ουτε εγω βλεπω κατι να αλλαζει με τον τροπο που περιγραφεις.
Δεν ειπα να μην τιμωρηθουν οι πολιτικοι.
Αλλα αν τους τιμωρησεις και μεινεις εκει, μετα θα ερθουν και αλλοι που πιθανον ειναι και χειροτεροι.
Το θεμα ειναι η αναδιαρθρωση της κοινωνιας, η συσπειρωση ωστε να μπορεσουμε να τους αντιμετωπισουμε οποιοι και αν ειναι... να νικησουμε τις ιδεες τους, το συστημα και οχι μεμονομενα προσωπα.
Συμφωνω απολυτα.
Πιστευω πως αντιπροσωπευτικη αρχη και δημοκρατια ειναι δυο εννοιες που δυσκολα μπορουν να συμβιβαστουν.
Το ιδανικο θα ηταν η αμεση δημοκρατια, αλλα στην παγκοσμιοποιημενη κοινωνια που ζουμε, ειναι εφικτη;
Δε ξερω, σου αφηνω το ερωτηματικο. Πολυ θα ηθελα να μην υπαρχει εξουσια να μην υπαρχει ιδιοκτησια και οτι με περιοριζει και με πνιγει... αλλα...
Δε διαφωνησα πουθενα
Δε μιλησα για υπερβολη στις πραξεις, αλλα υπερβολη στα λογια...
Και γω δινω πανελληνιες, οποτε καταλαβαινω πολυ καλα τι λες.
σκεψου μια μερα να κανουν απεργια ολοι οι εργαζομενοι της χωρας.
αναιμακτα.
οι συνεπειες για την οικονομια θα ειναι μεγαλες και αρα μεγαλη η πιεση που θα ασκηθει.
Βεβαια οταν ο καπιταλισμος μας εχει κανει να κοιτα ο καθενας τον εαυτουλη του...
σιγουρα δεν ειμαστε ελευθεροι...το θεμα ειναι τι κανουμε απο δω και περα για να ανατρεψουμε το στημενο παιχνιδι τους.
αυτο που περιγραφω ειναι τιμωρια, εκδικηση, οχι αλλαγη...
Εχω προσπαθησει και προτεινει σε τοπικο επιπεδο τοσα πραγματα για αλλαγη και κανεις δεν πειθεται, ειμαι 17 χρονων ομως, ουτε 50 ουτε 80, και χαλιεμαι οταν ΟΛΟΙ (δεν λεω για σενα) μου λενε "τιποτα δεν αλλαζει"...
Μαλακιες, εμεις καναμε ετσι την κατασταση εμεις θα την αλλαξουμε..
συμφωνω σε αυτο που λες οτι θελει αλλαγη απο την ριζα της καθε κοινωνικη δομη.
Δεν ειπα οτι διαφωνησες σε αυτα που λεω περι μεσων , δεν αναφερομουν σε σενα στο συγκεκριμενο..γενικα.οκ.
Οσο για το αν γινεται να υπαρξει αμεση δημοκρατια, ε ειναι ενα θεμα το οποιο δεν ειμαι εις θεση να το γνωριζω πραγματικα, για αυτο παντως αξιζει να αγωνιζεται κανεις.
Πραγματικα θα γουσταρα παρα πολυ να κανουμε αυτο που λες
να διαλυθει η οικονομια, δε με ενδιαφερει..εγω ζω ανεξαρτητα απο εκεινη, το μονο που με κανει εκεινη ειναι να μου καταστρεφει την καθημερινοτητα, ειλικρινα μονο για εκεινη τη στιγμη θα μου αρεσε ο κοσμος να βγουν απο τα γραφεια να ειναι ολοι μαζι μονιασμενοι σε παρκα , πλατειες , να αφησουν την δουλεια και να φιλιουνται...ξεχασαμε τι ειναι ανθρωπος..ναι, και σε αυτο φταιει η δουλεια...δουλευουμε τοσες ωρες ωρες ωρες..κανουμε μια και δυο δουλειες για να βγαλουμε περισσοτερα...για να "ζησουμε"...και?? τι με αυτο?? ζουμε στην τελικη?? ΟΧΙ.ξεχασαμε το πραγματικο νοημα της ζωης και χαθηκαμε σε εναν ανουσιο υλικο ευδαιμονισμο, σε μια ψευδαισθηση οτι η ευτυχια φωλιαζει στα υλικα αγαθα, χασαμε τον ανθρωπισμο μας και αφεθηκαμε στις ορεξεις μας...κοιταξαμε τον εαυτο μας, αφησαμε τον διπλανο μας που μπορει να μας χρειαζεται..και??παμε μπροστα??ΟΧΙ.
και συμφωνω σε αυτο με τις περιουσιες και τον καπιταλισμο, και θα προσθεσω και τα συνορα σε οσα λες..να καταργηθουν...
ξεφυγαμε βεβαια λιγο απο το θεμα, το θεμα ειναι οι μπατσοι..και οταν ενας μπατσος βαραει εναν μαθητακο, την ιδια στιγμη που πεντε μετρα διπλα του ο κουκουλοφορος αλωνιζει ε τοτε δε μπορουμε να λεμε για δικαιοσυνη και ασφαλεια..(στην προκειμενη περιπτωση ειμαι και με τον κουκουλοφορο και με τον μαθητη).
τωρα για το αν ειναι αποτελεσματικη η αστυνομια μας που ειπαν καποιοι αλλοι, ε ενταξει οσες φορες την εχω ειδοποιησει για ενα προβλημα μονο εγκαιρα δεν ηρθε..(και ζω σε σχετικα μικρη πολη υποψην.). Το ιδιο και με την πυροσβεστικη συνεβη βεβαια αλλα τεσπα.
Στην πολη μου οι μπατσοι ειχαν διακινησει πριν 2 χρονια ηρωινη μεσα στο τμημα, και εγινε και θεμα αυτο..αλλα μετα καλυφθηκε..τελος. κανεις δεν τιμωρηθηκε..
επισης συνεχεια συλλαμβανουν ναρκωμανεις που βρισκουν στον δρομο, ενω τα πολλα βαπορακια που βρισκονται σε συγκεκριμενες περιοχες που κανουν μπαμ, μονο παγκους δεν εχουν στησει και κανεις δεν τους συλλαμβανει..