Pavlitos
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Την πληροφορική μπορείς να την επιλέξεις μόνο σε 2 τάξεις.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
napstor
Δραστήριο μέλος

τα λες μπερδεμενα.εξηγησε τα καλυτερα.Παιδια μου ειχαν πει οτι ενα απο ολα τα μαθηματα που θα επιλεξεις στο λυκειο πρεπει να το δωσεις εξετασεις.δλδ σε ολο τ λυκειο τ ενα επιλογης να μπορει να εξεταστει.ισχυει κατι τετοιο????????????? σας παρακαλω απαντηστε :no1:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kansas Rocks!
Πολύ δραστήριο μέλος

Παιδια μου ειχαν πει οτι ενα απο ολα τα μαθηματα που θα επιλεξεις στο λυκειο πρεπει να το δωσεις εξετασεις.δλδ σε ολο τ λυκειο τ ενα επιλογης να μπορει να εξεταστει.ισχυει κατι τετοιο????????????? σας παρακαλω απαντηστε :no1:
Στην α' δε νομίζω ότι δίνεις εξετάσεις. Εγώ είχα πληροφορική και δεν έδωσα... Τώρα για τη β' ξένη γλώσσα, δεν ξέρω τι γινεται εκεί...
Στη β', δίνεις σε όποιο και αν επιλέξεις νομίζω, (βιολογία, αστρονομία, αρχές περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, β' ξένη γλώσα) εκτός από πληροφορική...
iGiannis
Πολύ δραστήριο μέλος

2ωρο και σήμερα!!

napstor
Δραστήριο μέλος

δεν γινεται να επιλεξεις την α ξενη γλωσσα.Εμάς, πάντως,μας χώρισαν ανάλογα με την α' ξένη γλώσσα που επιλέξαμε.
2ωρο και σήμερα!!![]()
ειναι τα αγγλικα και αυτο δεν αλλαζει.
επισης, ο χωρισμος των τμηματων γινεται με αλφαβητικη σειρα.
iGiannis
Πολύ δραστήριο μέλος

Όχι.Εμάς μας είπαν ότι στη πρώτη ξένη γλώσσα μπορούμε να βάλουμε ή αγγλικά ή γερμανικά ή γαλλικά.Εμάς μας χώρισαν με βάση την πρώτη ξένη γλώσσα επειδή είμασταν πολλά παιδιά και έτσι έχουμε:δεν γινεται να επιλεξεις την α ξενη γλωσσα.
Α1 (Αγγλικό)
Α2 (Αγγλικό)
Α3 (Γερμανικό)
Α4 (Γερμανικό)
Α5 (Γαλλικό)
Α6 (Γαλλικό)
spyroskaftanis
Δραστήριο μέλος

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ-ΕΠΙΚΟΛΗΣΗ:xixi:
Γεια σας. Θα ήθελα μέσα από αυτό το θέμα να θέσω τον προβληματισμό μου πάνω στο θέμα της κατανομής των ωρών στην Α Λυκείου. Απ' ότι ξέρω τα Αρχαία είναι 6 ώρες την εβδομάδα (μπορεί και 4. Δεν είμαι σίγουρος, γιατί δεν μας έχει δωθεί ακόμα το πρόγραμμα). Και σας ρωτάω: Γιατί τόσες πολλές ώρες αρχαία; Δεν μπορώ να πω πως δεν είναι συμαντικό μάθημα, αλλά δεν είναι λίγο υπερβολικό; Και από την άλλη το μάθημα της πληροφορικής, που μπορεί να είναι η επιστήμη του μέλλοντος, μπορεί η γνώση υπολογιστών να είναι πλέον απαραίτητη, αλλά να διδάσκεται μόνο μία ώρα την εβδομάδα και αυτή αν την επιλέξεις :nono:. Αρκετά παιδιά λοιπόν δεν επιλέγουν πληροφορική.
Αυτό λοιπόν είναι το σωστό για την ελληνική παιδεία; Να δίνουμε περισσότερη σημασία στο παρελθόν παρά στο μέλλον;
Εκτός όμως από την πληροφορική: Αγωγή Υγείας; 0 ώρες. Σεξουαλική αγωγή; 0 ώρες.
Είναι δηλαδή συμαντικότερο το να μπορούμε να κλίνουμε ένα ρήμα σε όλους τους χρόνους και τις εγγλίσεις παρά να ξέρουμε να φροντίζουμε την υγεία μας και τον εαυτό μας;
ἅλς
Διάσημο μέλος

δεν γινεται να επιλεξεις την α ξενη γλωσσα.
:iagree::iagree::iagree:
Αύτό έγινε σε μας και σε Λύκειο φίλων μου
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος

ἅλς
Διάσημο μέλος

Δηλώσαμε πάλι χθες το μάθημα επιλογής & τα περισσότερα παιδιά διάλεξαν Πληροφορική (κι εγώ , επίσης)
-----------------------------------------
Η εργασία της Τεχνολογίας τί θα ΄ναι;;;; πέστε ένα παράδειγμα!
iGiannis
Πολύ δραστήριο μέλος

ἅλς
Διάσημο μέλος

stathakis
Πολύ δραστήριο μέλος

spyroskaftanis
Δραστήριο μέλος

πανω στην τελευταια σου ερωτηση θα ηθελα να αναφερφω.ειναι πολυ σημαντικο να γνωριζουμε πως να προστατεψουμε την υγεια μας.αλλα το σωμα χωρις πνευματικη και πολιτιστικη αναπτυξη ειναι αχρηστο.τα αρχαια ελληνικα,δεν ειναι μονο λεξικοι τυποι,εγκλισεις,γραμματικη.ειναι μια ολοκληρη φιλοσοφια που βασιζεται σε παραινεσεις,σωστο τροπο συμπεριφορας.αυτα θα αποτελεσουν την πνευματικη σου διαυγεια.αυτο ειναι απαραιτητο αμα θελεις να εχεις επιτυχια στην οικογενεια σου και γενικοτερα με τις σχεσεις σου στην κοινωνια και στον εργασιακο σου χωρο.ανθρωποι χωρις παιδεια,βασανιζονται απο τους ιδιους τους εαυτους οσες γνωσεις και αν εχουν.τελος,ο αρχαιοελληνικος πολιτισμος αποτελει αναμφησβητητα μια πολιτιστικη κληρονομια για ολο τον κοσμο και περα απο την ιστορια,το μαθημα των αρχαιων προσπαθει να στην προσφερει απο το μεγαλυτερο πολιτιστικο οπλο καθε πολιτισμου,την γλωσσα.καλη προοδο.
Δεν διαφωνώ. Τα αρχαία ελληνικά είναι όλα αυτά που λες, αλλά νομίζεις ότι αυτό βγαίνει μέσα από το μάθημα στο ελληνικό σχολείο; Σίγουρα είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία - ίσως η σημαντικότερη στον κόσμο- αλλά πιστεύεις ότι εκφράζεται έτσι στο σχολέιο και τα βιβλία;
Και σε καμία περίπτωση δεν είμαι κατά των αρχαίων. Απλά με ενοχλούν οι τόσες πολλές ώρες που θα μπορούσαν να δαπανηθούν για κάτι άλλο πέρα από αυτό.
stathakis
Πολύ δραστήριο μέλος

woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος

ἅλς
Διάσημο μέλος

Archimidis
Νεοφερμένο μέλος

!w@Nn4
Πολύ δραστήριο μέλος

Αφήνω τους μεγαλύτερους να μας φωτίσουν!!

Marilia
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 20 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.