Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catherine1994
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι. Γιατί πρέπει ΣF=0 και στη διεύθυνση της κίνησης ασκείται η οριζόντια συνιστώσα του βάρους, άρα θα πρέπει να υπάρχει αντίθετη δύναμη ώστε να την εξουδετερώνειΛοιπον εχω ερωτηση...σωμα κινειται πανω σε κεκλιμενο με σταθερη ταχυτητα.Εχει τριβη και γιατι?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ricky
Εκκολαπτόμενο μέλος
Λοιπον εχω ερωτηση...σωμα κινειται πανω σε κεκλιμενο με σταθερη ταχυτητα.Εχει τριβη και γιατι?
Αν δεν υπήρχε τριβή η συνισταμένη δύναμη στη διεύθυνση κίνησης θα ήταν μη μηδενική και συνεπώς θα υπήρχε επιτάχυνση.
*Maria (^_^)*
Πολύ δραστήριο μέλος
Την Τρίτη γράφω Φυσική και δεν μπορώ να θυμάμαι όλους τους τύπους απ' έξω ...έχω μπερδέψει τα μπούτια μου...
Κι έχω δυσκολευτεί σε μία άσκηση.. Ένα σώμα αφήνεται να γλιστρήσει από την κορυφή λείου κεκλιμένου επιπέδου,γωνίας κλίσης φ=30 μοίρες. Α) Να σχεδιάσετε τις δυνάμεις που δέχεται το σώμα και να εφαρμόσετε το θεμελιώδη νόμο της Μηχανικής για την περίπτωση αυτή. Β) Να υπολογίσετε την επιτάχυνση με την οποία θα κινηθεί το σώμα.
Help!!!
Την Τρίτη γράφω Φυσική και δεν μπορώ να θυμάμαι όλους τους τύπους απ' έξω ...έχω μπερδέψει τα μπούτια μου...
Κι έχω δυσκολευτεί σε μία άσκηση.. Ένα σώμα αφήνεται να γλιστρήσει από την κορυφή λείου κεκλιμένου επιπέδου,γωνίας κλίσης φ=30 μοίρες. Α) Να σχεδιάσετε τις δυνάμεις που δέχεται το σώμα και να εφαρμόσετε το θεμελιώδη νόμο της Μηχανικής για την περίπτωση αυτή. Β) Να υπολογίσετε την επιτάχυνση με την οποία θα κινηθεί το σώμα.
ημ30°=Bx/B <=> Bx=B * ημ30° <=> Βχ=m*g* ½ <=>Βχ= 5m N
Πρώτος Νόμος Νεύτωνα
ΣFy=0
Ν-By=0
N=By
N=m*5√3 N
Άξονας χ:
Δεύτερος Νόμος Νεύτωνα = Θεμελιώδης νόμος Μηχανικής.
ΣFx= m *a
Βχ= m*a
5m=m*a
a=5 m/sec²
jjoohhnn
Εκκολαπτόμενο μέλος
*Maria (^_^)*
Πολύ δραστήριο μέλος
*Maria (^_^)*
Πολύ δραστήριο μέλος
Από ακίνητο πυροβόλο,του οποίου η μάζα είναι Μ=1.000 kg, εκτοξεύεται βλήμα μάζας μ=1 kg με οριζόντια ταχύτητα Uo=1.000 m/s.
Α) Πόση ταχύτητα αποκτά το πυροβόλο μετά την εκπυρσοκρότηση? Β) Αν το πυροβόλο έχει με το δάπεδο συντελεστή τριβής ολίσθησης μ=0,05, για πόσο χρόνο θα κινηθεί?
Δεν μπορώ να καταλάβω πως λύνεται..
Dias
Επιφανές μέλος
Από ακίνητο πυροβόλο,του οποίου η μάζα είναι Μ=1.000 kg, εκτοξεύεται βλήμα μάζας μ=1 kg με οριζόντια ταχύτητα Uo=1.000 m/s. Α) Πόση ταχύτητα αποκτά το πυροβόλο μετά την εκπυρσοκρότηση? Β) Αν το πυροβόλο έχει με το δάπεδο συντελεστή τριβής ολίσθησης μ=0,05, για πόσο χρόνο θα κινηθεί?
*Maria (^_^)*
Πολύ δραστήριο μέλος
alex2395
Δραστήριο μέλος
ομως εκανα λαθος απροσεξιας σε μια ερωτηση η οποια επιανε 2 βαθμους(ελεος)
αντε να δουμε τι πηρα
johny15
Νεοφερμένος
giorgos147
Νεοφερμένος
Στην ύλη στο διαγώνισμα, δυστυχώς θα έχεις τα πάντα.
Ε.Ο.Κ., επιταχυνόμενες και επιβραδυνόμενες ταχύτητες, Α.Δ.Ο., Θ.Μ.Κ.Ε., νόμους Νεύτωνα.
Αυτά είναι που πρέπει σίγουρα να γνωρίζεις και τα οποία, δυστυχώς, απαρτίζουν το βιβλίο.
spyrosk
Νεοφερμένος
ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΜΕΓΕΘΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
με υποθέματα
1. Μονάδες Μήκους
2. Μονάδες Βάρους
3. ........ κτλ
Guest 018946
Επισκέπτης
mariophys
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αυτό σημαίνει ότι:
Αν υποθέσουμε οτι σε χρόνο t1 φτάνει οπου ο ήχος από την εκπυρσοκρότηση του όπλου καταγραφεται στον ανιχνευτή, το βλήμα έχει ήδη φτάσει στο στόχο, έχει συγκρουστεί και ο ήχος της κρόυσης καταγράφεται από τον ανιχνευτή. Δηλαδή το φαινόμενο της καταγραφής του ήχουν κρούσης αναλύεται στο εξής: Το βλήμμα διανύει διάστημα S σε κάποιο χρόνο t' με ταχύτητα Uβλήματος, και σε έναν άλλο χρόνο t'' το ηχητικό κύμα της σύγκρουσης φτάνει στον ανιχνευτή. Προσοχή δε t1=t' + t''
Αν δεν τα καταφέρεις θα σου δώσω τη λύση.
Guest 018946
Επισκέπτης
mariophys
Εκκολαπτόμενο μέλος
Guest 018946
Επισκέπτης
spurakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
υ=υ0-αt-->υ0=?
υ=υ0+ατ-->α=?
l=1/2*at^2-->a=?
l=1/2*at^2-->t=?
l=u0*t+1/2*at^2-->a=?
Εχω βρει καποιες λυσεις αλλα δεν ξερω αν ειναι σωστες..μπορει καποιος να με βοηθησει εγκαιρα?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 118 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- Magigi
- Panatha mono
- phleidhs
- pnf292
- Marel
- Jesse_
- SoyN
- carnage
- Ilovemycats27
- Hased Babis
- Maynard
- Unboxholics
- nearos
- iiTzArismaltor_
- Sofos Gerontas
- AnnaRd
- Γατέχων
- Abiogenesis
- Than003
- Startx0
- Lifelong Learner
- Enhypen
- love_to_learn
- Γιώτα Γιαννακού
- suaimhneas
- Νομάρχης
- dsmir
- Leo komm
- Helen06
- velentzakoss
- BillyTheKid
- constansn
- arko
- BatGuin
- Ness
- Wonderkid
- Ιωάννης1234
- ilovekpop
- Scandal
- aslanidou.
- suuuuiiii
- ειδήμων
- spring day
- Peter Pan13
- hello1234
- Μαριαννα20
- P.Dam.
- flaura
- Mewmaw
- a namaves
- Marcos.Kis
- desperate-ambitious!
- tsiobieman
- Jojo K
- arapakos
- American Economist
- ager
- ister
- το κοριτσι του μαη
- Superhuman
- katapliksi
- Outer Banks
- Cat lady
- _Aggelos123
- Κώστας 7708
- Katerinaki13
- Anxious
- El_
- ssalex
- Angie_b
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.