Γεια σαΣ,
Πρωτο μου μυνημα εδω στο φορουμ που επισκεπτομαι εδω και καμποσο καιρο ...
Λοιπον, η κατασταση των σπουδων μου εχει ως εξης .
Γραφτηκα τη χρονια 2011-2012 σε ΤΕΙ οικονομικων και πληροφορικης (μετα απο επιτυχης πανελληνιες εξετασεις), παρακολουθουσα τα 4 πρωτα εξαμηνα και μετα απλως σταματησα να πηγαινω για κανενα χρονο(δυσκολια με τον προγραμματισμο) γυρνωντασ στη πολη κατοικιας μου για ευρεση δουλειας, δεν πηρα ουτε αναβολη σπουδων ουτε εκανα διακοπη(Δεν ημουν ενημερος πως μπορουσα να κανω κατι τετοιο).
Επειτα πηγα εξωτερικο μεχρι και σημερα , εψαχνα για δουλειες , εκανα επισης 2 χρονια σπουδες σε ιδιωτικη σχολη τεχνικων δικτυου( απο 2014 μεχρι και σημερα) και σε λιγες μερες θα δωσω εξετασεις για το πτυχιο τεχνικου δικτυων στη γαλλια.(Εαν δεν περασω μπορω να ξαναδωσω τον Μαρτιο 2017.)
(Ολον αυτον τον καιρο προφανως δεν παρακολουθουσα μαθηματα στο ΤΕΙ ουτε πηγαινα για τις εξεταστικες απλως δηλωνα μαθηματα για να μην διαγραφω απο την σχολη, επισης ουτε τοτε πηρα αναβολη σπουδων)
Εχω σκοπο ομως τελη σεπτέμβρη(μετα την εξεταση για τεχνικο ) να παω Ελλαδα (Θεσσαλλονικη) συγκατοικηση με φιλο.
Σκεφτομαι αν δεν περασω την σχολη τεχνικου να γραφτω σε ιδιωτικο ΙΕΚ Θεσσαλλονικης και να συνεχισω τις σπουδες μου εκει, αν δεν πετυχω στη σχολη τεχνικου (Γαλλια), μου αρεσουν τα δικτυα (virtualisation klp klp ) και μαλλον θα συνεχισω προς αυτη την πορεια, ομως σκεφτομαι επισης να διαλεξω μια ειδικοτητα που να ανταπεξελθεται απλως στις αναγκες της αγορας εργασιας ( να βρισκει γρηγορα δουλεια).
Τωρα με βαση τα προλαλεισαντα εχω και καποιες αποριες που απαντηθηκαν εν μερη απο τη γραμματεια του τμηματος μου αλλα δεν ηταν ξεκαθαρα.
1) Στο σαιτ της σχολης μου αναφερεται πως η ληξη σπουδων μου ειναι την χρονια 2017 2018 που βγαζει νοημα με τον νομο του ν+2( 4 χρονια η σχολη μου +2 χρονια) και επιβεβαιωθηκε απο την γραμματεια του τμηματος μου πως τοτε διαγραφομαι,τωρα αυτο πως γινεται να ισχυει εφοσον διαγραφτηκε το οριο φοιτησης με τον Τσιπρα ? Μηπως επειδη δεν εχω δικαιωμα για παραπανω επειδη δεν πηγαινα σε εξεταστικες κλπα ?? Και ακομα και να με διαγραψουν, οταν λενε χρονια 2017 2018 εννουν πως θα διαγραφτω σεπτεμβρη 2017 η σεπτεμβρη 2018??Επισης το πασο που εχω ληγει 08/2017 τι παιζει με αυτο θα μπορεσω να το ανανεωσω ??
2) Εχω παρει αναβολη στρατου προφανως με την εγγραφη μου και πιστευω η αναβολη να ειναι μεχρι να γινω 28 χρονων οπως αναγραφεται στο σαιτ του στρατου για τα ΤΕΙ( Δεν ειμαι σιγουρος), Εαν οντως με διαγραψουν απο τη σχολη , αυτοματα διακοπτεται και η αναβολη στρατου που εχω , δηλαδη με καλουν αμεσα η συνεχιζεται μεχρι το 28ο ετος ??
3) Θα ηθελα να τα ξερω αυτα διοτι τα ιδιωτικα ΙΕΚ προσφερουν αναβολη στρατου μονο μεχρι 23-24 Χρονων(έιμαι 23) , και δε θα ηθελα να με καλεσουν για θητεια οταν σπουδαζω στο ΙΕΚ(2 χρονια σπουδων το λιγοτερο) προφανως.
Έν κατακλειδην, ειναι λιγο μπερδεμενη η κατασταση και θα ηθελα να δω τις αποψεις σας πανω στο θεμα μου,
Ευχαριστω εκ τον προτερων.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.