Έκθεση - Βοήθεια/Απορίες/Ιδέες στην Έκθεση

Ναι, αυτό το θυμάμαι (ή λυέτωσαν), αλλά για πήγαινε στους άλλους χρόνους...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν θυμαμαι... 2 χρονια εχω να διαβασω Αρχαια! Και αυτα που ξερω πολλα ειναι! :p

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ πάλι δε μπορώ να μάθω με τίποτα την Προστακτική...

Του 900 μ.χ. ναι, αλλά αυτά δεν είναι αρχαία...

Κι εκείνοι μπορούσαν να καταλάβουν του 500, και του 500 μπορούσαν του -100, και του -100 μπορούσαν του -300, και του -300 μπορούσαν του -500 κ.ο.κ Αυτό είναι συνεχής εξέλιξη ΜΙΑΣ γλώσσας. Είναι φυσική εξέλιξη μιας γλώσσας, δεν δημιουργήσαμε τα νέα, βάση αρχαίων ένα πρωί και για άλλους λόγους, όπως πχ. δημιούργησαν τη γλώσσα των Γάλλων. Εξελίχθηκε μόνη της.

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα!:mad2::mad:

ειναι η αρτιοτερη γλωσσα του κοσμου

Αυτά τα είπαμε νομίζω...

τα αρχαια ελληνικα ειναι ωραια γλωσσα και φυσικα μας δινουν πολλα στοιχεια για τον τροπο εκφρασης και αντηληψης των αρχαιων ...δυστιχως ομως εμεις σημερα αυτη την γλωσσα που οι αρχαιοι εκαναν τοσους κοπους και τοσα χρονια για να την φτιαξουν την καταστρέψαμε:'(:mad::bye:

η γλωσσα ειναι ενας δεσμος ενας κρικος και ζει απο τοτε μεχρι και σημερα !!!

Εκει βασιζεται η τωρινη μας γλωσσα!!!!!!!

(δεν ειναι συγκινιτικο?)

εσείς οι τρεις οι τελευταίοι δείξατε ότι υπάρχει ελπίδα :)

συχαρίκια

μα δεν υπαρχουν λογοι !απλα μαθαίνουμε

Καλό είναι που διδάσκονται τα αρχαία γιατί γνωρίζεις ένας πολιτισμό που έδωσε πολλά στην ανθρωπότητα και μπορείς να εσύ να πάρεις κάποια στοιχεία από την ιδέες και απόψεις που μπορεί να χαρακτηρίζουν και σύγχρονα θέματα. Πως γίνεται να προχωρήσεις αν δεν γνωρίζεις το παρελθόν;

μα δεν υπαρχουν λογοι !απλα μαθαίνουμε

διάλεξες λάθος τρυπάκι, βγες και μπες σε άλλο :)

Σας παρακλώ ώπιος μπωρέι να μου δώσει λυμένει την μυσή άσκηση : Άσκηση 1 σελίδα 68 απο Αναζητήστε επιθετικους........................................ εώς Τετράδιό σας ......

Αν και να μην μου δώσετε απάντηση Εγώ σας ευχαριστω που διαβάσατε το topic μου !!

Κατ' αρχήν όταν λες επιθετικούς, νομίζω εννοείς τους επιθετικούς προσδιορισμούς. Δεν είναι δύσκολο να τους ξεχωρίσεις καθώς είναι με λίγα λόγια τα επίθετα.
Π.χ. ο κακός λύκος έφαγε την Κοκκινοσκουφίτσα :xixi:
έφαγε: ρήμα
ο λύκος: υποκείμενο
την Κοκκινοσκουφίτσα: αντικείμενο
κακός: επιθετικός προσδιορισμός στο ουσιαστικό λύκος

Ελπίζω να σε βοήθησα και να ζητάς μόνο βοήθεια κι όχι επίλυση ασκήσεων. ;)

Υ.Γ. Τα ορθογραφικά να προσέχεις!!! :no1:

Άσκηση 1 σελίδα 68
Κείμενο 1 : νότια (Ασία), κακές (συνήθειες), μια δυο φορές, πολλοί (γονείς), εύκολο (φαγήτο), γρήγορο (φαγητό), παρόμοια (τρόφιμα), χειρότερο, περισσότερη (κατανάλωση), σωστή (διατροφή), εφηβική (ηλικία), ομαλή σωματική και ψυχολογική (ανάπτυξη), μελλοντική (υγεία), μεγάλη (ποικιλία), νέων (αγαθών), διατροφικές (συνήθειες), γρήγορο (φαγητό), καλής (διατροφής).

Κείμενο 2 : μεγαλύτερο (ενδιαφέρον), συνηδειτή και αυτόνομη (διαδικασία), εύκολη (επιλογή), σπιτικού (φαγητού), χαμηλής θρεπτικής αξίας (τρόφιμα), μαγειρεμένο (φαγητό), έτοιμου (φαγητού), ελάχιστες ειδικές (μέρες), χρονικά (περιθώρια), μαγειρική (Παρασκευή), φυσικούς (χυμούς), παιδική (παχυσαρκία)

Ελπίζω να βοήθησα!:)

ευχαριστώ

Οτι είπε ο πανω:lol::inlove::sick::bravo::hmm::s:down::up::):(:no1::P:D:bye::mad::nono::jumpy::iagree::thanks::'(;):xixi::!::sick::fss::what::inlove::bravo::down::up::up::hmm::s:s

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back