KeepDreaming!
Δραστήριο μέλος
Λοιπόν έχω μια εργασία σε μάθημα οικονομικών της οποίας το θέμα είναι "Ανάλυση κόστους-οφέλους των υδατοκαλλιεργειών στην Ελλάδα".
Έχω τις εξής ερωτήσεις:
1)Όταν λέμε υδατοκαλλιέργειες συμπεριλαμβάνονται: οι ιχθυοκαλλιέργειες, υδροπονία, καλλιέργειες σε γλυκά νερά;
2)Στην ανάλυση Κόστους-οφέλους που θα κάνω πρέπει να βάλω και αριθμητικά στοιχεία(στατιστικά και τέτοια);Επειδή είναι αρκετά δύσκολο να βρεθούν τέτοια δεδομένα και συγκεκριμένα για την Ελλάδα.
Ο καθηγητής δεν έχει δώσει καμία διευκρίνιση και είναι λίγο σε φάση"κάντε ότι καταλαβαίνετε".
Αν μπορεί κάποιος ας βοηθήσει παρακαλώ.Έχω αγχωθεί.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
GardeniaFlower
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
eyb0ss
Δραστήριο μέλος
Παραγωγίζουμε μερικώς ως προς x και y αντιστοίχως:Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στη λύση της δεύτερης άσκησης; Τι είναι αυτά τα συμβολάκια στη f;
.
Λύνουμε το σύστημα για να βρούμε τα στάσιμα σημεία.
με αντίστοιχα y:
Βρίσκουμε την μεικτή παράγωγο (όποια θες, από θεώρημα Υoung θα ισχύει ούτως ή άλλως)
και τις δεύτερες μερικές παραγώγους:
Και η Εσσιανή ορίζουσα θα είναι
άρα
.
Στο :
επομένως στο έχουμε σαγματικό σημείο (saddle point).
Στο :
και επομένως στο (-1,-1) έχουμε τοπικό ελάχιστο.
Στο :
και επομένως στο (1,1) έχουμε τοπικό ελάχιστο.
Οι τιμές στα τοπικά ελάχιστα είναι .
Δεν έχω ιδέα για το δεύτερο.
GardeniaFlower
Νεοφερμένος
Dias
Επιφανές μέλος
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στη λύση της δεύτερης άσκησης; Τι είναι αυτά τα συμβολάκια στη f;
Για τις μονάδες που λέει: 1km = 1000m, 1mm = 0,001m και στο τέλος 1m³ = 1000L.
GardeniaFlower
Νεοφερμένος
Vold
Πολύ δραστήριο μέλος
Η αγελάδα πρέπει να έχει και μια σταθερά δίπλα της Ίσως χορταράκι
KeepDreaming!
Δραστήριο μέλος
panagiotis econ
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tweetyslvstr
Δραστήριο μέλος
Μια ΚΜΕ 36Hz με μηκος λεξης 64 bits ποσο χρονο χρειαζεται για την επεξεργασια εντολων συνολικου μεγεθους 120ΜΒ??
και
Ενα αρχειο 100ΜΒ ποσο χρονο θα κανει να μεταδοθει σε μια γραμμη 2Gbps??
Εάν μπορεί κάποιος ας βοηθησει γιατι δεν εχω καταλαβει τι θελει
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tweetyslvstr
Δραστήριο μέλος
πως μπορω σε excel να δημιουργησω γραφημα εκθετικής, λογαριθμικης και παραβολης αλλα και εφαπτομενη παραβολής.
εαν γνωρίζει κανεις και εχει χρόνο παρακαλώ ας απαντησει
Vold
Πολύ δραστήριο μέλος
καλησπέρα. Θέλω να ρωτήσω το εξης.
πως μπορω σε excel να δημιουργησω γραφημα εκθετικής, λογαριθμικης και παραβολης αλλα και εφαπτομενη παραβολής.
εαν γνωρίζει κανεις και εχει χρόνο παρακαλώ ας απαντησει
Δες αν βοηθάει αυτό το pdf..
Αν δεν έχεις δεδομένα καλύτερα χρησιμοποίησε το MATLAB ή κάποιο άλλο on-line πρόγραμμα.
https://ikaros.teipir.gr/phyche/Labs/InstructionsExcel.pdf
leobakagian
Εκκολαπτόμενο μέλος
www.fooplot.com
tweetyslvstr
Δραστήριο μέλος
Απλώς μπορείτε να να μου πειτε πως μπορεί να γίνει το γραφημα της e^x για χε[-1,2]? ή για lnx για χε(0,20]
leobakagian
Εκκολαπτόμενο μέλος
σας ευχαριστω για τις απαντησεις,
Απλώς μπορείτε να να μου πειτε πως μπορεί να γίνει το γραφημα της e^x για χε[-1,2]? ή για lnx για χε(0,20]
Για το fooplot:
Κάτω από το γράφημα λέει window και έχει τις τιμές του χ.Βάζεις αυτές που θες.Μετά στο function πεδίο πάνω δεξιά γράφεις τη συνάρτηση που θες πατάς add και βγαίνει το plot.
tweetyslvstr
Δραστήριο μέλος
Καλησπέρα. Μήπως γνωρίζετε ποια είναι ακριβώς η διαφορά μεταξύ σχετικής και απόλυτης διεύθυνσης στο excel??
Μια απόλυτη διεύθυνση URL περιέχει μια πλήρη διεύθυνση, όπως το πρωτόκολλο, το διακομιστή Web, τη διαδρομή και το όνομα αρχείου.
Σε μια σχετική διεύθυνση URL παραλείπονται ένα ή περισσότερα μέρη. Αυτές οι πληροφορίες που παραλείπονται, λαμβάνονται από τη σελίδα που περιέχει τη διεύθυνση URL. Για παράδειγμα, εάν το πρωτόκολλο και ο διακομιστής Web έχουν παραλειφθεί, το πρόγραμμα περιήγησης στο Web χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο και τον τομέα, όπως .com, .org ή .edu, της τρέχουσας σελίδας.
https://support.office.com/el-gr/ar...εργασίας-EDB15706-517B-4ECF-81C6-84068FF8677E
Αυτά, ελπίζω να βοήθησα. ^^
tweetyslvstr
Δραστήριο μέλος
Vold
Πολύ δραστήριο μέλος
γνωρίζει κανείς - από το μαθηματικό μάλλον πιο εύκολο - αν ο σχηματισμός μιας σταθεράς σε σειρά fourier θα μας δώσει την ίδια την σταθερά; Πάνω σε μια άσκηση που έλυσα, μου έτυχε αυτό αλλά δεν ξέρω κατά πόσο "έτυχε" ή όντως ισχύει. Μου φαίνεται λογικό να συμβαίνει αυτό μιας και είναι σταθερά αλλά θα ήθελα να επιβεβαιωθώ να διαψευσθώ ώστε να μην υιοθετήσω κάτι λάθος στις μετέπειτα ασκήσεις.
unπαικτable
Πολύ δραστήριο μέλος
Χαίρετε,
γνωρίζει κανείς - από το μαθηματικό μάλλον πιο εύκολο - αν ο σχηματισμός μιας σταθεράς σε σειρά fourier θα μας δώσει την ίδια την σταθερά; Πάνω σε μια άσκηση που έλυσα, μου έτυχε αυτό αλλά δεν ξέρω κατά πόσο "έτυχε" ή όντως ισχύει. Μου φαίνεται λογικό να συμβαίνει αυτό μιας και είναι σταθερά αλλά θα ήθελα να επιβεβαιωθώ να διαψευσθώ ώστε να μην υιοθετήσω κάτι λάθος στις μετέπειτα ασκήσεις.
τι εννοεις ακριβως γιατι δεν καταλαβα ποιο προβλημα προεκυψε;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.