Εγώ θα έβαζα ως ορισμό για την Αρχή της Δεδηλωμένης το απόσπασμα: "
Παρά τις έντονες αντιδράσεις... μεταβολή του πολιτικού τοπίου."
Νομίζω, αυτό μου έχουν πει και από το σχολείο και από το ιδιαίτερο.
Εξάλλου, έγραψα ένα διαγώνισμα την Παρασκευή, που σε παράθεμα είχε την Αρχή της Δεδηλωμένης (και το Σύνταγμα του 64', και τους Αντιπολιτευτικούς Ομίλους-ως την αποχώρηση του Όθωνα) και για την Αρχή της Δεδ. έπρεπε να γράψουμε όλο το κομμάτι.
Προσωπική μου άποψη: Δεν πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση να ζητηθεί ως ορισμός. Είναι πολύ πιο πιθανό να ζητηθεί στις σύντομης ανάπτυξης της Α' Ομάδας, ή ακόμη και σε παράθεμα.
Katerina94simi, διάβασε πολύ καλά τα Πολιτικά του Αριστοτέλη, και κατ' εμέ, ολόκληρα, γιατί μπορεί και να μην βάλουν τις 15-16 ενότητες, όπως πολλοί ισχυρίζονται, αλλά να πέσει π.χ. η ενότητα 20 με κάποιο από τα μετεφρασμένα. Ο Πρωταγόρας είναι, επίσης, "επικίνδυνος". Ακόμη, δες συνδυαστικά Πρωταγόρα-Πολιτικά (υπάρχει και σε βοηθήματα κατ' αυτόν τον τρόπο).
Σχετικά με τη λογοτεχνία, θεωρώ σημαντικά για φέτος: το όνειρο στο κύμα, το αμάρτημα, το δίδυμο "εγγονόπουλος-αναγνωστάκης", και τους προσφυγικούς συνοικισμούς.
Ωστόσο, προσπάθησε να τα βγάλεις όλα...
Για τα Λατινικά όλα είναι σημαντικά, αφού μπορεί π.χ. να μας βάλουν το υπόλοιπο κομμάτι από το κείμενο που έπεσε πέρυσι ή στον Ο.Ε.Φ.Ε.
Ιστορία, όλα, αφού μπορούν να μπουν και ακριβώς όσα μπήκαν στον Ο.Ε.Φ.Ε., στην αντίθετη ομάδα.
Έκθεση δεν ξέρω.
Βιολογία, επίσης, δεν ξέρω.
Καλή επιτυχία.