Οδυσσέας
Διάσημο μέλος

Oπως θα καταλαβεις οταν πας λυκειο,ο στοχος του εκπαιδευτικου συστηματος δεν ειναι να δημιουργησει ανθρωπους με πληρεις γνωσεις.Εγω σας λέω πως πλήρης ανθρωπος δε θεωρείται αυτός που του δίνεται η γνώση αλλα την αρνείται αλλα αυτός που προσπαθεί να ολοκληρωθεί.
Και εφ οσον είναι υποχρεωτικά τι το συυζητάτε?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Eukleidis
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος

Εγω εβγαλα 19,5 φετος αλλα δεν εχω ιδεα πως κλινονται αυτα τα ρηματα.Και στα αρχαια εχω 18ΤΟ ξέρω, και αυτό είναι ενα κακό των ελληνικών σχολείων αλλα τι σημαίνει?? οτι οτι δε μας αρεσει και θεωρουμαι αχρηστο δεν πρέπει να το κάνουμε

Rotzcp
Νεοφερμένο μέλος

Εγω εβγαλα 19,5 φετος αλλα δεν εχω ιδεα πως κλινονται αυτα τα ρηματα.Και στα αρχαια εχω 18.Σιγουρα παντως θα επρεπε να μας δινει το σχολειο περισσοτερες γνωσεις,αλλα ο τροπος που διδασκονται τα αρχαια στα σχολεια ειναι τελειως λανθασμενος.
Όταν λέμε εντελώς, εντελώς!
Eukleidis
Πολύ δραστήριο μέλος

Είναι θέμα διαβασματος πάντως επιλογή του καθενός
Rotzcp
Νεοφερμένο μέλος

Δεν μπορείς να καταργησεις τη γλώσσα και ολο το σκεπτικό σου είναι λάθος. Εγω δε θα στεναχωρηθώ που εγραψα το συζηταται με αι. Γιατί με το σκεπτικό σου, γιατί να μάθει κανείς ιστορία, πού χρειάζεται, και κόπο θέλει και δεν θα σου χρειαστεί,γιατί να μαθαίνεις παραγοντοποίηση στα μαθηματικά αφου θα σου είναι αχρηστο. Όλα είναι χρησιμα είτε σ αρεσουν είτε δε σ αρεσουν Αυτό όμως δε σημαίνει οτι θα επιβάλλεις και τι γνώμη σου στους αλλους.
Φίλε μου ας μην καταργηθεί το μάθημα, αλλά για έναν άνθρωπο που δεν θέλει στο επάγγελμα να ασχοληθεί με θεωρητικά, είναι εντελώς άχρηστα μερικά πράγματα που μαθαίνουμε. Όπως είπα καλές οι γενικές γνώσεις αλλά το θέμα είναι ότι δεν μας διδάσκουν μόνο τα πραγματικά σημαντικά.
Μια συζήτηση κάνουμε μην είσαι απόλυτος. Δέξου και τις γνώμες των άλλων.
Eukleidis
Πολύ δραστήριο μέλος

Οδυσσέας
Διάσημο μέλος

Στο λυκειο τα μαθηματικα ειναι σαν να μην για τουτ θεωρητικους,και το ιδια ισχυει με τα αρχαια για τους θετικους-τεχνολογικους.Άρα αυτό σημαίνει ας καταργησουμε τα μαθηματικά απο αυτούς που θα ασχοληθούν με τις θεωρητικές επιστήμες
Οποτε εμμεσα εχουν καταργηθει.
Rotzcp
Νεοφερμένο μέλος

Άρα αυτό σημαίνει ας καταργησουμε τα μαθηματικά απο αυτούς που θα ασχοληθούν με τις θεωρητικές επιστήμες
Σου είπα και στο προηγούμενο μήνυμα μην είσαι απόλυτος δεν είπα να καταργηθούν αλλά να αλλάξουν, αν διάβασες το τελευταίο που έγραψα. Να μην μαθαίνουμε τόσα πολλά αλλά όσα θα μας χρειαστούν στη ζωή.
ballerina
Νεοφερμένο μέλος

τελειωσα...

Οδυσσέας
Διάσημο μέλος

Τα μαθηματα στη νομικη δεν εχουν σχεση με τα αρχαια,αρα ουτε οι δικηγοροι τα χρειαζονται αν κι πρεπει να τα δωσουν τις πανελληνιες.εγω ενα εχω να πω:τα αρχαια χρειαζονται μονο αν θες να γινεις δικηγορος(καλυτερο λεγειν στο δικαστηριο ,καθως και οι νομοι ειναι γραμμενοι στα αρχαια και γενικοτερα)...κυριως σε αυτο το επαγγελμα...
τελειωσα...![]()
Εγω πιστευω πως θα επρεπε να διδασκονται οπως οι ξενες γλωσες παρα οπως διδασκονται τωρα.
Rotzcp
Νεοφερμένο μέλος

εγω ενα εχω να πω:τα αρχαια χρειαζονται μονο αν θες να γινεις δικηγορος(καλυτερο λεγειν στο δικαστηριο ,καθως και οι νομοι ειναι γραμμενοι στα αρχαια και γενικοτερα)...κυριως σε αυτο το επαγγελμα...
τελειωσα...![]()
ή αν θες να γίνεις φιλόλογος που δεν πρόκειται να γίνω

-----------------------------------------
Εγω πιστευω πως θα επρεπε να διδασκονται οπως οι ξενες γλωσες παρα οπως διδασκονται τωρα.
Ναι είναι απαράδεκτο να μας τα έχουν και ως πρωτεύον μάθημα!Σιγά ρε παιδιά!
Μήπως να πάμε το θέμα στη χαλαρή κουβέντα;
aristidis
Νεοφερμένο μέλος

Καποιος ειπε πριν πως το ειμι στο απαρεμφατο γραφεται ειν-αι εγω παλι δε συμφωνω νομιζω πως γραφεται ετσι ειν-ε....
Τι λετε????
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος

Tι σε κανει να το πιστευεις αυτο;Παιδια τα αρχαια ειναι παρα πολυ σημαντικα στη ζωη μας....
Καποιος ειπε πριν πως το ειμι στο απαρεμφατο γραφεται ειν-αι εγω παλι δε συμφωνω νομιζω πως γραφεται ετσι ειν-ε....
Τι λετε????
vivi-psin
Νεοφερμένο μέλος

Rotzcp
Νεοφερμένο μέλος

Παιδια τα αρχαια ειναι παρα πολυ σημαντικα στη ζωη μας....
Τι λετε????
δεν ξέρω και δεν θέλω να μάθω, εξάλλου εμείς το ξέρουμε ως "είναι" οπότε τα αν είναι "αι" ή "ε" στα αρχαία τι μας απασχολεί;Τα αρχαία θα έπρεπε να είναι δευτερέον μάθημα για τον ίδιο λόγο που είναι και η ιστορία.
Είπα και ελάλησα!
Παιδια τα αρχαια ειναι παρα πολυ σημαντικα στη ζωη μας....
Χωρίς επιχειρήματα δεν μπορείς να στηρίξεις την άποψή σου!
N@D!@
Νεοφερμένο μέλος

ANNA!!
Νεοφερμένο μέλος

ευχαριστω και παλι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

GUITARGIRL 7
Εκκολαπτόμενο μέλος

Οδυσσέας
Διάσημο μέλος

Εδω οι Γαλλοι δεν μιλανε αγγλικα και θα μιλανε αρχαια...Δεν είναι δυνατόν να μαθαίνουνε οι Αγγλοι και οι Γαλλοι Αρχαία Ελληνικά και να οι Ελληνες να είναι στη κοσμάρα τους!ΟΚ οι καθηγητες είναι αυστηροι,ΟΚ είναι δύσκολα,ΟΚ εχουν ίσως παραπάνω βαρύτητα από οσο πρέπει αλλά...Είχαμε έναν μεγαλο πολιτισμο και ΤΕΡΑΣΤΙΟ λεξικό πλούτο,ο οποίος έχει χαθεί.Με τα αρχαία προσπαθούν να μας κάνουν να διευρίνουμε το λεξιλογιο μας.Βεβαια η προσπαθεια πάει χαμένη γιατι ο τρόπος διδασκαλιας είναι χάλια.Αν αλλάξει αυτός,ίσως οι μαθητές αποκτήσουν καλύτερη σχεση με τη γλώσσα...
Επισης φτιαξε πρωτα σωστα την υπογραφη σου,και μετα να κανεις κυρηγμα υπερ των αρχαιων.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 56 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Gogosps
- xrisamikol
- Habiba Omar
- Schlimazel
- Joji
- spring day
- donsto27
- margik
- SlimShady
- constansn
- Alexecon1991
- Than003
- johnstamatis34
- Scandal
- Panagiotis849
- n1ki20
- Dreamer_SW
- Markiz
- Mapas26
- xakounaamatata
- Ameliak
- Marifei
- karamanly
- anastasis06
- Ermioni89
- το κοριτσι του μαη
- Lia 2006
- globglogabgalab
- angies
- nikolettari
- Σωτηρία
- Dimitris9
- krisd
- missari
- ssalex
- Gio
- Scholar
- mathenogr
- Libertus
- Κλημεντίνη
- Ziggy 1
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.