PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 19 Απριλίου 2015 στις 18:15 Ο PiDefiner: #10.581 19-04-15 18:15 Αρχική Δημοσίευση από styt_geia: Επιτρέπεται να γράψεις με . Επίσης θα έχεις προσέξει ότι όταν υπολογίζεις όρια πχ επιτρέπεται να γράψεις για x κοντά στο , επειδή τότε Γενικά μπορείς να γράψεις ότι παράσταση θες που να περιέχει το χ, αρκεί να διευκρινίζεις για ποια χ έχει νόημα αυτό που γράφεις. Click για ανάπτυξη... Δηλαδή να απλοποιώ οτιδήποτε μπορώ σε μια συνάρτηση (που συνήθως βρίσκω μόνος μου), αρκεί να έχω βρει πεδίο ορισμού πριν τις απλοποιήσεις; Και κάτι άλλο. Για να δικαιολογήσω την παραγωγισιμότητα συνάρτησης με ολοκλήρωμα, αρκεί να πω ότι αυτό που βρίσκεται μέσα στο ολοκλήρωμα είναι συνεχής συνάρτηση; Επίσης, αυτό ισχύει (αν ισχύει) επειδή οποιαδήποτε συνεχής συνάρτηση αντιπαραγωγίζεται ή το καταλαβαίνω λάθος; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Guest 190013 Επισκέπτης Ο/Η @ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν@. Είναι διαγραμμένος λογαριασμός. 19 Απριλίου 2015 στις 18:52 Ο Guest 190013: #10.582 19-04-15 18:52 |z|=2 w = z + 1/z z, w μιγαδικοί νδο γτ w είναι η έλλειψη x^2 /25 + y^2 /9 = 1/4 Φαίνεται απλή αλλά δεν μου βγαίνει Καμιά ιδέα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. frofru Εκκολαπτόμενο μέλος Η frofru αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 200 μηνύματα. 19 Απριλίου 2015 στις 21:49 Η frofru έγραψε: #10.583 19-04-15 21:49 Αρχική Δημοσίευση από klean: |z|=2 w = z + 1/z z, w μιγαδικοί νδο γτ w είναι η έλλειψη x^2 /25 + y^2 /9 = 1/4 Φαίνεται απλή αλλά δεν μου βγαίνει Καμιά ιδέα; Click για ανάπτυξη... P.s. Προσπαθησα να το γραψω σε λατεξ, αλλα δεν τα καταφερα. Ελπιζω να ειναι ευαναγνωστη η λυση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Guest 190013 Επισκέπτης Ο/Η @ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν@. Είναι διαγραμμένος λογαριασμός. 19 Απριλίου 2015 στις 22:03 Ο Guest 190013: #10.584 19-04-15 22:03 Αρχική Δημοσίευση από frofru: P.s. Προσπαθησα να το γραψω σε λατεξ, αλλα δεν τα καταφερα. Ελπιζω να ειναι ευαναγνωστη η λυση. Click για ανάπτυξη... Χμ τελικά κοντά ήμουν, σ ευχαριστώ πολύ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. DumeNuke Τιμώμενο Μέλος Ο DumeNuke δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.125 μηνύματα. 19 Απριλίου 2015 στις 22:12 Ο DumeNuke έγραψε: #10.585 19-04-15 22:12 Έτοιμος. Αν σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, κι εμένα με δυσκόλευαν πέρσυ ασκήσεις που έδιναν κύκλο και έπρεπε να καταλήξω σε έλλειψη... Και τώρα, γύρω στα 45 λεπτά μου πήρε να την λύσω... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Guest 856924 Επισκέπτης Ο/Η @ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν@. Είναι διαγραμμένος λογαριασμός. 20 Απριλίου 2015 στις 14:50 Ο Guest 856924: #10.586 20-04-15 14:50 . Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Δηλαδή να απλοποιώ οτιδήποτε μπορώ σε μια συνάρτηση (που συνήθως βρίσκω μόνος μου), αρκεί να έχω βρει πεδίο ορισμού πριν τις απλοποιήσεις; Και κάτι άλλο. Για να δικαιολογήσω την παραγωγισιμότητα συνάρτησης με ολοκλήρωμα, αρκεί να πω ότι αυτό που βρίσκεται μέσα στο ολοκλήρωμα είναι συνεχής συνάρτηση; Επίσης, αυτό ισχύει (αν ισχύει) επειδή οποιαδήποτε συνεχής συνάρτηση αντιπαραγωγίζεται ή το καταλαβαίνω λάθος; Click για ανάπτυξη... εχω και γω την απορια για τη δικαιολογηση Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. rebel Πολύ δραστήριο μέλος Ο Κώστας δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 1.025 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 15:13 Ο rebel έγραψε: #10.587 21-04-15 15:13 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Δηλαδή να απλοποιώ οτιδήποτε μπορώ σε μια συνάρτηση (που συνήθως βρίσκω μόνος μου), αρκεί να έχω βρει πεδίο ορισμού πριν τις απλοποιήσεις; Click για ανάπτυξη... Ναι διότι έτσι εξασφαλίζεις ότι επιτρέπεται η απλοποίηση για τα συγκεκριμένα χ που ανήκουν στο πεδίο ορισμού και μόνο γι' αυτά. Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Και κάτι άλλο. Για να δικαιολογήσω την παραγωγισιμότητα συνάρτησης με ολοκλήρωμα, αρκεί να πω ότι αυτό που βρίσκεται μέσα στο ολοκλήρωμα είναι συνεχής συνάρτηση; Click για ανάπτυξη... Σύμφωνα με το πρώτο θεώρημα της παραγράφου 3.5 ναι, αν η ολοκληρωτέα είναι συνεχής σ' ένα διάστημα Δ τότε το ολοκλήρωμα είναι παραγωγίσιμη συνάρτηση στο Δ Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Επίσης, αυτό ισχύει (αν ισχύει) επειδή οποιαδήποτε συνεχής συνάρτηση αντιπαραγωγίζεται ή το καταλαβαίνω λάθος; Click για ανάπτυξη... Ισχύει λόγω του παραπάνω θεωρήματος το οποίο παρουσιάζεται χωρίς απόδειξη. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 15:19 Ο PiDefiner: #10.588 21-04-15 15:19 Μου είπε κάτι ο μαθηματικός που μου φάνηκε κουφό. Το 0 προς άπειρο, λέει, είναι απροσδιόριστη μορφή και δεν λύνεται χωρίς τροποποίηση. Εγώ όλη τη χρονιά, όποτε συναντούσα 0 προς άπειρο το έγραφα 0 επί 1 προς άπειρο, που είναι 0 επί 0, δηλαδή μηδέν. Και δεν φάνηκε να έχω πρόβλημα πουθενά. Edit: Για όρια μιλάμε, έτσι; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 21 Απριλίου 2015 rebel Πολύ δραστήριο μέλος Ο Κώστας δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 1.025 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 15:47 Ο rebel έγραψε: #10.589 21-04-15 15:47 Μάλλον κάτι άλλο εννοεί ο καθηγητής σου. Πχ το τι τροποποίηση θέλει πέρα απ' αυτό που είπες; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 16:13 Ο PiDefiner: #10.590 21-04-15 16:13 Αρχική Δημοσίευση από styt_geia: Μάλλον κάτι άλλο εννοεί ο καθηγητής σου. Πχ το τι τροποποίηση θέλει πέρα απ' αυτό που είπες; Click για ανάπτυξη... Ναι, μάλλον θα μπερδεύτικε γιατί και εμένα μου φάνηκε πολύ περίεργο. Μιας και το έφερε η κουβέντα, είναι αποδεκτό στις πανελλαδικές να γράψω τέτοιο κλάσμα (π.χ. με άπειρο) ή να το αποφύγω και να γράψω κατευθείαν το αποτέλεσμα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. blackorgrey Εκκολαπτόμενο μέλος Ο blackorgrey αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 263 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 16:17 Ο blackorgrey: #10.591 21-04-15 16:17 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Ναι, μάλλον θα μπερδεύτικε γιατί και εμένα μου φάνηκε πολύ περίεργο. Μιας και το έφερε η κουβέντα, είναι αποδεκτό στις πανελλαδικές να γράψω τέτοιο κλάσμα (π.χ. με άπειρο) ή να το αποφύγω και να γράψω κατευθείαν το αποτέλεσμα; Click για ανάπτυξη... Εννοείς ότι γράφεις κλάσματα που βάζεις ως παρονομαστή το άπειρο; Έτσι το γράφεις αυτό,δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 21 Απριλίου 2015 rebel Πολύ δραστήριο μέλος Ο Κώστας δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 1.025 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 16:33 Ο rebel έγραψε: #10.592 21-04-15 16:33 Εγώ θα το έγραφα: Θα απέφευγα όμως να γράψω αν αυτό εννοείς. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stelios1997 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Stelios1997 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Κολυμβάρι (Χανιά). Έχει γράψει 369 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 18:44 Ο Stelios1997: #10.593 21-04-15 18:44 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Μου είπε κάτι ο μαθηματικός που μου φάνηκε κουφό. Το 0 προς άπειρο, λέει, είναι απροσδιόριστη μορφή και δεν λύνεται χωρίς τροποποίηση. Εγώ όλη τη χρονιά, όποτε συναντούσα 0 προς άπειρο το έγραφα 0 επί 1 προς άπειρο, που είναι 0 επί 0, δηλαδή μηδέν. Και δεν φάνηκε να έχω πρόβλημα πουθενά. Edit: Για όρια μιλάμε, έτσι; Click για ανάπτυξη... Το 0 επι άπειρο ειναι απροσδιόριστη μορφή και χρειάζεται τροποποίηση ώστε να εφαρμόσεις το DLH. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. DumeNuke Τιμώμενο Μέλος Ο DumeNuke δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.125 μηνύματα. 22 Απριλίου 2015 στις 00:25 Ο DumeNuke έγραψε: #10.594 22-04-15 00:25 Εγώ πάντα έγραφα όριο(0/άπειρο)=0. Πρέπει να είναι πολύ τρόμπας ο άλλος, για να θέλει να του αναλύσεις πώς βγαίνει... Όσο για το σύμβολο του απείρου, το γράφεις μόνο σε τρεις περιπτώσεις: Π.Ο. Αποτέλεσμα ορίου. Μέσα σε παρένθεση (άπειρο/άπειρο), όταν θες να εφαρμόσεις DLH. Το να χειριστείς το άπειρο ως αριθμό σε πράξεις, δίνει βάση στον εξεταστή να κόψει μόρια. Στο 1ο εξάμηνο ο καθηγητής μας είπε ότι στο Μαθηματικό κόβουν ολόκληρο θέμα άμα δουν να χρησιμοποιείς το άπειρο, καταχρηστικά, ως αριθμό... Μάλλον, για αυτό τους έχει μείνει και κουσούρι τους μαθηματικούς. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 22 Απριλίου 2015 στις 09:30 Ο PiDefiner: #10.595 22-04-15 09:30 Ok, λοιπόν. Απλώς θα το γράφω κατευθείαν. Σε περίπτωση που έχω για παράδειγμα το όριο x/(e^x - 1) όταν το x πάει στο μείον άπειρο, εγώ ξέρω κατευθείαν ότι κάνει συν άπειρο, γιατί "αντικαθιστώντας" παίρνω μείον άπειρο προς -1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γράψω; Θέτω; Το εξηγώ με λόγια; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. johnietraf Πολύ δραστήριο μέλος Ο γιαννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Μαθηματικών (Ιωάννινα) και μας γράφει από ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 1.889 μηνύματα. 23 Απριλίου 2015 στις 00:09 Ο johnietraf: #10.596 23-04-15 00:09 Παιδια η αποδειξη σελιδα 171 ειναι μεσα? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. frofru Εκκολαπτόμενο μέλος Η frofru αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 200 μηνύματα. 23 Απριλίου 2015 στις 00:21 Η frofru έγραψε: #10.597 23-04-15 00:21 Αρχική Δημοσίευση από johnietraf: Παιδια η αποδειξη σελιδα 171 ειναι μεσα? Click για ανάπτυξη... Οχι, ειναι εκτος ύλης ολες οι αποδείξεις της υποπαραγράφου "Τριγωνομετρικά όρια" Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:35 Ο PiDefiner: #10.598 27-04-15 09:35 σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Vold Πολύ δραστήριο μέλος Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.630 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:41 Ο Vold έγραψε: #10.599 27-04-15 09:41 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Ok, λοιπόν. Απλώς θα το γράφω κατευθείαν. Σε περίπτωση που έχω για παράδειγμα το όριο x/(e^x - 1) όταν το x πάει στο μείον άπειρο, εγώ ξέρω κατευθείαν ότι κάνει συν άπειρο, γιατί "αντικαθιστώντας" παίρνω μείον άπειρο προς -1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γράψω; Θέτω; Το εξηγώ με λόγια; Click για ανάπτυξη... Αν το γράψεις κατευθείαν χωρίς εξηγήσεις μάλλον θα σου κόψει κάτι κι ας είναι προφανές πως κάνει τόσο. Μπορείς πολύ απλά να πεις ότι το όριο του e^x κάνει 0 και μετά να κάνεις ολόκληρο το όριο κατευθείαν. Αν θες να είσαι και 100%(αν και δεν νομίζω πως χρειάζεται) μπορείς πάνω στο "=" να γράψεις -οο/-1. Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Click για ανάπτυξη... Αν δεν κάνω λάθος, το σύνολο των μιγαδικών αριθμών είναι υπερσύνολο των πραγματικών. Επομένως, κάθε πραγματικός αριθμός, όπως είπες ανήκει και στο C. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 27 Απριλίου 2015 PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 1 Μαΐου 2015 στις 10:36 Ο PiDefiner: #10.600 01-05-15 10:36 σελ. 215-216 είναι εκτός ύλης ή τις ξέρουμε μόνο θεωρητικά; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 528 529 530 531 532 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από styt_geia: Επιτρέπεται να γράψεις με . Επίσης θα έχεις προσέξει ότι όταν υπολογίζεις όρια πχ επιτρέπεται να γράψεις για x κοντά στο , επειδή τότε Γενικά μπορείς να γράψεις ότι παράσταση θες που να περιέχει το χ, αρκεί να διευκρινίζεις για ποια χ έχει νόημα αυτό που γράφεις. Click για ανάπτυξη... Δηλαδή να απλοποιώ οτιδήποτε μπορώ σε μια συνάρτηση (που συνήθως βρίσκω μόνος μου), αρκεί να έχω βρει πεδίο ορισμού πριν τις απλοποιήσεις; Και κάτι άλλο. Για να δικαιολογήσω την παραγωγισιμότητα συνάρτησης με ολοκλήρωμα, αρκεί να πω ότι αυτό που βρίσκεται μέσα στο ολοκλήρωμα είναι συνεχής συνάρτηση; Επίσης, αυτό ισχύει (αν ισχύει) επειδή οποιαδήποτε συνεχής συνάρτηση αντιπαραγωγίζεται ή το καταλαβαίνω λάθος; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 190013 Επισκέπτης Ο/Η @ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν@. Είναι διαγραμμένος λογαριασμός. 19 Απριλίου 2015 στις 18:52 Ο Guest 190013: #10.582 19-04-15 18:52 |z|=2 w = z + 1/z z, w μιγαδικοί νδο γτ w είναι η έλλειψη x^2 /25 + y^2 /9 = 1/4 Φαίνεται απλή αλλά δεν μου βγαίνει Καμιά ιδέα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. frofru Εκκολαπτόμενο μέλος Η frofru αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 200 μηνύματα. 19 Απριλίου 2015 στις 21:49 Η frofru έγραψε: #10.583 19-04-15 21:49 Αρχική Δημοσίευση από klean: |z|=2 w = z + 1/z z, w μιγαδικοί νδο γτ w είναι η έλλειψη x^2 /25 + y^2 /9 = 1/4 Φαίνεται απλή αλλά δεν μου βγαίνει Καμιά ιδέα; Click για ανάπτυξη... P.s. Προσπαθησα να το γραψω σε λατεξ, αλλα δεν τα καταφερα. Ελπιζω να ειναι ευαναγνωστη η λυση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Guest 190013 Επισκέπτης Ο/Η @ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν@. Είναι διαγραμμένος λογαριασμός. 19 Απριλίου 2015 στις 22:03 Ο Guest 190013: #10.584 19-04-15 22:03 Αρχική Δημοσίευση από frofru: P.s. Προσπαθησα να το γραψω σε λατεξ, αλλα δεν τα καταφερα. Ελπιζω να ειναι ευαναγνωστη η λυση. Click για ανάπτυξη... Χμ τελικά κοντά ήμουν, σ ευχαριστώ πολύ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. DumeNuke Τιμώμενο Μέλος Ο DumeNuke δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.125 μηνύματα. 19 Απριλίου 2015 στις 22:12 Ο DumeNuke έγραψε: #10.585 19-04-15 22:12 Έτοιμος. Αν σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, κι εμένα με δυσκόλευαν πέρσυ ασκήσεις που έδιναν κύκλο και έπρεπε να καταλήξω σε έλλειψη... Και τώρα, γύρω στα 45 λεπτά μου πήρε να την λύσω... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Guest 856924 Επισκέπτης Ο/Η @ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν@. Είναι διαγραμμένος λογαριασμός. 20 Απριλίου 2015 στις 14:50 Ο Guest 856924: #10.586 20-04-15 14:50 . Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Δηλαδή να απλοποιώ οτιδήποτε μπορώ σε μια συνάρτηση (που συνήθως βρίσκω μόνος μου), αρκεί να έχω βρει πεδίο ορισμού πριν τις απλοποιήσεις; Και κάτι άλλο. Για να δικαιολογήσω την παραγωγισιμότητα συνάρτησης με ολοκλήρωμα, αρκεί να πω ότι αυτό που βρίσκεται μέσα στο ολοκλήρωμα είναι συνεχής συνάρτηση; Επίσης, αυτό ισχύει (αν ισχύει) επειδή οποιαδήποτε συνεχής συνάρτηση αντιπαραγωγίζεται ή το καταλαβαίνω λάθος; Click για ανάπτυξη... εχω και γω την απορια για τη δικαιολογηση Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. rebel Πολύ δραστήριο μέλος Ο Κώστας δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 1.025 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 15:13 Ο rebel έγραψε: #10.587 21-04-15 15:13 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Δηλαδή να απλοποιώ οτιδήποτε μπορώ σε μια συνάρτηση (που συνήθως βρίσκω μόνος μου), αρκεί να έχω βρει πεδίο ορισμού πριν τις απλοποιήσεις; Click για ανάπτυξη... Ναι διότι έτσι εξασφαλίζεις ότι επιτρέπεται η απλοποίηση για τα συγκεκριμένα χ που ανήκουν στο πεδίο ορισμού και μόνο γι' αυτά. Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Και κάτι άλλο. Για να δικαιολογήσω την παραγωγισιμότητα συνάρτησης με ολοκλήρωμα, αρκεί να πω ότι αυτό που βρίσκεται μέσα στο ολοκλήρωμα είναι συνεχής συνάρτηση; Click για ανάπτυξη... Σύμφωνα με το πρώτο θεώρημα της παραγράφου 3.5 ναι, αν η ολοκληρωτέα είναι συνεχής σ' ένα διάστημα Δ τότε το ολοκλήρωμα είναι παραγωγίσιμη συνάρτηση στο Δ Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Επίσης, αυτό ισχύει (αν ισχύει) επειδή οποιαδήποτε συνεχής συνάρτηση αντιπαραγωγίζεται ή το καταλαβαίνω λάθος; Click για ανάπτυξη... Ισχύει λόγω του παραπάνω θεωρήματος το οποίο παρουσιάζεται χωρίς απόδειξη. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 15:19 Ο PiDefiner: #10.588 21-04-15 15:19 Μου είπε κάτι ο μαθηματικός που μου φάνηκε κουφό. Το 0 προς άπειρο, λέει, είναι απροσδιόριστη μορφή και δεν λύνεται χωρίς τροποποίηση. Εγώ όλη τη χρονιά, όποτε συναντούσα 0 προς άπειρο το έγραφα 0 επί 1 προς άπειρο, που είναι 0 επί 0, δηλαδή μηδέν. Και δεν φάνηκε να έχω πρόβλημα πουθενά. Edit: Για όρια μιλάμε, έτσι; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 21 Απριλίου 2015 rebel Πολύ δραστήριο μέλος Ο Κώστας δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 1.025 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 15:47 Ο rebel έγραψε: #10.589 21-04-15 15:47 Μάλλον κάτι άλλο εννοεί ο καθηγητής σου. Πχ το τι τροποποίηση θέλει πέρα απ' αυτό που είπες; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 16:13 Ο PiDefiner: #10.590 21-04-15 16:13 Αρχική Δημοσίευση από styt_geia: Μάλλον κάτι άλλο εννοεί ο καθηγητής σου. Πχ το τι τροποποίηση θέλει πέρα απ' αυτό που είπες; Click για ανάπτυξη... Ναι, μάλλον θα μπερδεύτικε γιατί και εμένα μου φάνηκε πολύ περίεργο. Μιας και το έφερε η κουβέντα, είναι αποδεκτό στις πανελλαδικές να γράψω τέτοιο κλάσμα (π.χ. με άπειρο) ή να το αποφύγω και να γράψω κατευθείαν το αποτέλεσμα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. blackorgrey Εκκολαπτόμενο μέλος Ο blackorgrey αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 263 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 16:17 Ο blackorgrey: #10.591 21-04-15 16:17 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Ναι, μάλλον θα μπερδεύτικε γιατί και εμένα μου φάνηκε πολύ περίεργο. Μιας και το έφερε η κουβέντα, είναι αποδεκτό στις πανελλαδικές να γράψω τέτοιο κλάσμα (π.χ. με άπειρο) ή να το αποφύγω και να γράψω κατευθείαν το αποτέλεσμα; Click για ανάπτυξη... Εννοείς ότι γράφεις κλάσματα που βάζεις ως παρονομαστή το άπειρο; Έτσι το γράφεις αυτό,δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 21 Απριλίου 2015 rebel Πολύ δραστήριο μέλος Ο Κώστας δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 1.025 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 16:33 Ο rebel έγραψε: #10.592 21-04-15 16:33 Εγώ θα το έγραφα: Θα απέφευγα όμως να γράψω αν αυτό εννοείς. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stelios1997 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Stelios1997 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Κολυμβάρι (Χανιά). Έχει γράψει 369 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 18:44 Ο Stelios1997: #10.593 21-04-15 18:44 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Μου είπε κάτι ο μαθηματικός που μου φάνηκε κουφό. Το 0 προς άπειρο, λέει, είναι απροσδιόριστη μορφή και δεν λύνεται χωρίς τροποποίηση. Εγώ όλη τη χρονιά, όποτε συναντούσα 0 προς άπειρο το έγραφα 0 επί 1 προς άπειρο, που είναι 0 επί 0, δηλαδή μηδέν. Και δεν φάνηκε να έχω πρόβλημα πουθενά. Edit: Για όρια μιλάμε, έτσι; Click για ανάπτυξη... Το 0 επι άπειρο ειναι απροσδιόριστη μορφή και χρειάζεται τροποποίηση ώστε να εφαρμόσεις το DLH. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. DumeNuke Τιμώμενο Μέλος Ο DumeNuke δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.125 μηνύματα. 22 Απριλίου 2015 στις 00:25 Ο DumeNuke έγραψε: #10.594 22-04-15 00:25 Εγώ πάντα έγραφα όριο(0/άπειρο)=0. Πρέπει να είναι πολύ τρόμπας ο άλλος, για να θέλει να του αναλύσεις πώς βγαίνει... Όσο για το σύμβολο του απείρου, το γράφεις μόνο σε τρεις περιπτώσεις: Π.Ο. Αποτέλεσμα ορίου. Μέσα σε παρένθεση (άπειρο/άπειρο), όταν θες να εφαρμόσεις DLH. Το να χειριστείς το άπειρο ως αριθμό σε πράξεις, δίνει βάση στον εξεταστή να κόψει μόρια. Στο 1ο εξάμηνο ο καθηγητής μας είπε ότι στο Μαθηματικό κόβουν ολόκληρο θέμα άμα δουν να χρησιμοποιείς το άπειρο, καταχρηστικά, ως αριθμό... Μάλλον, για αυτό τους έχει μείνει και κουσούρι τους μαθηματικούς. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 22 Απριλίου 2015 στις 09:30 Ο PiDefiner: #10.595 22-04-15 09:30 Ok, λοιπόν. Απλώς θα το γράφω κατευθείαν. Σε περίπτωση που έχω για παράδειγμα το όριο x/(e^x - 1) όταν το x πάει στο μείον άπειρο, εγώ ξέρω κατευθείαν ότι κάνει συν άπειρο, γιατί "αντικαθιστώντας" παίρνω μείον άπειρο προς -1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γράψω; Θέτω; Το εξηγώ με λόγια; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. johnietraf Πολύ δραστήριο μέλος Ο γιαννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Μαθηματικών (Ιωάννινα) και μας γράφει από ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 1.889 μηνύματα. 23 Απριλίου 2015 στις 00:09 Ο johnietraf: #10.596 23-04-15 00:09 Παιδια η αποδειξη σελιδα 171 ειναι μεσα? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. frofru Εκκολαπτόμενο μέλος Η frofru αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 200 μηνύματα. 23 Απριλίου 2015 στις 00:21 Η frofru έγραψε: #10.597 23-04-15 00:21 Αρχική Δημοσίευση από johnietraf: Παιδια η αποδειξη σελιδα 171 ειναι μεσα? Click για ανάπτυξη... Οχι, ειναι εκτος ύλης ολες οι αποδείξεις της υποπαραγράφου "Τριγωνομετρικά όρια" Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:35 Ο PiDefiner: #10.598 27-04-15 09:35 σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Vold Πολύ δραστήριο μέλος Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.630 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:41 Ο Vold έγραψε: #10.599 27-04-15 09:41 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Ok, λοιπόν. Απλώς θα το γράφω κατευθείαν. Σε περίπτωση που έχω για παράδειγμα το όριο x/(e^x - 1) όταν το x πάει στο μείον άπειρο, εγώ ξέρω κατευθείαν ότι κάνει συν άπειρο, γιατί "αντικαθιστώντας" παίρνω μείον άπειρο προς -1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γράψω; Θέτω; Το εξηγώ με λόγια; Click για ανάπτυξη... Αν το γράψεις κατευθείαν χωρίς εξηγήσεις μάλλον θα σου κόψει κάτι κι ας είναι προφανές πως κάνει τόσο. Μπορείς πολύ απλά να πεις ότι το όριο του e^x κάνει 0 και μετά να κάνεις ολόκληρο το όριο κατευθείαν. Αν θες να είσαι και 100%(αν και δεν νομίζω πως χρειάζεται) μπορείς πάνω στο "=" να γράψεις -οο/-1. Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Click για ανάπτυξη... Αν δεν κάνω λάθος, το σύνολο των μιγαδικών αριθμών είναι υπερσύνολο των πραγματικών. Επομένως, κάθε πραγματικός αριθμός, όπως είπες ανήκει και στο C. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 27 Απριλίου 2015 PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 1 Μαΐου 2015 στις 10:36 Ο PiDefiner: #10.600 01-05-15 10:36 σελ. 215-216 είναι εκτός ύλης ή τις ξέρουμε μόνο θεωρητικά; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 528 529 530 531 532 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
|z|=2 w = z + 1/z z, w μιγαδικοί νδο γτ w είναι η έλλειψη x^2 /25 + y^2 /9 = 1/4 Φαίνεται απλή αλλά δεν μου βγαίνει Καμιά ιδέα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
frofru Εκκολαπτόμενο μέλος Η frofru αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 200 μηνύματα. 19 Απριλίου 2015 στις 21:49 Η frofru έγραψε: #10.583 19-04-15 21:49 Αρχική Δημοσίευση από klean: |z|=2 w = z + 1/z z, w μιγαδικοί νδο γτ w είναι η έλλειψη x^2 /25 + y^2 /9 = 1/4 Φαίνεται απλή αλλά δεν μου βγαίνει Καμιά ιδέα; Click για ανάπτυξη... P.s. Προσπαθησα να το γραψω σε λατεξ, αλλα δεν τα καταφερα. Ελπιζω να ειναι ευαναγνωστη η λυση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Guest 190013 Επισκέπτης Ο/Η @ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν@. Είναι διαγραμμένος λογαριασμός. 19 Απριλίου 2015 στις 22:03 Ο Guest 190013: #10.584 19-04-15 22:03 Αρχική Δημοσίευση από frofru: P.s. Προσπαθησα να το γραψω σε λατεξ, αλλα δεν τα καταφερα. Ελπιζω να ειναι ευαναγνωστη η λυση. Click για ανάπτυξη... Χμ τελικά κοντά ήμουν, σ ευχαριστώ πολύ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. DumeNuke Τιμώμενο Μέλος Ο DumeNuke δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.125 μηνύματα. 19 Απριλίου 2015 στις 22:12 Ο DumeNuke έγραψε: #10.585 19-04-15 22:12 Έτοιμος. Αν σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, κι εμένα με δυσκόλευαν πέρσυ ασκήσεις που έδιναν κύκλο και έπρεπε να καταλήξω σε έλλειψη... Και τώρα, γύρω στα 45 λεπτά μου πήρε να την λύσω... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Guest 856924 Επισκέπτης Ο/Η @ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν@. Είναι διαγραμμένος λογαριασμός. 20 Απριλίου 2015 στις 14:50 Ο Guest 856924: #10.586 20-04-15 14:50 . Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Δηλαδή να απλοποιώ οτιδήποτε μπορώ σε μια συνάρτηση (που συνήθως βρίσκω μόνος μου), αρκεί να έχω βρει πεδίο ορισμού πριν τις απλοποιήσεις; Και κάτι άλλο. Για να δικαιολογήσω την παραγωγισιμότητα συνάρτησης με ολοκλήρωμα, αρκεί να πω ότι αυτό που βρίσκεται μέσα στο ολοκλήρωμα είναι συνεχής συνάρτηση; Επίσης, αυτό ισχύει (αν ισχύει) επειδή οποιαδήποτε συνεχής συνάρτηση αντιπαραγωγίζεται ή το καταλαβαίνω λάθος; Click για ανάπτυξη... εχω και γω την απορια για τη δικαιολογηση Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. rebel Πολύ δραστήριο μέλος Ο Κώστας δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 1.025 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 15:13 Ο rebel έγραψε: #10.587 21-04-15 15:13 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Δηλαδή να απλοποιώ οτιδήποτε μπορώ σε μια συνάρτηση (που συνήθως βρίσκω μόνος μου), αρκεί να έχω βρει πεδίο ορισμού πριν τις απλοποιήσεις; Click για ανάπτυξη... Ναι διότι έτσι εξασφαλίζεις ότι επιτρέπεται η απλοποίηση για τα συγκεκριμένα χ που ανήκουν στο πεδίο ορισμού και μόνο γι' αυτά. Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Και κάτι άλλο. Για να δικαιολογήσω την παραγωγισιμότητα συνάρτησης με ολοκλήρωμα, αρκεί να πω ότι αυτό που βρίσκεται μέσα στο ολοκλήρωμα είναι συνεχής συνάρτηση; Click για ανάπτυξη... Σύμφωνα με το πρώτο θεώρημα της παραγράφου 3.5 ναι, αν η ολοκληρωτέα είναι συνεχής σ' ένα διάστημα Δ τότε το ολοκλήρωμα είναι παραγωγίσιμη συνάρτηση στο Δ Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Επίσης, αυτό ισχύει (αν ισχύει) επειδή οποιαδήποτε συνεχής συνάρτηση αντιπαραγωγίζεται ή το καταλαβαίνω λάθος; Click για ανάπτυξη... Ισχύει λόγω του παραπάνω θεωρήματος το οποίο παρουσιάζεται χωρίς απόδειξη. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 15:19 Ο PiDefiner: #10.588 21-04-15 15:19 Μου είπε κάτι ο μαθηματικός που μου φάνηκε κουφό. Το 0 προς άπειρο, λέει, είναι απροσδιόριστη μορφή και δεν λύνεται χωρίς τροποποίηση. Εγώ όλη τη χρονιά, όποτε συναντούσα 0 προς άπειρο το έγραφα 0 επί 1 προς άπειρο, που είναι 0 επί 0, δηλαδή μηδέν. Και δεν φάνηκε να έχω πρόβλημα πουθενά. Edit: Για όρια μιλάμε, έτσι; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 21 Απριλίου 2015 rebel Πολύ δραστήριο μέλος Ο Κώστας δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 1.025 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 15:47 Ο rebel έγραψε: #10.589 21-04-15 15:47 Μάλλον κάτι άλλο εννοεί ο καθηγητής σου. Πχ το τι τροποποίηση θέλει πέρα απ' αυτό που είπες; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 16:13 Ο PiDefiner: #10.590 21-04-15 16:13 Αρχική Δημοσίευση από styt_geia: Μάλλον κάτι άλλο εννοεί ο καθηγητής σου. Πχ το τι τροποποίηση θέλει πέρα απ' αυτό που είπες; Click για ανάπτυξη... Ναι, μάλλον θα μπερδεύτικε γιατί και εμένα μου φάνηκε πολύ περίεργο. Μιας και το έφερε η κουβέντα, είναι αποδεκτό στις πανελλαδικές να γράψω τέτοιο κλάσμα (π.χ. με άπειρο) ή να το αποφύγω και να γράψω κατευθείαν το αποτέλεσμα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. blackorgrey Εκκολαπτόμενο μέλος Ο blackorgrey αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 263 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 16:17 Ο blackorgrey: #10.591 21-04-15 16:17 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Ναι, μάλλον θα μπερδεύτικε γιατί και εμένα μου φάνηκε πολύ περίεργο. Μιας και το έφερε η κουβέντα, είναι αποδεκτό στις πανελλαδικές να γράψω τέτοιο κλάσμα (π.χ. με άπειρο) ή να το αποφύγω και να γράψω κατευθείαν το αποτέλεσμα; Click για ανάπτυξη... Εννοείς ότι γράφεις κλάσματα που βάζεις ως παρονομαστή το άπειρο; Έτσι το γράφεις αυτό,δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 21 Απριλίου 2015 rebel Πολύ δραστήριο μέλος Ο Κώστας δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 1.025 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 16:33 Ο rebel έγραψε: #10.592 21-04-15 16:33 Εγώ θα το έγραφα: Θα απέφευγα όμως να γράψω αν αυτό εννοείς. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stelios1997 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Stelios1997 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Κολυμβάρι (Χανιά). Έχει γράψει 369 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 18:44 Ο Stelios1997: #10.593 21-04-15 18:44 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Μου είπε κάτι ο μαθηματικός που μου φάνηκε κουφό. Το 0 προς άπειρο, λέει, είναι απροσδιόριστη μορφή και δεν λύνεται χωρίς τροποποίηση. Εγώ όλη τη χρονιά, όποτε συναντούσα 0 προς άπειρο το έγραφα 0 επί 1 προς άπειρο, που είναι 0 επί 0, δηλαδή μηδέν. Και δεν φάνηκε να έχω πρόβλημα πουθενά. Edit: Για όρια μιλάμε, έτσι; Click για ανάπτυξη... Το 0 επι άπειρο ειναι απροσδιόριστη μορφή και χρειάζεται τροποποίηση ώστε να εφαρμόσεις το DLH. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. DumeNuke Τιμώμενο Μέλος Ο DumeNuke δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.125 μηνύματα. 22 Απριλίου 2015 στις 00:25 Ο DumeNuke έγραψε: #10.594 22-04-15 00:25 Εγώ πάντα έγραφα όριο(0/άπειρο)=0. Πρέπει να είναι πολύ τρόμπας ο άλλος, για να θέλει να του αναλύσεις πώς βγαίνει... Όσο για το σύμβολο του απείρου, το γράφεις μόνο σε τρεις περιπτώσεις: Π.Ο. Αποτέλεσμα ορίου. Μέσα σε παρένθεση (άπειρο/άπειρο), όταν θες να εφαρμόσεις DLH. Το να χειριστείς το άπειρο ως αριθμό σε πράξεις, δίνει βάση στον εξεταστή να κόψει μόρια. Στο 1ο εξάμηνο ο καθηγητής μας είπε ότι στο Μαθηματικό κόβουν ολόκληρο θέμα άμα δουν να χρησιμοποιείς το άπειρο, καταχρηστικά, ως αριθμό... Μάλλον, για αυτό τους έχει μείνει και κουσούρι τους μαθηματικούς. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 22 Απριλίου 2015 στις 09:30 Ο PiDefiner: #10.595 22-04-15 09:30 Ok, λοιπόν. Απλώς θα το γράφω κατευθείαν. Σε περίπτωση που έχω για παράδειγμα το όριο x/(e^x - 1) όταν το x πάει στο μείον άπειρο, εγώ ξέρω κατευθείαν ότι κάνει συν άπειρο, γιατί "αντικαθιστώντας" παίρνω μείον άπειρο προς -1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γράψω; Θέτω; Το εξηγώ με λόγια; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. johnietraf Πολύ δραστήριο μέλος Ο γιαννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Μαθηματικών (Ιωάννινα) και μας γράφει από ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 1.889 μηνύματα. 23 Απριλίου 2015 στις 00:09 Ο johnietraf: #10.596 23-04-15 00:09 Παιδια η αποδειξη σελιδα 171 ειναι μεσα? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. frofru Εκκολαπτόμενο μέλος Η frofru αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 200 μηνύματα. 23 Απριλίου 2015 στις 00:21 Η frofru έγραψε: #10.597 23-04-15 00:21 Αρχική Δημοσίευση από johnietraf: Παιδια η αποδειξη σελιδα 171 ειναι μεσα? Click για ανάπτυξη... Οχι, ειναι εκτος ύλης ολες οι αποδείξεις της υποπαραγράφου "Τριγωνομετρικά όρια" Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:35 Ο PiDefiner: #10.598 27-04-15 09:35 σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Vold Πολύ δραστήριο μέλος Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.630 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:41 Ο Vold έγραψε: #10.599 27-04-15 09:41 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Ok, λοιπόν. Απλώς θα το γράφω κατευθείαν. Σε περίπτωση που έχω για παράδειγμα το όριο x/(e^x - 1) όταν το x πάει στο μείον άπειρο, εγώ ξέρω κατευθείαν ότι κάνει συν άπειρο, γιατί "αντικαθιστώντας" παίρνω μείον άπειρο προς -1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γράψω; Θέτω; Το εξηγώ με λόγια; Click για ανάπτυξη... Αν το γράψεις κατευθείαν χωρίς εξηγήσεις μάλλον θα σου κόψει κάτι κι ας είναι προφανές πως κάνει τόσο. Μπορείς πολύ απλά να πεις ότι το όριο του e^x κάνει 0 και μετά να κάνεις ολόκληρο το όριο κατευθείαν. Αν θες να είσαι και 100%(αν και δεν νομίζω πως χρειάζεται) μπορείς πάνω στο "=" να γράψεις -οο/-1. Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Click για ανάπτυξη... Αν δεν κάνω λάθος, το σύνολο των μιγαδικών αριθμών είναι υπερσύνολο των πραγματικών. Επομένως, κάθε πραγματικός αριθμός, όπως είπες ανήκει και στο C. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 27 Απριλίου 2015 PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 1 Μαΐου 2015 στις 10:36 Ο PiDefiner: #10.600 01-05-15 10:36 σελ. 215-216 είναι εκτός ύλης ή τις ξέρουμε μόνο θεωρητικά; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 528 529 530 531 532 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από klean: |z|=2 w = z + 1/z z, w μιγαδικοί νδο γτ w είναι η έλλειψη x^2 /25 + y^2 /9 = 1/4 Φαίνεται απλή αλλά δεν μου βγαίνει Καμιά ιδέα; Click για ανάπτυξη... P.s. Προσπαθησα να το γραψω σε λατεξ, αλλα δεν τα καταφερα. Ελπιζω να ειναι ευαναγνωστη η λυση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 190013 Επισκέπτης Ο/Η @ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν@. Είναι διαγραμμένος λογαριασμός. 19 Απριλίου 2015 στις 22:03 Ο Guest 190013: #10.584 19-04-15 22:03 Αρχική Δημοσίευση από frofru: P.s. Προσπαθησα να το γραψω σε λατεξ, αλλα δεν τα καταφερα. Ελπιζω να ειναι ευαναγνωστη η λυση. Click για ανάπτυξη... Χμ τελικά κοντά ήμουν, σ ευχαριστώ πολύ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. DumeNuke Τιμώμενο Μέλος Ο DumeNuke δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.125 μηνύματα. 19 Απριλίου 2015 στις 22:12 Ο DumeNuke έγραψε: #10.585 19-04-15 22:12 Έτοιμος. Αν σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, κι εμένα με δυσκόλευαν πέρσυ ασκήσεις που έδιναν κύκλο και έπρεπε να καταλήξω σε έλλειψη... Και τώρα, γύρω στα 45 λεπτά μου πήρε να την λύσω... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Guest 856924 Επισκέπτης Ο/Η @ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν@. Είναι διαγραμμένος λογαριασμός. 20 Απριλίου 2015 στις 14:50 Ο Guest 856924: #10.586 20-04-15 14:50 . Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Δηλαδή να απλοποιώ οτιδήποτε μπορώ σε μια συνάρτηση (που συνήθως βρίσκω μόνος μου), αρκεί να έχω βρει πεδίο ορισμού πριν τις απλοποιήσεις; Και κάτι άλλο. Για να δικαιολογήσω την παραγωγισιμότητα συνάρτησης με ολοκλήρωμα, αρκεί να πω ότι αυτό που βρίσκεται μέσα στο ολοκλήρωμα είναι συνεχής συνάρτηση; Επίσης, αυτό ισχύει (αν ισχύει) επειδή οποιαδήποτε συνεχής συνάρτηση αντιπαραγωγίζεται ή το καταλαβαίνω λάθος; Click για ανάπτυξη... εχω και γω την απορια για τη δικαιολογηση Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. rebel Πολύ δραστήριο μέλος Ο Κώστας δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 1.025 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 15:13 Ο rebel έγραψε: #10.587 21-04-15 15:13 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Δηλαδή να απλοποιώ οτιδήποτε μπορώ σε μια συνάρτηση (που συνήθως βρίσκω μόνος μου), αρκεί να έχω βρει πεδίο ορισμού πριν τις απλοποιήσεις; Click για ανάπτυξη... Ναι διότι έτσι εξασφαλίζεις ότι επιτρέπεται η απλοποίηση για τα συγκεκριμένα χ που ανήκουν στο πεδίο ορισμού και μόνο γι' αυτά. Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Και κάτι άλλο. Για να δικαιολογήσω την παραγωγισιμότητα συνάρτησης με ολοκλήρωμα, αρκεί να πω ότι αυτό που βρίσκεται μέσα στο ολοκλήρωμα είναι συνεχής συνάρτηση; Click για ανάπτυξη... Σύμφωνα με το πρώτο θεώρημα της παραγράφου 3.5 ναι, αν η ολοκληρωτέα είναι συνεχής σ' ένα διάστημα Δ τότε το ολοκλήρωμα είναι παραγωγίσιμη συνάρτηση στο Δ Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Επίσης, αυτό ισχύει (αν ισχύει) επειδή οποιαδήποτε συνεχής συνάρτηση αντιπαραγωγίζεται ή το καταλαβαίνω λάθος; Click για ανάπτυξη... Ισχύει λόγω του παραπάνω θεωρήματος το οποίο παρουσιάζεται χωρίς απόδειξη. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 15:19 Ο PiDefiner: #10.588 21-04-15 15:19 Μου είπε κάτι ο μαθηματικός που μου φάνηκε κουφό. Το 0 προς άπειρο, λέει, είναι απροσδιόριστη μορφή και δεν λύνεται χωρίς τροποποίηση. Εγώ όλη τη χρονιά, όποτε συναντούσα 0 προς άπειρο το έγραφα 0 επί 1 προς άπειρο, που είναι 0 επί 0, δηλαδή μηδέν. Και δεν φάνηκε να έχω πρόβλημα πουθενά. Edit: Για όρια μιλάμε, έτσι; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 21 Απριλίου 2015 rebel Πολύ δραστήριο μέλος Ο Κώστας δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 1.025 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 15:47 Ο rebel έγραψε: #10.589 21-04-15 15:47 Μάλλον κάτι άλλο εννοεί ο καθηγητής σου. Πχ το τι τροποποίηση θέλει πέρα απ' αυτό που είπες; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 16:13 Ο PiDefiner: #10.590 21-04-15 16:13 Αρχική Δημοσίευση από styt_geia: Μάλλον κάτι άλλο εννοεί ο καθηγητής σου. Πχ το τι τροποποίηση θέλει πέρα απ' αυτό που είπες; Click για ανάπτυξη... Ναι, μάλλον θα μπερδεύτικε γιατί και εμένα μου φάνηκε πολύ περίεργο. Μιας και το έφερε η κουβέντα, είναι αποδεκτό στις πανελλαδικές να γράψω τέτοιο κλάσμα (π.χ. με άπειρο) ή να το αποφύγω και να γράψω κατευθείαν το αποτέλεσμα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. blackorgrey Εκκολαπτόμενο μέλος Ο blackorgrey αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 263 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 16:17 Ο blackorgrey: #10.591 21-04-15 16:17 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Ναι, μάλλον θα μπερδεύτικε γιατί και εμένα μου φάνηκε πολύ περίεργο. Μιας και το έφερε η κουβέντα, είναι αποδεκτό στις πανελλαδικές να γράψω τέτοιο κλάσμα (π.χ. με άπειρο) ή να το αποφύγω και να γράψω κατευθείαν το αποτέλεσμα; Click για ανάπτυξη... Εννοείς ότι γράφεις κλάσματα που βάζεις ως παρονομαστή το άπειρο; Έτσι το γράφεις αυτό,δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 21 Απριλίου 2015 rebel Πολύ δραστήριο μέλος Ο Κώστας δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 1.025 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 16:33 Ο rebel έγραψε: #10.592 21-04-15 16:33 Εγώ θα το έγραφα: Θα απέφευγα όμως να γράψω αν αυτό εννοείς. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stelios1997 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Stelios1997 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Κολυμβάρι (Χανιά). Έχει γράψει 369 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 18:44 Ο Stelios1997: #10.593 21-04-15 18:44 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Μου είπε κάτι ο μαθηματικός που μου φάνηκε κουφό. Το 0 προς άπειρο, λέει, είναι απροσδιόριστη μορφή και δεν λύνεται χωρίς τροποποίηση. Εγώ όλη τη χρονιά, όποτε συναντούσα 0 προς άπειρο το έγραφα 0 επί 1 προς άπειρο, που είναι 0 επί 0, δηλαδή μηδέν. Και δεν φάνηκε να έχω πρόβλημα πουθενά. Edit: Για όρια μιλάμε, έτσι; Click για ανάπτυξη... Το 0 επι άπειρο ειναι απροσδιόριστη μορφή και χρειάζεται τροποποίηση ώστε να εφαρμόσεις το DLH. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. DumeNuke Τιμώμενο Μέλος Ο DumeNuke δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.125 μηνύματα. 22 Απριλίου 2015 στις 00:25 Ο DumeNuke έγραψε: #10.594 22-04-15 00:25 Εγώ πάντα έγραφα όριο(0/άπειρο)=0. Πρέπει να είναι πολύ τρόμπας ο άλλος, για να θέλει να του αναλύσεις πώς βγαίνει... Όσο για το σύμβολο του απείρου, το γράφεις μόνο σε τρεις περιπτώσεις: Π.Ο. Αποτέλεσμα ορίου. Μέσα σε παρένθεση (άπειρο/άπειρο), όταν θες να εφαρμόσεις DLH. Το να χειριστείς το άπειρο ως αριθμό σε πράξεις, δίνει βάση στον εξεταστή να κόψει μόρια. Στο 1ο εξάμηνο ο καθηγητής μας είπε ότι στο Μαθηματικό κόβουν ολόκληρο θέμα άμα δουν να χρησιμοποιείς το άπειρο, καταχρηστικά, ως αριθμό... Μάλλον, για αυτό τους έχει μείνει και κουσούρι τους μαθηματικούς. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 22 Απριλίου 2015 στις 09:30 Ο PiDefiner: #10.595 22-04-15 09:30 Ok, λοιπόν. Απλώς θα το γράφω κατευθείαν. Σε περίπτωση που έχω για παράδειγμα το όριο x/(e^x - 1) όταν το x πάει στο μείον άπειρο, εγώ ξέρω κατευθείαν ότι κάνει συν άπειρο, γιατί "αντικαθιστώντας" παίρνω μείον άπειρο προς -1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γράψω; Θέτω; Το εξηγώ με λόγια; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. johnietraf Πολύ δραστήριο μέλος Ο γιαννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Μαθηματικών (Ιωάννινα) και μας γράφει από ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 1.889 μηνύματα. 23 Απριλίου 2015 στις 00:09 Ο johnietraf: #10.596 23-04-15 00:09 Παιδια η αποδειξη σελιδα 171 ειναι μεσα? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. frofru Εκκολαπτόμενο μέλος Η frofru αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 200 μηνύματα. 23 Απριλίου 2015 στις 00:21 Η frofru έγραψε: #10.597 23-04-15 00:21 Αρχική Δημοσίευση από johnietraf: Παιδια η αποδειξη σελιδα 171 ειναι μεσα? Click για ανάπτυξη... Οχι, ειναι εκτος ύλης ολες οι αποδείξεις της υποπαραγράφου "Τριγωνομετρικά όρια" Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:35 Ο PiDefiner: #10.598 27-04-15 09:35 σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Vold Πολύ δραστήριο μέλος Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.630 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:41 Ο Vold έγραψε: #10.599 27-04-15 09:41 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Ok, λοιπόν. Απλώς θα το γράφω κατευθείαν. Σε περίπτωση που έχω για παράδειγμα το όριο x/(e^x - 1) όταν το x πάει στο μείον άπειρο, εγώ ξέρω κατευθείαν ότι κάνει συν άπειρο, γιατί "αντικαθιστώντας" παίρνω μείον άπειρο προς -1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γράψω; Θέτω; Το εξηγώ με λόγια; Click για ανάπτυξη... Αν το γράψεις κατευθείαν χωρίς εξηγήσεις μάλλον θα σου κόψει κάτι κι ας είναι προφανές πως κάνει τόσο. Μπορείς πολύ απλά να πεις ότι το όριο του e^x κάνει 0 και μετά να κάνεις ολόκληρο το όριο κατευθείαν. Αν θες να είσαι και 100%(αν και δεν νομίζω πως χρειάζεται) μπορείς πάνω στο "=" να γράψεις -οο/-1. Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Click για ανάπτυξη... Αν δεν κάνω λάθος, το σύνολο των μιγαδικών αριθμών είναι υπερσύνολο των πραγματικών. Επομένως, κάθε πραγματικός αριθμός, όπως είπες ανήκει και στο C. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 27 Απριλίου 2015 PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 1 Μαΐου 2015 στις 10:36 Ο PiDefiner: #10.600 01-05-15 10:36 σελ. 215-216 είναι εκτός ύλης ή τις ξέρουμε μόνο θεωρητικά; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 528 529 530 531 532 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από frofru: P.s. Προσπαθησα να το γραψω σε λατεξ, αλλα δεν τα καταφερα. Ελπιζω να ειναι ευαναγνωστη η λυση. Click για ανάπτυξη... Χμ τελικά κοντά ήμουν, σ ευχαριστώ πολύ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DumeNuke Τιμώμενο Μέλος Ο DumeNuke δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.125 μηνύματα. 19 Απριλίου 2015 στις 22:12 Ο DumeNuke έγραψε: #10.585 19-04-15 22:12 Έτοιμος. Αν σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, κι εμένα με δυσκόλευαν πέρσυ ασκήσεις που έδιναν κύκλο και έπρεπε να καταλήξω σε έλλειψη... Και τώρα, γύρω στα 45 λεπτά μου πήρε να την λύσω... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Guest 856924 Επισκέπτης Ο/Η @ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν@. Είναι διαγραμμένος λογαριασμός. 20 Απριλίου 2015 στις 14:50 Ο Guest 856924: #10.586 20-04-15 14:50 . Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Δηλαδή να απλοποιώ οτιδήποτε μπορώ σε μια συνάρτηση (που συνήθως βρίσκω μόνος μου), αρκεί να έχω βρει πεδίο ορισμού πριν τις απλοποιήσεις; Και κάτι άλλο. Για να δικαιολογήσω την παραγωγισιμότητα συνάρτησης με ολοκλήρωμα, αρκεί να πω ότι αυτό που βρίσκεται μέσα στο ολοκλήρωμα είναι συνεχής συνάρτηση; Επίσης, αυτό ισχύει (αν ισχύει) επειδή οποιαδήποτε συνεχής συνάρτηση αντιπαραγωγίζεται ή το καταλαβαίνω λάθος; Click για ανάπτυξη... εχω και γω την απορια για τη δικαιολογηση Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. rebel Πολύ δραστήριο μέλος Ο Κώστας δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 1.025 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 15:13 Ο rebel έγραψε: #10.587 21-04-15 15:13 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Δηλαδή να απλοποιώ οτιδήποτε μπορώ σε μια συνάρτηση (που συνήθως βρίσκω μόνος μου), αρκεί να έχω βρει πεδίο ορισμού πριν τις απλοποιήσεις; Click για ανάπτυξη... Ναι διότι έτσι εξασφαλίζεις ότι επιτρέπεται η απλοποίηση για τα συγκεκριμένα χ που ανήκουν στο πεδίο ορισμού και μόνο γι' αυτά. Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Και κάτι άλλο. Για να δικαιολογήσω την παραγωγισιμότητα συνάρτησης με ολοκλήρωμα, αρκεί να πω ότι αυτό που βρίσκεται μέσα στο ολοκλήρωμα είναι συνεχής συνάρτηση; Click για ανάπτυξη... Σύμφωνα με το πρώτο θεώρημα της παραγράφου 3.5 ναι, αν η ολοκληρωτέα είναι συνεχής σ' ένα διάστημα Δ τότε το ολοκλήρωμα είναι παραγωγίσιμη συνάρτηση στο Δ Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Επίσης, αυτό ισχύει (αν ισχύει) επειδή οποιαδήποτε συνεχής συνάρτηση αντιπαραγωγίζεται ή το καταλαβαίνω λάθος; Click για ανάπτυξη... Ισχύει λόγω του παραπάνω θεωρήματος το οποίο παρουσιάζεται χωρίς απόδειξη. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 15:19 Ο PiDefiner: #10.588 21-04-15 15:19 Μου είπε κάτι ο μαθηματικός που μου φάνηκε κουφό. Το 0 προς άπειρο, λέει, είναι απροσδιόριστη μορφή και δεν λύνεται χωρίς τροποποίηση. Εγώ όλη τη χρονιά, όποτε συναντούσα 0 προς άπειρο το έγραφα 0 επί 1 προς άπειρο, που είναι 0 επί 0, δηλαδή μηδέν. Και δεν φάνηκε να έχω πρόβλημα πουθενά. Edit: Για όρια μιλάμε, έτσι; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 21 Απριλίου 2015 rebel Πολύ δραστήριο μέλος Ο Κώστας δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 1.025 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 15:47 Ο rebel έγραψε: #10.589 21-04-15 15:47 Μάλλον κάτι άλλο εννοεί ο καθηγητής σου. Πχ το τι τροποποίηση θέλει πέρα απ' αυτό που είπες; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 16:13 Ο PiDefiner: #10.590 21-04-15 16:13 Αρχική Δημοσίευση από styt_geia: Μάλλον κάτι άλλο εννοεί ο καθηγητής σου. Πχ το τι τροποποίηση θέλει πέρα απ' αυτό που είπες; Click για ανάπτυξη... Ναι, μάλλον θα μπερδεύτικε γιατί και εμένα μου φάνηκε πολύ περίεργο. Μιας και το έφερε η κουβέντα, είναι αποδεκτό στις πανελλαδικές να γράψω τέτοιο κλάσμα (π.χ. με άπειρο) ή να το αποφύγω και να γράψω κατευθείαν το αποτέλεσμα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. blackorgrey Εκκολαπτόμενο μέλος Ο blackorgrey αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 263 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 16:17 Ο blackorgrey: #10.591 21-04-15 16:17 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Ναι, μάλλον θα μπερδεύτικε γιατί και εμένα μου φάνηκε πολύ περίεργο. Μιας και το έφερε η κουβέντα, είναι αποδεκτό στις πανελλαδικές να γράψω τέτοιο κλάσμα (π.χ. με άπειρο) ή να το αποφύγω και να γράψω κατευθείαν το αποτέλεσμα; Click για ανάπτυξη... Εννοείς ότι γράφεις κλάσματα που βάζεις ως παρονομαστή το άπειρο; Έτσι το γράφεις αυτό,δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 21 Απριλίου 2015 rebel Πολύ δραστήριο μέλος Ο Κώστας δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 1.025 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 16:33 Ο rebel έγραψε: #10.592 21-04-15 16:33 Εγώ θα το έγραφα: Θα απέφευγα όμως να γράψω αν αυτό εννοείς. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stelios1997 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Stelios1997 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Κολυμβάρι (Χανιά). Έχει γράψει 369 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 18:44 Ο Stelios1997: #10.593 21-04-15 18:44 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Μου είπε κάτι ο μαθηματικός που μου φάνηκε κουφό. Το 0 προς άπειρο, λέει, είναι απροσδιόριστη μορφή και δεν λύνεται χωρίς τροποποίηση. Εγώ όλη τη χρονιά, όποτε συναντούσα 0 προς άπειρο το έγραφα 0 επί 1 προς άπειρο, που είναι 0 επί 0, δηλαδή μηδέν. Και δεν φάνηκε να έχω πρόβλημα πουθενά. Edit: Για όρια μιλάμε, έτσι; Click για ανάπτυξη... Το 0 επι άπειρο ειναι απροσδιόριστη μορφή και χρειάζεται τροποποίηση ώστε να εφαρμόσεις το DLH. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. DumeNuke Τιμώμενο Μέλος Ο DumeNuke δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.125 μηνύματα. 22 Απριλίου 2015 στις 00:25 Ο DumeNuke έγραψε: #10.594 22-04-15 00:25 Εγώ πάντα έγραφα όριο(0/άπειρο)=0. Πρέπει να είναι πολύ τρόμπας ο άλλος, για να θέλει να του αναλύσεις πώς βγαίνει... Όσο για το σύμβολο του απείρου, το γράφεις μόνο σε τρεις περιπτώσεις: Π.Ο. Αποτέλεσμα ορίου. Μέσα σε παρένθεση (άπειρο/άπειρο), όταν θες να εφαρμόσεις DLH. Το να χειριστείς το άπειρο ως αριθμό σε πράξεις, δίνει βάση στον εξεταστή να κόψει μόρια. Στο 1ο εξάμηνο ο καθηγητής μας είπε ότι στο Μαθηματικό κόβουν ολόκληρο θέμα άμα δουν να χρησιμοποιείς το άπειρο, καταχρηστικά, ως αριθμό... Μάλλον, για αυτό τους έχει μείνει και κουσούρι τους μαθηματικούς. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 22 Απριλίου 2015 στις 09:30 Ο PiDefiner: #10.595 22-04-15 09:30 Ok, λοιπόν. Απλώς θα το γράφω κατευθείαν. Σε περίπτωση που έχω για παράδειγμα το όριο x/(e^x - 1) όταν το x πάει στο μείον άπειρο, εγώ ξέρω κατευθείαν ότι κάνει συν άπειρο, γιατί "αντικαθιστώντας" παίρνω μείον άπειρο προς -1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γράψω; Θέτω; Το εξηγώ με λόγια; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. johnietraf Πολύ δραστήριο μέλος Ο γιαννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Μαθηματικών (Ιωάννινα) και μας γράφει από ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 1.889 μηνύματα. 23 Απριλίου 2015 στις 00:09 Ο johnietraf: #10.596 23-04-15 00:09 Παιδια η αποδειξη σελιδα 171 ειναι μεσα? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. frofru Εκκολαπτόμενο μέλος Η frofru αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 200 μηνύματα. 23 Απριλίου 2015 στις 00:21 Η frofru έγραψε: #10.597 23-04-15 00:21 Αρχική Δημοσίευση από johnietraf: Παιδια η αποδειξη σελιδα 171 ειναι μεσα? Click για ανάπτυξη... Οχι, ειναι εκτος ύλης ολες οι αποδείξεις της υποπαραγράφου "Τριγωνομετρικά όρια" Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:35 Ο PiDefiner: #10.598 27-04-15 09:35 σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Vold Πολύ δραστήριο μέλος Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.630 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:41 Ο Vold έγραψε: #10.599 27-04-15 09:41 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Ok, λοιπόν. Απλώς θα το γράφω κατευθείαν. Σε περίπτωση που έχω για παράδειγμα το όριο x/(e^x - 1) όταν το x πάει στο μείον άπειρο, εγώ ξέρω κατευθείαν ότι κάνει συν άπειρο, γιατί "αντικαθιστώντας" παίρνω μείον άπειρο προς -1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γράψω; Θέτω; Το εξηγώ με λόγια; Click για ανάπτυξη... Αν το γράψεις κατευθείαν χωρίς εξηγήσεις μάλλον θα σου κόψει κάτι κι ας είναι προφανές πως κάνει τόσο. Μπορείς πολύ απλά να πεις ότι το όριο του e^x κάνει 0 και μετά να κάνεις ολόκληρο το όριο κατευθείαν. Αν θες να είσαι και 100%(αν και δεν νομίζω πως χρειάζεται) μπορείς πάνω στο "=" να γράψεις -οο/-1. Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Click για ανάπτυξη... Αν δεν κάνω λάθος, το σύνολο των μιγαδικών αριθμών είναι υπερσύνολο των πραγματικών. Επομένως, κάθε πραγματικός αριθμός, όπως είπες ανήκει και στο C. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 27 Απριλίου 2015 PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 1 Μαΐου 2015 στις 10:36 Ο PiDefiner: #10.600 01-05-15 10:36 σελ. 215-216 είναι εκτός ύλης ή τις ξέρουμε μόνο θεωρητικά; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 528 529 530 531 532 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Έτοιμος. Αν σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, κι εμένα με δυσκόλευαν πέρσυ ασκήσεις που έδιναν κύκλο και έπρεπε να καταλήξω σε έλλειψη... Και τώρα, γύρω στα 45 λεπτά μου πήρε να την λύσω... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 856924 Επισκέπτης Ο/Η @ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν@. Είναι διαγραμμένος λογαριασμός. 20 Απριλίου 2015 στις 14:50 Ο Guest 856924: #10.586 20-04-15 14:50 . Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Δηλαδή να απλοποιώ οτιδήποτε μπορώ σε μια συνάρτηση (που συνήθως βρίσκω μόνος μου), αρκεί να έχω βρει πεδίο ορισμού πριν τις απλοποιήσεις; Και κάτι άλλο. Για να δικαιολογήσω την παραγωγισιμότητα συνάρτησης με ολοκλήρωμα, αρκεί να πω ότι αυτό που βρίσκεται μέσα στο ολοκλήρωμα είναι συνεχής συνάρτηση; Επίσης, αυτό ισχύει (αν ισχύει) επειδή οποιαδήποτε συνεχής συνάρτηση αντιπαραγωγίζεται ή το καταλαβαίνω λάθος; Click για ανάπτυξη... εχω και γω την απορια για τη δικαιολογηση Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. rebel Πολύ δραστήριο μέλος Ο Κώστας δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 1.025 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 15:13 Ο rebel έγραψε: #10.587 21-04-15 15:13 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Δηλαδή να απλοποιώ οτιδήποτε μπορώ σε μια συνάρτηση (που συνήθως βρίσκω μόνος μου), αρκεί να έχω βρει πεδίο ορισμού πριν τις απλοποιήσεις; Click για ανάπτυξη... Ναι διότι έτσι εξασφαλίζεις ότι επιτρέπεται η απλοποίηση για τα συγκεκριμένα χ που ανήκουν στο πεδίο ορισμού και μόνο γι' αυτά. Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Και κάτι άλλο. Για να δικαιολογήσω την παραγωγισιμότητα συνάρτησης με ολοκλήρωμα, αρκεί να πω ότι αυτό που βρίσκεται μέσα στο ολοκλήρωμα είναι συνεχής συνάρτηση; Click για ανάπτυξη... Σύμφωνα με το πρώτο θεώρημα της παραγράφου 3.5 ναι, αν η ολοκληρωτέα είναι συνεχής σ' ένα διάστημα Δ τότε το ολοκλήρωμα είναι παραγωγίσιμη συνάρτηση στο Δ Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Επίσης, αυτό ισχύει (αν ισχύει) επειδή οποιαδήποτε συνεχής συνάρτηση αντιπαραγωγίζεται ή το καταλαβαίνω λάθος; Click για ανάπτυξη... Ισχύει λόγω του παραπάνω θεωρήματος το οποίο παρουσιάζεται χωρίς απόδειξη. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 15:19 Ο PiDefiner: #10.588 21-04-15 15:19 Μου είπε κάτι ο μαθηματικός που μου φάνηκε κουφό. Το 0 προς άπειρο, λέει, είναι απροσδιόριστη μορφή και δεν λύνεται χωρίς τροποποίηση. Εγώ όλη τη χρονιά, όποτε συναντούσα 0 προς άπειρο το έγραφα 0 επί 1 προς άπειρο, που είναι 0 επί 0, δηλαδή μηδέν. Και δεν φάνηκε να έχω πρόβλημα πουθενά. Edit: Για όρια μιλάμε, έτσι; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 21 Απριλίου 2015 rebel Πολύ δραστήριο μέλος Ο Κώστας δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 1.025 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 15:47 Ο rebel έγραψε: #10.589 21-04-15 15:47 Μάλλον κάτι άλλο εννοεί ο καθηγητής σου. Πχ το τι τροποποίηση θέλει πέρα απ' αυτό που είπες; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 16:13 Ο PiDefiner: #10.590 21-04-15 16:13 Αρχική Δημοσίευση από styt_geia: Μάλλον κάτι άλλο εννοεί ο καθηγητής σου. Πχ το τι τροποποίηση θέλει πέρα απ' αυτό που είπες; Click για ανάπτυξη... Ναι, μάλλον θα μπερδεύτικε γιατί και εμένα μου φάνηκε πολύ περίεργο. Μιας και το έφερε η κουβέντα, είναι αποδεκτό στις πανελλαδικές να γράψω τέτοιο κλάσμα (π.χ. με άπειρο) ή να το αποφύγω και να γράψω κατευθείαν το αποτέλεσμα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. blackorgrey Εκκολαπτόμενο μέλος Ο blackorgrey αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 263 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 16:17 Ο blackorgrey: #10.591 21-04-15 16:17 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Ναι, μάλλον θα μπερδεύτικε γιατί και εμένα μου φάνηκε πολύ περίεργο. Μιας και το έφερε η κουβέντα, είναι αποδεκτό στις πανελλαδικές να γράψω τέτοιο κλάσμα (π.χ. με άπειρο) ή να το αποφύγω και να γράψω κατευθείαν το αποτέλεσμα; Click για ανάπτυξη... Εννοείς ότι γράφεις κλάσματα που βάζεις ως παρονομαστή το άπειρο; Έτσι το γράφεις αυτό,δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 21 Απριλίου 2015 rebel Πολύ δραστήριο μέλος Ο Κώστας δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 1.025 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 16:33 Ο rebel έγραψε: #10.592 21-04-15 16:33 Εγώ θα το έγραφα: Θα απέφευγα όμως να γράψω αν αυτό εννοείς. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stelios1997 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Stelios1997 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Κολυμβάρι (Χανιά). Έχει γράψει 369 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 18:44 Ο Stelios1997: #10.593 21-04-15 18:44 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Μου είπε κάτι ο μαθηματικός που μου φάνηκε κουφό. Το 0 προς άπειρο, λέει, είναι απροσδιόριστη μορφή και δεν λύνεται χωρίς τροποποίηση. Εγώ όλη τη χρονιά, όποτε συναντούσα 0 προς άπειρο το έγραφα 0 επί 1 προς άπειρο, που είναι 0 επί 0, δηλαδή μηδέν. Και δεν φάνηκε να έχω πρόβλημα πουθενά. Edit: Για όρια μιλάμε, έτσι; Click για ανάπτυξη... Το 0 επι άπειρο ειναι απροσδιόριστη μορφή και χρειάζεται τροποποίηση ώστε να εφαρμόσεις το DLH. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. DumeNuke Τιμώμενο Μέλος Ο DumeNuke δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.125 μηνύματα. 22 Απριλίου 2015 στις 00:25 Ο DumeNuke έγραψε: #10.594 22-04-15 00:25 Εγώ πάντα έγραφα όριο(0/άπειρο)=0. Πρέπει να είναι πολύ τρόμπας ο άλλος, για να θέλει να του αναλύσεις πώς βγαίνει... Όσο για το σύμβολο του απείρου, το γράφεις μόνο σε τρεις περιπτώσεις: Π.Ο. Αποτέλεσμα ορίου. Μέσα σε παρένθεση (άπειρο/άπειρο), όταν θες να εφαρμόσεις DLH. Το να χειριστείς το άπειρο ως αριθμό σε πράξεις, δίνει βάση στον εξεταστή να κόψει μόρια. Στο 1ο εξάμηνο ο καθηγητής μας είπε ότι στο Μαθηματικό κόβουν ολόκληρο θέμα άμα δουν να χρησιμοποιείς το άπειρο, καταχρηστικά, ως αριθμό... Μάλλον, για αυτό τους έχει μείνει και κουσούρι τους μαθηματικούς. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 22 Απριλίου 2015 στις 09:30 Ο PiDefiner: #10.595 22-04-15 09:30 Ok, λοιπόν. Απλώς θα το γράφω κατευθείαν. Σε περίπτωση που έχω για παράδειγμα το όριο x/(e^x - 1) όταν το x πάει στο μείον άπειρο, εγώ ξέρω κατευθείαν ότι κάνει συν άπειρο, γιατί "αντικαθιστώντας" παίρνω μείον άπειρο προς -1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γράψω; Θέτω; Το εξηγώ με λόγια; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. johnietraf Πολύ δραστήριο μέλος Ο γιαννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Μαθηματικών (Ιωάννινα) και μας γράφει από ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 1.889 μηνύματα. 23 Απριλίου 2015 στις 00:09 Ο johnietraf: #10.596 23-04-15 00:09 Παιδια η αποδειξη σελιδα 171 ειναι μεσα? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. frofru Εκκολαπτόμενο μέλος Η frofru αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 200 μηνύματα. 23 Απριλίου 2015 στις 00:21 Η frofru έγραψε: #10.597 23-04-15 00:21 Αρχική Δημοσίευση από johnietraf: Παιδια η αποδειξη σελιδα 171 ειναι μεσα? Click για ανάπτυξη... Οχι, ειναι εκτος ύλης ολες οι αποδείξεις της υποπαραγράφου "Τριγωνομετρικά όρια" Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:35 Ο PiDefiner: #10.598 27-04-15 09:35 σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Vold Πολύ δραστήριο μέλος Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.630 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:41 Ο Vold έγραψε: #10.599 27-04-15 09:41 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Ok, λοιπόν. Απλώς θα το γράφω κατευθείαν. Σε περίπτωση που έχω για παράδειγμα το όριο x/(e^x - 1) όταν το x πάει στο μείον άπειρο, εγώ ξέρω κατευθείαν ότι κάνει συν άπειρο, γιατί "αντικαθιστώντας" παίρνω μείον άπειρο προς -1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γράψω; Θέτω; Το εξηγώ με λόγια; Click για ανάπτυξη... Αν το γράψεις κατευθείαν χωρίς εξηγήσεις μάλλον θα σου κόψει κάτι κι ας είναι προφανές πως κάνει τόσο. Μπορείς πολύ απλά να πεις ότι το όριο του e^x κάνει 0 και μετά να κάνεις ολόκληρο το όριο κατευθείαν. Αν θες να είσαι και 100%(αν και δεν νομίζω πως χρειάζεται) μπορείς πάνω στο "=" να γράψεις -οο/-1. Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Click για ανάπτυξη... Αν δεν κάνω λάθος, το σύνολο των μιγαδικών αριθμών είναι υπερσύνολο των πραγματικών. Επομένως, κάθε πραγματικός αριθμός, όπως είπες ανήκει και στο C. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 27 Απριλίου 2015 PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 1 Μαΐου 2015 στις 10:36 Ο PiDefiner: #10.600 01-05-15 10:36 σελ. 215-216 είναι εκτός ύλης ή τις ξέρουμε μόνο θεωρητικά; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 528 529 530 531 532 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
. Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Δηλαδή να απλοποιώ οτιδήποτε μπορώ σε μια συνάρτηση (που συνήθως βρίσκω μόνος μου), αρκεί να έχω βρει πεδίο ορισμού πριν τις απλοποιήσεις; Και κάτι άλλο. Για να δικαιολογήσω την παραγωγισιμότητα συνάρτησης με ολοκλήρωμα, αρκεί να πω ότι αυτό που βρίσκεται μέσα στο ολοκλήρωμα είναι συνεχής συνάρτηση; Επίσης, αυτό ισχύει (αν ισχύει) επειδή οποιαδήποτε συνεχής συνάρτηση αντιπαραγωγίζεται ή το καταλαβαίνω λάθος; Click για ανάπτυξη... εχω και γω την απορια για τη δικαιολογηση Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rebel Πολύ δραστήριο μέλος Ο Κώστας δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 1.025 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 15:13 Ο rebel έγραψε: #10.587 21-04-15 15:13 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Δηλαδή να απλοποιώ οτιδήποτε μπορώ σε μια συνάρτηση (που συνήθως βρίσκω μόνος μου), αρκεί να έχω βρει πεδίο ορισμού πριν τις απλοποιήσεις; Click για ανάπτυξη... Ναι διότι έτσι εξασφαλίζεις ότι επιτρέπεται η απλοποίηση για τα συγκεκριμένα χ που ανήκουν στο πεδίο ορισμού και μόνο γι' αυτά. Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Και κάτι άλλο. Για να δικαιολογήσω την παραγωγισιμότητα συνάρτησης με ολοκλήρωμα, αρκεί να πω ότι αυτό που βρίσκεται μέσα στο ολοκλήρωμα είναι συνεχής συνάρτηση; Click για ανάπτυξη... Σύμφωνα με το πρώτο θεώρημα της παραγράφου 3.5 ναι, αν η ολοκληρωτέα είναι συνεχής σ' ένα διάστημα Δ τότε το ολοκλήρωμα είναι παραγωγίσιμη συνάρτηση στο Δ Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Επίσης, αυτό ισχύει (αν ισχύει) επειδή οποιαδήποτε συνεχής συνάρτηση αντιπαραγωγίζεται ή το καταλαβαίνω λάθος; Click για ανάπτυξη... Ισχύει λόγω του παραπάνω θεωρήματος το οποίο παρουσιάζεται χωρίς απόδειξη. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 15:19 Ο PiDefiner: #10.588 21-04-15 15:19 Μου είπε κάτι ο μαθηματικός που μου φάνηκε κουφό. Το 0 προς άπειρο, λέει, είναι απροσδιόριστη μορφή και δεν λύνεται χωρίς τροποποίηση. Εγώ όλη τη χρονιά, όποτε συναντούσα 0 προς άπειρο το έγραφα 0 επί 1 προς άπειρο, που είναι 0 επί 0, δηλαδή μηδέν. Και δεν φάνηκε να έχω πρόβλημα πουθενά. Edit: Για όρια μιλάμε, έτσι; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 21 Απριλίου 2015 rebel Πολύ δραστήριο μέλος Ο Κώστας δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 1.025 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 15:47 Ο rebel έγραψε: #10.589 21-04-15 15:47 Μάλλον κάτι άλλο εννοεί ο καθηγητής σου. Πχ το τι τροποποίηση θέλει πέρα απ' αυτό που είπες; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 16:13 Ο PiDefiner: #10.590 21-04-15 16:13 Αρχική Δημοσίευση από styt_geia: Μάλλον κάτι άλλο εννοεί ο καθηγητής σου. Πχ το τι τροποποίηση θέλει πέρα απ' αυτό που είπες; Click για ανάπτυξη... Ναι, μάλλον θα μπερδεύτικε γιατί και εμένα μου φάνηκε πολύ περίεργο. Μιας και το έφερε η κουβέντα, είναι αποδεκτό στις πανελλαδικές να γράψω τέτοιο κλάσμα (π.χ. με άπειρο) ή να το αποφύγω και να γράψω κατευθείαν το αποτέλεσμα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. blackorgrey Εκκολαπτόμενο μέλος Ο blackorgrey αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 263 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 16:17 Ο blackorgrey: #10.591 21-04-15 16:17 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Ναι, μάλλον θα μπερδεύτικε γιατί και εμένα μου φάνηκε πολύ περίεργο. Μιας και το έφερε η κουβέντα, είναι αποδεκτό στις πανελλαδικές να γράψω τέτοιο κλάσμα (π.χ. με άπειρο) ή να το αποφύγω και να γράψω κατευθείαν το αποτέλεσμα; Click για ανάπτυξη... Εννοείς ότι γράφεις κλάσματα που βάζεις ως παρονομαστή το άπειρο; Έτσι το γράφεις αυτό,δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 21 Απριλίου 2015 rebel Πολύ δραστήριο μέλος Ο Κώστας δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 1.025 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 16:33 Ο rebel έγραψε: #10.592 21-04-15 16:33 Εγώ θα το έγραφα: Θα απέφευγα όμως να γράψω αν αυτό εννοείς. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stelios1997 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Stelios1997 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Κολυμβάρι (Χανιά). Έχει γράψει 369 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 18:44 Ο Stelios1997: #10.593 21-04-15 18:44 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Μου είπε κάτι ο μαθηματικός που μου φάνηκε κουφό. Το 0 προς άπειρο, λέει, είναι απροσδιόριστη μορφή και δεν λύνεται χωρίς τροποποίηση. Εγώ όλη τη χρονιά, όποτε συναντούσα 0 προς άπειρο το έγραφα 0 επί 1 προς άπειρο, που είναι 0 επί 0, δηλαδή μηδέν. Και δεν φάνηκε να έχω πρόβλημα πουθενά. Edit: Για όρια μιλάμε, έτσι; Click για ανάπτυξη... Το 0 επι άπειρο ειναι απροσδιόριστη μορφή και χρειάζεται τροποποίηση ώστε να εφαρμόσεις το DLH. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. DumeNuke Τιμώμενο Μέλος Ο DumeNuke δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.125 μηνύματα. 22 Απριλίου 2015 στις 00:25 Ο DumeNuke έγραψε: #10.594 22-04-15 00:25 Εγώ πάντα έγραφα όριο(0/άπειρο)=0. Πρέπει να είναι πολύ τρόμπας ο άλλος, για να θέλει να του αναλύσεις πώς βγαίνει... Όσο για το σύμβολο του απείρου, το γράφεις μόνο σε τρεις περιπτώσεις: Π.Ο. Αποτέλεσμα ορίου. Μέσα σε παρένθεση (άπειρο/άπειρο), όταν θες να εφαρμόσεις DLH. Το να χειριστείς το άπειρο ως αριθμό σε πράξεις, δίνει βάση στον εξεταστή να κόψει μόρια. Στο 1ο εξάμηνο ο καθηγητής μας είπε ότι στο Μαθηματικό κόβουν ολόκληρο θέμα άμα δουν να χρησιμοποιείς το άπειρο, καταχρηστικά, ως αριθμό... Μάλλον, για αυτό τους έχει μείνει και κουσούρι τους μαθηματικούς. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 22 Απριλίου 2015 στις 09:30 Ο PiDefiner: #10.595 22-04-15 09:30 Ok, λοιπόν. Απλώς θα το γράφω κατευθείαν. Σε περίπτωση που έχω για παράδειγμα το όριο x/(e^x - 1) όταν το x πάει στο μείον άπειρο, εγώ ξέρω κατευθείαν ότι κάνει συν άπειρο, γιατί "αντικαθιστώντας" παίρνω μείον άπειρο προς -1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γράψω; Θέτω; Το εξηγώ με λόγια; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. johnietraf Πολύ δραστήριο μέλος Ο γιαννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Μαθηματικών (Ιωάννινα) και μας γράφει από ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 1.889 μηνύματα. 23 Απριλίου 2015 στις 00:09 Ο johnietraf: #10.596 23-04-15 00:09 Παιδια η αποδειξη σελιδα 171 ειναι μεσα? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. frofru Εκκολαπτόμενο μέλος Η frofru αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 200 μηνύματα. 23 Απριλίου 2015 στις 00:21 Η frofru έγραψε: #10.597 23-04-15 00:21 Αρχική Δημοσίευση από johnietraf: Παιδια η αποδειξη σελιδα 171 ειναι μεσα? Click για ανάπτυξη... Οχι, ειναι εκτος ύλης ολες οι αποδείξεις της υποπαραγράφου "Τριγωνομετρικά όρια" Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:35 Ο PiDefiner: #10.598 27-04-15 09:35 σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Vold Πολύ δραστήριο μέλος Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.630 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:41 Ο Vold έγραψε: #10.599 27-04-15 09:41 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Ok, λοιπόν. Απλώς θα το γράφω κατευθείαν. Σε περίπτωση που έχω για παράδειγμα το όριο x/(e^x - 1) όταν το x πάει στο μείον άπειρο, εγώ ξέρω κατευθείαν ότι κάνει συν άπειρο, γιατί "αντικαθιστώντας" παίρνω μείον άπειρο προς -1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γράψω; Θέτω; Το εξηγώ με λόγια; Click για ανάπτυξη... Αν το γράψεις κατευθείαν χωρίς εξηγήσεις μάλλον θα σου κόψει κάτι κι ας είναι προφανές πως κάνει τόσο. Μπορείς πολύ απλά να πεις ότι το όριο του e^x κάνει 0 και μετά να κάνεις ολόκληρο το όριο κατευθείαν. Αν θες να είσαι και 100%(αν και δεν νομίζω πως χρειάζεται) μπορείς πάνω στο "=" να γράψεις -οο/-1. Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Click για ανάπτυξη... Αν δεν κάνω λάθος, το σύνολο των μιγαδικών αριθμών είναι υπερσύνολο των πραγματικών. Επομένως, κάθε πραγματικός αριθμός, όπως είπες ανήκει και στο C. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 27 Απριλίου 2015 PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 1 Μαΐου 2015 στις 10:36 Ο PiDefiner: #10.600 01-05-15 10:36 σελ. 215-216 είναι εκτός ύλης ή τις ξέρουμε μόνο θεωρητικά; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 528 529 530 531 532 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Δηλαδή να απλοποιώ οτιδήποτε μπορώ σε μια συνάρτηση (που συνήθως βρίσκω μόνος μου), αρκεί να έχω βρει πεδίο ορισμού πριν τις απλοποιήσεις; Click για ανάπτυξη... Ναι διότι έτσι εξασφαλίζεις ότι επιτρέπεται η απλοποίηση για τα συγκεκριμένα χ που ανήκουν στο πεδίο ορισμού και μόνο γι' αυτά. Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Και κάτι άλλο. Για να δικαιολογήσω την παραγωγισιμότητα συνάρτησης με ολοκλήρωμα, αρκεί να πω ότι αυτό που βρίσκεται μέσα στο ολοκλήρωμα είναι συνεχής συνάρτηση; Click για ανάπτυξη... Σύμφωνα με το πρώτο θεώρημα της παραγράφου 3.5 ναι, αν η ολοκληρωτέα είναι συνεχής σ' ένα διάστημα Δ τότε το ολοκλήρωμα είναι παραγωγίσιμη συνάρτηση στο Δ Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Επίσης, αυτό ισχύει (αν ισχύει) επειδή οποιαδήποτε συνεχής συνάρτηση αντιπαραγωγίζεται ή το καταλαβαίνω λάθος; Click για ανάπτυξη... Ισχύει λόγω του παραπάνω θεωρήματος το οποίο παρουσιάζεται χωρίς απόδειξη. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 15:19 Ο PiDefiner: #10.588 21-04-15 15:19 Μου είπε κάτι ο μαθηματικός που μου φάνηκε κουφό. Το 0 προς άπειρο, λέει, είναι απροσδιόριστη μορφή και δεν λύνεται χωρίς τροποποίηση. Εγώ όλη τη χρονιά, όποτε συναντούσα 0 προς άπειρο το έγραφα 0 επί 1 προς άπειρο, που είναι 0 επί 0, δηλαδή μηδέν. Και δεν φάνηκε να έχω πρόβλημα πουθενά. Edit: Για όρια μιλάμε, έτσι; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 21 Απριλίου 2015 rebel Πολύ δραστήριο μέλος Ο Κώστας δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 1.025 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 15:47 Ο rebel έγραψε: #10.589 21-04-15 15:47 Μάλλον κάτι άλλο εννοεί ο καθηγητής σου. Πχ το τι τροποποίηση θέλει πέρα απ' αυτό που είπες; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 16:13 Ο PiDefiner: #10.590 21-04-15 16:13 Αρχική Δημοσίευση από styt_geia: Μάλλον κάτι άλλο εννοεί ο καθηγητής σου. Πχ το τι τροποποίηση θέλει πέρα απ' αυτό που είπες; Click για ανάπτυξη... Ναι, μάλλον θα μπερδεύτικε γιατί και εμένα μου φάνηκε πολύ περίεργο. Μιας και το έφερε η κουβέντα, είναι αποδεκτό στις πανελλαδικές να γράψω τέτοιο κλάσμα (π.χ. με άπειρο) ή να το αποφύγω και να γράψω κατευθείαν το αποτέλεσμα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. blackorgrey Εκκολαπτόμενο μέλος Ο blackorgrey αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 263 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 16:17 Ο blackorgrey: #10.591 21-04-15 16:17 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Ναι, μάλλον θα μπερδεύτικε γιατί και εμένα μου φάνηκε πολύ περίεργο. Μιας και το έφερε η κουβέντα, είναι αποδεκτό στις πανελλαδικές να γράψω τέτοιο κλάσμα (π.χ. με άπειρο) ή να το αποφύγω και να γράψω κατευθείαν το αποτέλεσμα; Click για ανάπτυξη... Εννοείς ότι γράφεις κλάσματα που βάζεις ως παρονομαστή το άπειρο; Έτσι το γράφεις αυτό,δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 21 Απριλίου 2015 rebel Πολύ δραστήριο μέλος Ο Κώστας δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 1.025 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 16:33 Ο rebel έγραψε: #10.592 21-04-15 16:33 Εγώ θα το έγραφα: Θα απέφευγα όμως να γράψω αν αυτό εννοείς. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stelios1997 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Stelios1997 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Κολυμβάρι (Χανιά). Έχει γράψει 369 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 18:44 Ο Stelios1997: #10.593 21-04-15 18:44 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Μου είπε κάτι ο μαθηματικός που μου φάνηκε κουφό. Το 0 προς άπειρο, λέει, είναι απροσδιόριστη μορφή και δεν λύνεται χωρίς τροποποίηση. Εγώ όλη τη χρονιά, όποτε συναντούσα 0 προς άπειρο το έγραφα 0 επί 1 προς άπειρο, που είναι 0 επί 0, δηλαδή μηδέν. Και δεν φάνηκε να έχω πρόβλημα πουθενά. Edit: Για όρια μιλάμε, έτσι; Click για ανάπτυξη... Το 0 επι άπειρο ειναι απροσδιόριστη μορφή και χρειάζεται τροποποίηση ώστε να εφαρμόσεις το DLH. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. DumeNuke Τιμώμενο Μέλος Ο DumeNuke δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.125 μηνύματα. 22 Απριλίου 2015 στις 00:25 Ο DumeNuke έγραψε: #10.594 22-04-15 00:25 Εγώ πάντα έγραφα όριο(0/άπειρο)=0. Πρέπει να είναι πολύ τρόμπας ο άλλος, για να θέλει να του αναλύσεις πώς βγαίνει... Όσο για το σύμβολο του απείρου, το γράφεις μόνο σε τρεις περιπτώσεις: Π.Ο. Αποτέλεσμα ορίου. Μέσα σε παρένθεση (άπειρο/άπειρο), όταν θες να εφαρμόσεις DLH. Το να χειριστείς το άπειρο ως αριθμό σε πράξεις, δίνει βάση στον εξεταστή να κόψει μόρια. Στο 1ο εξάμηνο ο καθηγητής μας είπε ότι στο Μαθηματικό κόβουν ολόκληρο θέμα άμα δουν να χρησιμοποιείς το άπειρο, καταχρηστικά, ως αριθμό... Μάλλον, για αυτό τους έχει μείνει και κουσούρι τους μαθηματικούς. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 22 Απριλίου 2015 στις 09:30 Ο PiDefiner: #10.595 22-04-15 09:30 Ok, λοιπόν. Απλώς θα το γράφω κατευθείαν. Σε περίπτωση που έχω για παράδειγμα το όριο x/(e^x - 1) όταν το x πάει στο μείον άπειρο, εγώ ξέρω κατευθείαν ότι κάνει συν άπειρο, γιατί "αντικαθιστώντας" παίρνω μείον άπειρο προς -1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γράψω; Θέτω; Το εξηγώ με λόγια; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. johnietraf Πολύ δραστήριο μέλος Ο γιαννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Μαθηματικών (Ιωάννινα) και μας γράφει από ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 1.889 μηνύματα. 23 Απριλίου 2015 στις 00:09 Ο johnietraf: #10.596 23-04-15 00:09 Παιδια η αποδειξη σελιδα 171 ειναι μεσα? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. frofru Εκκολαπτόμενο μέλος Η frofru αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 200 μηνύματα. 23 Απριλίου 2015 στις 00:21 Η frofru έγραψε: #10.597 23-04-15 00:21 Αρχική Δημοσίευση από johnietraf: Παιδια η αποδειξη σελιδα 171 ειναι μεσα? Click για ανάπτυξη... Οχι, ειναι εκτος ύλης ολες οι αποδείξεις της υποπαραγράφου "Τριγωνομετρικά όρια" Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:35 Ο PiDefiner: #10.598 27-04-15 09:35 σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Vold Πολύ δραστήριο μέλος Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.630 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:41 Ο Vold έγραψε: #10.599 27-04-15 09:41 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Ok, λοιπόν. Απλώς θα το γράφω κατευθείαν. Σε περίπτωση που έχω για παράδειγμα το όριο x/(e^x - 1) όταν το x πάει στο μείον άπειρο, εγώ ξέρω κατευθείαν ότι κάνει συν άπειρο, γιατί "αντικαθιστώντας" παίρνω μείον άπειρο προς -1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γράψω; Θέτω; Το εξηγώ με λόγια; Click για ανάπτυξη... Αν το γράψεις κατευθείαν χωρίς εξηγήσεις μάλλον θα σου κόψει κάτι κι ας είναι προφανές πως κάνει τόσο. Μπορείς πολύ απλά να πεις ότι το όριο του e^x κάνει 0 και μετά να κάνεις ολόκληρο το όριο κατευθείαν. Αν θες να είσαι και 100%(αν και δεν νομίζω πως χρειάζεται) μπορείς πάνω στο "=" να γράψεις -οο/-1. Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Click για ανάπτυξη... Αν δεν κάνω λάθος, το σύνολο των μιγαδικών αριθμών είναι υπερσύνολο των πραγματικών. Επομένως, κάθε πραγματικός αριθμός, όπως είπες ανήκει και στο C. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 27 Απριλίου 2015 PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 1 Μαΐου 2015 στις 10:36 Ο PiDefiner: #10.600 01-05-15 10:36 σελ. 215-216 είναι εκτός ύλης ή τις ξέρουμε μόνο θεωρητικά; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 528 529 530 531 532 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Μου είπε κάτι ο μαθηματικός που μου φάνηκε κουφό. Το 0 προς άπειρο, λέει, είναι απροσδιόριστη μορφή και δεν λύνεται χωρίς τροποποίηση. Εγώ όλη τη χρονιά, όποτε συναντούσα 0 προς άπειρο το έγραφα 0 επί 1 προς άπειρο, που είναι 0 επί 0, δηλαδή μηδέν. Και δεν φάνηκε να έχω πρόβλημα πουθενά. Edit: Για όρια μιλάμε, έτσι; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rebel Πολύ δραστήριο μέλος Ο Κώστας δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 1.025 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 15:47 Ο rebel έγραψε: #10.589 21-04-15 15:47 Μάλλον κάτι άλλο εννοεί ο καθηγητής σου. Πχ το τι τροποποίηση θέλει πέρα απ' αυτό που είπες; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 16:13 Ο PiDefiner: #10.590 21-04-15 16:13 Αρχική Δημοσίευση από styt_geia: Μάλλον κάτι άλλο εννοεί ο καθηγητής σου. Πχ το τι τροποποίηση θέλει πέρα απ' αυτό που είπες; Click για ανάπτυξη... Ναι, μάλλον θα μπερδεύτικε γιατί και εμένα μου φάνηκε πολύ περίεργο. Μιας και το έφερε η κουβέντα, είναι αποδεκτό στις πανελλαδικές να γράψω τέτοιο κλάσμα (π.χ. με άπειρο) ή να το αποφύγω και να γράψω κατευθείαν το αποτέλεσμα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. blackorgrey Εκκολαπτόμενο μέλος Ο blackorgrey αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 263 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 16:17 Ο blackorgrey: #10.591 21-04-15 16:17 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Ναι, μάλλον θα μπερδεύτικε γιατί και εμένα μου φάνηκε πολύ περίεργο. Μιας και το έφερε η κουβέντα, είναι αποδεκτό στις πανελλαδικές να γράψω τέτοιο κλάσμα (π.χ. με άπειρο) ή να το αποφύγω και να γράψω κατευθείαν το αποτέλεσμα; Click για ανάπτυξη... Εννοείς ότι γράφεις κλάσματα που βάζεις ως παρονομαστή το άπειρο; Έτσι το γράφεις αυτό,δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 21 Απριλίου 2015 rebel Πολύ δραστήριο μέλος Ο Κώστας δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 1.025 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 16:33 Ο rebel έγραψε: #10.592 21-04-15 16:33 Εγώ θα το έγραφα: Θα απέφευγα όμως να γράψω αν αυτό εννοείς. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stelios1997 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Stelios1997 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Κολυμβάρι (Χανιά). Έχει γράψει 369 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 18:44 Ο Stelios1997: #10.593 21-04-15 18:44 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Μου είπε κάτι ο μαθηματικός που μου φάνηκε κουφό. Το 0 προς άπειρο, λέει, είναι απροσδιόριστη μορφή και δεν λύνεται χωρίς τροποποίηση. Εγώ όλη τη χρονιά, όποτε συναντούσα 0 προς άπειρο το έγραφα 0 επί 1 προς άπειρο, που είναι 0 επί 0, δηλαδή μηδέν. Και δεν φάνηκε να έχω πρόβλημα πουθενά. Edit: Για όρια μιλάμε, έτσι; Click για ανάπτυξη... Το 0 επι άπειρο ειναι απροσδιόριστη μορφή και χρειάζεται τροποποίηση ώστε να εφαρμόσεις το DLH. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. DumeNuke Τιμώμενο Μέλος Ο DumeNuke δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.125 μηνύματα. 22 Απριλίου 2015 στις 00:25 Ο DumeNuke έγραψε: #10.594 22-04-15 00:25 Εγώ πάντα έγραφα όριο(0/άπειρο)=0. Πρέπει να είναι πολύ τρόμπας ο άλλος, για να θέλει να του αναλύσεις πώς βγαίνει... Όσο για το σύμβολο του απείρου, το γράφεις μόνο σε τρεις περιπτώσεις: Π.Ο. Αποτέλεσμα ορίου. Μέσα σε παρένθεση (άπειρο/άπειρο), όταν θες να εφαρμόσεις DLH. Το να χειριστείς το άπειρο ως αριθμό σε πράξεις, δίνει βάση στον εξεταστή να κόψει μόρια. Στο 1ο εξάμηνο ο καθηγητής μας είπε ότι στο Μαθηματικό κόβουν ολόκληρο θέμα άμα δουν να χρησιμοποιείς το άπειρο, καταχρηστικά, ως αριθμό... Μάλλον, για αυτό τους έχει μείνει και κουσούρι τους μαθηματικούς. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 22 Απριλίου 2015 στις 09:30 Ο PiDefiner: #10.595 22-04-15 09:30 Ok, λοιπόν. Απλώς θα το γράφω κατευθείαν. Σε περίπτωση που έχω για παράδειγμα το όριο x/(e^x - 1) όταν το x πάει στο μείον άπειρο, εγώ ξέρω κατευθείαν ότι κάνει συν άπειρο, γιατί "αντικαθιστώντας" παίρνω μείον άπειρο προς -1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γράψω; Θέτω; Το εξηγώ με λόγια; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. johnietraf Πολύ δραστήριο μέλος Ο γιαννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Μαθηματικών (Ιωάννινα) και μας γράφει από ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 1.889 μηνύματα. 23 Απριλίου 2015 στις 00:09 Ο johnietraf: #10.596 23-04-15 00:09 Παιδια η αποδειξη σελιδα 171 ειναι μεσα? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. frofru Εκκολαπτόμενο μέλος Η frofru αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 200 μηνύματα. 23 Απριλίου 2015 στις 00:21 Η frofru έγραψε: #10.597 23-04-15 00:21 Αρχική Δημοσίευση από johnietraf: Παιδια η αποδειξη σελιδα 171 ειναι μεσα? Click για ανάπτυξη... Οχι, ειναι εκτος ύλης ολες οι αποδείξεις της υποπαραγράφου "Τριγωνομετρικά όρια" Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:35 Ο PiDefiner: #10.598 27-04-15 09:35 σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Vold Πολύ δραστήριο μέλος Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.630 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:41 Ο Vold έγραψε: #10.599 27-04-15 09:41 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Ok, λοιπόν. Απλώς θα το γράφω κατευθείαν. Σε περίπτωση που έχω για παράδειγμα το όριο x/(e^x - 1) όταν το x πάει στο μείον άπειρο, εγώ ξέρω κατευθείαν ότι κάνει συν άπειρο, γιατί "αντικαθιστώντας" παίρνω μείον άπειρο προς -1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γράψω; Θέτω; Το εξηγώ με λόγια; Click για ανάπτυξη... Αν το γράψεις κατευθείαν χωρίς εξηγήσεις μάλλον θα σου κόψει κάτι κι ας είναι προφανές πως κάνει τόσο. Μπορείς πολύ απλά να πεις ότι το όριο του e^x κάνει 0 και μετά να κάνεις ολόκληρο το όριο κατευθείαν. Αν θες να είσαι και 100%(αν και δεν νομίζω πως χρειάζεται) μπορείς πάνω στο "=" να γράψεις -οο/-1. Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Click για ανάπτυξη... Αν δεν κάνω λάθος, το σύνολο των μιγαδικών αριθμών είναι υπερσύνολο των πραγματικών. Επομένως, κάθε πραγματικός αριθμός, όπως είπες ανήκει και στο C. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 27 Απριλίου 2015 PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 1 Μαΐου 2015 στις 10:36 Ο PiDefiner: #10.600 01-05-15 10:36 σελ. 215-216 είναι εκτός ύλης ή τις ξέρουμε μόνο θεωρητικά; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 528 529 530 531 532 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Μάλλον κάτι άλλο εννοεί ο καθηγητής σου. Πχ το τι τροποποίηση θέλει πέρα απ' αυτό που είπες; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 16:13 Ο PiDefiner: #10.590 21-04-15 16:13 Αρχική Δημοσίευση από styt_geia: Μάλλον κάτι άλλο εννοεί ο καθηγητής σου. Πχ το τι τροποποίηση θέλει πέρα απ' αυτό που είπες; Click για ανάπτυξη... Ναι, μάλλον θα μπερδεύτικε γιατί και εμένα μου φάνηκε πολύ περίεργο. Μιας και το έφερε η κουβέντα, είναι αποδεκτό στις πανελλαδικές να γράψω τέτοιο κλάσμα (π.χ. με άπειρο) ή να το αποφύγω και να γράψω κατευθείαν το αποτέλεσμα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. blackorgrey Εκκολαπτόμενο μέλος Ο blackorgrey αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 263 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 16:17 Ο blackorgrey: #10.591 21-04-15 16:17 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Ναι, μάλλον θα μπερδεύτικε γιατί και εμένα μου φάνηκε πολύ περίεργο. Μιας και το έφερε η κουβέντα, είναι αποδεκτό στις πανελλαδικές να γράψω τέτοιο κλάσμα (π.χ. με άπειρο) ή να το αποφύγω και να γράψω κατευθείαν το αποτέλεσμα; Click για ανάπτυξη... Εννοείς ότι γράφεις κλάσματα που βάζεις ως παρονομαστή το άπειρο; Έτσι το γράφεις αυτό,δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 21 Απριλίου 2015 rebel Πολύ δραστήριο μέλος Ο Κώστας δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 1.025 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 16:33 Ο rebel έγραψε: #10.592 21-04-15 16:33 Εγώ θα το έγραφα: Θα απέφευγα όμως να γράψω αν αυτό εννοείς. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stelios1997 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Stelios1997 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Κολυμβάρι (Χανιά). Έχει γράψει 369 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 18:44 Ο Stelios1997: #10.593 21-04-15 18:44 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Μου είπε κάτι ο μαθηματικός που μου φάνηκε κουφό. Το 0 προς άπειρο, λέει, είναι απροσδιόριστη μορφή και δεν λύνεται χωρίς τροποποίηση. Εγώ όλη τη χρονιά, όποτε συναντούσα 0 προς άπειρο το έγραφα 0 επί 1 προς άπειρο, που είναι 0 επί 0, δηλαδή μηδέν. Και δεν φάνηκε να έχω πρόβλημα πουθενά. Edit: Για όρια μιλάμε, έτσι; Click για ανάπτυξη... Το 0 επι άπειρο ειναι απροσδιόριστη μορφή και χρειάζεται τροποποίηση ώστε να εφαρμόσεις το DLH. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. DumeNuke Τιμώμενο Μέλος Ο DumeNuke δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.125 μηνύματα. 22 Απριλίου 2015 στις 00:25 Ο DumeNuke έγραψε: #10.594 22-04-15 00:25 Εγώ πάντα έγραφα όριο(0/άπειρο)=0. Πρέπει να είναι πολύ τρόμπας ο άλλος, για να θέλει να του αναλύσεις πώς βγαίνει... Όσο για το σύμβολο του απείρου, το γράφεις μόνο σε τρεις περιπτώσεις: Π.Ο. Αποτέλεσμα ορίου. Μέσα σε παρένθεση (άπειρο/άπειρο), όταν θες να εφαρμόσεις DLH. Το να χειριστείς το άπειρο ως αριθμό σε πράξεις, δίνει βάση στον εξεταστή να κόψει μόρια. Στο 1ο εξάμηνο ο καθηγητής μας είπε ότι στο Μαθηματικό κόβουν ολόκληρο θέμα άμα δουν να χρησιμοποιείς το άπειρο, καταχρηστικά, ως αριθμό... Μάλλον, για αυτό τους έχει μείνει και κουσούρι τους μαθηματικούς. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 22 Απριλίου 2015 στις 09:30 Ο PiDefiner: #10.595 22-04-15 09:30 Ok, λοιπόν. Απλώς θα το γράφω κατευθείαν. Σε περίπτωση που έχω για παράδειγμα το όριο x/(e^x - 1) όταν το x πάει στο μείον άπειρο, εγώ ξέρω κατευθείαν ότι κάνει συν άπειρο, γιατί "αντικαθιστώντας" παίρνω μείον άπειρο προς -1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γράψω; Θέτω; Το εξηγώ με λόγια; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. johnietraf Πολύ δραστήριο μέλος Ο γιαννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Μαθηματικών (Ιωάννινα) και μας γράφει από ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 1.889 μηνύματα. 23 Απριλίου 2015 στις 00:09 Ο johnietraf: #10.596 23-04-15 00:09 Παιδια η αποδειξη σελιδα 171 ειναι μεσα? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. frofru Εκκολαπτόμενο μέλος Η frofru αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 200 μηνύματα. 23 Απριλίου 2015 στις 00:21 Η frofru έγραψε: #10.597 23-04-15 00:21 Αρχική Δημοσίευση από johnietraf: Παιδια η αποδειξη σελιδα 171 ειναι μεσα? Click για ανάπτυξη... Οχι, ειναι εκτος ύλης ολες οι αποδείξεις της υποπαραγράφου "Τριγωνομετρικά όρια" Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:35 Ο PiDefiner: #10.598 27-04-15 09:35 σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Vold Πολύ δραστήριο μέλος Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.630 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:41 Ο Vold έγραψε: #10.599 27-04-15 09:41 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Ok, λοιπόν. Απλώς θα το γράφω κατευθείαν. Σε περίπτωση που έχω για παράδειγμα το όριο x/(e^x - 1) όταν το x πάει στο μείον άπειρο, εγώ ξέρω κατευθείαν ότι κάνει συν άπειρο, γιατί "αντικαθιστώντας" παίρνω μείον άπειρο προς -1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γράψω; Θέτω; Το εξηγώ με λόγια; Click για ανάπτυξη... Αν το γράψεις κατευθείαν χωρίς εξηγήσεις μάλλον θα σου κόψει κάτι κι ας είναι προφανές πως κάνει τόσο. Μπορείς πολύ απλά να πεις ότι το όριο του e^x κάνει 0 και μετά να κάνεις ολόκληρο το όριο κατευθείαν. Αν θες να είσαι και 100%(αν και δεν νομίζω πως χρειάζεται) μπορείς πάνω στο "=" να γράψεις -οο/-1. Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Click για ανάπτυξη... Αν δεν κάνω λάθος, το σύνολο των μιγαδικών αριθμών είναι υπερσύνολο των πραγματικών. Επομένως, κάθε πραγματικός αριθμός, όπως είπες ανήκει και στο C. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 27 Απριλίου 2015 PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 1 Μαΐου 2015 στις 10:36 Ο PiDefiner: #10.600 01-05-15 10:36 σελ. 215-216 είναι εκτός ύλης ή τις ξέρουμε μόνο θεωρητικά; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 528 529 530 531 532 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από styt_geia: Μάλλον κάτι άλλο εννοεί ο καθηγητής σου. Πχ το τι τροποποίηση θέλει πέρα απ' αυτό που είπες; Click για ανάπτυξη... Ναι, μάλλον θα μπερδεύτικε γιατί και εμένα μου φάνηκε πολύ περίεργο. Μιας και το έφερε η κουβέντα, είναι αποδεκτό στις πανελλαδικές να γράψω τέτοιο κλάσμα (π.χ. με άπειρο) ή να το αποφύγω και να γράψω κατευθείαν το αποτέλεσμα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
blackorgrey Εκκολαπτόμενο μέλος Ο blackorgrey αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 263 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 16:17 Ο blackorgrey: #10.591 21-04-15 16:17 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Ναι, μάλλον θα μπερδεύτικε γιατί και εμένα μου φάνηκε πολύ περίεργο. Μιας και το έφερε η κουβέντα, είναι αποδεκτό στις πανελλαδικές να γράψω τέτοιο κλάσμα (π.χ. με άπειρο) ή να το αποφύγω και να γράψω κατευθείαν το αποτέλεσμα; Click για ανάπτυξη... Εννοείς ότι γράφεις κλάσματα που βάζεις ως παρονομαστή το άπειρο; Έτσι το γράφεις αυτό,δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 21 Απριλίου 2015 rebel Πολύ δραστήριο μέλος Ο Κώστας δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 1.025 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 16:33 Ο rebel έγραψε: #10.592 21-04-15 16:33 Εγώ θα το έγραφα: Θα απέφευγα όμως να γράψω αν αυτό εννοείς. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stelios1997 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Stelios1997 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Κολυμβάρι (Χανιά). Έχει γράψει 369 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 18:44 Ο Stelios1997: #10.593 21-04-15 18:44 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Μου είπε κάτι ο μαθηματικός που μου φάνηκε κουφό. Το 0 προς άπειρο, λέει, είναι απροσδιόριστη μορφή και δεν λύνεται χωρίς τροποποίηση. Εγώ όλη τη χρονιά, όποτε συναντούσα 0 προς άπειρο το έγραφα 0 επί 1 προς άπειρο, που είναι 0 επί 0, δηλαδή μηδέν. Και δεν φάνηκε να έχω πρόβλημα πουθενά. Edit: Για όρια μιλάμε, έτσι; Click για ανάπτυξη... Το 0 επι άπειρο ειναι απροσδιόριστη μορφή και χρειάζεται τροποποίηση ώστε να εφαρμόσεις το DLH. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. DumeNuke Τιμώμενο Μέλος Ο DumeNuke δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.125 μηνύματα. 22 Απριλίου 2015 στις 00:25 Ο DumeNuke έγραψε: #10.594 22-04-15 00:25 Εγώ πάντα έγραφα όριο(0/άπειρο)=0. Πρέπει να είναι πολύ τρόμπας ο άλλος, για να θέλει να του αναλύσεις πώς βγαίνει... Όσο για το σύμβολο του απείρου, το γράφεις μόνο σε τρεις περιπτώσεις: Π.Ο. Αποτέλεσμα ορίου. Μέσα σε παρένθεση (άπειρο/άπειρο), όταν θες να εφαρμόσεις DLH. Το να χειριστείς το άπειρο ως αριθμό σε πράξεις, δίνει βάση στον εξεταστή να κόψει μόρια. Στο 1ο εξάμηνο ο καθηγητής μας είπε ότι στο Μαθηματικό κόβουν ολόκληρο θέμα άμα δουν να χρησιμοποιείς το άπειρο, καταχρηστικά, ως αριθμό... Μάλλον, για αυτό τους έχει μείνει και κουσούρι τους μαθηματικούς. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 22 Απριλίου 2015 στις 09:30 Ο PiDefiner: #10.595 22-04-15 09:30 Ok, λοιπόν. Απλώς θα το γράφω κατευθείαν. Σε περίπτωση που έχω για παράδειγμα το όριο x/(e^x - 1) όταν το x πάει στο μείον άπειρο, εγώ ξέρω κατευθείαν ότι κάνει συν άπειρο, γιατί "αντικαθιστώντας" παίρνω μείον άπειρο προς -1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γράψω; Θέτω; Το εξηγώ με λόγια; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. johnietraf Πολύ δραστήριο μέλος Ο γιαννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Μαθηματικών (Ιωάννινα) και μας γράφει από ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 1.889 μηνύματα. 23 Απριλίου 2015 στις 00:09 Ο johnietraf: #10.596 23-04-15 00:09 Παιδια η αποδειξη σελιδα 171 ειναι μεσα? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. frofru Εκκολαπτόμενο μέλος Η frofru αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 200 μηνύματα. 23 Απριλίου 2015 στις 00:21 Η frofru έγραψε: #10.597 23-04-15 00:21 Αρχική Δημοσίευση από johnietraf: Παιδια η αποδειξη σελιδα 171 ειναι μεσα? Click για ανάπτυξη... Οχι, ειναι εκτος ύλης ολες οι αποδείξεις της υποπαραγράφου "Τριγωνομετρικά όρια" Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:35 Ο PiDefiner: #10.598 27-04-15 09:35 σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Vold Πολύ δραστήριο μέλος Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.630 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:41 Ο Vold έγραψε: #10.599 27-04-15 09:41 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Ok, λοιπόν. Απλώς θα το γράφω κατευθείαν. Σε περίπτωση που έχω για παράδειγμα το όριο x/(e^x - 1) όταν το x πάει στο μείον άπειρο, εγώ ξέρω κατευθείαν ότι κάνει συν άπειρο, γιατί "αντικαθιστώντας" παίρνω μείον άπειρο προς -1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γράψω; Θέτω; Το εξηγώ με λόγια; Click για ανάπτυξη... Αν το γράψεις κατευθείαν χωρίς εξηγήσεις μάλλον θα σου κόψει κάτι κι ας είναι προφανές πως κάνει τόσο. Μπορείς πολύ απλά να πεις ότι το όριο του e^x κάνει 0 και μετά να κάνεις ολόκληρο το όριο κατευθείαν. Αν θες να είσαι και 100%(αν και δεν νομίζω πως χρειάζεται) μπορείς πάνω στο "=" να γράψεις -οο/-1. Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Click για ανάπτυξη... Αν δεν κάνω λάθος, το σύνολο των μιγαδικών αριθμών είναι υπερσύνολο των πραγματικών. Επομένως, κάθε πραγματικός αριθμός, όπως είπες ανήκει και στο C. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 27 Απριλίου 2015 PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 1 Μαΐου 2015 στις 10:36 Ο PiDefiner: #10.600 01-05-15 10:36 σελ. 215-216 είναι εκτός ύλης ή τις ξέρουμε μόνο θεωρητικά; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 528 529 530 531 532 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Ναι, μάλλον θα μπερδεύτικε γιατί και εμένα μου φάνηκε πολύ περίεργο. Μιας και το έφερε η κουβέντα, είναι αποδεκτό στις πανελλαδικές να γράψω τέτοιο κλάσμα (π.χ. με άπειρο) ή να το αποφύγω και να γράψω κατευθείαν το αποτέλεσμα; Click για ανάπτυξη... Εννοείς ότι γράφεις κλάσματα που βάζεις ως παρονομαστή το άπειρο; Έτσι το γράφεις αυτό,δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rebel Πολύ δραστήριο μέλος Ο Κώστας δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 1.025 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 16:33 Ο rebel έγραψε: #10.592 21-04-15 16:33 Εγώ θα το έγραφα: Θα απέφευγα όμως να γράψω αν αυτό εννοείς. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Stelios1997 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Stelios1997 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Κολυμβάρι (Χανιά). Έχει γράψει 369 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 18:44 Ο Stelios1997: #10.593 21-04-15 18:44 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Μου είπε κάτι ο μαθηματικός που μου φάνηκε κουφό. Το 0 προς άπειρο, λέει, είναι απροσδιόριστη μορφή και δεν λύνεται χωρίς τροποποίηση. Εγώ όλη τη χρονιά, όποτε συναντούσα 0 προς άπειρο το έγραφα 0 επί 1 προς άπειρο, που είναι 0 επί 0, δηλαδή μηδέν. Και δεν φάνηκε να έχω πρόβλημα πουθενά. Edit: Για όρια μιλάμε, έτσι; Click για ανάπτυξη... Το 0 επι άπειρο ειναι απροσδιόριστη μορφή και χρειάζεται τροποποίηση ώστε να εφαρμόσεις το DLH. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. DumeNuke Τιμώμενο Μέλος Ο DumeNuke δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.125 μηνύματα. 22 Απριλίου 2015 στις 00:25 Ο DumeNuke έγραψε: #10.594 22-04-15 00:25 Εγώ πάντα έγραφα όριο(0/άπειρο)=0. Πρέπει να είναι πολύ τρόμπας ο άλλος, για να θέλει να του αναλύσεις πώς βγαίνει... Όσο για το σύμβολο του απείρου, το γράφεις μόνο σε τρεις περιπτώσεις: Π.Ο. Αποτέλεσμα ορίου. Μέσα σε παρένθεση (άπειρο/άπειρο), όταν θες να εφαρμόσεις DLH. Το να χειριστείς το άπειρο ως αριθμό σε πράξεις, δίνει βάση στον εξεταστή να κόψει μόρια. Στο 1ο εξάμηνο ο καθηγητής μας είπε ότι στο Μαθηματικό κόβουν ολόκληρο θέμα άμα δουν να χρησιμοποιείς το άπειρο, καταχρηστικά, ως αριθμό... Μάλλον, για αυτό τους έχει μείνει και κουσούρι τους μαθηματικούς. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 22 Απριλίου 2015 στις 09:30 Ο PiDefiner: #10.595 22-04-15 09:30 Ok, λοιπόν. Απλώς θα το γράφω κατευθείαν. Σε περίπτωση που έχω για παράδειγμα το όριο x/(e^x - 1) όταν το x πάει στο μείον άπειρο, εγώ ξέρω κατευθείαν ότι κάνει συν άπειρο, γιατί "αντικαθιστώντας" παίρνω μείον άπειρο προς -1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γράψω; Θέτω; Το εξηγώ με λόγια; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. johnietraf Πολύ δραστήριο μέλος Ο γιαννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Μαθηματικών (Ιωάννινα) και μας γράφει από ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 1.889 μηνύματα. 23 Απριλίου 2015 στις 00:09 Ο johnietraf: #10.596 23-04-15 00:09 Παιδια η αποδειξη σελιδα 171 ειναι μεσα? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. frofru Εκκολαπτόμενο μέλος Η frofru αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 200 μηνύματα. 23 Απριλίου 2015 στις 00:21 Η frofru έγραψε: #10.597 23-04-15 00:21 Αρχική Δημοσίευση από johnietraf: Παιδια η αποδειξη σελιδα 171 ειναι μεσα? Click για ανάπτυξη... Οχι, ειναι εκτος ύλης ολες οι αποδείξεις της υποπαραγράφου "Τριγωνομετρικά όρια" Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:35 Ο PiDefiner: #10.598 27-04-15 09:35 σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Vold Πολύ δραστήριο μέλος Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.630 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:41 Ο Vold έγραψε: #10.599 27-04-15 09:41 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Ok, λοιπόν. Απλώς θα το γράφω κατευθείαν. Σε περίπτωση που έχω για παράδειγμα το όριο x/(e^x - 1) όταν το x πάει στο μείον άπειρο, εγώ ξέρω κατευθείαν ότι κάνει συν άπειρο, γιατί "αντικαθιστώντας" παίρνω μείον άπειρο προς -1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γράψω; Θέτω; Το εξηγώ με λόγια; Click για ανάπτυξη... Αν το γράψεις κατευθείαν χωρίς εξηγήσεις μάλλον θα σου κόψει κάτι κι ας είναι προφανές πως κάνει τόσο. Μπορείς πολύ απλά να πεις ότι το όριο του e^x κάνει 0 και μετά να κάνεις ολόκληρο το όριο κατευθείαν. Αν θες να είσαι και 100%(αν και δεν νομίζω πως χρειάζεται) μπορείς πάνω στο "=" να γράψεις -οο/-1. Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Click για ανάπτυξη... Αν δεν κάνω λάθος, το σύνολο των μιγαδικών αριθμών είναι υπερσύνολο των πραγματικών. Επομένως, κάθε πραγματικός αριθμός, όπως είπες ανήκει και στο C. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 27 Απριλίου 2015 PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 1 Μαΐου 2015 στις 10:36 Ο PiDefiner: #10.600 01-05-15 10:36 σελ. 215-216 είναι εκτός ύλης ή τις ξέρουμε μόνο θεωρητικά; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 528 529 530 531 532 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Εγώ θα το έγραφα: Θα απέφευγα όμως να γράψω αν αυτό εννοείς. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Stelios1997 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Stelios1997 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος και μας γράφει από Κολυμβάρι (Χανιά). Έχει γράψει 369 μηνύματα. 21 Απριλίου 2015 στις 18:44 Ο Stelios1997: #10.593 21-04-15 18:44 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Μου είπε κάτι ο μαθηματικός που μου φάνηκε κουφό. Το 0 προς άπειρο, λέει, είναι απροσδιόριστη μορφή και δεν λύνεται χωρίς τροποποίηση. Εγώ όλη τη χρονιά, όποτε συναντούσα 0 προς άπειρο το έγραφα 0 επί 1 προς άπειρο, που είναι 0 επί 0, δηλαδή μηδέν. Και δεν φάνηκε να έχω πρόβλημα πουθενά. Edit: Για όρια μιλάμε, έτσι; Click για ανάπτυξη... Το 0 επι άπειρο ειναι απροσδιόριστη μορφή και χρειάζεται τροποποίηση ώστε να εφαρμόσεις το DLH. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. DumeNuke Τιμώμενο Μέλος Ο DumeNuke δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.125 μηνύματα. 22 Απριλίου 2015 στις 00:25 Ο DumeNuke έγραψε: #10.594 22-04-15 00:25 Εγώ πάντα έγραφα όριο(0/άπειρο)=0. Πρέπει να είναι πολύ τρόμπας ο άλλος, για να θέλει να του αναλύσεις πώς βγαίνει... Όσο για το σύμβολο του απείρου, το γράφεις μόνο σε τρεις περιπτώσεις: Π.Ο. Αποτέλεσμα ορίου. Μέσα σε παρένθεση (άπειρο/άπειρο), όταν θες να εφαρμόσεις DLH. Το να χειριστείς το άπειρο ως αριθμό σε πράξεις, δίνει βάση στον εξεταστή να κόψει μόρια. Στο 1ο εξάμηνο ο καθηγητής μας είπε ότι στο Μαθηματικό κόβουν ολόκληρο θέμα άμα δουν να χρησιμοποιείς το άπειρο, καταχρηστικά, ως αριθμό... Μάλλον, για αυτό τους έχει μείνει και κουσούρι τους μαθηματικούς. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 22 Απριλίου 2015 στις 09:30 Ο PiDefiner: #10.595 22-04-15 09:30 Ok, λοιπόν. Απλώς θα το γράφω κατευθείαν. Σε περίπτωση που έχω για παράδειγμα το όριο x/(e^x - 1) όταν το x πάει στο μείον άπειρο, εγώ ξέρω κατευθείαν ότι κάνει συν άπειρο, γιατί "αντικαθιστώντας" παίρνω μείον άπειρο προς -1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γράψω; Θέτω; Το εξηγώ με λόγια; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. johnietraf Πολύ δραστήριο μέλος Ο γιαννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Μαθηματικών (Ιωάννινα) και μας γράφει από ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 1.889 μηνύματα. 23 Απριλίου 2015 στις 00:09 Ο johnietraf: #10.596 23-04-15 00:09 Παιδια η αποδειξη σελιδα 171 ειναι μεσα? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. frofru Εκκολαπτόμενο μέλος Η frofru αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 200 μηνύματα. 23 Απριλίου 2015 στις 00:21 Η frofru έγραψε: #10.597 23-04-15 00:21 Αρχική Δημοσίευση από johnietraf: Παιδια η αποδειξη σελιδα 171 ειναι μεσα? Click για ανάπτυξη... Οχι, ειναι εκτος ύλης ολες οι αποδείξεις της υποπαραγράφου "Τριγωνομετρικά όρια" Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:35 Ο PiDefiner: #10.598 27-04-15 09:35 σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Vold Πολύ δραστήριο μέλος Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.630 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:41 Ο Vold έγραψε: #10.599 27-04-15 09:41 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Ok, λοιπόν. Απλώς θα το γράφω κατευθείαν. Σε περίπτωση που έχω για παράδειγμα το όριο x/(e^x - 1) όταν το x πάει στο μείον άπειρο, εγώ ξέρω κατευθείαν ότι κάνει συν άπειρο, γιατί "αντικαθιστώντας" παίρνω μείον άπειρο προς -1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γράψω; Θέτω; Το εξηγώ με λόγια; Click για ανάπτυξη... Αν το γράψεις κατευθείαν χωρίς εξηγήσεις μάλλον θα σου κόψει κάτι κι ας είναι προφανές πως κάνει τόσο. Μπορείς πολύ απλά να πεις ότι το όριο του e^x κάνει 0 και μετά να κάνεις ολόκληρο το όριο κατευθείαν. Αν θες να είσαι και 100%(αν και δεν νομίζω πως χρειάζεται) μπορείς πάνω στο "=" να γράψεις -οο/-1. Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Click για ανάπτυξη... Αν δεν κάνω λάθος, το σύνολο των μιγαδικών αριθμών είναι υπερσύνολο των πραγματικών. Επομένως, κάθε πραγματικός αριθμός, όπως είπες ανήκει και στο C. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 27 Απριλίου 2015 PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 1 Μαΐου 2015 στις 10:36 Ο PiDefiner: #10.600 01-05-15 10:36 σελ. 215-216 είναι εκτός ύλης ή τις ξέρουμε μόνο θεωρητικά; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 528 529 530 531 532 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Μου είπε κάτι ο μαθηματικός που μου φάνηκε κουφό. Το 0 προς άπειρο, λέει, είναι απροσδιόριστη μορφή και δεν λύνεται χωρίς τροποποίηση. Εγώ όλη τη χρονιά, όποτε συναντούσα 0 προς άπειρο το έγραφα 0 επί 1 προς άπειρο, που είναι 0 επί 0, δηλαδή μηδέν. Και δεν φάνηκε να έχω πρόβλημα πουθενά. Edit: Για όρια μιλάμε, έτσι; Click για ανάπτυξη... Το 0 επι άπειρο ειναι απροσδιόριστη μορφή και χρειάζεται τροποποίηση ώστε να εφαρμόσεις το DLH. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DumeNuke Τιμώμενο Μέλος Ο DumeNuke δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.125 μηνύματα. 22 Απριλίου 2015 στις 00:25 Ο DumeNuke έγραψε: #10.594 22-04-15 00:25 Εγώ πάντα έγραφα όριο(0/άπειρο)=0. Πρέπει να είναι πολύ τρόμπας ο άλλος, για να θέλει να του αναλύσεις πώς βγαίνει... Όσο για το σύμβολο του απείρου, το γράφεις μόνο σε τρεις περιπτώσεις: Π.Ο. Αποτέλεσμα ορίου. Μέσα σε παρένθεση (άπειρο/άπειρο), όταν θες να εφαρμόσεις DLH. Το να χειριστείς το άπειρο ως αριθμό σε πράξεις, δίνει βάση στον εξεταστή να κόψει μόρια. Στο 1ο εξάμηνο ο καθηγητής μας είπε ότι στο Μαθηματικό κόβουν ολόκληρο θέμα άμα δουν να χρησιμοποιείς το άπειρο, καταχρηστικά, ως αριθμό... Μάλλον, για αυτό τους έχει μείνει και κουσούρι τους μαθηματικούς. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 22 Απριλίου 2015 στις 09:30 Ο PiDefiner: #10.595 22-04-15 09:30 Ok, λοιπόν. Απλώς θα το γράφω κατευθείαν. Σε περίπτωση που έχω για παράδειγμα το όριο x/(e^x - 1) όταν το x πάει στο μείον άπειρο, εγώ ξέρω κατευθείαν ότι κάνει συν άπειρο, γιατί "αντικαθιστώντας" παίρνω μείον άπειρο προς -1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γράψω; Θέτω; Το εξηγώ με λόγια; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. johnietraf Πολύ δραστήριο μέλος Ο γιαννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Μαθηματικών (Ιωάννινα) και μας γράφει από ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 1.889 μηνύματα. 23 Απριλίου 2015 στις 00:09 Ο johnietraf: #10.596 23-04-15 00:09 Παιδια η αποδειξη σελιδα 171 ειναι μεσα? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. frofru Εκκολαπτόμενο μέλος Η frofru αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 200 μηνύματα. 23 Απριλίου 2015 στις 00:21 Η frofru έγραψε: #10.597 23-04-15 00:21 Αρχική Δημοσίευση από johnietraf: Παιδια η αποδειξη σελιδα 171 ειναι μεσα? Click για ανάπτυξη... Οχι, ειναι εκτος ύλης ολες οι αποδείξεις της υποπαραγράφου "Τριγωνομετρικά όρια" Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:35 Ο PiDefiner: #10.598 27-04-15 09:35 σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Vold Πολύ δραστήριο μέλος Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.630 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:41 Ο Vold έγραψε: #10.599 27-04-15 09:41 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Ok, λοιπόν. Απλώς θα το γράφω κατευθείαν. Σε περίπτωση που έχω για παράδειγμα το όριο x/(e^x - 1) όταν το x πάει στο μείον άπειρο, εγώ ξέρω κατευθείαν ότι κάνει συν άπειρο, γιατί "αντικαθιστώντας" παίρνω μείον άπειρο προς -1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γράψω; Θέτω; Το εξηγώ με λόγια; Click για ανάπτυξη... Αν το γράψεις κατευθείαν χωρίς εξηγήσεις μάλλον θα σου κόψει κάτι κι ας είναι προφανές πως κάνει τόσο. Μπορείς πολύ απλά να πεις ότι το όριο του e^x κάνει 0 και μετά να κάνεις ολόκληρο το όριο κατευθείαν. Αν θες να είσαι και 100%(αν και δεν νομίζω πως χρειάζεται) μπορείς πάνω στο "=" να γράψεις -οο/-1. Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Click για ανάπτυξη... Αν δεν κάνω λάθος, το σύνολο των μιγαδικών αριθμών είναι υπερσύνολο των πραγματικών. Επομένως, κάθε πραγματικός αριθμός, όπως είπες ανήκει και στο C. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 27 Απριλίου 2015 PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 1 Μαΐου 2015 στις 10:36 Ο PiDefiner: #10.600 01-05-15 10:36 σελ. 215-216 είναι εκτός ύλης ή τις ξέρουμε μόνο θεωρητικά; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 528 529 530 531 532 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Εγώ πάντα έγραφα όριο(0/άπειρο)=0. Πρέπει να είναι πολύ τρόμπας ο άλλος, για να θέλει να του αναλύσεις πώς βγαίνει... Όσο για το σύμβολο του απείρου, το γράφεις μόνο σε τρεις περιπτώσεις: Π.Ο. Αποτέλεσμα ορίου. Μέσα σε παρένθεση (άπειρο/άπειρο), όταν θες να εφαρμόσεις DLH. Το να χειριστείς το άπειρο ως αριθμό σε πράξεις, δίνει βάση στον εξεταστή να κόψει μόρια. Στο 1ο εξάμηνο ο καθηγητής μας είπε ότι στο Μαθηματικό κόβουν ολόκληρο θέμα άμα δουν να χρησιμοποιείς το άπειρο, καταχρηστικά, ως αριθμό... Μάλλον, για αυτό τους έχει μείνει και κουσούρι τους μαθηματικούς. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 22 Απριλίου 2015 στις 09:30 Ο PiDefiner: #10.595 22-04-15 09:30 Ok, λοιπόν. Απλώς θα το γράφω κατευθείαν. Σε περίπτωση που έχω για παράδειγμα το όριο x/(e^x - 1) όταν το x πάει στο μείον άπειρο, εγώ ξέρω κατευθείαν ότι κάνει συν άπειρο, γιατί "αντικαθιστώντας" παίρνω μείον άπειρο προς -1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γράψω; Θέτω; Το εξηγώ με λόγια; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. johnietraf Πολύ δραστήριο μέλος Ο γιαννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Μαθηματικών (Ιωάννινα) και μας γράφει από ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 1.889 μηνύματα. 23 Απριλίου 2015 στις 00:09 Ο johnietraf: #10.596 23-04-15 00:09 Παιδια η αποδειξη σελιδα 171 ειναι μεσα? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. frofru Εκκολαπτόμενο μέλος Η frofru αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 200 μηνύματα. 23 Απριλίου 2015 στις 00:21 Η frofru έγραψε: #10.597 23-04-15 00:21 Αρχική Δημοσίευση από johnietraf: Παιδια η αποδειξη σελιδα 171 ειναι μεσα? Click για ανάπτυξη... Οχι, ειναι εκτος ύλης ολες οι αποδείξεις της υποπαραγράφου "Τριγωνομετρικά όρια" Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:35 Ο PiDefiner: #10.598 27-04-15 09:35 σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Vold Πολύ δραστήριο μέλος Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.630 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:41 Ο Vold έγραψε: #10.599 27-04-15 09:41 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Ok, λοιπόν. Απλώς θα το γράφω κατευθείαν. Σε περίπτωση που έχω για παράδειγμα το όριο x/(e^x - 1) όταν το x πάει στο μείον άπειρο, εγώ ξέρω κατευθείαν ότι κάνει συν άπειρο, γιατί "αντικαθιστώντας" παίρνω μείον άπειρο προς -1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γράψω; Θέτω; Το εξηγώ με λόγια; Click για ανάπτυξη... Αν το γράψεις κατευθείαν χωρίς εξηγήσεις μάλλον θα σου κόψει κάτι κι ας είναι προφανές πως κάνει τόσο. Μπορείς πολύ απλά να πεις ότι το όριο του e^x κάνει 0 και μετά να κάνεις ολόκληρο το όριο κατευθείαν. Αν θες να είσαι και 100%(αν και δεν νομίζω πως χρειάζεται) μπορείς πάνω στο "=" να γράψεις -οο/-1. Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Click για ανάπτυξη... Αν δεν κάνω λάθος, το σύνολο των μιγαδικών αριθμών είναι υπερσύνολο των πραγματικών. Επομένως, κάθε πραγματικός αριθμός, όπως είπες ανήκει και στο C. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 27 Απριλίου 2015 PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 1 Μαΐου 2015 στις 10:36 Ο PiDefiner: #10.600 01-05-15 10:36 σελ. 215-216 είναι εκτός ύλης ή τις ξέρουμε μόνο θεωρητικά; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 528 529 530 531 532 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ok, λοιπόν. Απλώς θα το γράφω κατευθείαν. Σε περίπτωση που έχω για παράδειγμα το όριο x/(e^x - 1) όταν το x πάει στο μείον άπειρο, εγώ ξέρω κατευθείαν ότι κάνει συν άπειρο, γιατί "αντικαθιστώντας" παίρνω μείον άπειρο προς -1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γράψω; Θέτω; Το εξηγώ με λόγια; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
johnietraf Πολύ δραστήριο μέλος Ο γιαννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Μαθηματικών (Ιωάννινα) και μας γράφει από ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 1.889 μηνύματα. 23 Απριλίου 2015 στις 00:09 Ο johnietraf: #10.596 23-04-15 00:09 Παιδια η αποδειξη σελιδα 171 ειναι μεσα? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. frofru Εκκολαπτόμενο μέλος Η frofru αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 200 μηνύματα. 23 Απριλίου 2015 στις 00:21 Η frofru έγραψε: #10.597 23-04-15 00:21 Αρχική Δημοσίευση από johnietraf: Παιδια η αποδειξη σελιδα 171 ειναι μεσα? Click για ανάπτυξη... Οχι, ειναι εκτος ύλης ολες οι αποδείξεις της υποπαραγράφου "Τριγωνομετρικά όρια" Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:35 Ο PiDefiner: #10.598 27-04-15 09:35 σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Vold Πολύ δραστήριο μέλος Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.630 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:41 Ο Vold έγραψε: #10.599 27-04-15 09:41 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Ok, λοιπόν. Απλώς θα το γράφω κατευθείαν. Σε περίπτωση που έχω για παράδειγμα το όριο x/(e^x - 1) όταν το x πάει στο μείον άπειρο, εγώ ξέρω κατευθείαν ότι κάνει συν άπειρο, γιατί "αντικαθιστώντας" παίρνω μείον άπειρο προς -1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γράψω; Θέτω; Το εξηγώ με λόγια; Click για ανάπτυξη... Αν το γράψεις κατευθείαν χωρίς εξηγήσεις μάλλον θα σου κόψει κάτι κι ας είναι προφανές πως κάνει τόσο. Μπορείς πολύ απλά να πεις ότι το όριο του e^x κάνει 0 και μετά να κάνεις ολόκληρο το όριο κατευθείαν. Αν θες να είσαι και 100%(αν και δεν νομίζω πως χρειάζεται) μπορείς πάνω στο "=" να γράψεις -οο/-1. Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Click για ανάπτυξη... Αν δεν κάνω λάθος, το σύνολο των μιγαδικών αριθμών είναι υπερσύνολο των πραγματικών. Επομένως, κάθε πραγματικός αριθμός, όπως είπες ανήκει και στο C. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 27 Απριλίου 2015 PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 1 Μαΐου 2015 στις 10:36 Ο PiDefiner: #10.600 01-05-15 10:36 σελ. 215-216 είναι εκτός ύλης ή τις ξέρουμε μόνο θεωρητικά; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 528 529 530 531 532 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Παιδια η αποδειξη σελιδα 171 ειναι μεσα? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
frofru Εκκολαπτόμενο μέλος Η frofru αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 200 μηνύματα. 23 Απριλίου 2015 στις 00:21 Η frofru έγραψε: #10.597 23-04-15 00:21 Αρχική Δημοσίευση από johnietraf: Παιδια η αποδειξη σελιδα 171 ειναι μεσα? Click για ανάπτυξη... Οχι, ειναι εκτος ύλης ολες οι αποδείξεις της υποπαραγράφου "Τριγωνομετρικά όρια" Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:35 Ο PiDefiner: #10.598 27-04-15 09:35 σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Vold Πολύ δραστήριο μέλος Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.630 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:41 Ο Vold έγραψε: #10.599 27-04-15 09:41 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Ok, λοιπόν. Απλώς θα το γράφω κατευθείαν. Σε περίπτωση που έχω για παράδειγμα το όριο x/(e^x - 1) όταν το x πάει στο μείον άπειρο, εγώ ξέρω κατευθείαν ότι κάνει συν άπειρο, γιατί "αντικαθιστώντας" παίρνω μείον άπειρο προς -1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γράψω; Θέτω; Το εξηγώ με λόγια; Click για ανάπτυξη... Αν το γράψεις κατευθείαν χωρίς εξηγήσεις μάλλον θα σου κόψει κάτι κι ας είναι προφανές πως κάνει τόσο. Μπορείς πολύ απλά να πεις ότι το όριο του e^x κάνει 0 και μετά να κάνεις ολόκληρο το όριο κατευθείαν. Αν θες να είσαι και 100%(αν και δεν νομίζω πως χρειάζεται) μπορείς πάνω στο "=" να γράψεις -οο/-1. Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Click για ανάπτυξη... Αν δεν κάνω λάθος, το σύνολο των μιγαδικών αριθμών είναι υπερσύνολο των πραγματικών. Επομένως, κάθε πραγματικός αριθμός, όπως είπες ανήκει και στο C. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 27 Απριλίου 2015 PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 1 Μαΐου 2015 στις 10:36 Ο PiDefiner: #10.600 01-05-15 10:36 σελ. 215-216 είναι εκτός ύλης ή τις ξέρουμε μόνο θεωρητικά; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 528 529 530 531 532 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αρχική Δημοσίευση από johnietraf: Παιδια η αποδειξη σελιδα 171 ειναι μεσα? Click για ανάπτυξη... Οχι, ειναι εκτος ύλης ολες οι αποδείξεις της υποπαραγράφου "Τριγωνομετρικά όρια" Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:35 Ο PiDefiner: #10.598 27-04-15 09:35 σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Vold Πολύ δραστήριο μέλος Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.630 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:41 Ο Vold έγραψε: #10.599 27-04-15 09:41 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Ok, λοιπόν. Απλώς θα το γράφω κατευθείαν. Σε περίπτωση που έχω για παράδειγμα το όριο x/(e^x - 1) όταν το x πάει στο μείον άπειρο, εγώ ξέρω κατευθείαν ότι κάνει συν άπειρο, γιατί "αντικαθιστώντας" παίρνω μείον άπειρο προς -1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γράψω; Θέτω; Το εξηγώ με λόγια; Click για ανάπτυξη... Αν το γράψεις κατευθείαν χωρίς εξηγήσεις μάλλον θα σου κόψει κάτι κι ας είναι προφανές πως κάνει τόσο. Μπορείς πολύ απλά να πεις ότι το όριο του e^x κάνει 0 και μετά να κάνεις ολόκληρο το όριο κατευθείαν. Αν θες να είσαι και 100%(αν και δεν νομίζω πως χρειάζεται) μπορείς πάνω στο "=" να γράψεις -οο/-1. Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Click για ανάπτυξη... Αν δεν κάνω λάθος, το σύνολο των μιγαδικών αριθμών είναι υπερσύνολο των πραγματικών. Επομένως, κάθε πραγματικός αριθμός, όπως είπες ανήκει και στο C. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 27 Απριλίου 2015 PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 1 Μαΐου 2015 στις 10:36 Ο PiDefiner: #10.600 01-05-15 10:36 σελ. 215-216 είναι εκτός ύλης ή τις ξέρουμε μόνο θεωρητικά; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 528 529 530 531 532 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Vold Πολύ δραστήριο μέλος Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.630 μηνύματα. 27 Απριλίου 2015 στις 09:41 Ο Vold έγραψε: #10.599 27-04-15 09:41 Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Ok, λοιπόν. Απλώς θα το γράφω κατευθείαν. Σε περίπτωση που έχω για παράδειγμα το όριο x/(e^x - 1) όταν το x πάει στο μείον άπειρο, εγώ ξέρω κατευθείαν ότι κάνει συν άπειρο, γιατί "αντικαθιστώντας" παίρνω μείον άπειρο προς -1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γράψω; Θέτω; Το εξηγώ με λόγια; Click για ανάπτυξη... Αν το γράψεις κατευθείαν χωρίς εξηγήσεις μάλλον θα σου κόψει κάτι κι ας είναι προφανές πως κάνει τόσο. Μπορείς πολύ απλά να πεις ότι το όριο του e^x κάνει 0 και μετά να κάνεις ολόκληρο το όριο κατευθείαν. Αν θες να είσαι και 100%(αν και δεν νομίζω πως χρειάζεται) μπορείς πάνω στο "=" να γράψεις -οο/-1. Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Click για ανάπτυξη... Αν δεν κάνω λάθος, το σύνολο των μιγαδικών αριθμών είναι υπερσύνολο των πραγματικών. Επομένως, κάθε πραγματικός αριθμός, όπως είπες ανήκει και στο C. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 27 Απριλίου 2015 PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 1 Μαΐου 2015 στις 10:36 Ο PiDefiner: #10.600 01-05-15 10:36 σελ. 215-216 είναι εκτός ύλης ή τις ξέρουμε μόνο θεωρητικά; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 528 529 530 531 532 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 530 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ.
Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: Ok, λοιπόν. Απλώς θα το γράφω κατευθείαν. Σε περίπτωση που έχω για παράδειγμα το όριο x/(e^x - 1) όταν το x πάει στο μείον άπειρο, εγώ ξέρω κατευθείαν ότι κάνει συν άπειρο, γιατί "αντικαθιστώντας" παίρνω μείον άπειρο προς -1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γράψω; Θέτω; Το εξηγώ με λόγια; Click για ανάπτυξη... Αν το γράψεις κατευθείαν χωρίς εξηγήσεις μάλλον θα σου κόψει κάτι κι ας είναι προφανές πως κάνει τόσο. Μπορείς πολύ απλά να πεις ότι το όριο του e^x κάνει 0 και μετά να κάνεις ολόκληρο το όριο κατευθείαν. Αν θες να είσαι και 100%(αν και δεν νομίζω πως χρειάζεται) μπορείς πάνω στο "=" να γράψεις -οο/-1. Αρχική Δημοσίευση από PiDefiner: σελ. 92 "Εύκολα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι και κάθε εξίσωση δευτέρου βαθμού με πραγματικούς συντελεστές έχει πάντα λύση στο σύνολο C." Γιατί πάντα; Επειδή και οι πραγματικές λύσεις μπορούν να γραφούν σαν x1+0i; Click για ανάπτυξη... Αν δεν κάνω λάθος, το σύνολο των μιγαδικών αριθμών είναι υπερσύνολο των πραγματικών. Επομένως, κάθε πραγματικός αριθμός, όπως είπες ανήκει και στο C. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
PiDefiner Δραστήριο μέλος Ο PiDefiner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα. 1 Μαΐου 2015 στις 10:36 Ο PiDefiner: #10.600 01-05-15 10:36 σελ. 215-216 είναι εκτός ύλης ή τις ξέρουμε μόνο θεωρητικά; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
σελ. 215-216 είναι εκτός ύλης ή τις ξέρουμε μόνο θεωρητικά; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.