dIm@kIs14
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σκέφτομαι απο το καλοκαίρι ή από τον Σεπτέμβριο να ξεκινήσω μαθήματα μια νέας γλώσσας, κατα προτίμηση κάποια από τις 3. Ηθελα να ρωτήσω, όντας παντελώς άσχετος με τις παραπάνω γλώσσες, όλους που μαθαίνουν κάποια από αυτές να μου πούν την γνώμη τους για πως τους φαίνεται η εκμάθησή τους. Θα ήθελα επίσης να μάθω και το διάστημα απόκτησης πτυχίων οποιαδήποτε επιπέδου, πάνω όμως απο το Α1/2.
Ευχαριστώ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mission possible
Πολύ δραστήριο μέλος

ΤΟΥΛΟΥΖ: ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΜΕΓΕΘΗ
Είναι δύσκολο μια μεγάλη πόλη να είναι κέντρο τεράστιας βιομηχανίας από τη μια, σπουδαία πανεπιστημιούπολη από την άλλη, συγχρόνως μοναδική πολιτιστική πρωτεύουσα γεμάτη ιστορικά μνημεία και μνημεία της ανθρωπότητας, κι όλα αυτά χωρίς να σε καταπίνει με τον όγκο της, αλλά αντίθετα να κρατάει ανθρώπινα μεγέθη σε ένα περιβάλλον φιλικό προς τον άνθρωπο.
Μια πόλη που σέβεται την παράδοσή της και την κουλτούρα της ενώ ταυτόχρονα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πόλη της Γαλλίας , η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας ,μετά το Παρίσι, τη Μασσαλία και τη Λυών.
Έδρα της Ευρωπαϊκής Αεροδιαστημικής βιομηχανίας, αλλά και με μεταπτυχιακές σχολές υψηλού επιπέδου που προσελκύουν τους καλύτερους φοιτητές από όλη την Ευρώπη αλλά και άλλα μέρη του κόσμου.
Αυτή είναι η Toulouse… η ροζ πολιτεία της νότιας Γαλλίας-ομώνυμη ενός μεγάλου ζωγράφου, μια πόλη που αγαπώ πολύ.
Οι λόγοι που επισκέπτομαι χρόνια τώρα αυτή την πόλη του γαλλικού νότου είναι αρκετοί αλλά τρεις είναι οι σημαντικότεροι:
Πρώτος και κύριος η ατόφια φιλία που με συνδέει 30 χρόνια τώρα με μια υπέροχη οικογένεια Γάλλων, που τους θεωρώ πλέον, μέλη της δικής μου οικογένειας.
Δεύτερος, γιατί είναι μια πόλη με ανθρώπινο πρόσωπο, ζωντάνια, και κλιματολογικές συνθήκες που επιτρέπουν σε μένα, γέννημα θρέμμα της Ελλάδας και του ήλιου της, να πω με σιγουριά ότι εδώ, ναι θα μπορούσα να ζήσω, χωρίς να με πλακώνει το γκρι μουντό χρώμα του ουρανού που ακυρώνει τα χρώματα και καλύπτει την εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας για τις ευρωπαϊκές πόλεις.
Ο δε τρίτος λόγος είναι και ο πιο ντελικάτος!!... κατά μία έννοια, αλλά όχι αυτή που ξέρεται.
Γιατί εδώ ο όρος ντελικάτος είναι δική μου αυθαιρεσία και δεν προέρχεται από το λατινικό Delicatus που σημαίνει κομψότητα, αλλά από το γερμανικό Deliκatessen, που σημαίνει λιχουδιά.
Η Τουλούζ είναι μια πόλη με τεράστια σούπερ malls στην περιφέρειά της, αλλά γεμάτη μικρά υπέροχα delicatessen μαγαζάκια σε κάθε γειτονιά της και λαϊκές αγορές « marchi en plein vent» όπου οι γεύσεις, σκανδαλίζουν ακόμη και άγιο ασκητή.
Εγώ αγία δεν είμαι, πόσο δε μάλλον ασκητής!! οπότε… «τρώει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι» όποτε την επισκέπτομαι. Και πράττουν πολύ καλά οι μύγες και τα κουνούπια που ασχολούνται με τα μέταλλα, γιατί εγώ, που όπως και να το κάνεις, θέλω όλες τις μύγες και τα κουνούπια της Ευρώπης και της Αφρικής για να ισοζυγιάσουμε στη ζυγαριά, άιντε να αφήσω το περιτύλιγμα από αυτές τις γαστρονομικές αμαρτίες να πάει χαμένο!!
αποσπασμα απο το
https://walking-greece.ana-mpa.gr/articleview2.php?id=7201
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RafAspa94
Περιβόητο μέλος

1994kc
Πολύ δραστήριο μέλος

Ισπανικά να πας.Είναι η τρίτη γλώσσα που την μιλάνε στον κόσμο.Τώρα τα γαλλικά και τα Ιταλικά τι να τα κάνεις;
εγώ πάλι θεωρώ αυτές τις δύο παρά τα ισπανικά...ε,πως να το κάνουμε,δεν υπάρχει σύγκριση....
RafAspa94
Περιβόητο μέλος

1994kc
Πολύ δραστήριο μέλος

το ρωτάς κιόλας;;;;;;;άλλες πόρτες σου ανοίγουν τα γαλλικά που μιλούνται και στις 5 ηπείρους(!!!!!),τα ιταλικά που μπορεί να μη μιλιούνται σε πολλές χώρες αλλά η Ιταλία από μόνη της είναι πανίσχυρη και άλλο τα ισπανικά που πέραν της ισπανίας που είναι ανεπτυγμένη όλες οι άλλες χώρες δεν είναι και ποιος ξέρει τι...Γιατί;
και για να είμαι ειλικρινής μετά τα γαλλικά ,τα ισπανικά είναι η αγαπημένη μου και πάντα ήθελα να μάθω αλλά δυστυχώς αυτή που σου λέω είναι η αλήθεια......................................................
RafAspa94
Περιβόητο μέλος

τα γαλλικά και τα Ιταλικά ποιο τα μιλάνε;
1994kc
Πολύ δραστήριο μέλος

τα γαλλικά:https://el.wikipedia.org/wiki/Γαλλική_γλώσσαΙσπανικά μιλάνε:Ισπανία,Λατινική Αμερική,και Η.Π.Α
τα γαλλικά και τα Ιταλικά ποιο τα μιλάνε;
τα ιταλικά:https://el.wikipedia.org/wiki/Ιταλική_γλώσσα
απ'τα ιταλικά ίσως τα ισπανικά να είναι καλύτερα αλλά από τα γαλλικά με τπτ....................
RafAspa94
Περιβόητο μέλος

1994kc
Πολύ δραστήριο μέλος

αυτό είναι ισπανία
RafAspa94
Περιβόητο μέλος

1994kc
Πολύ δραστήριο μέλος

οκ...είναι σημαντική αλλά ως εκεί...αν πάρεις μια εφημερίδα και δεις τι γλώσσες ζητούν οι μεγάλες εταιρίες θα καταλάβεις...και επαναλαμβάνω πως τα ισπανικά μετά τα γαλλικά είναι η δεύτερή μου αγάπη...
RafAspa94
Περιβόητο μέλος

Δεν ξέρεις Ισπανικά δεν σε προσλαμβάνουμε
1994kc
Πολύ δραστήριο μέλος

ίσως έτυχε...δεν ξέρω ρε συ τι να σου πω...εγώ σου λέω τα συμπεράσματά μου καθώς κι εγώ το έχω ψάξει...Η ξαδέρφη της νονάς μου έχει πάρει τα πτυχία των αγγλικών και γαλλικων.Έχει βγάλει οικονομολόγος και πήγε να δουλέψει σε ναυτιλιακή εταιρία.Ξέρεις τι της είπανε;
Δεν ξέρεις Ισπανικά δεν σε προσλαμβάνουμε
RafAspa94
Περιβόητο μέλος

Iliaso
Περιβόητο μέλος

stefanosK
Δραστήριο μέλος

Υ.Γ. Μπορεί τα Γαλλικά να μιλιούνται σε 5 ηπείρους αλλά εκτος της Γαλλίας και του Καναδά οι υπόλοιπες χώρες δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο..
BRITNEY
Εκκολαπτόμενο μέλος

>farfalina<
Νεοφερμένο μέλος

Καλη επιτυχια οτι κ αν αποφασισεις!
juste un instant
Επιφανές μέλος

Στο Βέλγιο με το οποίο η Ελλάδα έχει πολλούς εμπορικούς δεσμούς όλοι μιλάνε γαλλικά και ολλανδικά και σχεδόν κανένας γερμανικά. Η Γαλλία έχει το μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσων στην Ελλάδα. Επίσης ένα θτικό γεγονός είναι ότι δεν υπάρχουν πολλοί μετανάστες Έλληνες στη Γαλλία οπότε καλό είναι να τα μαθαίνει κανείς. Αντίθετα υπάρχουν πολλοί λαζογερμανοί που επιστρέφουν στην Ελλάδα και πέρνουν όλες τις εργασίες και δέχονται να πληρωθούν σε εξευτελιστικές τιμές.
Γαλλικά λοιπόν και πάλι γαλλικά.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 57 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- mermaid89
- thenutritionist
- Τρελας123
- augustine
- calliope
- Coraline31
- chrysm
- St11
- Ggpg
- Mukumbura
- T C
- Vold
- nicole1982
- Slytherin
- Wrong
- Dimitris2001
- charmander
- J.Cameron
- johnietraf
- Κλημεντίνη
- olga123
- Memetchi
- Meow
- DimitraA.
- jims
- ΘανάσοςG4
- Viedo
- Χριστιαννα
- MarilynSt
- Φινεύς
- tsiobieman
- ag97
- Thanos_D
- Jocaste
- Steffie88
- johnsala
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.