Libertus
Συντονιστής

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
leouv
Εκκολαπτόμενο μέλος

Γράφω διαγώνισμα σε ιστορία κατεύθυνσης σε 10 μέρες περίπου και δεν ξέρω πως να οργανώσω το διάβασμα.
να αφιερώσω ένα ολόκληρο Σάββατο ή να αρχίσω από τώρα κάνοντας κάθε μέρα επανάληψη 1-2 μαθήματα;
Δεν έχω ακολουθήσει ποτέ τον τελευταίο τρόπο και δεν ξέρω κατα πόσο είναι αποτελεσματικός
είναι 14 μαθήματα
Αν μπορείς διάβαζε 2 μαθήματα κάθε μέρα και άσε και 2 μέρες επιπλέον για επανάληψη. Γενικά να ξέρεις ότι είναι καλύτερο να μοιράζεις το διάβασμά σου από το να τα διαβάζεις όλα μαζί. Αυτό, εκτός του ότι σε κουράζει λιγότερο, σε κάνει να τα αφομοιώνεις καλύτερα. Επίσης η επανάληψη του ίδιου μαθήματος μετά από κάποιες μέρες δίνει εντολή στον εγκέφαλο ότι πρόκειται για σημαντική πληροφορία και πρέπει να τη θυμάται. Καλό κουράγιο!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
orange23
Νεοφερμένο μέλος

miss marple
Πολύ δραστήριο μέλος

Παιδιά την πηγή πως την επεξεργαζεστε?Εγω συνήθως γράφω πρώτα του βιβλίου και μετά όλα τα στοιχεία της πηγης.Το θέμα ειναι οτι τα περισσοτερα στοιχεία ειδικά αυτα που δεν αναφέρονται στο βιβλίο τα μεταφέρω όπως ειναι με πολύ μικρές αλλαγές και συνήθως δεν έχω απώλειες, αλλαστο σχολείο λένε να μην αντιγράφουμε την πηγή.Λέτε να έχω απώλειες με αυτην την μέθοδο?![]()
Γενικά καλό είναι να κάνεις μια δική σου περίληψη τα λόγια της πηγής, να γράφεις τα σημαντικότερα, ό,τι χρειάζεται ή έστω να τα παραφράζεις...εαν παρ' όλα αυτά δυσκολεύεσαι, ένα κόλπο που σώζει είναι τα εισαγωγικά....τι εννοώ?? γράφεις πχ την ιστορική αφήγηση, όπως την ξέρεις από το βιβλίο και μετά προσθέτεις στο κατάλληλο σημείο τη φράση ''όπως άλλωστε επιβεβαιώνεται από την πηγή'', ή '''οπως αναφέρει η πηγή'' και μετά παραθέτεις σε εισαγωγικά αυτούσια τα λόγια της πηγής...
πχ Μέσα σε μια απερίγραπτη φρενίτιδα ενθουσιασμού, ο εντολοδόχος των μεγάλων δυνάμεων Πρίγκιπας Γεώργιος ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 9 Δεκεμβρίου του 1898. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η ιστορική πηγή ''...............................'' -οι τελίτσες είναι τα υποτιθέμενα λόγια της πηγής!-

πάντως κι αυτό το κόλπο δε μπορείς να το χρησιμοποιείς απεριόριστα!
orange23
Νεοφερμένο μέλος

jims
Πολύ δραστήριο μέλος

miss marple
Πολύ δραστήριο μέλος

Τις ημερομηνιες που ειναι σε παρενθεση τις μαθαινετε; Εγω οταν τα περνουσα για πρωτη φορα τις μαθαινα. Αλλα τωρα με τις επαναληψεις, που ο ογκος της υλης ειναι πιο μεγαλος, δυσκολευομαι να τις συγκρατησω.
θα έλεγα καλύτερα να τις ξέρεις....έστω στο περίπου, στη δεκαετία...

είναι ζόρικο, ξέρω

valantis21
Δραστήριο μέλος

orange23
Νεοφερμένο μέλος

Έρι
Νεοφερμένο μέλος

valantis21
Δραστήριο μέλος

Έρι
Νεοφερμένο μέλος

valantis21
Δραστήριο μέλος

Έρι
Νεοφερμένο μέλος

valantis21
Δραστήριο μέλος

shadow
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 001921
Επισκέπτης

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
valantis21
Δραστήριο μέλος

valantis21
Δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 41 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.