Για Διακριτά Μαθηματικά δοκίμασε του C.L.Liu : Στοιχεία Διακριτών Μαθηματικών, απο Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης. Επίσης απο Gutenberg απο τους Γ.Βουτσαδάκη, Λ.Κυρούση, Χ.Μπούρα, Π.Σπυράκη το Διακριτά Μαθηματικά: Προβλήματα και Λύσεις έχει λυμένα παραδείγματα(και μόνο) σε περίπτωση που ψάχνεις και για ασκήσεις.
Όσο για ανώτερα όπως είπε και ο nPb έχει λίγο απ'όλα και ένα βιβλίο με όλα αυτά ειναι δύσκολο να βρεθεί. Εμείς κάνουμε τον Απειροστικό Λογισμό του Σ.Κ.Ντούγια, που είναι πολύ καλο, αλλα χωρίς να δίνει εμφαση σε εφαρμογές στη φύση(μηχανική κλπ), και ίσως απευθύνεται καλύτερα σε φοιτητές μαθηματικού. Απο Π.Ε.Κ πάλι ο Διανυσματικός Λογισμός των J.Mardrsen kai A.Tromba καλύπτει ένα ψιλο-ευρύ φάσμα και μάλιστα με αρκετά παραδείγματα, αλλά και πάλι δεν καλύπτει την λίστα που έγραψε ο nPb και επεκτείνεται και παραπέρα. Είμαι σίγουρος οτι έχω και κάτι καλούς τίτλους σε .pdf αλλά τους ξεχνάω και δεν μπορώ να βρώ το φλασάκι μου να τους θυμηθώ.
Αν είναι να αγοράσεις κάποιο βιβλίο, φρόντισε να το βρείς σε κάποιο βιβλιοπωλείο και να το ξεφυλλίσεις για να δεις αν πραγματικά κάνει για αυτό που το θες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.