Βοήθεια/Απορίες στη Φυσική Προσανατολισμού

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, Μαθητής Α' γυμνασίου και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 9,551 μηνύματα.
πρωτη φορα στα χρονικα προ εξετασεων προειδοποιει για τα θεματα.ελπιζω αυριο οι υποψηφιοι να μην βριζουν την εεφ.αυτο που λεει οχι τεχνικες επιλυσεις δεν νομιζω οτι θα αρεσει στους υποψηφιους παντως!
Εξτρημ τεχνικες επιλυσης για λιγους δεν ειναι αυτο η φυσικη . Θεματα να κυλανε ομορφα να βαλουν, χωρις ιντριγκες και αμφιβολιες, αυτο ειναι φυσικη. Η φυσικη ειναι τιμια επιστημη.
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,239 μηνύματα.
Το θεμα του χρονου που θιγουν ειναι για εμενα το σημαντικοτερο!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Το ξερω οτι εχεις δικιο αλλα σε τετοιου ειδους ασκησεις χανεις λιγο την καθαροτητα της σκεψης σου γιατι συμβαινουν πολλά πραγματα ταυτοχρονα.

Δεν έχεις καθόλου άδικο σε αυτό. Αλλά να θυμάσαι οτι εαν πέσεις με τα μούτρα σε ένα πρόβλημα,και δεν δώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου να το επεξεργαστεί, μπορεί να καταλήξεις να κάνεις "κύκλους" για πάρα πολύ ώρα.

Συνήθως αυτός είναι ο λόγος που πολλά παιδιά δυσκολεύονται με τα μαθηματικά και την φυσική. "Επιτίθονται" στο πρόβλημα πάρα πολύ γρήγορα και δίνουν εκεί μάχη με εξισώσεις για να βγάλουν κάποιο αποτέλεσμα. Εαν γίνει αυτό, το παιχνίδι χάθηκε. Πρώτη σου έγνοια πρέπει να είναι να αντιληφθείς το πρόβλημα και το τι συμβαίνει σε αυτό. Έπειτα καταστρώνεις ένα σχέδιο δράσης. Συνήθως στην φυσική η πιο απλή εξήγηση είναι και η καλύτερη. Και το μυαλό παράγει τις πιο απλές εξηγήσεις όταν είναι σε ηρεμία.

Ξέρω οτι υπάρχει πίεση χρόνου. Αλλά καλύτερα να φας 10 λεπτά για να σκεφτείς το πρόβλημα, και 10 λεπτά για να το γράψεις παρά να φας 40 λεπτά να προσπαθείς να το λύσεις "πετόντας" του ότι γνώσεις έχεις,για να αντιληφθείς στο τέλος οτι έφαγες 40 λεπτά και οτι δεν το έχεις λύσει ακόμα.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top