Μαθηματικά - Βοήθεια/Απορίες στα Μαθηματικά

Ποιο είναι πιο δύσκολο για Γ' Γυμνασιου
Επιτρέπονται οι πολλαπλές ψήφοι.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 49)
  • Εξισώσεις

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Θεωρημα Θαλή

Ψήφοι: 9 18,4%
  • Τριγωνομετρία

Ψήφοι: 17 34,7%
  • Συστήματα

Ψήφοι: 4 8,2%
  • Παραγοντοποίηση

Ψήφοι: 13 26,5%
  • Ταυτότητες

• Απλοποίηση

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Άλλο ( ποιό; )

• ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 5 10,2%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    49
ΠΑΡΑΓΟΝΤΟΠΟΙΗΣΗ:
ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ:

• άσκηση 4 σελίδα 61
  • άσκηση 5 σελίδα 61
  • άσκηση 6 σελίδα 61
  • άσκηση 8 σελίδα 61
  • άσκηση 15 σελίδα 62
  • άσκηση 19 σελίδα 62
  • άσκηση 23 σελίδα 62
ΑΠΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ:
(να παραγοντοποιήσετε τις παραστάσεις)

1. 3x+3y
  2. ax-ay-az
  3. -2a-2b
  4. -λx+λy-λω
  5. ax+ay+βx+βy
  6. λx+2y-λy-2x
  7. 6x^3-4x^2+3x-2
Πιστεύω να σε βοήθησα.........:):):)
επισησ σου παραθετω και θεωρια:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΟΠΟΙΗΣΗ:
ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ:

• άσκηση 4 σελίδα 61
  • άσκηση 5 σελίδα 61
  • άσκηση 6 σελίδα 61
  • άσκηση 8 σελίδα 61
  • άσκηση 15 σελίδα 62
  • άσκηση 19 σελίδα 62
  • άσκηση 23 σελίδα 62
ΑΠΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ:
(να παραγοντοποιήσετε τις παραστάσεις)

1. 3x+3y
  2. ax-ay-az
  3. -2a-2b
  4. -λx+λy-λω
  5. ax+ay+βx+βy
  6. λx+2y-λy-2x
  7. 6x^3-4x^2+3x-2
Πιστεύω να σε βοήθησα.........:):):)
επισησ σου παραθετω και θεωρια:
σε υπερευχαρισρωωω :D το μονο που μπερδευω ειναι το σπασιμο των ορων σε 2 ορουσ... παντως σας ε υχαριστω πααααρα πλ!!!:xixi:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βάζω δυο ασκήσεις συνηθισμένες, μια που είναι μέρες...

1) Να βρείτε τους αν

2) Ισόπλευρο τρίγωνο ΑΕΖ εγγράφεται μέσα σε τετράγωνο ΑΒCD, με και . Να βρεθεί η πλευρά του.

συναρτήσει της πλευράς του τραγώνου?

Ναι, πάντα (προφανώς δεν θα παραμένει η πλευρά του σταθερή αν πχ. αυξήσουμε την πλευρά του τετραγώνου, λόγω του πθ)

Λοιπόν τα τρίγωνα ΑΔΖ και ΑΒΕ είναι ισα.
Τι τρίγωνο ΓΕΖ είναι ορθογωνιο και ισοσκελές. Τριγωνομετρικά λοιπον μπορούμε να εκφρασουμε την πλευρα του τριγώνου συναρτήσει της πλευράς του τετραγώνου.

Επειδή δυσκολεύομαι και εγώ λιγο στην παραγοντοποίηση θα ήθελα να μάθω αν ξαναδιδάσκεται στο λύκειο.

Ξαναδιδάσκεται και στο λύκειο μέχρι τη Γ' Λυκείου, είναι πολύ βασικό. Από μια τάξη και μετά όμως (Β' Λυκείου μη σου πω και Α') θα θεωρούνται οι τουλάχιστον βασικές γνώσεις παραγοντοποίησης που διδασκόμαστε τώρα δεδομένες για να πάμε παραπέρα.

οκ καταλαβα πρεπει να πεσει διαβασμα

εντος υλης ειναι αλλα στο διαγωνισμα τριμηνου δεν μας το εβαλε..
οποτε δεν θα θεωρειτε σημαντικο..

Βασικα το να προχωρησεις στο λυκειο χωρις βασικες γνωσεις σαν αυτην ειναι σαν να προσπαθεις να λυσεις εξισωση 1ου βαθμου χωρις να ξερεις προσθεση. Φυσικα για να μαθεις παραγοντοποιηση και να την καταλαβεις πρεπει να γνωριζεις παρα πολυ καλα ιδιοτητες δυναμεων κλπ.

να γινει γινομενο το χ^3 +αχ+β :jumpy: δν το καταλαβαινωω :'( plz δωστε μου παραδειγματα :( :thanks:

να γινει γινομενο το χ^3 +αχ+β :jumpy: δν το καταλαβαινωω :'( plz δωστε μου παραδειγματα :( :thanks:
Αυτό δεν γίνεται γινόμενο αλλά το χ³+2χ²+2χ+1=Χ³+1³+2χ²+2χ=(χ+1)(χ²-χ+1)+2χ(χ+1)=(χ+1)(χ²-χ+1+2χ)=(χ+1)(χ²+χ+1)

Υποθετω οτι εννοει το πως παραγοντοποιειται η παρασταση

Υποθετω οτι εννοει το πως παραγοντοποιειται η παρασταση
Αν εννοεί αυτό , βρίσκουμε τις ρίζες ρ1, ρ2 του τριωνύμου από τον γνωστό τύπο με τη
διακρίνουσα και αχ²+βχ+γ=α(χ-ρ1)(χ-ρ2)

εγω μια συμβουλη να δωσω μονο:τα μαθηματικα σας φετος ειναι πολυ βασικα για να παρακολουθησετε στο λυκειο

εγω μια συμβουλη να δωσω μονο:τα μαθηματικα σας φετος ειναι πολυ βασικα για να παρακολουθησετε στο λυκειο
ευχαριστουμε κυριε καθηγητα για τη συμβουλη... :P

Μου το έχουν πει και άλλοι αυτό, άρα λογικά θα ισχύει. Ειδικά η παραγοντοποίηση (άρα και οι ταυτότητες) είναι πολύ σημαντικά για τις ασκήσεις του λυκείου. Γι' αυτό όποιος έχει σκοπό να ακολουθήσει κατεύθυνση με αυτό το μάθημα, καλά θα κάνει να μάθει καλά τα Μαθηματικά της Γ' Γυμνασίου. Θα έχει λιγότερα προβλήματα κατανόησης στο Λύκειο.

δν εχω καταλαβει την διαιαρεση ευθυγραμμου τμηματος :/
ενα παραδειγματακι..?? :/
ευχαριστω πολυυ!!

και με ρητα πολλαπλασια ...
-----------------------------------------
ενα παραδειγμα..πλζζ
ευχαριστωω

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back