. Δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα αυτό, εγώ έγινα δεκτός με πανελλήνιες, καλύτερα να το ψάξεις.
Να δώσεις το Ielts για δυο λόγους. Πρώτον, είναι το απολύτως αποδεκτό στη Βρετανία. Και δεύτερον, από όλους σχεδόν ακούω ότι είναι πιο εύκολο από το Toefl.
Το Cambridge proficiency γίνεται δεκτό σε κάποια τμήματα κάποιων πανεπιστημίων. Δεν είναι γενικώς αποδεκτό.
To Michigan proficiency είναι μόνο για την Ελλάδα.
Αν είσαι επιπέδου proficiency (πρόσφατου), με λίγα μαθήματα θα είσαι έτοιμη για Ielts. Αλλιώς ξεκίνα τώρα. Οι εξετάσεις δίνονται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες (160 € η εξέταση). Στις αιτήσεις στο UCAS νομίζω ότι μπορείς να γράψεις ότι θα δώσεις για Ielts (Εγώ ήδη είχα πάρει το Toefl).
Τις αιτήσεις στο UCAS (ιντερνετικά) τις κάνεις είτε μονάχη (δεν είναι εύκολο), είτε μέσω ιδιωτικού σχολείου, είτε μέσω του Βρετανικού ινστιτούτου (νομίζω 1.500 €), είτε μέσω ιδιωτικών σχολών.
Για τα Α-levels, θα πρέπει να απευθυνθείς σε ιδιωτικές σχολές που ασχολούνται με το θέμα.
Ενημερώσου για τα πανεπιστήμια που σ' ενδιαφέρουν σε σχέση με το αν ζητάνε απολυτήριο και Α-levels ή απολυτήριο και μαθήματα κατεύθυνσης.
Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει το θέμα πρέπει να κινηθείς γρήγορα.