Προσωπικά,είμαι απουσιολόγος και παρόλο που έχω εκφράσει επανειλημμένα τη δυσαρέσκειά μου στο Διευθυντή και έχω ζητήσει αμέτρητες φορές να δώσω το απουσιολόγιο,εκείνος επιμένει ότι δε γίνεται να απαλλαγώ από το ρόλο αυτό...Και όλο αυτό το έκανα,πολύ απλά επειδή διαφωνώ με το ρατσισμό που υφίσταται και μάλιστα πολύ έντονα στο σχολικό πλαίσιο.Με όλο αυτό τα χαζοστερεότυπα που διαζωρίζουν τους μαθητές σε καλούς και κακούς και καθιστούν τον "άριστο" σε άτομο...υπεράνω πάσης υποψίας.Θεωρώ τεράστιο βάρος να μετράς κάθε μέρα τους παρόντες και να σημειώνεις όσους λείπουν.Στην τελική,γιατί δεν αναλαμβάνουν το ρόλο αυτό οι ίδιοι οι καθηγητές;
*Επίσης,το να είσαι απουσιολόγος,δε συνεπάγεται ότι έισαι το τσιράκι του εκάστοτε καθηγητή,ότι είσαι ο καταδότης που αρέσκεται στο να βάζει απουσίες στους συμμαθητές του.Και σε καμία περίπτωση,δεν είναι ο απουσιολόγος απαραίτητα το "φυτό",το "σπασικλάκι"(χαρακτηρισμοί που δε με βρίσκουν καθόλου σύμφωνη),το άτομο που στο βωμό της βαθμοθηρίας θα θυσιάσει τον προσωπικό του χρόνο,την ενασχόληση με τα ενδιαφέροντά του,τη συναναστροφή με φίλους.