Μήπως πεθαίνουν καθημερινά άνθρωποι από αστυνομικούς?
@Δεν είπε κανένας να σκύψουν το κεφάλι και να μην αγωνίζονται
Το λένε οι κρατικοί αξιωματούχοι μέσω των αστυνομικών που πετάνε δακρυγόνα στους διαδηλωτές, χωρίς να υπάρχει λόγος (αν τα λένε καλά η Krou και ο fasdag).
Εντάξει έχεις σχηματίσει μια γνώμη για τους αστυνομικούς.Δεν γίνετε να κάνω κάτι γι'αυτό.Αν δε σε έχουν εξυπηρετήσει ούτε μία φόρα(ούτε καν ας πούμε για την ταυτότητά σου)τότε εντάξει,τι να πω!
Και η βία δεν είναι απλό πράγμα γενικά.
Όταν πήγα να μου βγάλουν την ταυτότητα, ο αστυνομικός αυτός που τις έβγαζε είπε ότι είχαν κλείσει και ότι δε τη βγάζει. Αλλά μετά του είπε ο πατέρας μου ότι είχε πάρει τηλέφωνο και του είχαν πει ότι στις 1 κλείνουν (ήταν δώδεκα και μισή).
Καθίσαμε λοιπόν, μέχρι να βγάλει το δελτίο πέρασε κάμποση ώρα, και όταν μου είπε να βάλω την υπογραφή μου, πέταξε το δελτίο και ένα στυλό πάνω στο γραφείο του (χωρίς να υπάρχει καρέκλα, χωρίς να είμαι άνετα), και με ένα υφάκι σαν να μου λέει να πάω να πνιγώ, μου είπε "άντε, βάλε την υπογραφή σου να τελειώνουμε!". Και μάλιστα, αυτός είναι ο λόγος που στην ταυτότητά μου δε βρίσκεται η υπογραφή μου, αλλά ένα (αρχικό γράμμα επιθέτου)+Αλέξανδρος (με είχε πιάσει τόση αμηχανία αυτή τη στιγμή, που έγραψα αυτό, αντί του αντιστρόφου).
Και τώρα αν θέλω να έχω την κανονική μου υπογραφή στην ταυτότητα, θα πρέπει να πληρώσω 300 ευρώ...
Άλλη μια φορά είχαν τρακάρει το αμάξι του πατέρα μου, και είχε πάει να το καταγγείλει, και μάλιστα είχε βρει κομμάτια του άλλου αυτοκινήτου (οπότε θα μπορούσαν να ψάξουν να βρουν σε ποιο θα ταίριαζε), αλλά αυτοί είπαν "τί μπορούμε εμείς να κάνουμε;".
Δεν είναι γενίκευση, δε βάζουμε όλους τους αστυνομικούς στο ίδιο τσουβάλι, απλώς οι περισσότεροι κάθε άλλο παρά μας εξυπηρετούν και επιτελούν σωστά το έργο τους.