Βοήθεια/Απορίες στη Χημεία

n= m/Mr ωραία ? Εαν εχουμε Αζωτο ( Ν2) με Ατομικο βαρος 14 πως βρισκουμε τα μολ ? Ειναι πολυ απλο το ξερω αλλα εχω κολλησει -_-

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Xρειάζεται και να σου δίνει και τη μάζα:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έτσι σκέτη είναι η άσκηση;Μήπως μπορείς να το βρεις στοιχειομετρικά;

Ξέρει κανείς ποιό είναι το καρβοξυλικό οξύ,η κετόνη,η αλδευδη,η αλκοόλη με τα λιγότερα άτομα C????:sick::s

Ξέρει κανείς ποιό είναι το καρβοξυλικό οξύ,η κετόνη,η αλδευδη,η αλκοόλη με τα λιγότερα άτομα C????:sick::s

ΚΑΡΒΟΞΥΛΙΚΟ ΟΞΥ είναι το ΗCOOH
KETONΗ είναι η CH3 C CH3 και το Ο με διπλό δεσμό στον μεσαίο άνθρακα .
και AΛΚΟΟΛΗ CH3OH

ΚΑΡΒΟΞΥΛΙΚΟ ΟΞΥ είναι το ΗCOOH
KETONΗ είναι η CH=O
και AΛΚΟΟΛΗ CH3OH
ευχαριστω μεγαλε!!

KETONΗ είναι η CH=O
Αυτό είναι αλδεϋδη.Η κετόνη έχει τουλάχιστον 3 άνθρακες.

Αυτό είναι αλδεϋδη.Η κετόνη έχει τουλάχιστον 3 άνθρακες.

sorry όταν πόσταρα ήμουν αλλού (χιχι) . First post updated !

ευχαριστω!:no1:

γεια σας, ειμαι θεωρητικη κ αυριο γραφουμε χημεια γενικης και οπως καταλαβαινετε δεν εχω καταλαβει τιποτα!
μηπως μπορειτε να βοηθησετε στα παρακατω?
3,3 διμεθυλοβουτανικο οξυ
2,3- διχλωρο1.3βουταδιενιο
3,3,4-τριμεθυλο-2πεντανονη
4-μεθυλο-2-πεντανονη
3,3-διμθυλο-βουτανικο οξυ

ευχαριστω

γεια σας, ειμαι θεωρητικη κ αυριο γραφουμε χημεια γενικης και οπως καταλαβαινετε δεν εχω καταλαβει τιποτα!
Ωραία δικαιλογία.Πες απλά πως δε διαβάζεις,δε θα σε φάμε.

Μπορει κανεις να μου πει πως γραφεται το
1-υδρο-5-εξανικο οξυ
και το 2-υδρο-5-εξανικο οξυ?

Μπορει κανεις να μου πει πως γραφεται το
1-υδρο-5-εξανικο οξυ
και το 2-υδρο-5-εξανικο οξυ?
Δεν στέκουν αυτές οι ονομασίες

Συνημμένα

παιδια σασ δινω μια ασκηση που με ψιλομπερδεψε αν μπορειται δωστε μου τη λυση....λοιπον:2,8 lit αεριου αλκενιου σε stp καηκαν πληρως με οξυγονο.τα καυσαερια μετα την ψυξη τουσ διοχετευθηκαν σε υδατικο διαλυμα Ca(OH)2 οποτε σχηματισαν 50 γρ λευκου ιζιματοσ
α)ποιεσ ειναι οι χημικεσ εξισωσεις των αντιδρασεων που πραγματοποιηθηκαν?
β)ποιοσ ειναι ο ΜΤ του αλκενιου και ποια ταδυνατα συντακτικα ισομερη του?

παιδια σασ δινω μια ασκηση που με ψιλομπερδεψε αν μπορειται δωστε μου τη λυση....λοιπον:2,8 lit αεριου αλκενιου σε stp καηκαν πληρως με οξυγονο.τα καυσαερια μετα την ψυξη τουσ διοχετευθηκαν σε υδατικο διαλυμα Ca(OH)2 οποτε σχηματισαν 50 γρ λευκου ιζιματοσ
α)ποιεσ ειναι οι χημικεσ εξισωσεις των αντιδρασεων που πραγματοποιηθηκαν?
β)ποιοσ ειναι ο ΜΤ του αλκενιου και ποια ταδυνατα συντακτικα ισομερη του?
:bye: α)CνΗ2ν: V=2,8l αρα n=V/Vm=0,125mol
CνH2ν + 3ν/2 Ο2 ----> ν CO2 + ν Η2Ο (1η αντιδραση)
Ο,125mol 0,125νmol
CO2 + Ca(OH)2 -----> CaCO3 + H2O (2η αντιδραση)​
0,125ν mol 0,125ν mol
το λευκο ίζημα ειναι το ανθρακικο ασβεστιο και γι αυτο ισχυει: n=m/mr=50/100=0,5mol.οποτε 0,125ν=0,5---->ν=4.αρα προκειται για το αλκενιο C4H8
β)τα συντ.ισομερη ειναι τα: 1-βουτενιο 2-βουτενιο και μεθυλοπροπενιο

ευχαριστω πολυ

παιδια ανεβαζω αλλη μια ασκηση...επειδη δυσκολευομαι στον ογκο του αερα....λοιπον...ορισμενη ποσοτητα αιθανολης αφηδατωνεται πληρως οποτε παραγονται 11,2 λιτ αλκενιου Α σε stp
a)ποια ειναι η μαζα της αιθανολης που αφηδατωνεται??
β)ποιοσ ογκος αερα (20% Ο2-80%Ν2)σε stp απαιτειται για την πληρη καυση του αλκενιου Α
Γ)να γραφει η χημικη εξισωση πολυμερισμου του αλκενιου Α. αν η σχετικη μοριακη μαζα του πολυμερουσ ειναι 42000 να βρεθει ο αριθμος των μοριων του μονομερουσ που περιεχονται στο μοριο του πολυμερουσ...

Δεν στέκουν αυτές οι ονομασίες
εννοεις την ονοματολογια τους;
-----------------------------------------
Εννοεις την ονοματολογια τους...

παιδια μηπως εχετε καταλαβει στις ομολογες σειρες πως τελος παντων βγαζουμε τον γενικο μοριακο τυπο?
π.χ. αλκανιο, CvH2v+2... κτλ...?:(

παιδια μηπως εχετε καταλαβει στις ομολογες σειρες πως τελος παντων βγαζουμε τον γενικο μοριακο τυπο?
π.χ. αλκανιο, CvH2v+2... κτλ...?:(
Νομιζω σε αυτα δεν χρειαζεται αποδειξη,το θεωρεις δεδομενο τν γενικο τυπο:iagree:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back