Σε ευχαριστώ για αυτό ειλικρινά είσαι ο πρώτος που μου λεει κάτι τέτοιο και με βάζεις σε σκέψη!Όντως γυμνάσιο!(φιλικά)
Οι άλλοι που σου την λένε πάνω και κάτω είναι μαθητές λυκείου οχι απαραίτητα πιο ώριμοι από σένα αλλά συνειδητοποιημένοι και έχουν συνιθίσει το σύστημα της δευτεροβάθμιας, τώρα αυτοί βλέπουν όλο και πιο κοντά τους τις πανελλήνιες και το μόνο που δε τους νοιάζει είναι ένα απουσιολόγιο (όταν πας λύκειο πιστεύω ότι και εσύ θα αλλάξεις πολλές από τις απόψεις σου).
Η νοοτροπία αυτή την γεννάει το ίδιο το σύστημα και οι ίδιοι οι καθηγητές. Προσωπικά θα θεωρούσα ιδανικό στην δευτεροβάθμια να μην υπήρχαν απουσιολόγιο αλλά διαγωνισμοί πανελλήνιοι (πανελλήνιος διαγωνισμός χημεία, βιολογίας, αρχαίων... ).
Αυτό το λέω επειδή το καλύτερο δώρο για έναν απουσιολόγο μαθητή γυμνασίου είναι να μπουν στην τάξη 2 παιδιά καλύτερα (ως προς την απόδοση από αυτόν ώστε να έχει έναν στόχο να τους περάσει και να προσπαθει΄όλο και περισσότερο).
Με τους πανελλήνιους διαγωνισμούς ο κάθε μαθητής θα έχει στόχο ανεξάρτητα με το πόσο καλός θα είναι. Οι Πανελλήνιοι διαγωνισμοί φυσικά να μην μπαίνουν στο έλεγχο επίδοσης θα είναι εντελώς ξεχωριστοί όπως οι διαγωνισμοί μαθηματικής εταιρίας.
Διαβαζεις για το μονο και μονο για ενα κωλοχαρτο που λεγεται απουσιολόγιο ? 1° fail . Εισαι απλα για λυπηση αν το κανεις μονο για αυτο .Γιατι να ειναι η γνωμη σου καλυτερη για τους απουσιολογους απο ποτε εχει να κανει ο χαρακτηρας με τον βαθμο ?
Πραγματικά φίλε αν με βάζανε πίσω στο γυμνάσιο τωρα θα ήμουν ο χειρότερος μαθητής (δε θα διάβαζα κειμενα, εκθεση και αρκετά άλλα μαθήματα γιατί απλά δε τα θεωρώ σημαντικά).
Όταν ήμουν στο γυμνάσιο είχαν έναν στοχο να γράφω σε κάθε τρίμηνο παραπάνω από την προηγουμενη φορά (δεν ήμουν άριστος μαθητής) αν δεν είχα αυτο΄τον στοχο (το βαθμό τον θεωρώ ανούσιο πλέον δε θα διάβαζα )
. Καμιά φορά το να μεγαλοποιούμε τα πράγματα (ή να μας τα μεγαλοποιούν άλλοι) είναι ένας τρόπος για να θεσπίσουμε στόχους ώστε να διαβάζουμε και πράγματα που δε μας ενδιαφέρουν.
Τα παιδιά με υπερβολική ευφυία πάρα πολλές φορές είναι κακοί μαθητές. Ο λόγος είναι ότι σνομπάρουν τους στόχους που δίνει το σχολείο π.χ. το απουσιολόγιο ή ο βαθμός και πολλές φορές αυτο΄επηρεάζει αρνητικά και όλη την ζωή τους.