Ωραία. Μερικές ενστάσεις πάλι.
Κατ' αρχάς, το ότι δεν είμαι απουσιολόγος δεν σημαίνει πως δεν έχω διατελέσει απουσιολόγος ή πως δεν θα μπορούσα να είμαι από την αρχή της χρονιάς. Όμως μια συμμαθήτριά μου έχει το μπλοκ και μπορώ να πω πως κάνει εξαιρετική δουλειά, όχι για τους λόγους που είπες όμως. Προσωπικά με ενδιαφέρει, και μου αρέσει, που δεν το παίρνει πάνω της και δεν υπερηφανεύεται κ.λπ. Ειλικρινά είναι μια φυσιολογική κοπελιά με την ιδιότητα του απουσιολόγου. That' s all.
Enough rambling. To the main point.
Λυπάμαι φίλε μου αλλά εγώ προσωπικά βλάκα θα σε χαρακτήριζα, αν και οι δυο μας ξέρουμε πως δεν είσαι. Για μένα βλάκας είναι αυτός που υπομένει κάτι που δεν τον ικανοποιεί. Όπως νομίζω σωστά κατάλαβα από τα λεγόμενά σου, δεν την πολυσυμπαθείς την ιδιότητά σου. Δεν βλέπω λοιπόν ποιός ο λόγος να συνεχίζεις με αυτήν.
Επίσης νομίζω πως είσαι βλάκας και μόνο που νομίζεις οτι τους βοηθάς (no offence). Έλα ρε Δημήτρη, έτσι είναι η βοήθεια; Έτσι θα βοηθήσεις τον συμμαθητή σου να καταλάβει τις επιπολαιότητές του; Και ξανατονίζω, μιας και είναι πολύ σημαντικό, το σχολείο είναι όντως ο προθάλαμος της κοινωνίας. Εκεί έξω δεν θα έχει εσένα και τον x,y συναισθηματικό απουσιολόγο να τον βοηθούν. Τα άτομα που πρέπει να μείνουν, ας μείνουν. Δικό τους το λάθος, δουλειά σου να το ''καταχωρήσεις''. Από εκεί και πέρα αυτό που δεν βλέπει αυτός αλλά και εσύ όπως καταλαβαίνω είναι πως στην ουσία μεγαλύτερη βοήθεια του προσφέρεις κατ' αυτόν τον τρόπο παρά με την κάλλυψη των απουσιών του.
Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις είναι ουσιαστικά τα μειονεκτήματα του απουσιολογίου, κατ' εσέ. Σε όλα αυτά απάντησα ήδη: επιλογή σου είναι. Επιλογή μου ήταν στην αρχή φέτος και έπραξα αναλόγως. Όχι για να το παίξω μάγκας και υπεράνω αλλά για να πάει σε χέρια ικανότερα.
Ας πω και κάτι τελευταίο για να κλείσω. Φαίνεται πως σε αντίθεση με μένα είσαι αρκετά δημοφιλής, ιδίως όταν μου λες πως τα 27 άτομα μέσα στην τάξη σου είναι συμμαθητές - συμμαθητές σου. Λυπάμαι που θα σου χαλάσω το όραμα αλλά μάλλον τα ίδια θα λένε αύριο μεθαύριο, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο: ''Είχαμε ένα μαλάκα απουσιολόγο στην πρώτη Λυκείου, άλλο πράγμα! Να 'ναι καλά όπου κι αν είναι, χάρη σ' αυτόν περάσαμε!''. Να σου πω την αλήθεια, ακόμα και να μην το πουν, δεν ξέρω πόσο άνετα θα αισθάνεσαι που τους ''βοήθησες'' να κουβαλήσουν τα μυαλά τους και έξω από το σχολείο.
*συγγνώμη για την βρισιά απλά ταίριαζε με όσα είχαμε πει και γι' αυτό είπα να την χρησιμοποιήσω.