Βαλτοι ειστε ολοι δεν εξηγειται αλλιως... Ζηλευω λεμε! Τεσπα ας βοηθησω τουλαχιστον αφου δεν μου εχουν αναθεσει -δυστυχως- εμενα το θεμα αυτο.
Καταρχας πηγαινε στη σελιδα 240 του σχολικου να διαβασεις τον ορισμο του ανθρωπισμου. Ε, αντιστοιχα ανθρωπιστικη λεγεται η Παιδεια που πρεσβευει αυτο το ιδεωδες. Πιο συγκεκριμενα, προκειται για μια Παιδεια ακρως ανθρωποκεντρικη, που θετει ως πρωταρχικους στοχους την διαμορφωση πολυπλευρων προσωπικοτητων, ικανων να σκεφτονται και να δρουν συγκροτημενα. (Εν ολιγοις ειναι το αντιθετο της τεχνοκρατικης Παιδειας)
Και φυσικα, τετοιου ειδους Παιδεια κρινεται επιτακτικη σε μερες οπου επικρατει ηθικη αποτελματωση και η προτεραιοτητα των αξιων απαιτει επαναπροσδιορισμο...
Ελπιζω να σε εβαλα στο πνευμα...Στα ειπα πολυ γενικα, αλλα νομιζω οτι καταλαβες τι ακριβως ζητα...Παντως, το λεω και σε σενα: Αν θελεις σου την γραφω κι εγω και στην στελνω! Δεν εχω καλυτερο!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.