Γεια σας παιδια ειμαι καινουργιος στο site,μου φενετε πολυ ωραιο και ενδιαφερον.

Θα ηθελα ομως την βοηθεια σας παρακαλω και την χρειαζομαι αμεσσα!

Ειμαι μαθητης 3ης Λυκειου και εχω επιλεξει Τεχνολογικη κατευθυνση με μαθημα επιλογης Μαθηματικα Γεν.
Το θεμα ειναι οτι κανω στο σχολειο μαθημα ΑΟΘ αλλα ποτε δεν εδινα σημασια στο μαθημα γιατι δεν ηθελα να το δωσω Πανελλαδικες.Προσφατα ομως συμπερανα οτι ειναι ενα βατο μαθημα με σχετικα μικρη υλη και αμα το διαβασω θα μπορω να βγαλω καποια παραπανω μορια στις Πανελλαδικες γραφοντας εναν βαθμο τουλαχιστον 16.5-17(αναλογα με τα υπολοιπα μαθημα,βαση υπολογισμων που εχω κανει).
Για το λογο αυτο εκανα 4 μαθημα ιδιαιτερα φτανοντας στο 3ο κεφαλαιο βιαστικα βιαστικα.Αλλα δυσκολευομαι να αποφασησω αν αξιζει να το δηλωσω ως μαθημα στις Πανελλαδικες θυσιαζοντας χρονο απο καποια αλλα μαθηματα(ή ελευθερο χρονο) για να φτασω στο (ικανοποιητικο) επιπεδο του σχολειου καθως στο 1ο τετραμηνο πειρα 14!
Γι'αυτο θα σας παρακαλουσα να μου πειτε την γνωμη σας για την δυσκολια του μαθηματος και αν καποιος που ουσιαστικα ξερει βασικα πραματα,αν αρχισει να διαβαζει τωρα (χωρις ομως να ξοδευει,πολυ χρονο απο την ημερα του) θα μπορεσει να γραψει ενα 17 τουλαχιστον.
ΚΑΙ ΑΝ καποιος μπορει να μου πει που κυμενετε το ποσοστο των μαθητων που γραφουν πανω απο 16-17 θα του ειμουν ευγνωμων.
Σας ευχαριστω πολυ
Γεια σου Solid,
Στην ερώτηση σου για το αν ξεκινήσει κάποιος να διαβάζει τώρα, πόσο θα γράψει, δεν μπορώ να σου απαντήσω με περισσή σιγουριά. Βλέπεις, ο βαθμός που θα γράψεις στο τέλος είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων, όπως:
1) Πόσο πραγματικά θα διαβάσεις και τι εννοείς "χωρίς όμως να ξοδεύει πολύ χρόνο από την ημέρα του".
2) Τι θέματα θα πέσουν.
3) Αν θα κολλήσει το μυαλό σου την ώρα που θα γράφεις.
Μπορώ όμως να σου πω δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα από την περσινή χρονιά, που ανέλαβα δύο μαθητές μέσα στην χρονιά. Υπενθυμίζω ότι τα περσινά θέματα ήταν αρκετά βατά, μέτριας θα έλεγα δυσκολίας.
Ο πρώτος μαθητής που ανέλαβα με πήρε τέλη Γενάρη. Κάναμε ένα δίωρο την εβδομάδα, και κυριολεκτικά τον έσκισα στις ασκήσεις. Ο ίδιος ήταν πολύ πρόθυμος να δουλέψει και διάβασε σαν σκυλί την θεωρία. Βγάλαμε την ύλη μια φορά μέχρι τέλη Απριλίου και μετά κάναμε μια mini επανάληψη. Το Σαββατοκύριακο πριν δώσει, κάναμε δύο μαθήματα. Το παιδί πήγε και έγραψε 100 στα 100.
Ο δεύτερος μαθητής που ανέλαβα με πήρε αρχές Μαΐου. Ναι, καλά διάβασες, 10 μέρες πριν τις εξετάσεις. Το παιδί μέχρι τότε δεν είχε ιδέα για τις ΑΟΘ, απλά πηγαινόφερνε τα βιβλία. Κάναμε πέντε τρίωρα (ένα για κάθε κεφάλαιο), όσα προλαβαίνει να κάνει ένας άνθρωπος φυσικά, και μάλιστα καταμεσής των εξετάσεων. Δεν μπορώ να πω ότι διάβασε θεωρία (είμαι σίγουρος ότι οι περισσότερες από τις μονάδες που έχασε ήταν στα θέματα θεωρίας), αλλά ήταν έξυπνος και έπιανε με την μία τον τρόπο λύσης των ασκήσεων. Στο τέλος έγραψε 60 στα 100, δηλαδή 12.
Με λίγα λόγια, μπορώ να σου πω πως θα σε συμβούλευα να το δηλώσεις, αλλά πρέπει φυσικά να σου υπενθυμίσω πως δεν θα γράψεις όσο νομίζεις αν το πάρεις στην πλάκα. Και τα δυο παιδιά που σου ανέφερα, πήραν το μάθημα στα σοβαρά. Ναι, είναι ένα εύκολο μάθημα, αλλά αν πας αδιάβαστος θα είναι το πιο δύσκολο μάθημα του κόσμου.
Επίσης, υπάρχει και ένα ακόμη θέμα. Έχεις κάνει την αίτηση για τις πανελλήνιες; Γιατί αν την έχεις κάνει, δεν είμαι σίγουρος για το αν μπορείς να την τροποποιήσεις. Για αυτό μπορεί να σε ενημερώσει ο διευθυντής του σχολείου σου. Επίσης, έχε υπόψιν σου πως η προθεσμία λήγει στις 25 Φεβρουαρίου, δηλαδή αύριο. Για αυτό, πρέπει να κινηθείς γρήγορα.
Όσον αφορά τα ποσοστά που ζητάς, ιδού:
Το ποσοστό των παιδιών που έγραψε από 18 έως 20 ήταν:
2007: 32,66&
2008: 23,65%
2009: 28,50%
2010: 31,45%
Για βαθμούς από 15 έως 17,9 έχουμε:
2007: 22,88%
2008: 21,55%
2009: 22,46%
2010: 19,53%
Περισσότερα στοιχεία:
https://ypepth.opengov.gr/panaretos/wp-content/uploads/2010/07/vathmologies_2010-05jl102.xls