Σκεφτόμουν αυτό το θέμα, τις τελευταίες ημέρες. Γι' αυτό και ξεθάβω το θέμα
Πολλοί μαθητές από τον κοινωνικό μου περίγυρο, λένε ότι χρησιμοποιούν βοηθήματα, ώστε να έχουν λυμένες τις ασκήσεις και να είναι συνεπείς στις εργασίες τους. Κοινώς, χρησιμοποιούν μόνο το λυσάρι που παρέχεται με το βοήθημα.
Κατά τη γνώμη μου, το βοήθημα έχει τη σημασία του λυσάριου, κάτι που δεν υφίσταται, καθώς ο σκοπός του βοηθήματος είναι η εξάσκηση των μαθητών, με επιπλέον ασκήσεις και προβλήματα. Το βοήθημα (ουσιαστικά το λυσάρι), χρησιμοποιείται λάθος, με αποτέλεσμα ο μαθητής να μην μπορεί να αντεπεξέλθει σε κάποια εξέταση. Ουκ ολίγες φορές, οι συμμαθητές μου έχουν ολόιδιες λύσεις των ασκήσεων στα τετράδιά τους, και οι καθηγητές προσπαθούν να τους αποτρέψουν από το να χρησιμοποιούν τα βοηθήματα ως λυσάρια, λέγοντας έμμεσα τη δυσαρέσκειά τους.
Προσωπικά, δεν έχω χρησιμοποιήσει κάποιο βοήθημα ή λυσάρι, γιατί πιστεύω πως έτσι δεν χτίζω γερές βάσεις για το μέλλον. Φυσικά, η στάση μου αυτή, μπορεί να αλλάξει στα επόμενα χρόνια. Όταν χρειαστεί να λύσω κάποιες επιπλέον ασκήσεις, για εξάσκηση, συνήθως ψάχνω σε διάφορα sites και έπειτα, τις εκτυπώνω. Έτσι, κάνω επανάληψη όλα όσα έμαθα και νιώθω πιο σίγουρος για την επόμενη ημέρα.
Όπως είπα, η στάση μου αυτή, μπορεί να αλλάξει, ιδιαίτερα στις τάξεις του λυκείου. Πιστεύω, όμως, ότι αν συνεχίσω να μελετώ έτσι, δε θα χρειαστώ τη βοήθεια των βοηθημάτων ή των λυσάριων.