johngreek_mad
Δραστήριο μέλος

τα σχόλια από κάτω πρέπει να τα ξέρεις όσο καλά ξέρεις και το κείμενο... Πρέπει να τα διαβάσεις άααπειρες φορές αλλά όχι κτ αναγκη να κάτσεις να τα μάθεις απ εξω.. Απλά να σού ρχονται αυτόματα μαζί με το κείμενο.. Είναι πολ΄θ σημαντικά και βοηθάν σε όλες τις ερωτήσεις!! κυρίς γραμματολογικές και σ αυτές με τα σχήματα λόγου
Εδωσε, περασε

-----------------------------------------
Σε όσους δίνουν πανελλήνιες:μην σκοτώνεστε να διαβάζετε πολλά βοηθητικά..Ένα φτάνει και κυρίως τα σχόλια του βιβλίου..Δώστε περισσότερη σημασία στους καθηγητές του σχολείου γιατί αυτοί διορθώνουν στις Πανελλαδικές σύμφωνα με τις συστάσεις του Υπουργείου και ως εκ τούτου ξέρουν τι πρέπει να γράψετε κ τι να αποφύγετε...Μην χάνεστε με τις πολλές σημειώσεις απο τα φροντιστήρια.
δεν ειμαι και τοσο σιγουρος...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
geokan
Νεοφερμένο μέλος

Στη Λογοτεχνία κάτω από τα κείμενα έχει αρκετά σχόλια.....η καθηγήτριά μου έχει φαγωθεί να τα ξέρω πάρα πολύ καλά,,,μήπως ξέρετε σε τί χρησιμεύουν και πως μπορούν να μπουν σαν ερώτηση;;; Λογικά σε συνδυαστική;;Για παράδειγμα στα σχόλια του Κρητικού γράφει για την Ερωφίλη,τους Ελεύθερους Πολιορκημένους κλπ...Αυτά τι δουλειά έχουν;;;![]()
Τα σχόλια του βιβλίου να τα ξέρεις σαν τ'όνομά σου. Φέτος έπεσε ερώτηση της οποίας η απάντηση ήταν 4 γραμμές από το σχόλιο του βιβλίου. Τα βοηθήματα ναι μεν είναι καλά αλλά μην μπεις στη διαδικασία να μαθαίνεις ολόκληρα κατεβατά απ'έξω. Μάθαινε όσα περισσότερα μπορείς (μάθαινε σημαίνει κατανόησε) και προσπάθησε να τα γράφεις με έναν δικό σου τρόπο προσπαθώντας παράλληλα να αφομοιώσεις -όσο μπορείς- το ύφος του λογοτεχνικού λόγου. Απ'ό,τι καταλαβαίνεις είναι ένα μάθημα που θέλει πολύ διάβασμα. Εγώ αυτήν την τακτική ακολούθησα κ έγραψα 19,1.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maraki love
Διάσημο μέλος

Τα σχόλια του βιβλίου να τα ξέρεις σαν τ'όνομά σου. Φέτος έπεσε ερώτηση της οποίας η απάντηση ήταν 4 γραμμές από το σχόλιο του βιβλίου. Τα βοηθήματα ναι μεν είναι καλά αλλά μην μπεις στη διαδικασία να μαθαίνεις ολόκληρα κατεβατά απ'έξω. Μάθαινε όσα περισσότερα μπορείς (μάθαινε σημαίνει κατανόησε) και προσπάθησε να τα γράφεις με έναν δικό σου τρόπο προσπαθώντας παράλληλα να αφομοιώσεις -όσο μπορείς- το ύφος του λογοτεχνικού λόγου. Απ'ό,τι καταλαβαίνεις είναι ένα μάθημα που θέλει πολύ διάβασμα. Εγώ αυτήν την τακτική ακολούθησα κ έγραψα 19,1.
και εγώ φέτος έδωσα πανελλήνιες

aristotelis13
Νεοφερμένο μέλος

γιατι θα ξαναδωσεις?Στη Λογοτεχνία κάτω από τα κείμενα έχει αρκετά σχόλια.....η καθηγήτριά μου έχει φαγωθεί να τα ξέρω πάρα πολύ καλά,,,μήπως ξέρετε σε τί χρησιμεύουν και πως μπορούν να μπουν σαν ερώτηση;;; Λογικά σε συνδυαστική;;Για παράδειγμα στα σχόλια του Κρητικού γράφει για την Ερωφίλη,τους Ελεύθερους Πολιορκημένους κλπ...Αυτά τι δουλειά έχουν;;;![]()
stefanosK
Δραστήριο μέλος

γιατι θα ξαναδωσεις?
Το μηνυμα το έγραψε στις 12-08-08.
eco-warrior
Πολύ δραστήριο μέλος

:wow::wow::wow:Το μηνυμα το έγραψε στις 12-08-08.
maraki love
Διάσημο μέλος

γιατι θα ξαναδωσεις?
γιατί να ξαναδώσω;; αφού πέρασα εκεί που ήθελα! μαζόχα είμαι;

superman
Δραστήριο μέλος

γιατί να ξαναδώσω;; αφού πέρασα εκεί που ήθελα! μαζόχα είμαι;:xixi:

τι ενδιαφερουσα συζητηση....
aristotelis13
Νεοφερμένο μέλος

superman
Δραστήριο μέλος

maraki love
Διάσημο μέλος

δεν το ειδα![]()
δε πειράζει μωρέ,αλλά τελικά τα έμαθα τα σχολια,πάλι καλαά δηλαδή, αλλιώς ....

annoula
Εκκολαπτόμενο μέλος

THANASIS_freez
Νεοφερμένο μέλος

johngreek_mad
Δραστήριο μέλος

THANASIS_freez
Νεοφερμένο μέλος

Johnny B. Goode
Νεοφερμένο μέλος

Στο παράλληλο τα πάω καλά συνήθως, όλο χάνω όμως από τις άλλες ερωτήσεις και ο βαθμός πέφτει πολύ εύκολα. Συνήθως ξέρω την απάντηση όμως καταλήγω να τη γράφω σε 5 γραμμές και δεν ξέρω τι άλλο να γράψω. Ακόμα, η καθηγήτρια συνέστησε στην αρχή να κάνουμε πολλές παραπομπές, στο προηγούμενο διαγώνισμα έκανα και μου έγραψε ότι δε χρειαζόταν. Έχω μπερδευτεί και έχω αρχίσει να εκνευρίζομαι!!!

Εσάς σας έχουν δώσει κάποια βασική δομή για να αναπτύσσετε τις ερωτήσεις; Αν έχει κάποιος σημειώσεις πάνω σ' αυτό, αν μπορεί ας τις ανεβάσει!
:thanks:
konstantinosf16
Νεοφερμένο μέλος

παιδια που γραψανε αυτολεξι φετος τις απαντησεις τους -περιπου- συμφωνα με τις υποδει3εις του Υπουργείου και των φροντηστηριων τους χαντακωθηκαν, το ιδιο και παιδια που κινηθηκαν ελευθερα στις απαντησεις τους.....
με λιγα λογια, κ κα8ενας θα γραψει αναλογα με το ποσο κλφαρδος ειναι σχετικα με τον βαθμολογητη...
maraki love
Διάσημο μέλος

παιδια δεν θελω να σας απογοητευσω αλλα η Λογοτεχνια ειναι το ΠΙΟ υποκειμενικο βαθμολογικα μαθημα, χειροτερο και απο την εκθεση πλεον!
παιδια που γραψανε αυτολεξι φετος τις απαντησεις τους -περιπου- συμφωνα με τις υποδει3εις του Υπουργείου και των φροντηστηριων τους χαντακωθηκαν, το ιδιο και παιδια που κινηθηκαν ελευθερα στις απαντησεις τους.....
με λιγα λογια, κ κα8ενας θα γραψει αναλογα με το ποσο κλφαρδος ειναι σχετικα με τον βαθμολογητη...
ναι οντως σε αυτο θα συμφωνησω....εγω τα εγραψα παντως μια χαρα και πρεπει να ετυχα και σε καλους βαθμολογητες!

johngreek_mad
Δραστήριο μέλος

1. Διονύσιος Σολωμός, «Ο Κρητικός»
2. Γεώργιος Βιζυηνός, «Το αμάρτημα της μητρός μου»
3. Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, «Όνειρο στο κύμα»
4. Ποιήματα για την ποίηση
· Κωνσταντίνος Π. Καβάφης, «Μελαγχολία του Ιάσωνος Κλεάνδρου ποιητού εν Κομμαγηνή
595μ .Χ.»
· Μαρία Πολυδούρη, «Μόνο γιατί με αγάπησες»
·Νίκος Εγγονόπουλος, «Ποίηση 1948»
·Μανόλης Αναγνωστάκης, «Στο Νίκο Ε… 1949»
· Γιώργης Παυλόπουλος, «Τα Αντικλείδια»
5. «Σελίδες του Γ. Ιωάννου»
·«Μες στους προσφυγικούς συνοικισμούς»
·«Στου Κεμάλ το σπίτι»
6.Η ποιήτρια Κική Δημουλά
· « Κονιάκ Μηδέν Αστέρων»
· «Σημείο Αναγνωρίσεως».
Πως σας φαινεται η υλη; Καποια ειναι παλια, και καποια τελειως καινουρια
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.